Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ας το πάρουν απόφαση
ή δεν το καταλάβαν ακόμη;

Ξέρουμε την ιστορία της Δούκισσας της Πλακεντίας. Μια πολύ όμορφη, για την εποχή και τα μέσα της εποχής, ταινία ο Λάμπρος Κωνσταντάρας το 1956.
Αναφέρομαι σε ενα χαρακτηριστικό γεγονός της ζωής της:
Το 1836 η Σοφία με την κόρη της αναχώρησαν για μακρά περιοδεία στην οθωμανική Ασία. Ένα χρόνο αργότερα, η κόρη της πέθανε από στηθικό νόσημα στη Βηρυτό, πιθανώς οφειλόμενο στην εξάπλωση της πανώλης. Η Δούκισσα δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το χαμό της αγαπημένης της κόρης και βαλσάμωσε το κορμί της Ελίζας, με το οποίο επέστρεψε στην Αθήνα. Τοποθέτησε το άψυχο σώμα της στο υπόγειο της προσωρινής κατοικίας της στην οδό Πειραιώς, το οποίο είχε μετατρέψει σε παρεκκλήσιο.
Είχε υπ' όψη είπε να το θάψει σε μεγαλοπρεπή Ναό που σκόπευε να κτίσει στην Πεντέλη
Τι μου θύμισε αυτή την Ιστορία; Ο Ομπάμα μου την θύμισε. Που αγωνίζεται να σώσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ Crysler και General Motors. Μου την θύμισαν ο Μπράουν, ο Σαρκοζί και η Μέρκελ που μήνες τώρα προσπαθούν αγωνιωδώς να σώσουν τους κεφαλαιοκράτες από την κρίση που προήρθε από την απιστία τους. Να του προσφέρουν πάλι τα κέρδη που είχαν.
Όχι ότι έχουν ζημιές τώρα. Αν είχαν ίσως του καταλάβαινα. Απλά μειώθηκαν τα κέρδη τους.
Ήταν συνηθισμένοι να τρώνε να τρώνε να τρώνε (ατάκα από άλλη ελληνική ταινία, Υπάρχει και φιλότιμο, που ο χαρακτηριστικός χωρικός τον λόγο που έγινε το νοσοκομείο στο χωριό).
Τώρα λέει πρέπει να τρώνε πιο λίγα και θέλουν ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΜΑΣ .
Όμως λέει να μην κρατικοποιήσουν τίποτε, έστω τις τράπεζες, δε θα γίνουμε λέει ΕΣΣΔ.
Όλα αυτά με παραπέμπει στη τελευταία σκηνή της ελληνικής ταινίας του 1956.
Γυρίζει ο Λάμπρος Κωνσταντάρας από την Γαλλία, είναι ο Γάλλος σύζυγος της Δούκισσες.
Και η Δούκισσα, Μιράντα Μυράτ τον οδηγεί στο υπόγειο και βλέπει έκπληκτος την βαλσαμωμένη κόρη τους
Έτσι καναν και οι των μεγάλων κρατών του κόσμου.
ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ, ΠΕΘΑΝΕ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Αφού έγινε στη Formula 1, γιατί όχι κι αλλού;

Από τα τέλη της δεκαετίας το ’80 άρχισα να παρακολουθώ και formula 1. Ημουνα τυχερός γιατί πρόλαβα τα τελευταία, και καλύτερα χρόνια, του κορυφαίου ίσως πιλότου στην ιστορία του αθλήματος του Ayrton Senna. Θεωρούνταν θεωρείται και θα είναι πάντα το No 1 σε σπουδαιότητα οδηγός όλων των εποχών.
Δυστυχώς για το άθλημα, και για όλους εμάς που μας αρέσει να το παρακολουθούμε και θαυμάζουμε τις οδηγικές ικανότητες των οδηγών, πιλότους συνηθίσαμε να τους λέμε κι όχι άδικα μια που ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο μπορούνε να κρατήσουν στον δρόμο τα μονοθέσια σε τέτοιες ταχύτητες, χάθηκε σ’ ένα φοβερό ατύχημα την πρωτομαγιά του 1994, μάλλον από αστοχία υλικού. Μάλιστα επειδή ήταν το Ορθόδοξο Πάσχα θυμάμαι σαν τώρα την είδηση που μου έπεσε σαν κεραυνός, μέσα στην εκκλησία το απόγευμα του Πάσχα, από το Νίκο που ήταν πιο άρρωστος από μένα.
Τον έκανε συντροφιά ο σημερινός βουλευτής της ΝΔ Άρης Σταθάκης ενώ ψηνόταν ο οβελίας αφού παρακολουθούσε τον αγώνα τραγικό της Ίμολα στην TV. Από τότε πολλοί μας έκαναν να ελπίζουμε σε νέο Senna αλλά πέρα από τον Γερμανό Michael Schumacher (ίσως και τον Lewis Hamilton) δεν υπήρξε.
Ως σήμερα κυριαρχούσαν τα κόκκινα και ασημένια βέλη της Ferrari και Mc Laren, με μικρά διαλείμματα.
Και φτάσαμε σήμερα 15 χρόνια μετά. Η οικονομική κρίση έπληξε και «το τσίρκο» της Formula 1. Οι μικρές ομάδες με χίλια ζόρια κρατήθηκαν. Η Honda πήρε την απόφαση να αποσυρθεί. Άλλωστε ουσιαστικά είναι η British American Racing (B.A.R.) που την αγόρασε το 2005. Τέσσερα δηλαδή χρόνια πριν.
Ούτε η B.A.R. είναι ομάδα που δημιουργήθηκε από το μηδέν. Αφού το 1999 η ομώνυμη ομάδα του Ken Tyrrell (Tyrrell) από την Ford.
Και ξαφνικά
Αντιγράφω την είδηση από το i-live.gr στις 11ης Μαρτίου 2009 (Την πιο περασμένη Τετάρτη δηλαδή)

Πωλήθηκε η Honda F1 στον Ross Brawn

Άλλαξε ιδιοκτησιακά χέρια η ομάδα της Honda στην Formula 1, καθώς πωλήθηκε στον Ross Brawn, δυόμιση μήνες μετά την ανακοίνωση πως αποχωρεί από την F1. Ο Brawn ύστερα από 10ετή θητεία στην Ferrari ως τεχνικός διευθυντής και αργότερα ως αγωνιστικός διευθυντής στην Honda, επιστρέφει πλέον ως ιδιοκτήτης της αγωνιστικής ομάδας.
Η ομάδα πλεόν θα ονομάζεται Brawn GP και το μονοθέσιο της θα έχει νέα ονομασία, BGP 001, ενώ όσον αφορά τους κινητήρες η Honda έχει ήδη συμφωνήσει με την Mercedes για την παραχώρηση των κινητήρων FO108W 2,4 λίτρων. Οι πιλότοι θα παραμείνουν ίδιοι, με τον πολύπειρο Rubens Barrichelo, ο οποίος έχει συμπληρώσει 271 Grand Prix και τον ελπιδοφόρο Jenson Button, για τον οποίο κυκλοφορούν φήμες πως δέχθηκε μείωση αποδοχών προκειμένου να συνεχίσει να αγωνίζεται στην ομάδα.
Η Honda θα μεταβεί στην Βαρκελώνη για δοκιμές, έτσι ώστε να είναι έτοιμη όταν θα ταξιδέψει στην Αυστραλία για το πρώτο Grand Prix της χρονιάς.
Έτσι ο Jenson Button και ο Rubens Barrichelo εκεί που ήταν άνεργοι μιάμιση βδομάδα πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα βρεθήκαν με εργοδότη.

* * *

Ποιός είνα όμως ο Ross Brawn;
Είναι ο υπεύθυνος μηχανικός για την αγωνιστική άνοδο της Ferrari από το 1996. Ηρθε στο Maranello απο την Benetton που ήταν από το 1991.
Μαζί την ίδια χρονιά έφερε στην Ιτάλια και τον Michael Schumacher που έγινε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Τις ικανότητές του ο τελευταίος τις είχε δείξει και στην Benetton.
Το 2007 πήγε στη Honda την οποία και αγόρασε την προπερασμένη βδομάδα.
Χθες έγινε ο πρώτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος.
Κι έγινε η μεγάλη έκπληξη: Το ένα – δύο (όπως συνηθίζουμε να λέμε) έκανε η Brawn GP. Νε νικητή τον Jenson Button και δεύτερο τον άλλο παραλίγο άνεργο τον Rubens Barrichelo, Και δεν θυμάμαι αν υπήρξε άλλο grand priχ τα 15 αυτά χρόνια χωρίς Mc Laren στο βάθρο. Και μάλιστα τους 3 πιλότους τους εκτός βαθμολογούμενης οκτάδας (άλλο αν τιμωρήθηκε ο Trulli και φαίνεται 3ος ο Hamilton που ανακλήθηκε ποινή του).
Άρχισα να ελπίζω για όλα λοιπόν από χθες. Ότι κάτι μπορεί να συμβεί να βγούμε από το οικονομικό και κοινωνικό τέλμα που βρισκόμαστε, και να έρθουν όλα τα πάνω – κάτω.
Όπως κανείς δεν φανταζόταν ότι θα θριάμβευε μια ομάδα μιάμιση εβδομάδας.

Και μάλιστα διάδοχο μιας ομάδας που πήγαινε να κλείσει.
Και την πήρε ποίος; ένας υπάλληλός της. Ενας υπάλληλος άξιος καθ’όλα που είχε όραμα. Να φτιάξει μια ανταγωνιστική ομάδα
ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕ.

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Κι όμως βελτιώνονται. Με ρυθμό χελώνας αλλά βελτιώνονται

Το 2006 ο κρατικός, τότε, ΟΤΕ μας εξέπληξε με τον Τοπικό χρυσό που μας παρουσίασε, Επειδή δε θέλω να είμαι άδικος τότε τον πρωτόδα.
Σε μικρότερο μέγεθος κατάλογος επαγγελματιών της περιοχής μας.
Γεμάτος περίεργα και χαρά άρχισα να το ξεφυλλίζω. Προσέχοντάς το περισσότερο είδα μια ολοσέλιδη διαφήμιση του 11880. Και μάλιστα στην πρώτη δεξιά σελίδα, που θεωρείται η πιο καλή. Στην 3
Έμεινα κάγκελο. Την ξανακοίταξα ως και τα ψιλά γράμματα μήπως έκανα λάθος. Ο ΟΤΕ λέω έχει το 11888.
Πράγματι είδα «ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΛΛΑΣ». Χρέωση 0,94 Ευρώ από σταθερό και 1,18 από κινητό.
Δεν έκανε εντύπωση σε κανέναν από όσους το ανέφερα. Ακόμη και σε ΠΑΣΟΚους ανθρώπους του τύπου, που ήταν μια ευκαιρία να «χτυπήσουν» την κυβέρνηση. (Λες κι άμα ήταν το ΠΑΣΟΚ θα έκανε διαφορετικά πράγματα).
Τι κι αν ανέφερα τις εφημερίδες με τα dvd που ξεκινούσαν εκείνη την εποχή (ίσως 1-2 χρόνια πριν) «Είναι δυνατόν να υπάρχει σΤΑ ΝΕΑ» πχ διαφήμιση, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ Η ΤΑΔΕ ΤΑΙΝΙΑ;» Απάντηση δεν πήρα.
Όταν μετά από έναν περίπου χρόνο ο ΟΤΕ πουλήθηκε στη deutsche telekom σκέφτηκα, βλακωδώς όπως αποδείχθηκε, τώρα δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρχει διαφήμιση ανταγωνιστή του.
Το 2008 ξαναβγήκε πάλι ο Τοπικός χρυσός οδηγός. Και πάλι στην 3 σελίδα το 11880.
Στην απέναντι, την 2 διαφήμιση του 11888. Να είμαι ειλικρινής δεν θυμάμαι αν στην προηγούμενη έκδοση την είχε.
Στα ψιλά γράμματα, ωπ δεν έχει ψιλά γράμματα και δεν φαίνονται οι χρεώσεις του ΟΤΕ. Απέναντι πάλι οι ίδιες χρώσεις. Δηλαδή δεν ακρίβυνε το 11880 τις ήδη πανάκριβες χρεώσεις.
Πριν μια περίπου βδομάδα κυκλοφόρησε πάλι, ο Χρυσός οδηγός αυτή τη φορά. Το πρώτο «σαλόνι» πάλι το ίδιο. Αριστερά το 11888 και δεξιά, την καλή πλευρά το 11880. Κοίταξα να δω τις χρεώσεις. Ήταν με ψιλά πάλι γράμματα, όπως είναι λογικό, κάθετα δίπλα στη «ράχη» 0,69 το λεπτό από σταθερό 1,33 από κινητό. Τώρα συνειδητοποίησα γιατί την προηγούμενη φορά δεν είχε χρεώσεις. ΗΤΑΝ ΚΟΛΛΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΡΑΧΗ.
Αλλά βελτιωνόμαστε σιγά σιγά τώρα που έφυγε τελείως από μέσα το κράτος. Άντε και την επόμενη φορά η διαφήμιση της υπηρεσίας του ΟΤΕ σε καλύτερη θέση (μικρή φάσα ας πούμε σε κάθε σελίδα) και την μεθεπόμενη καθόλου το 11880.

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Περί κοινωνικής δικτύωσης (facebook, myspace, hi5)

Γίνετε λόγος πάλι για τα προσωπικά δεδομένα και το φακέλωμα σις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Όπως και οι υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας οι ελέγχει του φίλους του καθένα. (Αυτό το τελευταίο είναι πάντα σε συνάρτηση με το πόσο ασφαλή είναι τα μηνύματά μας εδώ).
Για να ‘μαι ειλικρινείς προβληματίστηκα. Βρε λες;
Ώσπου πήρα τα πράγματα απ’ την αρχή
Μιλάμε για το facebook, myspace, hi5 τα πιο γνωστά. Κι έγιναν γνωστά γιατί ασχολήθηκαν τα ΜΜΕ. Ξέρει κανείς οτι ατή τη δουλεία την κάνουν χρόνια τώρα το yahoo! Ή τα ελληνικά pathfinder, parea.gr και δεν ξέρω πόσα ακόμη;
Τι είναι λοιπόν αυτές οι σελίδες; (site);
Τίποτε άλλο από σελίδες που μπαίνει κόσμος ανταλλάσσει διάφορες απόψεις, και γνωρίζεται. Φλερτάρει, μιλάει, στέλνει εικονικά δωράκια και καρδούλες. Σκουντάει τον άλλο (εικονικά πάντα) του κλείνει το μάτι ή τον χαϊδεύει.
Οργανώνεται σε ομάδες κοινού ενδιαφέροντος ή ανταλλάσσουν βιντεάκια ή παίζουν παιχνίδια.
Μπορείς να κάνεις friends Το φίλος με τη δική μας την ελληνική έννοια υπερβολικό. Γνωστούς θα έλεγα που θα αποφασίσεις να του κάνεις γνωστούς με διάφορα κριτήρια.
Την ομορφιά του, όταν δημοσιεύει φωτογραφίες ή τις απόψεις του όταν με κάποιο τρόπο τις μάθεις.
Με όλα αυτά που περιγράφω υπάρχει ο κίνδυνος να εθιστείς.

*   *   *

Ας το δούμε αλλιώς. Ο καθένας που έχει πρόσβαση στο internet ειναι δημότης ενός τεράστιου χωριού. Οι σελίδες αυτές είναι οι γειτονιές ή ακόμη πιο καλά γειτονιές κι ένα στέκι (καφετέρια ή καφενείο)
Όπως μπαίνεις λοιπόν στο καφενείο μπαίνεις και στις σελίδες. Και μιλάς στους γνωστούς σου.
Από τους γνωστούς σου πως διαλέγεις μερικούς για φίλους; από το παρουσιαστικό ή τις απόψεις και με αυτούς θα συναναστραφείς
Καμιά φορά τυχαίνει στη γειτονιά σου να κατοικεί και κάποιος διάσημος. Πολιτικός, άνθρωπος της τηλεόρασης, τραγουδιστής ή οτιδήποτε άλλο.
Κι εδώ υπάρχουν. Αν έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο, δεν θα του πεις «ωραία η δουλειά σου»; Σε είδα στη τηλεόραση χθες βράδυ και θεωρώ ότι έκανες ή δεν έκανες αυτό σωστά; Θα το πείς όπως κι αυτός θα σου πει «άκου τον νέο μου δίσκο», «δες με στην τηλεόραση ή στο θέατρο ή στο γήπεδο» ανάλογα τι είναι, προωθώντας τη δουλειά του.
Υπάρχει περίπτωση να εκθέσεις σ’ αυτή τη γειτονιά κάτι που δε θες; Το κόμμα σου, την ομάδα ή ό,τι άλλο; Στην πραγματική γειτονιά δεν σε ξέρουν; Θα έλεγες στην παρέα φωναχτά κάτι που είναι επικύνδυνο να διαρεύσει; Τον Αριθμό της πιστωτικής κάρτας ας πούμε;

*   *   *

Τώρα αυτό που λένε για τον έλεγχο των φίλων. Ούτε αυτό είναι κακό. Αν ερχόταν στο καφενείο που συχνάζεις ο Ρωχάμης, να πάμε σε παλιό βαρυποινίτη να μη παρεξηγηθώ, θα του μιλούσες; Θα σε ενοχλούσε να πιεις μαζί του τον καφέ σου; Και αν του μιλούσες, έτσι μέσα στο καφενείο, δε θα σε βλέπαν οι άλλοι;
Δε πα να ξέρουν τους fiends μου. Πραγματικά είναι τιμή μου που έχω γνωστούς εκεί μέσα κι ανταλλάσσουμε απόψεις και πολιτικούς των μεγάλων κομμάτων και τραγουδιστές και στιχουργούς και ποδοσφαιριστές και ηθοποιούς. Και απλό κόσμο σαν εμένα βεβαίως.
Το άλλο; ξέρουν λέει τις συνήθειες σου και τα γούστα σου;
Λογικό δεν είναι στο καφενείο αν πίνεις συνέχεια κρασί αν θες να πιείς να σε ρωτήσει ο καταστηματάρχης «τι κρασί θες» κι όχι «τι ποτό»; Δεν ειναι λογικό αν ξέρει σε εδιαφέρερει το ΠΑΣΟΚ και η ΑΕΚ μόλις μάθει καμμιά είδηση σχετικά να στη πει; Οταν σ’ αρέσουν οι καστανές δε θα σου πει «ηρθε μια ωραία κοπέλα λοπως σου αρέσει εδώ πιο πάνω»;
Σ΄ ορισμένα πράγματα λοιπόν δεν πρέπει να είμαστε καχύποπτοι. ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Γιατί να χάσει; Ο Σημίτης δεν εχει χάσει ποτέ εθνικές εκλογές

Έγραψε την Κυριακή η “Real news” ότι ο κ. Καραμανλής αισθάνεται κουρασμένος και αν χάσει τις εκλογές θα παραιτηθεί από πρόεδρος της ΝΔ. Μα τόσο βλάκας είναι; Γιατί να περιμένει τις εκλογές να παρατηθεί;
Δεν έμαθε τίποτε από τον προκάτοχό του στον «πρωθυπουργικό θώκο» Σημίτη; Βέβαια με τις κινήσεις του αρχές του 2004 έγινε παράδειγμα δειλίας και κουτοπονηριάς.
Έβλεπε να έρχεται κατά πάνω του η ήττα και παρέδωσε το τιμόνι του θαλασσοδαρμένου ΠΑΣΟΚ να χάσει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου. Και δεν φτάνει ότι του το έδωσε λίγο καιρό πριν τις εκλογές, είχε κάνει και τα ψηφοδέλτια της ήττας, της νίκης έλεγε.
Βέβαια ο κ. Παπανδρέου, ζαλισμένος καθώς ήταν από την ανεπάντεχη αγάπη του πρώην εσωκομματικού εχθρού του πατέρα του, του ανθρώπου που ο ίδιος τον έκανε πρωθυπουργό και «τσιμπιόμασταν» όλοι όταν μαθαίναμε ότι θα τον στηρίξει, έβαλε ακόμη ένα αυτογκόλ.
Το ψηφοδέλτιο επικρατείας το έκανε υπερκομματικό (στις εκλόγιμες θέσεις): 2 Φιλελεύθερους που δήλωναν μάλιστα αντοσιαλιστές. Ο Στέφανος Μάνος και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος.
Δυο πρώην στελέχη του ΣΥΝασπισμού που πρωτοστάτησαν στην σκευωρία για το ’89. Η Μαρία Δαμανάκη και ο Μίμης Ανδρουλάκης.
Τότε εκλέχτηκαν (δεν θυμάμαι την σειρά, και είναι τόσο κατατοπιστικό το Ελληνικό Ιντερνετ που δεν την βρήκα παρά οτι εψαξα επι 1 ώρα, αν καθόμουνα άλλη μισή ίσως το έβρισκα) από το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΠΑΣΟΚ οι: Σ. Κοσμίδης, Α. Διαμαντοπούλου, Μ. Δαμανάκη, Σ. Μάνος, Μ. Ανδρουλάκης, Α. Ανδριανόπουλος.
Σημειώνουμε ότι με το που έχασε τόσο αυτές τις εκλογές όσο και τις ευρωεκλογές του καλοκαιριού άρχισε (ο Σημίτης) με τους «φίλους του» τα ροκανίζουν την καρέκλα του κ. Παπανδρέου ως την επανεκλογή του το 2007.
Γιατί τα γράφω αυτά;
Μπορεί κάλλιστα ο κ. Καραμανλής (μετά τις ευρωεκλογές κι αν τα εβδομαδιαία γκάλοπ συνεχίσουν να είναι κατά του να ακολουθήσει το δρόμο του Σημίτη στη «ΝΔ β’».
Να χρίσει αρχηγό την κ. Μπακογιάννη (αφού κάνει όλους τους συνδιασμούς) και να την αφήσει να χάσει.
Και στη συνέχεια να τη ζητήσει ευθύνες για την ήττα.
Η διαφορά της ποιότητας του ανθρώπου. Ο κ Καραμανλής φέρεται να λέει «αν χάσω θα φύγω». Όχι ότι είναι καλύτερος απ’ τους άλλους Έλληνες, ο άλλος είναι χειρότερος

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Πρέπει να αλλάξουν κάποιοι όροι στη συνείδησή μας

Εθνική γιορτή σήμερα και γίνεται πολύς λόγος για της παρελάσεις, την σημαία μας, και την εθνικοφροσύνη. Πολλοί προοδευτικοί και «προοδευτικάριοι» είναι αντίθετοι σ’ όλα αυτούς που εκπροσωπούν όλα αυτά. Αντιθέτως δεξιοί, ακροδεξιοί και φασίστες είναι ένθερμοι υποστηρικτές τους.
Εγώ δεν ανήκω σ’ αυτούς. Ακριβώς το αντίθετο θα έλεγα. Αλλά ως λαός θα πρέπει να ξεχάσουμε το κακό παρελθόν μας. Τότε που οι φίλοι της χούντας και των χουντικών αυτοαποκαλούνταν εθνικόφρονες και να το δείξουν αναρτούσαν με καμάρι την ελληνική σημαία. Εθνικόφρονας σημαίνει ουσιαστικά ότι αγαπώ το Έθνος μου και το δείχνω με την σημαία μου.
Δηλαδή εμείς οι προοδευτικοί δεν αγαπάμε την Ελλάδα μας;
Ψέμα.
Όλος ο Ελληνικός λαός αγαπάει την Ελλάδα και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Σε κάθε μας νίκη βγαίνει στου δρόμους πανηγυρίζοντας. Και εκφράζει τη χαρά του με όλη του την καρδιά. Βέβαια οι νίκες μας δεν είναι πολλές αλλά είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση του κόσμου.
Θυμηθείτε πως πανηγυρίσαμε την νίκη της Έλενας Παπαρίζου (και του Χρήστου Δάντη και της Ναταλίας Γερμανού) στη νίκη τους στη Eurovision το 2005 στο Κίεβο. Κάθε χρυσό μας μετάλλιο σε Ολυμπιάδα μας (πριν το 1992 και αργυρό και χάλκινο). Και κυρίως την αντίδρασή μας στο θρίαμβο της ποδοσφαιρικής μας ομάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας.
Τα μπερδεύω θα πούνε πολλοί. Ομως πανηγυρίζαμε όχι γιατί μπήκαν στο «πα ιχνίδι» της δημοσιότητας και βγάλαν, δικαίως, λεφτά κάποιοι συνέλληνες αλλά γιατί αισθανόμαστε ότι η νίκη τους είναι και δική μας.
Όλοι λοιπόν εμείς έχουμε ένα κοινό συμβολο. ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ.
Μπορεί άλλοι να είμαστε Ολυμπιακοί, Παναθηναϊκοι, ΑΕΚτζηδες, ΠΑΟΚτζήδες κοκ. Μπορεί να είμαστε ΠΑΣΟΚοι, ΝεοΔημοκράτες, ΚΚΕδες, ΣΥΡΙΖΑ ή ΛΑΟΣ κοκ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Και το δείχνομε με τη σημαία μας όπως με τα λάβαρα του κόμματος της ομάδας της εταιρίας που δουλεύουμε ή δεν ξέρω τι άλλο το δείχνουμε.
Οσο για τις παρελάσεις των σχολείων, ας ξεχάσουμε ότι στρατιωτικό. Ας το δούμε σαν χαρά. Ας καμαρώσουμε τα βλαστάρια μας. Τα παιδιά μας. Τη νέα γενιά. Που 2 φορές το χρόνο μας κάνουν περήφανους με το παράστημά τους.
Οσο για ποιος σηκώνει την σημαία που γίνετε λόγος χρόνια τώρα θεωρώ πως εκτός του «καλού μαθητή» πρέπει να τη σηκώνει αυτός που αγαπά την Ελλάδα και να ζει στην Ελλάδα και να μιλάει την γλώσσα της ας κατάγεται απ’ όπου θέλει και απ την Τουρκία ακόμη.

Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Κορόιδο!!!

Η φίλη μου η Ελένη μου στέλνει συχνά χιουμοριστικά mail. Ενίοτε και mail με χρήσιμα πράγματα και διάφορες πληροφορίες καταγγελίες και διάφορα άλλα μηνύματα.
Σ’ ευχαριστώ Ελένη που μου φτιάχνεις τις μέρες καθώς και που προβληματίζεις.
Προχθές μου έστειλε tο παρακάτω mail με τον τίτλο του κειμένου


Είμαι κορόιδο γιατί: δέχομαι να πληρώνω το μικρό μπουκάλι νερό 50 λεπτά (τόσο κάνει και το μισό λίτρο βενζίνη) ενώ αγοράζεται 5-7 λεπτά (περίπου 1000% αισχροκέρδεια). Από 50 δραχμές (17 λεπτά) αυξήθηκε στις 170 δραχμές (50 λεπτά) με την αλλαγή του νομίσματος από δραχμή σε ευρώ και δεν πήρα χαμπάρι.

Είμαι κορόιδο γιατί: ενώ οι χώροι άθλησης θα έπρεπε να μου παρέχονται
δωρεάν από το δήμο, δέχομαι να πληρώνω από 6 έως 12 ευρώ για να παίξω μία
ώρα ποδόσφαιρο (από 80 έως 120 ευρώ ανά ώρα) στα περίφημα 5Χ5 όπου δεν
υπάρχει χώρος και χρόνος για προθέρμανση και η κατάσταση του τάπητα είναι
κατά κανόνα άθλια. Τουλάχιστον τα 5Χ5 έχουν κάνει πλούσιους και τους
φυσιοθεραπευτές καθώς οι μισοί και πλέον πελάτες τους προέρχονται από εκεί
(διαστρέμματα, ρήξη χιαστού, κάκωση μηνίσκου κλπ, εξαιτίας της
ακαταλληλότητα ς του χλοοτάπητα).

Είμαι κορόιδο γιατί: δέχομαι να πληρώνω τον καφέ 3 και 4 ευρώ ενώ το κόστος του δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά (αισχροκέρδεια μέχρι και 2000 %). Κόβεται περίπου μία απόδειξη ανά τρεις καφέδες και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες και οι
υπάλληλοι θεωρούν αυτονόητη τη συναίνεσή μας στη μη παροχή αποδείξεων σαν
να κερδίζουμε κι εμείς από αυτή την ιστορία.


Είμαι κορόιδο γιατί: δέχομαι να πληρώνω το ποτό 6, 7, 8 ευρώ και βάλε, όσο περίπου κάνει το μπουκάλι στη χονδρική (1 μπουκάλι = 10-12 ποτά, αισχροκέρδεια από 500 % και πάνω). Και φυσικά πολύ συχνά τα ποτά είναι
μπόμπες, σχεδόν ποτέ δεν κόβονται αποδείξεις και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι
κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Σε όλη την Ευρώπη η μπύρα κοστίζει
1 με 1,5 ευρώ και το ποτό 3 με 4. Εδώ το σαπουνόνερο που μας πουλάνε για
μπύρα κοστίζει 5 με 6 ευρώ και η μπόμπα 7 με 8 (στα 8 ευρώ πωλείται συνήθως
η σπέσιαλ μπόμπα). Και τα ενοίκια; Και η προστασία; Τα πρόστιμα; Αν δεν
έβγαζε τέτοιο υπερκέρδος δε θα ήταν τόσο ψηλά τα ενοίκια, δε θα έρχονταν οι
μπράβοι για προστασία, δε θα τους έριχναν απανωτά πρόστιμα από τους δήμους
για να πάρουν κι αυτοί τη μίζα τους. Αλλά εγώ το κορόιδο φταίω που τα πληρώνω...

Είμαι κορόιδο γιατί: με έχουν πείσει ότι έτσι είναι τα πράγματα και τι να
κάνουμε. (Ποιον βολεύει άραγε αυτή η νοοτροπία? ).

Είμαι κορόιδο γιατί: δικαιούμαι δωρεάν παιδεία αλλά μετά το σχολείο αν δεν πάω στο φροντιστήριο δεν έχω ελπίδα να περάσω στο πανεπιστήμιο. Κοινώς, είμαι όλη την ημέρα στις αίθουσες για να μου διδάξουν αυτά που θα 'πρεπε να μου διδάσκουν σε μισή μέρα. Φυσικά με το αζημίωτο.

Είμαι κορόιδο γιατ:ί δέχομαι να πληρώνω διόδια για δρόμους που ευθύνονται
για χιλιάδες ατυχήματα και εκατοντάδες νεκρούς..

Είμαι κορόιδο γιατί: δέχομαι να πληρώνω την ΕΡΤ υποχρεωτικά μέσω της ΔΕΗ. Αυτή η παράνομη εξαναγκαστική πληρωμή μιας προαιρετικής υπηρεσίας θα είχε μια βάση αν τα προγράμματα της ΕΡΤ δεν περιλάμβαναν διαφημίσεις. Έτσι όπωςέχουν τα πράγματα είμαι κορόιδο με κεφαλαία.

Είμαι κορόιδο γιατί: δέχομαι να πληρώνω τους φόρους μου κανονικά ενώ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ!!!. Μάλιστα μας έχουν πείσει ότι αυτός που φοροδιαφεύγει (δεν κόβει αποδείξεις, δεν πληρώνει φόρους με διάφοραλογιστικά κόλπα, κ..ο.κ.) είναι μάγκας, καθιστώντας μας συνένοχους σε μια
πρακτική που ωφελεί μόνο τους πολύ (αλλά πολύ) πλούσιους..

Είμαι κορόιδο γιατί: δέχομαι να με βομβαρδίζουν με παραπλανητικά γκάλοπ του
τύπου: Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον τάδε ή τον τάδε...
Δηλαδή αν μας ρωτούσαν "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Χίτλερ
ή τον Μάο;", τα αποτελέσματα θα έδειχναν ότι οι μισοί Έλληνες είναι
ναζιστές και οι άλλοι μισοί μαοϊστές.

Είμαι κορόιδο γιατί: δέχομαι την πλύση εγκεφάλου από διάφορους βαλτούς (όπως Τράγκας, Πρετεντέρης, Χατζηνικολάου και λοιποί πανελίστες) οι οποίοι δήθεν παίρνουν το μέρος του κόσμου αλλά τελικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπουπονομεύουν πάντα κάθε συλλογική κίνηση αντίδρασης (οι διαδηλωτές που
κλείνουν τους δρόμους και ταλαιπωρούν τον κόσμο, οι σκουπιδιάρηδες που
παίζουν με την υγεία μας, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που θέτουν σε κίνδυνο τις
ζωές μας, κ.ο.κ.) και οι οποίοι σε όλα τα σκάνδαλα που γίνονται τόσα χρόνια
είναι οι πρώτοι που βγαίνουν και λένε ότι "δε θα βγάλουμε άκρη". Αυτή είναι
η δουλειά τους και την κάνουν πολύ καλά και όταν στήνουν φαγοπότια όλοι
μαζί και γλεντάνε, μας χλευάζουν και μας αποκαλούν κορόιδα. Και έχουν
δίκιο...

Είμαι κορόιδο γιατί: ενώ τόσα χρόνια το πρόβλημα με τα βιβλία του δημοτικού
είναι ότι έχουν αντικατασταθεί με κακογραμμένα χαμηλότερου επιπέδου βιβλία,
με παραπλανούσαν τόσο καιρό προκαλώντας σάλο με το βιβλίο ιστορίας της
έκτης δημοτικού για να συγκαλύψουν την οργανωμένη υποβάθμιση της
πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Είμαι κορόιδο γιατί: στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου (όπου το σκάνδαλο ήταν ότι ο εκλεκτός του πρωθυπουργού και της γυναίκας του ήταν διεφθαρμένος) με έπεισαν ότι το σκάνδαλο ήταν τι ανωμαλία έκρυβε το περιβόητο DVD.

Είμαι κορόιδο γιατί: στο σκάνδαλο με τις παράνομες απαλλαγές με έπεισαν ότι η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι αυτή που έβαλε την υπόθεση στο αρχείο (για να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα των γιων βουλευτών, υπουργών,εφοπλιστών, βιομηχάνων και λοιπών φραγκάτων που με ταρίφα περίπου 20.000
ευρώ εξαγόρασαν τη στρατιωτική τους θητεία). Κι εμείς τα κορόιδα στέλνουμε
τα παιδιά μας στα σύνορα να ταλαιπωρούνται και να τινάζουν τα μυαλά τους
στον αέρα για να προστατέψουμε τελικά τα συμφέροντα όλων αυτών που πατρίδα
τους είναι μόνο το χρήμα.

Είμαι κορόιδο γιατί: με έπεισαν ότι για να γίνει το παιδί μου καλύτερος μαθητής πρέπει να δίνει περισσότερες εξετάσεις στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Φορτώνοντας με άγχος, πίεση και άσκοπη αποστήθιση τους μαθητέςεναρμονίζουμε το σχολικό μας σύστημα με αυτό των ΗΠΑ και της Μεγάλης
Βρετανίας όπου τα παιδιά όταν τελειώνουν το σχολείο δεν ξέρουν πού τους
πάνε τα τέσσερα. (Στις ΗΠΑ μάλιστα αυξάνεται η τάση να μη στέλνουν οι
γονείς τα παιδιά στο σχολείο και να τους κάνουν οι ίδιοι μάθημα στο σπίτι
γιατί θεωρούν ότι το επίπεδο στα σχολεία είναι πολύ χαμηλό).

Είμαι κορόιδο γιατί: δίνω εξετάσεις στο Γυμνάσιο για να πάω στο Λύκειο (φροντιστήρια), στο Λύκειο για να περάσω στο Πανεπιστήμιο (εκεί να δεις φροντιστήρια), στο Πανεπιστήμιο για να πάρω πτυχίο (μέχρι πρότινος δωρεάν, με τον νόμο πλαίσιο θα τα σκάμε χοντρά), μετά δίνω εξετάσεις στον ΑΣΕΠ γιανα διοριστώ (άντε πάλι φροντιστήριο). Κοινώς προσπαθώ συνέχεια να αποδείξω
στους δασκάλους μου κατά πόσον αυτοί είναι καλοί δάσκαλοι.


Είμαι κορόιδο γιατί: με έχουν πείσει ότι οι αιώνιοι φοιτητές επιβαρύνουν τα πανεπιστήμια ενώ στην πραγματικότητα αυτοί χάνουν όλα τους τα προνόμια μετά από περίπου 6 χρόνια φοίτησης (δηλαδή δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και πάσο) και δεν είναι παρά ένας αριθμός σε έναν κατάλογο. Στην ουσία θέλουν μελλοντικά να έχουν τη δυνατότητα να αποβάλλουν από τις σχολές
φοιτητές που δεν είναι αρκετά υπάκουοι, που αντιδρούν απέναντι σε
συμφέροντα, που ανήκουν σε παρατάξεις που δρουν αντίθετα προς τις βλέψεις
καθηγητών κλπ, δηλαδή να καταργήσουν το πολιτικό και ιδεολογικό άσυλο των
σπουδαστών και το δικαίωμά τους να εκφράζονται και να πολιτεύονται
ελεύθερα. Κοινώς θέλουν να καταλύσουν το φοιτητικό κίνημα που στην Ελλάδα
και παγκοσμίως φαίνεται να είναι το μοναδικό κίνημα ικανό να ανατρέψει
δικτατορικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Είμαι κορόιδο γιατί: οι εθνοπροδότες που με κυβερνούν τόσα χρόνια όχι μόνο υποβαθμίζουν συστηματικά το επίπεδο της παιδείας μου (ξεκινώντας με το νόμο Αρσένη, συνεχίζοντας με τα απαράδεκτα βιβλία του δημοτικού και
ολοκληρώνοντας το σχέδιο με την αναθεώρηση του 'ρθρου 16) αλλά με έχουν
πείσει κιόλας ότι όλα αυτά γίνονται για την αναβάθμιση της παιδείας. Η
αλήθεια είναι ότι όλα αυτά γίνονται για την υποβάθμιση της παιδείας και τη
δημιουργία μιας άβουλης μάζας που ξέρει μόνο να αποστηθίζει και δεν
προλαβαίνει να σκεφτεί και κατά συνέπεια να αντιδράσει όταν πλήττονται τα
δικαιώματά της. Όλα αυτά γίνονται για την είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων
στην παιδεία (αν πέσει το επίπεδο των δημόσιων πανεπιστημίων τότε θα γίνουν
ανταγωνιστικά τα ιδιωτικά κολέγια). Και τέλος, όλα αυτά γίνονται για την
κατάλυση του φοιτητικού κινήματος (πλήττοντας αιώνιους φοιτητές και άσυλο),
του μόνου ικανού να ανατρέψει δικτατορίες όπως αυτή των συνταγματαρχών που
καθώς φαίνεται μάλλον δεν έφυγε ποτέ...

Είμαι κορόιδο γιατί: με έχουν πείσει, μέσα από χρόνια προπαγάνδα, ότι ο συνδικαλισμός (δηλαδή το μοναδικό μέσο των εργαζομένων να προστατεύουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους) είναι κακό πράγμα και ότι οι
συνδικαλιστές (δηλαδή αυτοί που έχουν εκλεγεί από τους συναδέλφους τους για
να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους) είναι όλοι διεφθαρμένοι και αναξιόπιστοι. Λογικό πάντως να μας παρουσιάζουν έτσι τα πράγματα αφού κανένα αφεντικό δε θέλει να βλέπει ενωμένους τους υπαλλήλους του γιατί αν του ζητήσουν τα αυτονόητα (δηλαδή ασφάλιση, επιδόματα, οκτάωρο, υπερωρίες) δε θα μπορέσει να κτίσει την αυθαίρετη βίλα του ούτε να πάρει το κότερο πουέχει βάλει στο μάτι.

Είμαι κορόιδο γιατί: δέχομαι να πληρώνω πανάκριβα το Ίντερνετ τη στιγμή που εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη (ακόμη και σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ) το Ίντερνετ είναι δωρεάν για όλους και χρεώνονται μόνο οι συνδέσεις πολύ υψηλών ταχυτήτων.

Είμαι κορόιδο γιατί: με έχουν πείσει ότι υπάρχει συναίνεση του κόσμου για την παρούσα κατάσταση. Κανείς δε μου λέει ότι γίνονται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις διαδηλώσεις την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας και όταν γίνονται απεργίες κανείς σχεδόν δεν αναφέρει τις διεκδικήσεις των απεργών παρά μόνο την ταλαιπωρία που θα προκαλέσει η απεργία. Η αποσιώπηση των διαδηλώσεων και η συγκάλυψη των αιτημάτων των απεργών αποκαλύπτει τον ρόλο ΟΛΩΝ των ΜΜΕ στο πολιτικό παιχνίδι και το μερίδιο της ευθύνης τους για τα προβλήματα του
κόσμου σε αυτό τον τόπο.

Είμαι κορόιδο γιατί:δέχομαι αδιαμαρτύρητα να αισχροκερδούν οι βενζινοπώλες και το κράτος εις βάρος μου. Όλο το 2008 που ανέβαινε η τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως η Ευρωπαϊκή Ένωση ρύθμιζε το ευρώ ώστε να μην επηρεάζεται από την κρίση και η τιμή του πετρελαίου στα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη παρέμενε
σταθερή. Μόνο στην Ελλάδα αυξανόταν η τιμή του ενώ συνεχίζουμε να πληρώνουμε χρυσάφι το πετρέλαιο ακόμα και τώρα που η τιμή του βαρελιού έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα (κι εμείς εξακολουθούμε να πληρώνουμε τη βενζίνη 1 ευρώ το λίτρο).

Είμαι κορόιδο γιατί: όταν καιγόταν όλη η Ελλάδα από τους συνήθεις θερινούς εμπρησμούς των καταπατητών δασικών εκτάσεων με έπεισαν ότι τις φωτιές τις έβαλαν κάποιοι άρρωστοι πυρομανείς, κάποιος ασύμμετρος εχθρός, μέχρι και οι γνωστοί-άγνωστοι των Εξαρχείων.. Ούτε ένα χρόνο μετά γίνεται καταπάτηση των καμένων εκτάσεων τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Πάρνηθα από αυτούς που όλοι υποψιαζόμασταν ότι κρύβονται πίσω από τους εμπρησμούς. (Τουριστικές
εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο, το εξ αρχής παράνομο καζίνο στην Πάρνηθα επεκτείνεται, βίλες κτίζονται στην Πάρνηθα στη μέση του δάσους). Οι επιτροπές κατοίκων για την προστασία της Πάρνηθας που ανέβηκαν να διανυκτερεύσου ν για να εμποδίσουν τις εργασίες σε εργοτάξια που χτίζουν βίλες σε προστατευμένες περιοχές βρήκαν απέναντί τους κλούβες των ΜΑΤ... Ποιος να 'στειλε άραγε τα ΜΑΤ; Ο άρρωστος πυρομανής, η ασύμμετρη απειλή, ή κάποιος μπαχαλάκιας των Εξαρχείων; Εγώ αν και κορόιδο θα υποθέσω ότι τους έστειλε ο ιδιοκτήτης της βίλας.

Είμαι κορόιδο γιατί: νομίζω ότι αυτοί που μετακινούνται με ελικόπτερα και ιδιωτικά τζετ νοιάζονται για την κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους...

Είμαι κορόιδο γιατί: νομίζω ότι αυτοί που στέλνουν τα δικά τους παιδιά στα ιδιωτικά νοιάζονται για την κατάντια των δημόσιων σχολείων.

Είμαι κορόιδο γιατί: πιστεύω ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα ολιγοπώλια καρτέλ) που μαστίζουν την οικονομία μας και πλήττουν κυρίως τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας. Καρτέλ στο γάλα, καρτέλ στη βενζίνη, καρτέλ στα φρούτα, καρτέλ παντού. Τα αρχικά πρόστιμα μειώνονται συνήθως, οι τιμές παραμένουν υψηλές, ενώ στην πράξη δεν επιστρέφονται στους καταναλωτές τα
χρήματα που έχουν χάσει (π.χ. με μια παρατεταμένη μείωση της τιμής του
προϊόντος ώστε να αντισταθμιστού ν οι απώλειες που προκλήθηκαν).

Και ο κατάλογος αυτός μπορεί να συνεχίζεται για πάντα...

.....άστε μωρέ, μήπως είμαι κορόιδο γιατί. Μ0Υ ΑΞΙΖΕΙ?!?

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Με νίκη στις 5 του Απρίλη καθαρίζει και η άλλη αγαπημένη moy ομάδα


Έληξε το «πρωτάθλημα Ελλάδος στο ποδόσφαιρο» ουσιαστικά χθες, έστω και αν μένουν τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, αφού και μαθηματικά το πήρε κα πάλι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.
Δίκαια κατ’ εμέ και για όλη την φίλαθλη Ελλάδα.
Ακόμη κι αυτοί που λεν ότι ευνοήθηκε σκανδαλωδώς, πιστεύουν μόνο ότι δεν επρεπε να ‘ναι τόσο μεγάλη η διαφορά.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθούν play off για τις άλλες θέσεις (Του Champions League και του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.
Οπότε δεν κρίθηκε για την είσοδο στα play off μόνο η τέταρτη θέση (πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα). Επειδή παίζουν ρόλο οι βαθμοί και οι διαφορές μεταξύ τους ως το τέλος θα μονομαχούν οι δυο δικέφαλοι και ο Παναθηναϊκός.
Όμως αν δούμε το πρόγραμμα των τριών αυτών αγωνιστικών κρίνεται κι αυτή η θέση την Κυριακή υπέρ, της αλλης αγαπημένης μου ομάδας της ΑΘΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ. Αρκεί να νικήσει την άλλη Κυριακη (αυτή την Κυριακή δεν έχουμε πρωτάθλημα) τον αδιάφορο Πανιώνιο.
Κι αυτό γιατί:
Την θέση αυτή εκτός της ΑΕΛ την διεκδικούν ο Άρης και η Ξάνθη.
Ο Αρης είναι 4 βαθμούς κάτω απ’ την ΑΕΛ (42 ενάντι 38) και η Ξάνθη εφτά με 35.
Οι αγώνες είναι
Στις 5 Απριλίου
ΑΕΛ – Πανιώνιος, Αρής – ΟΦΗ και Παναθηναϊκός – Ξάνθη
Η λογική λέει νίκη της ΑΕΛ του Αρη και ήττα της Ξάνθης. Δηλαδή έχουμε αντίστοιχως (45, 41 και 35 βαθμούς)
Στις 12 του Απρίλη
Ολυμπιακός – Λάρισα, ΑΕΚ – Αρης και Ξάνθη – ΠΑΟΚ. Η λογικά πάλι, έχουμε ήττες όλων οπότε η βαθμολογιά παραμένει στο (45, 41, 35) Εστω ισοπαλία του Αρη (η νίκη τη θεωρώ υπερβολική) που ενδιαφέρει πλέον (45, 42, 35).
Τέλος στις 26 Απριλίου
Ο Αρης με τον αδιάφορο Πανθρακικό στου Χαριλάου και η Λάρισα με τον επίης αδιάφορο Λεβαδιακό στη Λειβαδιά
Με νίκη λοιπον της ΑΕΛ στις 5 του μηνός κατα 99,99% ξεκαθαρίζουν όλα

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Μια σωστή ένσταση

Στη χθεσινή (της Παρασκευής) «Καθημερινή» ο Αντώνης Καρκαγιάνης έγραφε την ενστασή του για τις ιδέες του κ. Δενδια για την κουκούλα και την περιήβρυση αρχής των κουκουλοφόρων.
Την βρήκα ενδιαφέρουσα:
Δύο περιστατικά
Προ ετών, μου συνέβη το εξής «χαριτωμένο» περιστατικό. Ηταν καλοκαίρι, αργά το βράδυ και κάθησα στα επί του πεζοδρομίου τραπέζια μιας ταβέρνας της γειτονιάς μου για να δειπνήσω. Ελάχιστοι οι υπόλοιποι θαμώνες, αλλά μεταξύ αυτών και δύο αστυνομικοί, εν στολή. Σε λίγο πέρασε ένας νεαρός, 15-16 ετών, με «μηχανάκι», η εξάτμιση του οποίου έκανε αρκετό θόρυβο. Κάπου φαίνεται ότι πήγε και σε λίγο ακούσαμε να επιστρέφει από τον ίδιο δρόμο, προκαλώντας τον ίδιο θόρυβο. Τότε σηκώθηκαν οι δύο αστυνομικοί, τον σταμάτησαν και υπέθεσα ότι ήθελαν να του κάνουν σύσταση για τη θορυβώδη εξάτμιση ή να του πάρουν τα στοιχεία και να τον μηνύσουν για διατάραξη της κοινής ησυχίας σε προχωρημένη ώρα. Και θα είχαν απόλυτο δίκαιο. Αντί γι’ αυτό, με έκπληξή μου είδα ότι άρχισαν να τον χτυπούν μανιωδώς με χέρια και με πόδια. Σηκώθηκα από το τραπέζι και είπα, γιατί τον χτυπάτε, μπορείτε να τον συλλάβετε και να τον πάτε στο τμήμα. Τα είπα αυτά ευγενικά και ομολογώ δειλά. Ηταν όμως αρκετά για να στραφούν εναντίον μου και παραλίγο να δείρουν και εμένα. Μου ζήτησαν ταυτότητα, πρόθυμα την έδειξα και κράτησαν τα στοιχεία μου.
Σε λίγες μέρες με κάλεσαν στο τμήμα και ο βλοσυρός ο αξιωματικός υπηρεσίας με ρώτησε τι είδα και τι άκουσα. Διηγήθηκα το περιστατικό και είπα αυτά που τώρα γράφω. Από τις ερωτήσεις του αξιωματικού υπηρεσίας κατάλαβα ότι δέκα τουλάχιστον άλλοι μάρτυρες, κυρίως αστυνομικοί, είχαν καταθέσει ότι όχι μόνο δεν ήταν οι αστυνομικοί που έδειραν τον νεαρό, αλλά αντιθέτως ο νεαρός... καθύβρισε και έδειρε τους αστυνομικούς!
Αλλά θα σας διηγηθώ και ένα άλλο περιστατικό, πριν από πενήντα και πλέον χρόνια, του οποίου άθελά μου... ανεδείχθην πρωταγωνιστής. Σε κάποια διαδήλωση ένας διαδηλωτής πέταξε τούβλο και χτύπησε κατακέφαλα αστυνομικό. Το τούβλο το έριξαν από τις πίσω γραμμές της διαδήλωσης και σχεδόν όλοι, αστυνομικοί και διαδηλωτές, το είδαμε να περνάει πάνω από τα κεφάλια μας. Με συνέλαβαν αμέσως, την επομένη με πήγαν στο δικαστήριο, δικάστηκα και καταδικάστηκα. Και πώς να μην καταδικασθώ... Τουλάχιστον είκοσι αστυνομικοί, «αυτόπτες» μάρτυρες, βεβαίωσαν ενόρκως ότι με είδαν να κρατάω το τούβλο και να το εκσφενδονίζω κατά του αστυνομικού!
Διηγήθηκα αυτά τα δύο περιστατικά για να ρωτήσω: Καλά, η περιύβριση αρχής να κηρυχθεί αυτεπάγγελτο αδίκημα. Ιδιαίτερα ορισμένα συνθήματα εναντίον των αστυνομικών, που δεν θέλω να τα επαναλάβω εδώ, είναι ηλίθια και πραγματικά υβριστικά. Αλλά πώς θα τεκμηριωθεί η διάπραξη του αδικήματος; Εκείνη την κρίσιμη στιγμή οι μάρτυρες είναι συνήθως μόνο διαδηλωτές, κουκουλοφόροι και μη. Από τους πρώτους λογικά δεν πρέπει να περιμένουμε ότι θα βεβαιώσουν ενόρκως την περιύβριση. Οι δεύτεροι μπορεί να θεωρηθούν αξιόπιστοι; Οταν καλούνται να βεβαιώσουν μια πράξη που τους αφορά; Και αν η περιύβριση αναγράφεται σε πανό, ποιος φέρει την ευθύνη, εκείνοι που κρατούν το πανό ή εκείνοι που έγραψαν το σύνθημα;
Καταλαβαίνω ότι μετά τα τελευταία επεισόδια το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η Αστυνομία βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Δέχονται πανταχόθεν πιέσεις και επιθέσεις, συχνά άδικες. Η κριτική που ασκείται απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά στην αποτελεσματικότητα της Αστυνομίας για την περιφρούρηση της ασφάλειας και της περιουσίας των πολιτών. Δεν νομίζω ότι το αυτεπάγγελτο αδίκημα της περιύβρισης αρχής και το «ιδιώνυμο» της κουκούλας θα αυξήσουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα, ενώ μπορεί να προκαλέσουν άλλα προβλήματα...

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Οι ανατημίσεις του ΟΠΑΠ

Στο πρώτο μου σημείωμα έγραψα για την άνοδο της τιμής στο «πρωτοχρονιάτικο λαχείο». Λέγοντας για την λογική των αυξήσεων από κρατικό οργανισμό.
Φίλος συνηθίζει να «παίζει» Λόττο και Τζόκερ.
Όχι μεγάλα ποσά αλλά του αρέσει λέει να κεντρίζει την τύχη του. Όπως μου εξήγησε έπαιζε 45 λεπτά στο Λόττο τρεις στήλες δηλαδή και 12 Ευρώ όταν έπαιζε Τζόκερ (όπως μου εξήγησε κάποια στιγμή 2 στήλες με όλα τα τζόκερ).
Χθες τον συνάντησα φουρκισμένο.
Τι συμβαίνει Βασίλη; Τον ρωτώ.
Να αυξήθηκαν εδώ κι ένα περίπου μήνα οι τιμές στα τυχερά παιχνίδια που παίζω.
Μου εξήγησε ότι η στήλη του Λόττο ήταν εδώ και πολλά χρόνια (από την εποχή των δραχμών ακόμη που ήταν 50 δραχμές) 15 λεπτά. Και το Τζόκερ από τις 100 δραχμές στα 30 λεπτά.
Ε καλά λέω τόσα χρόνια δεν είχε καμιά αύξηση η στήλη.
Ναι μου λέει σωστά. Απλά τώρα το τζόκερ πήγε στα 50 λεπτά η στήλη αύξηση 66,66%. Το τραγικό είναι το Λόττο πήγε κι αυτό στα 50 λεπτά δηλαδή άκουσον άκουσον 233,33%.
Και για να «παίξω ότι έπαιζα θέλω 21,5 Ευρώ από 12,45
Εδώ σκέφτηκα ότι κάπου έχει δίκιο. 8 χρόνια χωρίς καμμιά αύξηση; Δεν μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια να γίνει μια μικρή και λογική αύξηση (της τάξης των 5 ή 10 λεπτών).
Το άσχημο είναι οτι αυτά δεν γίνονται μόνο στον τζόγο (που στο κάτω κάτω πολύ λίγους ενδιαφέρει). Αλλά είναι ο τρόπος πού γίνονται σχεδόν όλα τα πράγματα στην Ελλάδα Ο παραλογισμός του Ελληνικού κράτους.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Περί κουκουλοφόρων...

Γίνετε λόγος τελευταία για τους κουκουλοφόρους και την πρόθεση του κ. Δένδια για αυστηρότερη αντιμετώπιση από τη δικαιοσύνη ανθρώπων που φορούν κουκούλα κατά την διάρκεια τέλεσης αδικημάτων.
Από μια πλευρά φαίνεται σωστό. Αν είσαι βέβαιος ότι έχεις δίκιο και διαμαρτύρεσαι τόσο άγρια για τα δίκαιά σου. Το κάνεις κατά πρόσωπο χωρίς να κρύβεσαι να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες στην αρχή τις κακές, κι αργότερα όταν δικαιωθείς, τις καλές.
Όμως δεν επιβάλλονται αυτά τα πράγματα με νόμους. Γιατί υπάρχει πολλές φορές που μπορεί να μπλέξεις χωρίς να φταις και άντε να αποδείξεις ότι «δεν είσαι ελέφαντας». Μια που κουκούλα μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε. Από αυτή του μπουφάν ως το «foul face» που φοράνε οι μοτοσυκλετιστές, λόγω κρύου, κάτω από το κράνος ως το κασκόλ που έχεις μπροστά στο στόμα να καλυφθείς από τα δακρυγόνα.
Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να τονιστεί το ποιοι φορούσαν κουκούλα στην Ελληνική ιστορία. Και γιατί φορούσαν την κουκούλα.
Μου έκανε εντύπωση ότι στην εκπομπή του κ. Οικονομέα ο κ. Στρατούλες είπε το εξής που δεν ισχύει. «Με αυτή την λογική θα πρέπει να καταδικασθούν οι αγωνιστές του 1.1.4. που φορούσαν κουκούλες και αυτοί του Πολυτεχνείου που επίσης φορούσαν». Κάτι πήγε να πει ο κ. Οικονομέας αλλα τον έκοψε ο κ. Καμπούρακης αλλάζοντας θέμα. Εκει άλλαξα κανάλι.
Εδώ το ήξερα εγώ ότι οι αγωνιστές ήταν με το πρόσωπό τους δεν το ήξερε ο κ Στρατούλης; Απλά ήθελε να κάνει αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και και πάλι «να χαϊδέψει τα αυτιά» των «επαναστατών».

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Μας την φέραν την κριση

Μας ζάλισαν πρωί πρωί για τα πολλά ανοίκιαστα καταστήματα στις διάφορες περιοχές των Αθηνών. Λες και δεν είναι φυσικό με όλη αυτή την φήμη της κρίσης. Ευτυχώς άκουσα σε κάποιο δελτίο ειδήσεων, νομίζω της ΝΕΤ, ότι ήρθε άρα κάποια στιγμή θα φύγει.
Μας λέγαν μέχρι τώρα για κρίση της αγοράς, για απολύσεις για «σφίξιμο» της αγοράς. Οι ιδιοκτήτες όμως μέναν στο απυρόβλητο. Κάθε χρόνο αύξηση από τους καταστηματάρχες. Σου λέει αν δυσκολευτεί το πολύ πολύ να διώξει τον υπάλληλο. Όμως είδες; Υπάρχει και το χειρότερο. Να το κλείσει.
Κι αν το κλείσει κάποιος ποιος θα ρισκάρει να ανοίξει νέα επιχείρηση σ’ αυτό το κλίμα;
Κανείς
Αν δεν ρίξουν τις τιμές των ενοικίων δεν βλέπω να τα νοικιάζουν.
Έχω τρελαθεί να βλέπω ξενοίκιαστους χώρους στο κέντρο της Λάρισας.
Τεράστιες αίθουσες ιδανικές για καφενείο ή καφετέρια «φάτσα» στην πλατείας Ταχυδρομείου. Κατάστημα Accessories λίγο πιο κάτω ξενοικιάστηκε εδώ και κάτι μήνες, Μάλιστα έκλεισε μέσα στις γιορτές ενώ μπροστά ήταν ακόμη και οι εκπτώσεις.
Τις προάλλες το είδα νοικιασμένο, Το νοίκιασε έμαθα ο ιδιοκτήτης του διπλανού, Για αποθήκη όμως. Άρα φαντάζομαι όχι στην ίδια τιμή, μια που δεν «βγάζει» λεφτά πλέον το κατάστημα αυτό.
Άλλο κατάστημα στην ίδια περιοχή κάνει ανακαίνιση λέει, από το φθινόπωρο, δεν βλέπω να ξανανοίγει.
Μας την φέραν την κρίση λοιπόν. Προσπαθούνε έξι σχεδόν μήνες αλλά μας τη φέραν. Άντε να δούμε πότε θα μας επαναφέρουν στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Την πάτησα εγώ, οι πολιτικοί;

Γράφω στο προηγούμενο σημείωμα, για τους κουκουλοφόρους που τα κάνουν γυαλιά καρφιά και τι αστυνομία θέλουμε.
Το απόγευμα στο «ράδιο Αρβύλα» του ΑΝΤ1 ο Αντώνης Κανάκης με προβλημάτισε.
Θύμισε του δίδυμους πύργος και τις ΗΠΑ. Θύμισε το τι έλεγε κι έκανε ο Μπους στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Και τα παραλλήλισε με τα επισόδεια των Αθηνών.
Ήρθαν στο μυαλό μου σκηνές με κουκουλοφόρους που μιλούσαν φιλικά. Ήταν βλέπεις κι αυτοί αστυνομικοί.
Μήπως τα κάναν αστυνομικοί, τα προχθεσινά, να πούμε ότι θέλουμε πιο πολύ αστυνόμευση; Και πήγα ακόμη πιο μακριά.
Μήπως αυτοί που κατάστρεφαν τον Δεκέμβρη να ήταν λες αστυνομικοί; Και άντε όχι όλοι αλλά αυτοί που τα ξεκινούσαν.
Και η αριστερά (εκτός του ΚΚΕ) τι ρόλο παίζει; Γιατί τους παρέχαν πολιτική κάλυψη; Δε θά πρεπε δικοί τους άνθρωποι να τους σταματάνε; Εδώ λένε οτι κατέστρεψαν και το κοσμηματοπολείο της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη στο Κολονάκι, στο όνομα του οποίου γινόταν αυτά.
Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι από τότε όλοι λέμε τι κάνει η αστυνομία και ζητάμε περισσότερη καταστολή;
Φίλος που ανήκει στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, απορούσε γιατί σε περυσινή πορεία στο κέντρο της Λάρισας μέλη του ΠΑΜΕ διώξαν από το μπλοκ τους πιτσιρικάδες (μάλλον πρωτοετείς φοιτητές) που πετούσαν πέτρες σε τράπεζες. Ας κατηφορίσουν τους αγώνες του ΠΑΜΕ. Να γιατί του ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν συμμετείχε (δεν ήταν μπροστά ή σεν συμμετείχε επίσημα) στην «εξέγερση» του Δεκεμβρίου.
Δηλαδή πρέπει να διαλέξουμε;
Φόβο (των καταστροφών και της σωματικής μας ακαιρεότητας) ή φόβο ( στη θέα της αστυνομίας)

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Τι αστυνομία θέλουμε;

Ειναι ν’ απορείς με μας τους Ελληνες.
Κι εγώ μέσα (κι όλοι ως κάποιο σημείο).
Τι αστυνομία θέλουμε όλοι μας.
Οταν γίνονται βίαιοι ή μας ενοχλούν στην προσωπική μας ζωή λέμε γιατί; Του λέμε φασίστες και θυμόμαστε παλιότερες δεκαετίες που ήταν καταπιεστές των Ελλήνων. Των δημοκρατικών Ελλήνων συγκεκριμένα.
Τότε, την εποχή της χούντας, που τους ενδιέφερε τα πάντα, που μπορεί να ενοχλεί την Εξουσία.
Και μαζί με τα ξερά καιγόταν και τα χλωρά. Για να γίνεις αστυνομικός ή αστυφύλακας έπρεπε να είσαι «δικός τους».
Για τους νεότερους, που ευτυχώς δεν έχουν τέτοιες μνήμες είναι σαν να θέλεις να δουλέψεις υπάλληλος μεγάλης ποδοσφαιρικής εταιρίας και να δηλώνεις οπαδός της αντίπαλης ομάδας. Κι εγώ (ως 40ρης) δεν έχω τόσο έντονα τέτοιες μνήμες αλλά όταν ήμουν ακόμη στο Δημοτικό, λίγο πριν το ’80 μου είχε πει συνομήλικος φίλος, πως το να είσαι «κόκκινος» είναι πολύ κακό πράγμα.
Μετά ήρθε ο Ανδρέας (Παπανδρέου). Κι άρχισε να την εκδημοκρατίζει.
Σιγά σιγά ο κόσμος άρχισε να μη τον φοβάται τον αστυφύλακα. Έγινε φίλος του πολίτη; Οχι. Εύκολα δεχόταν, κυρίως από πρώην καταπιεσμένους απειλές. «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ» «Θα σε στείλω στα σύνορα» κλπ.
Μεγαλώνοντας τα παιδιά της γενιάς μου, κι ακόμη πιο πολύ νεότεροι δεν σήμαινε τίποτε ο αστυνομικός. Στο γυμνάσιο όταν ήμουν άκουσα το εξής, «κουφό» για μένα, από κουμουνίστρια καθηγήτρια μου.
«Έπεσα σ’ επεισόδια χθες έξω απ το γήπεδο. Ε πρώτη φορά είδα αστυνομικούς να έχουν δίκιο»
Και φτάσαμε σιγά σιγά στο σήμερα. Να χτυπάνε οι «ψευτοαναρχικοί» κουκουλοφόροι και οι αστυνομικοί να φεύγουν.
Ας υποθέσουμε ότι δεν φεύγαν προχθές από το Κολονάκι. Ότι αντιμετώπιζαν του «ψευτοαντιεξουσιαστές». Συνελάμβαναν πολλούς απ’ αυτούς. Κι έπεφτε ξύλο.
Εκτός οι γνωστοί «αριστεροί» θα πήγαιναν να του βγάλουν έξω και θα πήγαιναν μαύρες υπεράσπισης θα προβληματιζόμασταν κι εγώ μαζί «Βρε μήπως έχουν δίκιο και είναι ακόμη σαν της χούντας η αστυνομία;
Δεν ξέρω. Μήπως θα πρέπει να μην είμαστε τόσο «μη μου άπτου»; Η ελευθέρία του καθένα, έμαθα στο σχολείο (είχαμε ακόμη σχολεία τότε κι όχι μόνο εκπαυδευτήρια), σταματά εκεί που θίγετε η ελευθερία του διπλανού του.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Και στις τηλεοπτικές εκπομπές ισχύει ότι και στη ζωή

Μια βδομάδα συμπλήρωσαν χθες οι νέοι παρουσιαστές (Γιώργος Λιανός & Δέσποινα Καμπούρη)του «πρωινού καφέ» στον ΑΝΤ1.
Και ανέβηκε στην δεύτερη θέση θεαματικότητας. Αν πούμε ότι είναι αντικειμενικές οι μετρήσεις, διαφωνώ ως προς τη μέθοδο όχι ότι έχω να προτείνω άλλον, ενώ ως τώρα προσπαθούσε να αποφύγει τον πάτο τώρα φλερτάρει με την δεύτερη θέση.
Όχι ότι έφταιγαν τα παιδιά που ήταν πριν (Νίκος Μουτσινάς & Κατερίνα Ζαρίφη) αλλά χρειαζόταν και άλλο χρόνο. Γιατί οι διευθυντές του προγράμματος εκεί αγνοήσαν βασικά πράγματα της ζωής.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Πήραν την Ελεονώρα Μελέτη μετά την αποχώρηση της Ελένης Μενεγάκη. Μια κοπέλα πολύ μορφωμένη φιλική με τον τηλεθεατή και πανέμορφη..
Επειδή είχαν την Ελένη πριν που έφερνε τα νούμερα της AGB ποντάρισαν στην ομορφιά της. Επειδή, λογικό είναι, δεν ήταν στη κορυφή απ την αρχή η φούστα όλο και κόνταινε και το ντεκολτέ άνοιγε. Η εκπομπή άλλαζε και απευθυνόταν σιγά σιγά σε πιο σκεπτόμενα άτομα (και πέρα από τα κλασικά Ζώδια, μαγειρική, κουτσομπολιο και καλλιτεχνικές συνεντεύξεις) μπήκε διατροφολογία και άλλες ειδήσεις.
Φέτος θέλαν να την κάνουν εναλλακτική και φέραν το δίδυμο Μουτσινάς Ζαρίφη. Αν και δεν την είδα πολλές φορές αλλά αυτό που δεν λογαριάσαν είναι το βασικό που ισχύει και στη ζωή μας.
Πρώτα πρώτα βλέπουμε την εικόνα του άλλου. Και τον βλέπουμε με θετικό ή αρνητικό μάτι. Κι εκεί έπαιξαν ρόλο τα παραπάνω κιλάκια της Κατερίνας, Για το σεξαπίλ του Νίκου δεν ξέρω (δεν το συζήτησα με καμιά μου φίλη αλλά αν ήταν super σίγουρα θα το μάθαινα).
Αλλά ως εκεί.
Από δω και πέρα αρχίζει να δημιουργείται η προσωπική σχέση. Πόσες στα αλήθεια κάποιον που δεν τον έχουμε δει θετικά με την πρώτη ματιά σιγά σιγά μα κερδίζει;
Εδώ έχουμε το αντίθετο. Και να ότι δεν μίλησαν με του προηγούμενους συνεργάτες τους. Να και η πίεση για τα νούμερα της AGB. Πού να τους συμπαθήσει ο κόσμος Και το αποτέλεσμα; τους «κόψαν» νωρίς (πρώτη φορά στην σχεδόν εικοσαετή πορεία της εκπομπής).
Η Δέσποινα κι ο Γιώργος σε κερδίζουν απ’ τη πρώτη στιγμή. Τώρα δεν είναι δύσκολο να κερδίσουν τον κόσμο και θα πρέπει να πιεστούν πολύ για να τον χάσου.
Πόσο διαφορετική είναι τώρα η Ελεονώρα Μελέτη που δεν έχει την πίεση φαίνεται στα μάτια της (7:45 - 10 το πρωί στον Star) αν και πάλι δεν έχει απελευθερωθεί, μια που δεν φαίνεται φύση κουτσομπόλα.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Τις έχασε χθες τις ευρωεκλογές ο κ. Παπανδρέου;

Κανονικά θα έπρεπε να ανοίξουν σαμπάνιες χθες στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ξαναπήρε το ΠΑΣΟΚ τον άνθρωπο που διέλυσε ουσιαστικά το κόμμα.
Τον άνθρωπο που δεν είχε τα κότσια να αναμετρηθεί το 2004 επειδή όλα δείχναν συντριβή. Παρ’ όλο που σε μισό χρόνο θα είχαμε τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Αγώνες που έγιναν πετυχημένοι χάρη στις θυσίες του Ελληνικού λαού και των εθελοντών.
Και παραιτήθηκε παραιτήθηκε έκανε όμως τα ψηφοδέλτια πριν. Μη τυχών και ο κ Παπανδρέου, όπως είχε εντολή εξάλλου, τα αλλάξει όλα.
Οπως μου θύμισε ακροατής της προχθεσινής (11-03-09) Ελληνοφρένειας στον κ διευθυντή Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη σε επικοινωνία, «όταν τον έδιωξε πέρασε πέντε μονάδες μπροστά. Ακούστε την απάντηση του ευφυέστατου τηλεοπτικού τσολιά και πείτε μου αν έχει δίκιο. (34:36)
Μάλιστα σε κάποιo άλλο σημείο της χθεσινής (12-03-09) θα θυμηθείτε το υπέροχο που είπε μετά το ναυάγιο του «Σαμινά», Δείχνοντας την εκτίμιση που έχει σε όλους εμάς (16:31)
Να δούμε όμως τα πράγματα και από την καλή μεριά; Θα χάσει παλει στις επόμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ και θα αρχίζουν να φεύγουν όλοι όσοι το λεηλάτησαν τόσα χρόνια. Θα φύγουν ολοι όσοι το μετέτρεψαν σε «ΝΔ β’» αυτοί δηλαδή που δεν πάτησαν το πόδι τους στην αίθουσα της ολομέλειας του «Αρείου Πάγου» με πρώτους απ’ όλους τον Σημίτη.
Τον Σημίτη που εκμεταλεύτηκε στο έπακρο τη φωτογραφία που είχε δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την 3η Σεπτέμβρη 1974 όπως ο πατέρας του εκμεταλεύτηκε την φωτογραφία του δίπλα στον Άρη Βελουχιώτη στον λόγο της Λαμίας. Δεν μας είπε όμως κανείς οτι ήταν διοικητής εκεί. (Να αγιάσει η συγχωρεμένη η Μαβίνα που το αποκάλιψε). Ο Ανδρέας Παπανδρέου που το έφτυνε συνέχεια (κουράγιο που το είχε) και υτός πάντα να σκουπίζεται λέγοντας πως βρέχει. Ο Ανδρέας Παπανδρέου που στη συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη την τελευταία φορά που παραβρέθηκε τον απέλυσε από το υπουργείο βιομηχανίας.
Αν γι’ αυτό το πέρνει πίσω καλώς να ορίσει (το μεγάλο τράκο έρχεται) αλλιως; Το λέει ο ίδιος ο κ Παπανδρέου στο 24:13

Οι χρόνοι φαίνονται κάτω δεξιά στο «ραδιοφωνάκι» του site του Σκάι

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Ενα θαυμάσιο διάλειμα με το champions league

Σαν βδομάδα champions league αυτή που διανύουμε είδα τόσο χθες όσο κα προχθές κάποιους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Ακόμη μια φορά χόρτασα θέαμα κι ευχαριστήθηκα ποδόσφαιρο βλέποντας τις μεγάλες ομάδες του εξωτερικού.
Στο καφέ βλέπεις που παρακολουθούσα και τις δυο ημέρες ο ιδιοκτήτης μας τρέλανε στο ζάπιγκ. (Κυρίως χθες μια και τυγχάνει να είναι οπαδός του Παναθηναϊκού)
Έτσι δεν μπόρεσα να δω πολλά από τα θαυμάσια παιχνίδια τόσο της Λιβερπουλ επί της Ρεαλ (Τι χαρά για τους Ισπανούς οπαδούς της Βιγιαρεάλ) με 4 - 0 όσο και της Μπάγερν Μονάχου επί της Σπόρτιγκ Λισαβώνας με 7 – 1 !!!
Μάλιστα όταν καταλάβαμε ότι ήταν το αποτέλεσμα εκείνης της μέρας κι όχι το συνολικό σκορ των δυο αγώνων (Η Μπάγερν ειχε «φιλοδωρήσει» με πέντε γκολ την Σπόρτιγκ και στην εδρα της). Άρχισαν να γίνονται οι συγκρίσεις μπιζαρίσματος με τον Ολυμπιακό που είχα δεχθεί εφτά γκολ το 2004 στο Τορίνο από τη Γιουβέντους.
Ο ελληνικός αγώνας θαυμάσιος, αλλά από την πλευρά της ισπανικής και μόνο ομάδας. Μολις «ξεψάρωσε» ο Παναθηναϊκός και βγήκε από την περιοχή του δέχθηκε το δεύτερο θαμάσιο γκολ. Όχι οτι το πρώτο ήταν λιγότερο όμορφο όσο και το άδικα ακυρωθέν.
Χθες πιο χαλαρή μέρα για τους έλληνες «πράσινους» οπαδούς και για μας τους υπόλοιπους είδαμε την φοβερή Μάντσεστερ να βάζει από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (μάλιστα στο τέταρτο λεπτό του κάθε ημιχρόνου) στην Ιντερ του πολύ Μουρίνιο.
Η Μπαρτελόνα φανταστική διέλυσε τη Λυων με 5 -2
Βέβαια υποχρεωθήκαμε (μια που είχαν τελειώσει όλα τα υπόλοιπα ματς) την «σούπα» του Ρόμα – Αρσεναλ που οι ποδοσφαιριστές «σερνόταν» στην παράταση μέχρι να φτάσουμε στην διαδικασία των πέναλτυς
Πάντως φάνηκε για (όσους είδαν τα ματς της Μάντσεστερ όσο και της Αρσεναλ) τη νοοτροπία του Βρετανού Φέργκιουσον και των ποδοσφαιριστών της σε σχεση με όλους τους άλλους μια που παρ’ όλο το 2 – 0, η ομάδα αγωνιζόταν σα να ήταν 0 – 0. Μπράβο τους. Ετσι θέλουμε όλες τις ομάδες.
Και τώρα; Τα κεφάλια μέσα. Και πάλι στην ελληνική μιζέρια

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Η Σημιτική επταετία

Στην εκπομπή της κ. Τσαπανίδου μίλησε ο κ. Λακόπουλος και μίλησε για την αντίδραση του Σημίτη σε περίπτωση που δεν γυρίσει στο ΠΑΣΟΚ: «επηρεάζει μικρό κομμάτι του κόσμου, αλλά συμπαγές που το χρειάζεται ο κ Παπανδρέου»
Δεν είπε τι σημαίνει για τον υπόλοιπο λαό, για τους ανθρώπους που σκέφτονται να ψηφίσον ΠΑΣΟΚ.
Είναι επιτυχημένη η Σημιτική 7ετία;
Πράγματι έγιναν μεγάλα έργα στην Ελλάδα. Το Ριο – Αντίριο, η Εγνατία οδος, η Αττική οδός, το Ελ. Βενιζέλος τμήμα της Εθνική οδου Αθήνας Θεσσαλονίκης;
Έργα που τα χρειαζόταν η Ελλάδα. Αλλά τα έκανε η Ελλάδα; Τα έκαναν κάποιες εταιρίες και τώρα τα χρυσοπληρώνουμε αφού ανέλαβαν την εκμετάλευσή του για κάποια χρόνια (ως να χαλάσουν δηλαδή)
Και γιατί λέω ως να χαλάσουν; Έγινε και το γήπεδο Καραϊσκάκη. Το γήπεδο αυτό το έκανε ο Ολυμπιακός, η ομάδα μου, εκεί που ήτανε το παλιό στάδιο Καραϊσκάκη. Δεν έβαλε δραχμή το κράτος αλλά είναι ιδιοκτησία του Ολυμπιακού για 50 ή 80 χρόνια. Δε θα χαλάσει; Τέτοιες είναι και οι άλλες συμβάσεις.
Μάλιστα τα έργα είναι σε συγκεκριμένες περιοχές και σε πολλές δεν έγινε τίποτε. Ας πούμε στην Πελοπόννησο (εκτός της βόρειας).
Το 1999 έχασε τις εκλογές όταν φούσκωνε το ελληνικό Χρηματιστήριο. Και τις έχασε. Ο γενικός δείκτης φούσκωνε φούσκωνε φούσκωνε και λίγο πριν σκάσει, όταν άρχιζε να σκάει πιο σωστά, έκανε τις εθνικές εκλογές. Εριξαν και τα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά τους μέσα. Και οι οικονομικοί υπουργοί λέγαν πως η πτώση του χρηματιστηρίου έχει ημερομηνία λήξεως. «Την επόμενη των εκλογών» αφήνοντας να νοηθεί πως αν επανεκλεγούν.
Μετά ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου έλεγε για το χρηματιστήριο γι αυτούς που καταστράφηκαν, ακόμη αντηχούν στ’ αυτιά μου «Ας πρόσεχαν»
Το 2000 μας έβαλε «στη ζώνη του Ευρώ» πράγματι μεγάλο επίτευγμα αφου μπορέσαμε να μπούμε στη ζώνη των ισχυρών.
Αλλά μας έβαλε και μας άφησε. Για κάποιον εσφαλμένο λόγο ο λαός πέρασε το ευρώ για κατοστάρικο. Μέχρι πρόσφατα οι αγρότες πουλούσαν σε δραχμές. Πέρυσι δηλαδή που το σιτάρι ήταν ακριβό έφτασε ως 100 δραχμές. Φέτος φτήνυνε πολύ στα 20 λεπτά (δηλαδή έπεσε 10 λεπτά). Τα εφόδια τα αγοράζουν σε ευρώ. Η ακρίβεια ήδη είχε αρχίσει. Γιγαντώθηκαν βέβαια τώρα.
Αλήθεια πως σας φαίνεται;
Αν τώρα προεκλογικά επιστρέψει μετά «βαϊων και κλάδων» στο ΠΑΣΟΚ» κέρδη η ζημιά θα φέρει όταν θα δούμε όλα αυτά μπροστά μας

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Αν θέλει να χάσει ας τον ξαναπάρει

Σε άρθρο εφημερίδας της Κυριακής, είδα συγκρίσεις των φετεινών ευρωεκλογών μ’ αυτές του ’99.
Τότε που εν μέσω πολλών γκάλοπ που προηγούνταν η Νέα Δημοκρατία, νίκησε.
Βέβαια ήταν κι εν μέσω (φούσκωνε ακόμη η φούσκα) του Χρηματιστηρίου κι όταν άρχισε να ξεφουσκώνει είπε ο κόσμος που είχε «τσιμπήσει»: Αν ξαναβγεί το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να πάει καλά. Και ξαναβγήκε με μερικές χιλιάδες ψήφους το 2000.
Σε άλλη εφημερίδα είδα πως ο κ. Πάγκαλος προτείνει να ηγηθεί του ευρωψηφοδελτίου ο Σημίτης. Και το παράξενο είναι πως για αύριο υπάρχει συνάντησή του με τον κ. Παπναδρέου.
Αποδεικνύεται δηλαδή πως η πρόταση αυτή ήταν το να δουν αντιδράσεις.
Δεν κατάλαβε τίποτε δηλαδή ο κ. Παπανδρέου, γιατί έχασε το ΠΑΣΟΚ το 2004. Ας τον φωνάζαν όλοι «Γιώργο άλλαξέ τα όλα». Διέγραψε τον υπαίτιο που έγινε το ΠΑΣΟΚ «ΝΔ β’» και τώρα τον πάλι το παίρνει πίσω?
Θα μου πείτε έκανε τόσα μεγάλα έργα. Αυτός τα έκανε ή οι ιδιωτικές εταιρίες που χρυσοπληρώνουμε; Και για το Χρηματιστήριο ποιος ευθύνεται.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην πρόσφατη ψηφοφορία του Σκαϊ μπορεί να μπήκε στους 100 μεγάλους Έλληνες λίγο πιο πάνω ήταν όμως ο δικτάτορας Παπαδόπουλος.
Αν θέλει να χάσει τις εκλογές ο κ. Παπανδρεου, αν θέλει να συντριβεί παρ’ όλες τι βλακείες που κάνουν ετούτοι εδώ ας γυρίσει πάλι το ΠΑΣΟΚ πίσω.
Στις εποχές του εχθρού του πατέρα του του μεγάλου ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Λες και δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι να στελεχώσουν το κόμμα. Βέβαια σε τόσα χρόνια εξουσίας πήγαν και πολλά λαμόγια. Αλλά εκεί τον θέλω.
Απ’ του νέους ανθρώπους να διαλέξει του καλούς που μπήκαν στο κόμμα όχι επειδή ήταν στην εξουσία αλλά επειδή θέλουν να προσφέρουν.
Να αναφέρω την Εύα Καϊλή και την Φώφη Γεννήματα. Ποιοι άλλοι απ’ αυτούς που βγαίνουν στα κανάλια; ΚΑΝΕΙΣ.
Είναι οι μεγάλοι οι παλιοί αριστεροί που μυρίστηκαν εξουσία και κάναν σε μια δεκαετία την διαδρομή ΚΚΕ (ή εξωκοινοβουλευτική αριστερά), Συριζα, ΠΑΣΟΚ
Που προσωπικά με αηδιάζουν και απεχθάνομαι

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Παιχνίδια του μυαλού...

Χθες το πρωί, κατά τις 10 είχα ένα βύθισμα σε παλιότερες δεκαετίες.
Πήγα στην κεντρική πλατεία στον γνωστό μου τον Κώστα να πάρω την εφημερίδα μου.
Από τα τραγούδια που είχαν στην διαπασών και τις λίγες - είναι αλήθεια – προκηρύξεις είδα ότι ήταν εκδήλωση του «Πατριωτικού μέτωπου». Το περίπτερο που πήγαινα είναι στη μέση της πλατείας από την μεριά του δικαστικού μεγάρου.
Λίγο πριν φτάσω στο περίπτερο το πρώτο σοκ. Ελαφρώς αξύριστος «τύπος» φορώντας παλιομπουφάν κι έχοντας παραμάσχαλα διπλωμένη στα οκτώ (ίσως στα δεκάξι) την κλασική εφημερίδα της Λάρισας κοιτούσε με περίεργα την συγκέντρωση των, όχο πολλών ευτυχώς, πατριωτών.
Παίρνω τη εφημερίδα μου και φε΄θγω από άλλον δρόμο, δίπλα στο δικαστικό πάλι. Δυο αστυνομικοί με ασύρματους στα χέρια πηγαίναν προς τα εκεί. Τίποτε το ασυνήθιστο αλλά όπως ήμουν επηρεασμένος από τον «χαφιέ» που είδα πριν μου φάνηκε σκηνή βγαλμένη από το Ζ του Γαβρά.
Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε ενώ είχα φτάσει στην πλατεία Ταχυδρόμιου. Όποιος ξέρει από Λάρισα καταλαβαίνει τα μέρη.
Φτάνοντας κοντά στην ΑΤΕ ακούω να μιλάει ένας εξηντάρης στο κινητό του. «...Και το Ουζερί μπαρμπα Γιάννης που είναι; Αααα εντάξει λίγο πιο πάνω από το εστιατόριο Διόνυσος εντάξει θα το βρω»
Το σοκ τεράστιο. Το εν λόγω ουζερί έχει κλείσει εδώ και δεκαπέντε χρόνια το εστιατόριο σχεδόν είκοσι.
Μυστήρια παιχνίδια παίζει τελικά το μυαλό, όλα αυτά προήλθαν από τις προκηρύξεις, τα τραγούδια και το κλίμα που δημιούργησε η «πατριωτική» μάζωξη. Και το πως έχεις μεγαλώσει βεβαίως βεβαίως
Γιατί ο άνθρωπος που ονόμασα χαφιέ μη μου πείτε ότι δεν μπορεί να ήταν ένας οποιοσδήποτε που κοιτούσε από πραγματική περιέργεια και τι πιο φυσικό ασυνομικοί δίπλα στο δικαστικό μέγαρο όταν δίπλα υπήρχε πολιτική συγκέντρωση.
Όσο για τον άλλο που ρωτούσε, στο κινητό για κλειστά μαγαζιά μπορεί να ναι επισκέπτης της πόλης μας που είχε να περάσει από δω είκοσι χρόνια και να μιλούσε στο τηλέφωνο με κάποιον γνωστό του το ίδιο συχνό επισκέπτη

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Τρία όχι κι ένα ίσως

Έγιναν η προχτές οι περιβόητες συναντήσεις για την συναίνεση. Συναντήσεις που δυστυχώς έγιναν για τα «μάτια του κόσμου».
Η κυβέρνηση μόνο και μόνο να πει ότι υπάρχει πρόβλημα και θα πάρουμε αντιλαϊκά μέτρα. Να μην έχω μόνο εγώ την ευθύνη αλλά πείτε κι εσείς ότι δεν γίνετε αλλιώς να μην έχω προβλήματα δημοτικότητας. Να μην έχω μόνο εγώ τουλάχιστον.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κινήθηκαν απ’ ότι είδα σε δυο δρόμους.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Σύριζα κινήθηκαν στο ότι «πρέπει να κοντράρω την κυβέρνηση».
Μα πως να την κοντράρω αφού είμαι ίδιος; Αρκεί να πω ό,τι έκανε λάθη ως τώρα κάνει ακόμη και θα κάνει στο μέλλον. Οπότε θέλουμε εκλογές.
Εκλογές να βγει ποιος; Ποια η διαφορά με την σημερινή κυβέρνηση;
Δεν στηρίζατε κύριοι όλες τις παρακινήσεις της Ευρωπαϊκή Ένωσης; Ολες οι σκληροί νόμοι που πάρθηκαν εντολές των Βρυξελλών δεν είναι; Κι εσείς κύριοι του Σύριζα δεν τα στηρίζατε όλα αυτά στο όνομα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας;
Τη Συνθήκη του Μάαστριχ δε τη στηρίξατε; Που στηρίζεται ο Ευρωπαϊκός άκρατος καπιταλισμός των τελευταίων 15 χρόνων που χρεοκοπεί το τελευταίο εξάμηνο;
(Έτσι λένε τουλάχιστον).
Η κρίση έρχεται, ακόμη έρχεται. Στο μόνο που συμφωνείται. Έστω η κυβέρνηση συμφωνεί να κάνει εκλογές αν κερδίσει να έχει «νωπή εντολή» απ’ τον λαό να πάρει τα αντιλαϊκά της μέτρα. Τι θα κοστίσουν; Υπάρχουν αυτά τα λεφτά; Θα οδηγήσουμε δηλαδή την οικονομία της χώρας μας στο μηδέν ή υπό του μηδενός;
Υπάρχουν και τα άλλα δυο κόμματα που έχουν διαφορετική γραμμή και την κρατήσαν. Ενώ το ΛΑΟΣ όπως είχε διακηρύξει στήριξε την Κυβέρνηση αλλά... Το ΚΚΕ όπως ήταν αναμενόμενο διαφώνησε.
Η διαφωνία του σε σχέση με τις διαφωνίες της άλλης αντιπολίτευσης είναι ότι δεν έχει στηρίξει τίποτε, διαφωνεί συνέχεια με του «Ευρωπαίους Συνορίτες». Βέβαια κι αυτοί δεν προτείνουν κάτι, τουλάχιστον μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά είναι συνεπής στο τίτλο που είχε το κομματικό τους όργανο (Ριζοσπάστης).
Κύριοι τραπεζίτες «Αυτή η κρίση είναι δική σας κι εσείς θα την πληρώσετε»

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και η δικαίωση της Ελεονώρας

Σε μια από τις πρώτες εκπομπές της ιδιωτικής τηλεόρασης τον «πρωινό καφέ» είχαμε αλλαγή σκυτάλης σήμερα.
Εκπομπή που όταν βρισκόμαστε σπίτι είναι μέσα στη λίστα των καναλιών που βλέπουμε από συνήθεια περισσότερο.
Την ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία η Ρούλα Κορομηλά που ήταν η πρώτη διδάξασα λίγο πριν στην κρατική ΕΡΤ. Συνέχισε για μια δυο σεζον στο ίδιο κλίμα η Ποπη Χατζηδημητρίου που είχε να σηκώσει το βάρος της επιτυχίας της Ρούλας. Λογικό από το κανάλι θεωρητικέ αποτυχημένη.
Στη συνέχεια φέραν την Ελένη Μενεγάκη που πραγματοποίησε φοβερή επιτυχία.
Κάτι η τσαχπινιά της, κάτι τα ανέκδοτα για τις ξανθές που ήταν της μόδας και εκμεταλεύτηκε με τις απορίες της την ερωτεύτηκε όλη η Ελλάδα και κυρίως ο αντρικός πληθυσμός για τις ενδυματολογικές της επιλογές κυριώς αλλά και της τσαχπινιά της.
Μετά την μετακόμισή της στον Alpha, η διοίκηση του σταθμού αιφνιδίασε όλους τους τηλεοπτικούς ρεπόρτερ κι ανέλαβε την επιτυχυμένη εκπομπή η Ελεονώρα Μελέτη. Μια όμορφη κοπέλα γλωσσομαθέστατη και με δημοσιογραφική πείρα, όπως άλλωστε και η Ρουλα Κορομηλά.
Συνέχισε την εκπομπή στο στυλ που τη βρήκε μια που τα τελευταία χρόνια, άρχισαν σιγά σιγά να μαζεύονται συνεργάτες στο πάνελ.
Ο ΑΝΤ1 όμως ήθελαν μια Μενγάκη. Δεν αφήσαν την κοπέλα να είναι ο εαυτός της.
Οι φούστες της κοντέναν, τα ντεκολτέ της μεγαλώναν και άρχισε λόγω ξανθού να εκφράζει «χαζές» απορίες. Το πάνελ της θαυμάσιο. Ενα σωρό θέματα που ενδιαφέρουν τον τηλεθεατή λιγότερο ως πιο πολύ σοβαρά.
Δεν την αντέξαν όμως την σοβαρότητα και πέρυσι, βοηθούμενοι και μετά από μια αρρώστια της στο τέλος της σεζόν, έτσι μας είπαν τουλάχιστον έβαλαν τους Μουτσινά με τη Ζαρίφη.
Δυο ανθρώπους που ήταν πολύ καλοί δευτεραγωνιστές σε αντίπαλες εκπομπές. Δυστυχώς για το κανάλι, για λόγους που δεν μας ενδιαφέρει σαν τηλεθεατές δεν μπορέσαν να «ριζώσουν» παρά τη στήριξη του καναλιού και των συνεργατών τους.
Σημειωτέων οτι η «μπάλα» μαζί με την Ελεονώρα και τους πιο πολλούς του πάνελ.
Σημερα βρίσκετε στο Star και οι συνεργάτες της στελεχώνουν εκπομπές σ’ όλα, σχεδόν, τα άλλα κανάλια της τηλεόρασης.
Το συμπέρασμα;
Ο καθένας έχει διαφορετική προσωπικότητα και δεν μπορούμε ο επόμενος να είναι ακριβώς ίδιος με τον προηγούμενο

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Η ποδοσφαιρική μέρα κυπέλλου τα είχε όλα

Ποδοσφαιρική μέρα κυπέλλου η χθεσινη.
Μς ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα (Τρίπολη – Πανιώνιος 1 – 0) μια μεγάλη έκπληξη (Παναθηναϊκος – Πανσεραϊκός 2 – 3) Και μια παραλίγο εκπληξούλα (Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1 – 0 παραταση και 2 – 0)
Ο πρώτος αγώνας και καλός ήταν και φυσιολογικό το αποτέλεσμα.
Η τεράστια έκπληξη έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ένας πολύ καλός Πανσεραϊκός προηγήθηκε με 3 – 0. Στο 71’ οι πράσινοι άρχισαν να μειώνουν. Και για μας που βλέπαμε από την τηλεόραση το ματς (Alpha) κατά το 85’ ακούσαμε το εξής «κουφό» απο τον εκφωνιτή.
«Ο Παναθηναϊκός που έχει σχεδόν αποκλειστεί». Και στα αποδυτήρια κύριε μου να πήγαιναν οι παίκτες του Πανσεραϊκού 3 γκολ σε 10 λεπτά δεν μπαίνουν. Μάλιστα αγώνας με συνήθη διαιτητικά λάθη.
Ενώ είχε βάλει ο Πανσεραϊκος τα 3 γκολ έκοψε μια δυο φορές με ανύπαρκτα οφ σαϊντ τετ α τετ των Σερρών (μη ξευτελιστούν κιόλας) και αντοίστιχα του Παναθηναϊκού μετά (μη γυρίσει τελείως το ματς απο διαιτητικό λάθος και βουίξει ή Ελλάδα)
Το βράδυ είχαμε το ντέρμπυ στο Καραϊσκάκη.
Απαράδεκτος ο διαιτητής και πάλι. Άφησε τον ΠΑΟΚ με 9 παίκτες με τραβηγμένες κάρτες. Ο Ολυμπιακός τα νίκησε τα υπόλοιπα με 1 – 0.
Οπότε και χρειάστηκε παράταση. Με χίλια ζόρια έβαλε ακόμη ένα στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης αποκλείσθηκε η εννιάδα και η σεμνη τελετή έλαβε τέλος.
Η πλάκα είναι πως την Κυριακη για το πρωτάθλημα έχουμε ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός.
Εχω την εντύπωση (και το πιο σωστό) ειναι ο τελευταίο ματς του Ισπανού προπονητή του Ολυμπιακού

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Μεγάλα αποτελέσματα πήραν ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός;



Την περασμένη Κυριακή τελευταία Κυριακή της Αποκριάς υπήρχε δίδυμο ντέρμπυ στον Πειραιά. Στις 6:30 το απόγευμα στο γήπεδο Καραϊσκάκη έγινε ο αγώνας Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού. Αγώνας μόνο για το γόητρο αφού ο μόνιμος πρωταθλητής από το 1996, με εξαίρεση το 2004 που πρωταθλητής ήταν ο Παναθηναϊκός, είναι στο +14 . Ο αγώνας έληξε στο 0 - 0 και ήταν όλοι σχεδόν ευχαριστημένοι αφού η διαφορά δεν καλύπτεται πλέον παρά την επερχόμενη λογική ήττα του Ολυμπιακού την Κυριακή στην Τούμπα. Σε μια δυο φάσεις του αγώνα είχαμε αδικία κατά των πρασίνων
Μετά από δυόμισι ώρες απέναντι στο Στάδιο Ειρήνης και φιλίας διεξήχθη ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ των ίδιων ομάδων.
Εδώ τα πράγματα είναι ανάποδα. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής συνέχεια από το 1999. Στη βαθμολογία ο Ολυμπιακός είναι κι εδώ ένα πόντο μπροστά και με ήττα των ερυθρόλευκων έχουμε τον Παναθηναϊκό να περνάει πρώτος (στη διαφορά πόντων) και πλεονέκτημα έδρας στου μετέπειτα αγώνες play off.
Λόγω της Δευτεριάτικης αργίας δεν είχαμε εφημερίδες. Ετσι η περιγραφή και σχολιασμός των εφημερίδων έγινε χθες (Τρίτη).


Οι οπαδικές εφημερίδες αντιμετωπίζουν τους δυο αγώνες σα να «τελείωσαν όλα».
Το ποδόσφαιρο κρίθηκε υπέρ του Παναθηναϊκού λόγω της ισοπαλίας και η μια αδικία υποβαθμίστηκε όπως αντίστοιχα και στο μπάσκετ υπέρ το Ολυμπιακού. Λες και δεν υπάρχουν play off.
Μπορούσαν κάποιοι από τους δυο να κάνουν τη σχετική πλάκα. «Μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού: Δεν αυξήθηκε η διαφορά βαθμών» οι μεν και «Τα καταφέρατε να πάρουμε τον Μάιο τον τίτλο στο ΣΕΦ» οι δε.
Αναρωτιόμαστε μετά γιατί δεν μπορούν να υπάρχουν φίλαθλοι και των δυο ομάδων στα ντέρμπι.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Το φυσικό αέριο, μονοπώλιο; Τι κάνει η Ευρώπη;

Μου έλεγε εδώ κι ένα μήνα η διαχειρίστρια μας, ότι ήρθε πολύ ο λογαριασμός του φυσικού αερίου. Τα πλήρωσα. Και αυτό τον μήνα έχει ανακοίνωση ότι ήρθε «φουσκωμένος» πάλι ο λογαριασμός θα το πληρώσω φυσικά.
Δεν έδωσα σημασία γιατί όταν είναι να μαζεύεις λεφτά τα παραλές λίγο ώστε να στα δώσουν ποιο εύκολα οι υπόχρεοι.
Σήμερα το πρωί όμως άκουσα στην Tv για διαφορετική τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία.
Μα γιατί; Μια εταιρεία δεν είναι. ΟΧΙ η απάντηση. Διαφορετικές λέει και μάλιστα ιδιωτικές.
Ωπ εδώ τι γίνεται; Ιδιωτικό μονοπώλιο; Εδώ η «Ευρωπαϊκή συμμορία» λέει όχι στα κρατικά ιδιωτικό; Μας διασφαλίζει κανείς να αγοράσουμε αέριο από άλλη πηγή εκτός από την ΕΠΑ;
Στο πετρέλαιο ψάχνουμε τους προμηθευτές. Εδώ μας είπαν ψέματα (όσο βαριά και να’ναι η λέξη έτσι είναι) ότι θα είναι πιο φτηνό και είναι πιο ακριβό.
Μάλλον θα πρέπει κάποιος δικηγόρος, για προσωπικούς διαφημιστικούς λόγους, θα πρέπει να τους φτάσει ως το ευρωπαϊκό δικαστήριο για όλα αυτά. Εκτός κι αν τα μονοπώλια τα ιδιωτικά είναι καλά γι’ αυτούς (όπως τα καρτέλ) ενώ τα κρατικά δεν είναι, γι’ αυτούς.

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Τα μεταφορικά ανεβάζουν μάλλον τις τιμές στα καύσιμα

Σήμερα καθυστερημένοι μια που πήγα βολτούλα στον Βόλο.
Πολύ λίγος ο κόσμος για Καθαρά Δευτέρα. Και μάλιστα κατά τις 12 το μεσημέρι ο δρόμος προς το Πήλιο σχεδόν άδειος. Φανταστείτε ότι στο «τσιμεντάδικο» να πηγαίναμε προς την Αγριά, όσο φτάνει το μάτι στις στροφές, λιγότερα από δέκα αυτοκίνητα, που γινόταν συνήθως «χαμός»
Βέβαια αφού πήγα μια τσάρκα στα Πλατανίδια για να θυμηθούμε, με του γονείς μου τα παλιά, δυσκολευτήκαμε λίγο να βρούμε χώρο να καθίσουμε, θέλαμε βλέπεις ουζερί.
Πράγματι όπως μας είπε ο σερβιτόρος ήταν σπασμένη η κίνηση. Βέβαια για μας που είχαμε πάει δεν ήταν πολύ κακό γιατί ήπιαμε το βολιώτικο τσιπουράκι κατάματα στον ήλιο, που μας κοκκίνισε..
Υπέροχα και τα θαλασσινά που μας σέρβιρε ο γαμπρός του ιδιοκτήτη ποτ έτυχε να είναι πολύ παλιός γνωστός μας,
Είχε φύγει με την οικογένειά του κάπου πέντε ετών για τον Βόλο. Χαρήκαμε όλοι για την απρόσμενη συνάντηση.
Πηγαίνοντας για Βόλο σκεφθήκαμε μήπως δεν μας φτάσουν τα καύσιμα και βάλαμε σε ένα γνωστό μας βενζινάδικο με 0,804 Euro. Σ’ όλη τη διαδρομή, κυρίως επειδή βάλαμε με το ξεκίνημα παρακολουθούσα τι γίνετε με τις τιμές της Αμόλυβδης.
Αποδείχθηκε πως βάλαμε βενζίνη σε πολλή καλή τιμή. Σ’ όλη τι διαδρομή η τιμ΄ξτης κινούταν από 0,8 (λίγο πάνω) ως 0,915 Euro.
Το ωραίο είναι που είδα την ανώτερη τιμή. Λίγο έξω από τις αποθήκες καυσίμων της Αγριάς!!!
Και ο τίτλος του κειμένου είναι το πετυχημένο σχόλιο του Πατέρα μου.