Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Μόνο μια «μη κότα»

Τελικά μόνο ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής ψήφισε όχι στο μεσοπρόθεσμο και γέμισε επαινετικά σχόλια τόσο η σελίδα του στο facebook όσο και το video του στο youtube, μετά από έναν υπέροχο λόγο του στη Βουλή ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟ.
Υπέροχο είναι και το σχόλιο τη φίλης μου Μαρία (φίλη μου και στο facebook).
Aκομη κι ενας ανθρωπος που δεν εχει το φως του,μεσα στο πασοκ,ειδε καθαροτερα...και ψηφισε οχι...
Φυσικά συμφωνώ απολύτως.
Αντίθετα αρνητικά ως και απειλιτικά θα έλεγα, είναι τα σχόλια στη σελίδα της κ. Τόνιας Αντωνίου.
Όμως ας μη τους χαρακτηρίζουμε όλους ΚΟΤΕΣ κάτι που κι εγώ κάνω.
Πιστεύω πως οι πιέσεις ήταν αφόρητες. Απλά ο κ. Κουρουμπλής τήρησε ηρωική στάση μια που όπως είπε το ΠΑΣΟΚ άλλαξε την σοσιαλιστική γραμμή του.
Όπως και η κ. Ελσα Παπαδημητρίου είδε πως η σκληρή πλέον φιλελεύθερη γραμμή είναι πλέον στο ΠΑΣΟΚ και φυσικά συντάχθηκε με τους υπόλοιπους ΠΑΣΟΚους.
Μάλλον επέλεξε κι αυτή (στην ψήφο της) τον χώρο που πραγματικά ανήκει

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Οι τρεις αποδείχτηκαν κότες
από τους υπόλοιπους πόσοι;

Για μια ακόμη φορά στην Αθήνα τα κάνανε μπάχαλο «οι γνωστοί άγνωστοι» οι κουκουλοφόροι ή μπαχαλάκιδες όπως ακούω να του αναφέρουν. Αναρχικοί, όπως κακώς τους λένε κάποιοι, οι προβοκάτορες, τα όργανα της εκάστοτε κυβέρνησης όπως τους λέω εγώ.
Επιτέθηκαν χθες κατά τις 4 στο Σύνταγμα. Πέσαν μάρμαρα, μολότοφ δακρυγόνα. Πολλά δακρυγόνα. Ανασυγκροτήθηκαν πάλι οι διαδηλωτές. Αρχισε η καθημερινή συναυλία, με τη συμμετοχή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και του Αλκίνοου Ιωαννίδη.
Ξανά επίθεση. Ξανά τόνους δακρυγόνα. Οι περισσότεροι διαδηλωτές φύγαν ενώ χαλαρά επεισόδια γινόταν όλο το βράδυ.
Σήμερα αναταραχή υπάρχει από το πρωί. Αναμένετε έκρηξη. Παρατεταγμένοι πολλοί αστυνομικοί στο κέντρο. Παράξενο πλήθος ακούω παντού.
Υπάρχει η απεργία σε εξέλιξη (άρα θα βγουν πάλι οι προβοκάτορες).
Άρα η κυβέρνηση τα κατάφερε προς το παρών.

Εκτός των άλλων μάζεψε και μερικούς βουλευτές. Ο κ. Ρομπόπουλος μόνος του είπε πως έγινε Ρόμπα. Η κ. Παπανδρέου στη Βουλή είπε πως «προτιμά το μαχαίρι κι όχι το πιστόλι» γι’ αυτό θα ψηφίσει. Ο κ. Αθανασιάδης πρέπει να είναι πιο ευτυχισμένος γιατί το ξεπούλημα της ΔΕΗ δε θα γίνει τώρα. Λες και κάτι θα αλλάξει αν γίνει τον Χειμώνα ή μετά από 2 χρόνια.
Μου θυμίζει πάντως η όλη κατάσταση την γιαγιά μου που όταν οι κότες φεύγαν από το κοτέτσι με το καλάμι τις μάζευε και τις έβαζε πάλι μέσα.
Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω πως δύο Ρουμελιώτες βουλευτές και 2 Μακεδονίτισσες θα σώσουν την τιμή του κοινοβουλίου (Τις τρεις γυναίκες).
Τρεις διαρκές πάντως βλέπω από το κυβερνών κόμμα. Μια που η άλλη (υποψήφια διαρροή και ίσως γυναίκα) φοβάμαι θα υποκύψει την τελευταία στιγμή. Λέτε να φύγουν και οι τέσσερις. Γιατί μη ψήφιση σημαίνει διαγραφή.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό και
την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την Μυρσίνη Λοΐζου


Βρήκα καί ανεβάζω σήμερα, μια ανοιχτή επιστολή της Μυρσίνης Λοϊζου, κόρης του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Μανού. Έχει ενδιαφέρων να τη δούμε

* * *


Αθήνα 27/6/2011
ΑΠΟ: Μυρσίνη Λοΐζου
ΠΡΟΣ: Τον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Το σύνολο των ΜΜΕ
Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.
Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής:

Ο πατέρας μου Μάνος Λοΐζος αγωνίστηκε με τον δικό του τρόπο, για αξίες όπως η Ελευθερία, η Δημοκρατία, και η Κοινωνική Δικαιοσύνη. Προσπάθησε να υπηρετήσει μέσω της τέχνης του, τα οράματα και τις αξίες ενός καταπιεζόμενου Λαού, ο οποίος με πολύ κόπο, αίμα και δάκρυα αγωνίστηκε για την Δημοκρατία, την οποία τόσο βάναυσα του την στερούσαν.
Αφού αυτός ο Λαός κατοχύρωσε με πολλούς αγώνες τα στοιχειώδη Δημοκρατικά δικαιώματα τα οποία στην Ευρώπη είχαν κατακτηθεί χρόνια πριν, έρχεστε σήμερα και όπου Δικαιώματα βάζετε ευκαιρίες. Τα Δικαιώματα στην εργασία, την υγεία, την Παιδεία, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό, τα έχετε κάνει ένα απέραντο fast track έξυπνων επενδύσεων, ξεπουλώντας όχι μόνο τον Δημόσιο πλούτο αυτή της χώρας, αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
Τόσα χρόνια σας ακούω να χρησιμοποιείτε το «Καλημέρα Ήλιε» στις Κομματικές σας συγκεντρώσεις. Παλιότερα, απλά με ενοχλούσε αισθητικά καθώς και με πλήγωνε, εξαιτίας αφενός της υποκρισίας σας, -διότι οι δικές σας αξίες επέβαλαν και έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής, και δημιούργησαν σκλάβους αντί για ελεύθερους ανθρώπους, και ενεργούς πολίτες- και αφετέρου διότι οι δικές σας αξίες δεν έχουν καμία μα καμία σχέση με αυτό που προσπαθεί να πει το συγκεκριμένο τραγούδι.
Τώρα όμως πλέον εξοργίζομαι, γιατί δείχνει ότι δεν έχετε καταλάβει τίποτα από τους αγώνες του Λαού και των εργαζομένων, πράγματα τα οποία ενέπνευσαν τον πατέρα μου, και του έδωσαν και μια αντίστοιχη στάση ζωής στην καθημερινότητά του ως πολίτη, και στις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
Το τραγούδι αυτό καλημερίζει τον Ήλιο, την ελπίδα, την αλληλεγγύη, και την προσμονή ενός ολόκληρου Λαού, για Δημοκρατία και Ελευθερία.
Εσείς όμως, είστε υπεύθυνοι για την πιο βαθιά, πνευματική, αξιακή, ηθική, και πολιτισμική καταχνιά που θα μπορούσε να έχει ποτέ αυτός ο τόπος.
Ως εκ τούτου, σας απαγορεύω ρητά και κατηγορηματικά, να χρησιμοποιείτε έργο ή μέρος του έργου του Μάνου Λοΐζου, σε οποιαδήποτε κομματική σας εκδήλωση ή δραστηριότητα.
Βέβαια ίσως να απαντήσετε ότι το έργο του Μάνου Λοΐζου ανήκει στον Λαό. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο όμως και η συγκεκριμένη πράξη εκ μέρους μου.
Επειδή όπως αποδείχτηκε δεν είστε, και ούτε ήσασταν ποτέ μέρος αυτού του Λαού, και δεν έχετε πλέον κανένα δικαίωμα και καμία νομιμοποίηση να συνεχίζετε να τον εξαπατάτε.
Ο Ήλιος άλλωστε, είναι δικός μας, και όχι δικός σας.
Δεν μπορεί κανείς να μας τον πάρει. Και δεν θα μας τον πάρει.
Μυρσίνη Λοΐζου

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Να γιατί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να πουν οχι!!!

Προσπάθησα να έρθω στη θέση ενός Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Τι να κάνω να ψηφίσω ή όχι το μεσοπρόθεσμο; (είπαμε είμαι «πράσινος» βουλευτής)
Υπάρχει αντίδραση του λαού άρα να μην το ψηφίσω γιατί πρέπει να πάω να ζητήσω αύριο (όποτε κι αν είναι οι εκλογές) την ψήφο του.
Όμως είμαι ΠΑΣΟΚ. Βάζω την πατρίδα πάνω από το κόμμα. (Πραγματικό ΠΑΣΟΚ Ανδρεϊκό). Δεν πάει στο διάολο; Αν δεν υπάρχει άλλος δρόμος θα το ψηφίσω. Άλλωστε όλη η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα τα βρίσκει δύσκολα οπότε δε θα ‘μαι μόνος. Όπως οι άλλοι κι εγώ.
Αυτά σκέφτηκα ως ώσπου....
Ακούγοντας χθες ειδήσεις άκουσα πως οι ευρωπαίοι αν και απειλούν πως δεν θα δώσουν στην Ελλάδα την δόση της, σα να πρόκειται για κάποιον ναρκομανή, ανησυχούν.
Γιατί; Αν δεν ψηφίσουμε κι έχουμε τόσους αποστάτες (κατά την κυβέρνηση) από το δικό μας το μυαλό δε θα χρεοκοπήσομε;
Δεν μας λένε σε όλους του τόνους πως είμαστε το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης κι αν δεν ψηφίσουμε το μεσοπρόθεσμο είμαστε για την έξοδο απ’ αυτή;
Δεν πιέζουν τον κ. Σαμαρά που (παραδόξως) φέρεται πραγματικά ως Έλληνας και δεν ενδίδει στις πιέσεις των ομοϊδεατών φίλων του;
Όμως ο κ. Παπανδρέου που έχει πάρει μόνο το επώνυμο του πατέρα του, χορεύει όπως του χτυπάνε οι Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι σύμμαχοι μας. Και μας απειλεί για την υγεία, την παιδεία του μισθούς μας (των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων) λες και δεν τα έκοψαν όλα. Ανησυχεί, τρέμει βλέπεις θα χάσει την στήριξη του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όμως όλοι αυτοί γιατί ανησυχούν; Θα χάσουν το μαύρο πρόβατο, θα δώσουν τα λεφτά που μας δίνουν στις τράπεζες (άλλωστε τα λεφτά που δίνουν σε μας, λένε είναι ίσα ίσα για την δόση που χρωστάμε) και ησυχάζουν από τους κηφήνες όπως μας περιγράφουν.
Όμως είναι και οι αγανακτισμένοι, που φωνάζουν ένα μήνα τώρα. Δεν λένε να φύγουν από το σύνταγμα και διαμαρτύρονται για τα μέτρα. Τα light μέτρα, σχετικά με ο,τι έρχεται, του μνημονίου 1. Που ο κ. Παπακωνσταντίνου πέρασε με απειλές και τρομοκρατία.
Προσπάθησε ο Γιωργάκης να τους κατευνάσει με το «θεατρικό» της περασμένης Τετάρτης και τον ανασχηματισμό (ουσιαστικά πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του) όμως δεν τα κατάφερε καλά. Είναι ακόμη στο Σύνταγμα. Αν και το παίζει θλιμμένος ο κ. Βενιζέλος (ίσως και να ναι μια που χάνει το πλεονέκτημα να ναι εκτός τη κυβέρνησης). Αν και αγνίζετε να περάσει πιο ελαφρά μέτρα, τουλάχιστον όσο ελαφρά υποσχέθηκε ο κ Παπακωνσταντίνου να κατευνάσει του αντάρτες βουλευτές, αλλά τον αντιμετωπίζουν οι σύμμαχοι σαν σκουπίδι.
Αν δεν το ψηφίσετε θα χρεοκοπήσετε μας λένε σ’ όλους του τόνους. Δεύτερη λύση δεν υπάρχει. Ωραία θα το ψήφιζα.
Αλλά αν δεν τελικά δεν περάσει; Δεν θα ναι νίκη του λαού κόντρα σ’ όλα τα συμφέροντα; Δεν θα ήταν επιλογή του να χρεοκοπήσουμε την Ελλάδα αντί να καταχρεοκοπήσουμε τον ήδη χρεοκοπημένου λαό της; Κι όλη η Ευρώπη δεν θα δει πως αν αντιστέκεσαι στου ισχυρούς στο τέλος νικάς. Κατακτάς το δίκιο.
Οπότε ΟΧΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Η δημοκρατία νίκησε

Την επόμενη μέρα της απόρριψης (Τετάρτη 22/6) της πρότασης μομφής στην κυβέρνησή του που έκανε ο πρωθυπουργός μας, παγκόσμια πρωτοτυπία σε τόσο έκτακτες http://www.blogger.com/img/blank.gifσυνθήκες όπως μας λένε, «ο πιτσιρίκος» έκανε μια υπέροχη και αρκετούντος χιουμοριστική περιγραφή των γεγονότων της Τρίτης σε άρθρο του στο προσωπικό του site (pitsirikos.net) με τον ίδιο τίτλο

* * *


Σε πανηγυρικό κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση αλλά και η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ χιλιάδες πολίτες είχαν περικυκλώσει τη Βουλή, σε μια προσπάθεια να πιέσουν τους βουλευτές όλων των κομμάτων να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Την γιορτινή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στην αίθουσα του κοινοβουλίου χάλασε για λίγο η αναφορά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου, πως η πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση από συστάσεως ελληνικού κράτους ήταν η πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981 και αυτή οδήγησε σε αυτήν την υποδειγματική δημοκρατία που έχουμε σήμερα στη χώρα μας.
Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε έντονα στην αναφορά του κ. Πάγκαλου επειδή θεωρεί πως η δημοκρατία ήρθε στην Ελλάδα το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος έβαλε τα γυαλιά σε όλα τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα που κυβέρνησαν τον τόπο από τον 5ο αιώνα προ Χριστού.
Κάποιοι άλλοι βουλευτές παρεξηγήθηκαν επειδή θεωρούν πως η δημοκρατία ήρθε στη χώρα μας με τη δικτατορία του Παπαδόπουλου και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το επίκαιρο σύνθημα –στους τοίχους της Αθήνας- «τόση δημοκρατία έχουμε να δούμε από τη χούντα».
Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε προσωρινά από την αίθουσα αλλά επέστρεψε γρήγορα, αφενός επειδή η συνεδρίαση μεταδιδόταν απευθείας από το BBC και το CNN –και θα χαλούσε η όμορφη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό-, και αφετέρου επειδή οι βουλευτές της θυμήθηκαν ότι δεν μπορούσαν να φύγουν από τη Βουλή, μιας και οι χιλιάδες θαυμαστές τους τους περίμεναν απέξω, για να τους αποθεώσουν και να τους σκίσουν τα ρούχα από ενθουσιασμό.
Πάντως, η προσωρινή αποχώρηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας από την αίθουσα κρίνεται επιτυχημένη επικοινωνιακά, γιατί συντηρεί ακόμα την εντύπωση σε κάποιους καθυστερημένους πως το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι διαφορετικά κόμματα και όχι οι δυο όψεις του ίδιου θλιβερού και κάλπικου νομίσματος.
Πριν από την ψηφοφορία μίλησε ο πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ακολούθησαν οι ομιλίες των άλλων πολιτικών αρχηγών, ενώ –τιμής ένεκεν- μίλησε και ο επίτιμος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αφουγκράστηκαν τη μεγάλη αγάπη και την εμπιστοσύνη του λαού για αυτήν την κυβέρνηση και την τίμησαν με την ψήφο τους, ενώ οι βουλευτές των άλλων κομμάτων κράτησαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν «όχι», αν και ήταν ολοφάνερο πως ήθελαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ – πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης έλεγαν «όχι» και, την ίδια ώρα, έκλαιγαν με αναφιλητά σαν μικρά παιδιά.
Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος και για να εορταστεί η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η Αστυνομία επιτέθηκε στους πολίτες με δακρυγόνα επειδή –εξαιτίας της χρεοκοπίας- δεν υπάρχουν χρήματα για πυροτεχνήματα.
Οι βουλευτές εκμεταλλεύτηκαν την φαντασμαγορική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος και απέδρασαν από τη Βουλή – άλλοι με τα αυτοκίνητά τους, άλλοι από τον Εθνικό Κήπο και άλλοι από τους υπονόμους.
Στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, οι βουλευτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και μετά προσπαθούν να βρουν τρόπους, για να διαφύγουν σώοι από τη Βουλή. Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Γιατί απέτυχε ο κ. Βενιζέλος αναγκάζοντας
την κυβέρνηση να χρησιμοποιεί άλλους μεθόδους

Όχι μόνο δεν κατάφερε τίποτε ο κ. Βενιζέλος που πήγε ως υπουργός οικονομικών στο Eurogroup, να δει τους ομόλογους του στις Βρυξέλες αλλά έγινε δέκτης πιέσεων για την εθνική συνεννόηση. Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ δηλαδή: «Δεν μας αρκείτε κύριε... Θέλουμε εθνική συναίνεση» του είπαν.
Αποτυχία είχε και στην διαπραγμάτευση με την τρόικα. Αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις υποχωρήσεις του κ. Παπακωνσταντίνου, που δεν είχαν την έγκριση λέει (ο κ. Βανιζέλος) της τρόικας.
Βέβαια στον κ. Βενιζέλο δίνω το εξής δίκιο. Διαδέχτηκε στο υπουργείο τον κ. Παπακωνσταντίνου τον yes men της τρόικα. Όπως αποδεικνύεται δεν διαπραγματεύτηκε τίποτε. Ηταν τόσο μειοδότης που οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών, λέει, έβαλαν βέτο στο να πάει στο υπουργείο Εξωτερικών.
Κατά την άποψη μου αν ήταν σήμερα υπουργός εξωτερικών, ήδη (θα είχε δεν είχε μια βδομάδα υπουργός) θα είχαν απαιτήσει τα Τουρκοβούνια και το Τουρκολίμανο.
Οι Σκοπιανοί θα ήταν σίγουρα στη ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κλπ.
Έτσι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μεθόδους της προ 40ετίας χούντα μεταφέροντας το ενδιαφέρων του κόσμου στο ποδόσφαιρο. Με τη διαφορά η τότε χούντα για καλό που έστειλε τον Παναθηναϊκο στον τελικό του (τότε) champions league ενώ η σημερινή (κυβέρνηση) άνοιξε το καπάκι της μπόχας του ποδοσφαίρου. Η ομοιότητα είναι πως πανηγυρίζουν και πάλι όπως τότε οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.
Πάντως ας θυμηθούν οι κυβερνώντες πως αυτό έγινε λίγο πριν πέσει με πάταγο. Ετσι κινδυνεύει να γίνει και τώρα.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Γιατί τώρα κάθαρση και στο ποδόσφαιρό;

Και μέσα σ’ όλα προσάχθηκαν παράγοντες του ποδοσφαίρου για στημένους αγώνες. Πιστεύω αν και είναι ιστορία χρόνων αυτή η ιστορία (που πάντα έμπαινε στο αρχείο) που οι μοναδικοί που την πληρώναν ήταν οι δημοσιογράφοι που ασχολούνταν με το θέμα. Ήταν και οι αμέτοχοι πρόεδροι ομάδων που αφού δεν ήταν στο κύκλωμα οι ομάδες καταβαραθρώνονταν. Δες την ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα.
Τώρα όμως που βρέθηκε η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση προσπαθεί, κατά τη γνώμη μου, να στρέψει την προσοχή του κόσμου μακριά από την πολιτική. Και μπορεί η χούντα να πήγε τον Παναθηναϊκό στο Γουέμπλεϊ να ξεχαστεί ο λαός, λέγετε από πολλούς πως ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα δεν ήταν και πολύ καθαρός.
Τώρα για να κοιμίσουμε τον λαό συλλαμβάνουμε παράγοντες για στημένα. Λες και δεν είναι ιστορία τουλάχιστον μιας δεκαετίας αυτό. Λες και δεν κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο «ρήση» διαιτητή «Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεο να κερδάει κι όλοι οι άλλοι να παν να γ@@@ουν»
Υπάρχει και άλλος λόγος, κατ εμέ που γίνονται όλα αυτά τώρα. Να μάθουν οι «καθαροί» ευρωπαίοι ή μάλλον να αποδείξει η κυβέρνηση που μας κατασυκοφαντούσε μόλις εκλέχτηκε πως όλοι οι Ελληνες είναι απατεώνες. Να μπει κι άλλο κομμάτι στο το παζλ της δυσφίμισης. Δηλαδή σα να τους λέει ΄κυβέρνηση μας. Κυβερνώ κάποιου που σας τρώνε τα χρήματα και είναι στον παράδεισο. Καπνίζουν αρειμανίως πίνουμε όχι τα δικά σας ποτά (ευτυχώς για την ώρα δεν απαγορεύτηκε το ούζο και το τσίπουρο) και βγάζουν χρήματα με απατεωνιές. Εεε διαλύστε τους.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Χημική δημοκρατία

Άρθρο του κ. Παντελή Μπουκάλα την περασμένη Πέμπτη (16/6) στην «Καθημερινή» (με τον ίδιο τίτλο που αναφέρετε στα γεγονότα της προηγούμενης ημέρας. Χαρακτηρίζοντας το πολίτευμα μας και την κυβέρνηση όπως τους αξίζει

* * *


Ενας φράχτης από σίδερο και πλεξιγκλάς, εισηγμένος από τη Γαλλία και όχι μεταφερμένος από τον Εβρο, να αποκλείει τη Βουλή, θαρρείς και η Βουλή είναι ένα σκέτο κτίριο, με ωραία γραφεία διανομής προνομίων και απολαβής τους (και για να μη μας πιάσει πάλι η ομφαλοκεντρική μας γκρίνια, αυτά δεν «γίνονται μόνο εδώ»: οι επίσης αποκλεισμένοι από αγανακτισμένους Καταλανοί βουλευτές χρειάστηκαν ελικόπτερο για να φτάσουν στη δική τους Βουλή). Δεκάδες μπλόκα των αστυνομικών σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, για να εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών. Και μπλόκα «Αγανακτισμένων», με στόχο να εμποδιστεί η μετακίνηση των βουλευτών προς το Κοινοβούλιο, των βουλευτών που εξακολουθούν να διατείνονται πως αυτοί είναι οι στυλοβάτες της δημοκρατίας και όχι όσοι τους παραχωρούν προσωρινά το αξίωμα με την ψήφο ή και με την αποχή τους. Σύμβολα όλα τούτα, με τις διαφορές τους, της μπλοκαρισμένης δημοκρατίας μας. Που αναζητεί λύσεις λίγο μέσα - λίγο έξω από τον καταστατικό μας χάρτη.
Η μία από τις «λύσεις» που επέλεξε η πολιτική ηγεσία ήταν και η προσφιλέστερή της: η βία. Για να μη μείνει δίχως ταίρι ο βαρύς κεφαλικός φόρος που αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών, έπεσε βαρύτατος στις κεφαλές των διαδηλωτών και ο... χημικός φόρος, των δακρυγόνων. Ωρα μία το μεσημέρι, μπροστά στον Αγνωστο, και για ασήμαντη αφορμή άρχισε να βρέχει οβίδες και κροτίδες: η χημική δημοκρατία στην αποθέωσή της. Για να τρομοκρατηθεί ο κόσμος, αμάθητος από τέτοια σε ένα μεγάλο τμήμα του, να σαστίσει και να στραφεί το ένα κομμάτι του εναντίον του άλλου. Οτι θα εμφανίζονταν κάποια στιγμή και οι μπαχαλάκηδες δεν ήταν απλώς αναμενόμενο• από την πλευρά των δυνάμεων της τάξεως και των πολιτικών τους προϊσταμένων ήταν προσδοκώμενο, ήταν αυτό που θα τους έλυνε τα χέρια. Γιατί η πλατεία, με την επιμονή της, την αντιβίαιη συμπεριφορά της επί τρεις εβδομάδες και την ικανότητά της να εκτονώνει τις σαφείς αντιθέσεις στο εσωτερικό της, είχε γίνει κάρφος στα μάτια πολλών, και όχι μόνο των κυβερνώντων. Και κάτι έπρεπε να κάνουν.
Αν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είχε αποδειχθεί χειρότερη και από την ανυπόληπτη κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή στον τομέα του σχεδιασμού, ίσως έπαιρνε όρκο κανείς ότι υπήρξε μεθόδευση από την πλευρά της, ώστε, σπέρνοντας προβοκάτορες ή εκμεταλλευόμενη την πρώτη ασήμαντη αφορμή, να ανακαταλάβει την πλατεία και να ξαναστείλει σπίτι τους, χορτασμένους δακρυγόνο και απογοήτευση, τους συνταγματικούς. Ευτυχώς απέτυχε. Οπως και να ’χει όμως, πρέπει να δοθεί κάποια ερμηνεία στα βίντεο, τις φωτογραφίες και τις ουκ ολίγες μαρτυρίες αυτοπτών για κοινή δράση των ΜΑΤ με κουκουλοφόρους. Μια ερμηνεία που θα την οφείλουν όποιοι και αν αναλάβουν τα ηνία στο ναυαγοσωστικό κυβερνητικό σχήμα που προαναγγέλλεται προς εκτόνωση της λαϊκής πίεσης

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Τι εννοούσα με την ομοφυλοφοβία
και την ομοφυλολατρεία

Μου έγιναν μερικές παρτηρήσεις από φίλους για την ομοφυλοφοβία και την ομοφυλολατρεία που έγραψα χθες σε συνδυασμό με τις κρίσεις μου. Το κάκιστα και το κακώς
Για πολλά χρόνια δεκαετίες θα έλεγα στον κινηματογράφο, που ήταν λαϊκό θέαμα οι ομοφυλόφιλοι ήταν γραφικές προσωπικότητες. Έτσι πέρασε και στον λαό και λοιδορούσαν όσους αποκαλυπτόταν. Πάντα όμως υπήρχαν φήμες για γνωστούς ανθρώπους αλλά οι φήμες αυτές ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν ωε και τον θάνατό τους.
Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται στην tv ως απλοί άνθρωποι αλλά κυρίως στα κουτσομπολίστικα ως κοινό γνώρισμα ορισμένων επαγγελματιών.
Έτσι υπήρξε σιγά σιγά απομυθοποίηση και όλοι οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες για τον πολύ κόσμο έχουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.
Είμαι της άποψης πως δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Όσο μ’ ενδιαφέρει αν είναι ετεροφυλόφιλος, όχι η σχέση του, άλλο τόσο μ’ ενδιαφέρει και αν είναι ομοφυλόφιλος.
Ως προς τη σχέση του τώρα. Και βέβαια μ’ ενδιαφέρει αν είναι ατάλαντη τραγουδίστρια και ο μεγαλοεπιχειρηματίας την κάνει πρώτο όνομα γιατί με εντολή του προβάλλονται συνέχεια τα σουξέ της. Φυσικά μ’ ενδιαφέρει αν ο τάδε δικηγόρος παίρνει πολλές καλλιτεχνικές υποθέσεις γιατί είναι με την δείνα ηθοποιό. Έτσι με ενδιαφέρει αν ο επιτυχημένος δημοσιογράφος είναι επιτυχημένος γιατί είναι με τον σπουδαίο πύργο και του δίνει ειδήσεις ή ο ποδοσφαιριστής είναι στην ομάδα για την προσφορά του στο γήπεδο κι όχι στο κρεβάτι του προπονητή του.
Τα παραδείγματα είναι τελείως τυχαία και δεν έχω κανέναν και καμιά στο μυαλό μου.
Δε μ’ ενδιαφέρει εννοούσα αν ένας κυνήγα άντρες ή γυναίκες όπως αντίστοιχα και για μια γυναίκα. Αν δεν προκαλεί την αισθητική μου (κι όχι μόνο) δεν μ’ ενοχλεί καθόλου.
Άλλωστε πάντα υπήρχαν αξιοπρεπείς (ετεροφυλόφιλοι και ομοφυλόφιλοι) που κάνουν την όποια δουλειά τους. Όπως αντίστοιχα και το αντίθετο.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
κύριοι «αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα»

Είναι απίστευτο πως χθες για τέταρτη συνεχόμενη Κυριακή συγκεντρώθηκαν 30.000 άτομα στο Σύνταγμα. Μάλιστα για 26η μέρα υπάρχουν λίγοι ή πολλοί εκεί.
Η αλήθεια είναι πως η αγανάκτηση του κόσμου είναι μεγάλη.
Είναι αλήθεια πως συντελεί το ότι οι συγκεντρώσεις είναι ειρηνικές. Γι’ αυτό άλλωστε υπήρξαν οι προβοκάτσιες της Τετάρτης με τους κουκουλοφόρους και τα επεισόδια. Οι πολίτες όμως τους απέκρουσαν και συνεχίζουν απτόητοι.
Όμως πιστεύω πως το παρακράτος δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, Αργά ή γρήγορα θα ξαναπροσπαθήσουν να τα βάλουν με τον λαό που αντιδρά.
Η αλήθεια είναι πως στο σύνταγμα γίνονται και διάφορες εκδηλώσεις,
Κάθε βράδυ υπάρχει συνέλευση των παριστάμενων που μεταδίδετε από το δαδίκτυο και το thepressproject.gr. Και με εικόνα ΄΄η αν θες μόνο με ήχο. Δική σου η επιλογή
Αυτό που με φοβίζει είναι πως τελευταία αρχίζουν και ακούγονται ακραίες φωνές που η δημοκρατία μαε, και των ανθρώπων εκεί, λέει να ακουστούν.
Αυτό θέλει μεγάλη προσοχή μην εντέχνως παρακινηθούν οι αγανακτισμένοι σε βίαιες εκδηλώσεις και τότε παρέμβει ουσιαστικά οι αστυνομία και τότε θα γίνει το μπάχαλο και δεν θα ξαναμαζευτεί κόσμος ούτε σε απεργίες
Και το φοβάμαι αυτό γιατί υπάρχει η εκπαιδευση που έχει πάρει ο κόσμος από την τηλεόραση. Να κάνει ότι τους λένε συνέχεια.
Έτσι άρχισε και η χαλάρωση των ηθών έτσι απο την ομοφυλοφοβία πήγαμε στην (σχεδόν) ομοφυλολατρεία. Κι εννοώ΄ψ πως ενώ η κοινωνία μας το έβλεπε σαν κάτι αφύσικο και τους ομοφιλόφυλους τους είχε, κάκιστα, στην άκρη τώρα είναι τελείως φυσικό ειδικά αν κάνεις κάποιες ορισμένες δουλειά και πάλι κακώς.
Έτσι τέλος τέλος δεν βγήκε το ΠΑΣΟΚ το 2009;
Προσοχή λοιπόν για το τί ακούγατε στο Σύνταγμα

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Η ομιλία της κ. Εύας Καϊλή
στη συνεδρίαση της Κ.Ο. 16/6/2011

Την Πέμπτη είχαμε κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που μάθαμε από τις εφημερίδας και την τηλεόραση πως έγινε κριτική. Ηταν και οι παραιτήσεις των κ.κ. Φλωρίδη και Νασιώκα που βάρυναν το κλίμα.
Υπέροχη όμως είναι η ομιλία της κ. Καϊλή (μπράβο Εύα) και την βάζω σήμερα όπως τη δημοσιεύει στη σελίδα της στο facebook.

* * *


Πρόεδρε επί 20 μήνες στηρίξαμε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης ακόμα και αν είχαμε ανησυχίες ή κάποιες διαφωνίες. Εδώ όμως όλοι μας εκπροσωπούμε την ελληνική κοινωνία και σήμερα αυτή η κοινωνία δείχνει να είναι απέναντί μας.
Πενήντα χιλιάδες νέοι φεύγουν από τη χώρα μας για να βρουν την τύχη τους αλλού. Λέτε να μη θέλουν να σωθούν; Αυτό που λέει ο κόσμος έξω, για όσους θέλουν να ακούσουν, είναι ότι θέλουν να σωθούν αλλά δε πιστεύουν ότι υπάρχουν μονόδρομοι ή διλήμματα. Όταν το Οικονομικό Επιτελείο παίρνει πίσω αλλαγές στο αφορολόγητο και στο πετρέλαιο θέρμανσης, και σωστά τις παίρνει πίσω, αυτό σημαίνει ότι όταν θέλουμε μπορούμε να βρούμε άλλες πολιτικές λύσεις.
Πρόεδρε ρωτάω εδώ και μήνες για την φοροδιαφυγή στο εξωτερικό. Ρωτάω γιατί δε γίνεται πρώτη μας προτεραιότητα και σημαία η είσπραξη των οφειλών απο 20 εώς 30 δις από εταιρίες των οποίων οι ιδιοκτήτες πλουτίζουν ενώ οι εταιρίες πτωχεύουν. Το πάρτι στα φάρμακα συνεχίζεται. Το πάρτι στο Δημόσιο συνεχίζεται. Υπάρχουν πολυθεσίτες οι οποίοι τρώνε χρήμα από το Δημόσιο. Αυτά βλέπει ο κόσμος και αγανακτεί.υπάρχουν άνθρωποι που κατέχουν θέση στο Δημόσιο και είναι μέλη Διοικητικών Συμβουλίων άνω του ενός με αποτέλεσμα να αθροίζουν τεράστια ποσά μηνιαίως και υπάρχουν υπάλληλοι που πήραν εφ άπαξ 400.000 ευρώ σε περίοδο κρίσης.
Πρόεδρε το πάρτι στις Μ.Κ.Ο. συνεχίζεται και μάλιστα χωρίς έλεγχο. Δίνονται χρήματα στην Αφρική, και στην Καραϊβική. Από το Hellenic Aid δίνονται γύρω στο μισό δις σε Μ.Κ.Ο. και σε διάφορες άλλες αποστολές βοήθειας στο εξωτερικό χωρίς έλεγχο. Παραπάνω από 200 φορείς που επιχορηγούνται από το Δημόσιο δεν έχουν καταθέσει ισολογισμό. Υπάρχουν κοινωφελή ιδρύματα με περιουσία άνω των 500 ακινήτων που δεν ελέγχονται για κακοδιαχείριση και δε φαίνεται να αποδίδουν όσα θα έπρεπε. Πρέπει να τηρείται η αναλογικότητα στα βάρη που πληρώνει ο κόσμος. Δεν γίνεται να πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν και να μη πληρώνουν όσοι έχουν. Για αυτό αγανακτεί ο κόσμος.
Πρόεδρε με δική σας πρωτοβουλία μπορούν να προχωρήσουν οι κατασχέσεις σε περιουσίες πρώην Υπουργών που ζημίωσαν το Δημόσιο. Οι αστικές τους ευθύνες δεν έχουν παραγραφεί.
Πρόεδρε δουλειά μας είναι η προστασία του Δημοσίου συμφέροντος και όχι των τραπεζών. Εδώ είμαστε γιατί εκπροσωπούμε τον κόσμο. Ο κόσμος πρέπει να δει ότι και οι τράπεζες πληρώνουν αυτά που τους αναλογούν. Όλα αυτά έπρεπε να τα είχαμε κάνει από χθες. Έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Ήρθε η ώρα να γίνουν σήμερα.
Στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, καθώς στο σημείο αυτό γίνεται πολλής λόγος για το αν και ποιοι θα ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, οι ενστάσεις πολλών συναδέλφων είναι ότι δεν υπάρχουν οικονομοτεχνικές αναλύσεις που να περιλαμβάνουν μία μελέτη κόστους-οφέλους που τελικά να δείχνει ότι ωφελούνται τα παιδιά μας και οι επόμενες γενιές. Τέτοιες μελέτες, αν και θα έπρεπε, δεν έχουν έρθει ακόμα στα χέρια μας. Ακόμη πρέπει να δούμε τι είδους εγγυήσεις δίνει το Δημόσιο για τα καινούρια ομόλογα που εκδίδει. Είναι εμπράγματες αυτές οι εγγυήσεις; Τι υποθηκεύουμε;
Αυτό που όλοι ζητάμε πιστεύω εδώ μέσα και επειδή όλοι ανησυχούμε και ψάχνουμε μια λύση είναι να βάλουμε ξανά, στη σωστή, αυτή τη φορά σειρά, τις προτεραιότητες μας. Σε αυτό θα είμαστε όλοι μαζί.
Ευχαριστώ πολύ και καλή δύναμη.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Ο λαός έκανε μια νίκη και
....ο πρωθυπουργός μας μια τρύπα στο νερό

Έγινε χαμός από την Τετάρτη στην χώρα μας. Στον δρόμο ο κόσμος. Γιουχάισαν τους ανώτατους άρχοντες, προβοκάτσιες. Έφυγε ο κόσμος παραιτήθηκε ο Παπανδρέου για να κάνουν την φιλελεύθερη συγκυβέρνηση τα 2 κόμματα που έχουν την ίδια πολιτική και στόχους. Ξεπαραιτήθηκε ο Παπανδρέου μετά από εσωκομματικές πιέσεις άλλοι λένε για ενδοοικογενειακές.
Όλα ήταν υπό κατάρρευση. Και οι ευρωπαίοι (και οι ΔΝΤδες) εκεί που αμφισβητούσαν αν έπρεπε να δοθεί η δόση του δανείου την δόσαν σχεδόν παρακαλούσαν να την πάρουμε.
Βγήκε αληθινός ο Γιωργάκης (ο πρωθυπουργός) που μιλούσε για πιστόλι στο τραπέζι και για εκβιασμό, που θα κάνουμε τον Μάρτη του 2010 στους εταίρους μας. Αλλά δεν είχε την ψυχή, μη πω @@, να τον κάνει. Αλλά πήγε προσκυνώντας.
Την έκανε όμως ο λαός ενάμιση χρόνο μετά και έπιασε. Απείλησε να γκρεμίσει την κυβέρνηση, που αποδείχτηκε οσφυοκάμπτική, φοβηθήκαν και μας δώσαν τη δόση για να μη τους πάρουμε στον γκρεμό.
Φωνάζαν βουλευτές και μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Πέρα από τον Λιάνη που ανεξαρτητοποιήθηκε παραιτήθηκαν και οι κ.κ. Φλωρίδης, Νασιώκας (για να μείνουμε στη κοινοβουλευτική ομάδα).
Για να τους κατευνάσει τους υπόλοιπους έκανε ανασγματισμό.
Έβαλε τον κ. Βενιζέλο στο οικονομίας (τον κυριότερο εσωκομματικό του αντίπαλο στέφοντας του ουσιαστικά το πλεονέκτημα που θα είχε αν γινόταν εσωκομματικές εκλογές.
Κι έβαλε στην κυβέρνηση ένα σωρό διαφωνούντες τους κ.κ. Πάρι Κουκουλόπουλο, Παντελή Οικονόμου, Κώστα Σπηλιόπουλο. Μπορεί να ξεφεύγουν και μερικοί.
Άφησε τον κ. Πάγκαλο αντιπρόεδρο όπως ο πατέρας του ο Ανδρέας (που δεν έμαθε τίποτε απ’ αυτόν) τον Εξάγγελο Γιαννόπουλο που τον είχε από το Εργασίας στο Ναυτιλίας.
Έβγαλε τους κ.κ Λούκα Κατσέλη, Τίνα Μπιρμπίλη, Δημήτρη Δρούτσα ,Γιάννη Διαμαντίδη, Γιάννης Πανάρετο, Σπύρος Κουβέλη και μερικοί άλλοι.
Πάντως αυτό που φοβάται δε θα τη γλιτώσει. Ο λαός ΔΕΝ θα ηρεμίσει και οι επόμενες καταψηφίσεις θα είναι γένους θηλυκού.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μέθοδος προπαγάνδας που ζούμε σήμερα

Έγινε μεγάλη συγκέντρωση χθες στην Αθήνα από τους αγανακτισμένους πολίτες. Μεγάλωσε όταν πήγαν και οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όπως κι συτή του ΠΑΜΕ.
Εκνευρίστηκαν (οι αγανακτισμένοι) με του φράχτες που ύψωσε η αστυνομία και αποδοκιμασε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό καθώς πηγαίναν στο γραφείο τους.
Μπήκαν στην τεράστια συγκέντρωση κουκουλοφόροι οι οποίοι προσπάθησαν για να τα σπάσουν (και τα έσπασαν για λίγο) αλλά τους απέτρεψαν πολίτες. Μάλιστα οι ίδιοι συνέλαβαν κάποιους και τους παρέδωσαν στην αστυνομία.
Ακούστηκε πως κουκουλοφόρος είχε πάνω του αστυνομική ταυτότητα. Κυκλοφορούν βίντεο με ανθρώπους να μεταφέρουν μεγάλα ξύλα στο σύνταγμα και δίπλα τους να ’ναι αστυνομικοί.
Αγανακτισμένοι έσωσαν αστυνομικό απο τα χέρια κουκουλοφόρων και μετά τα επεισόδια καθαρίσαν την πλατεία με νερό από μπουκάλια. Μετά ξαναμαζευτήκαν σιγά σιγά και ξαναγίναν χιλιάδες.
Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε στον κ. Σαμαρά και προσπάθησαν να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας (όπως θέλει η τρόικα). Τα βρήκαν και έψαχναν να βρουν πρωθυπουργό, αλλά ο κ. Παπανδρέου έκανε πίσω και κάνει σήμερα ανασχηματισμό.
Ε από τη στιγμή αυτή και μετά (με ελάχιστες εξαιρέσεις) το θέμα είναι ο ανασχηματισμός και πως χάλασε η ιστορία της (συναίνεσης λένε) της συνεργασίας. Κατ’ εντολή της τρόικας θα έλεγα και παραβιάζοντας το σύνταγμα ακούστηκε.
Όλα τ’ άλλα ξεχάστηκαν και για κάποιο μεγάλο κανάλι στο οποίο άκουσα μονόλεπτο δελτίο η συγκέντρωση ήταν τα εισόδια που κάηκαν τόσες τράπεζες και λεηλατήθηκαν τόσα καταστήματα.
Πληροφορώ τους διευθυντές ενημέρωσης των καναλιών και του δημοσιογράφους να ‘μαστε δίκαιοι πως τι αίτημα του λαού δεν είναι η συνεργασία. Ο λαός θέλει να ΦΥΓΟΥΝ και να αλλάξει η πολιτική. Συνεργασία ΘΕΛΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ να περάσουν τα μέτρα ξεπουλήματος της Ελλάδας και οριστικού υποδουλώματος του λαού της.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η επιστολή παραίτησης του Γίωργου Λιάνη

Σήμερα βάζω την επιστολή παραίτησης του Γιώργου Λιάνη. Μια επιστολή καταπέλτης γεμάτη συναισθήματα του κάθε ΠΑΣΟΚου που πίστεψε σ’ αυτη την κυβέρνηση. Απολαύστε τη

* * *


Αθήνα 14 Ιουνίου 2011
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Με λύπη, ομολογουμένως με πάρα πολύ λύπη, πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από την κοινοβουλευτική μας ομάδα παραμένοντας βουλευτής Φλώρινας.

Είναι κυρίως θέμα συνείδησης.
Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από τον λαό συνεχώς.

Ο χρόνος που πέρασε με το Μνημόνιο ήταν ένας μαρτυρικός χρόνος θυσιών που αποδείχτηκαν μάταιες για τους Έλληνες.

Μάταιες γιατί οδήγησαν στο μεσοπρόθεσμο που το βλέπω βραχυπρόθεσμο και μοιραία θα ακολουθήσει και άλλο χειρότερο…

Είμαστε σε έναν φαύλο κύκλο.

Ψήφισα το Μνημόνιο-1 γιατί πράγματι πίστευα ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και ότι χιλιάδες Έλληνες δεν θα είχαν να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις.

Για την πράξη εκείνη ήθελε σιδερένια σπλάχνα.

Το μεσοπρόθεσμο σημαίνει επιπρόσθετα απίστευτα βάρη για τους αδύναμους και τους μη έχοντες. Σημαίνει τριπλή φορολογική επιβάρυνση των ακινήτων, αύξηση του φόρου, καθιέρωση πρόσθετου τέλους κι έκτακτη εισφορά. Δηλαδή επιδρομή στα εισοδήματα αναδρομικά και για μία πενταετία. Αυτά τα μέτρα θέλουν σπλάχνα τίγρης για να τα ψηφίσεις. Κι αυτά δεν τα διαθέτω.

Στον ένα χρόνο που πέρασε επλήγησαν οι μικροί, οι δημιουργικοί, οι παραγωγικοί και έμειναν άθικτοι οι μεγάλοι και οι αντιπαραγωγικοί.

Αυτά τα μέτρα δεν μας τα ζητάει η Τρόικα, που είχε δηλώσει ότι τα όρια φορολόγησης έχουν εξαντληθεί. Αυτά τα μέτρα τα επιβάλουμε μόνοι μας.

Αν η Ελλάδα βρίσκεται όντως στο χείλος της καταστροφής όπως και πάλι λέγεται, και τη σώζει μόνο το Μνημόνιο-2, αυτό πρέπει να είναι μία απόφαση με πανεθνική συστράτευση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων.

Κύριε Πρόεδρε,

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά η ευθύνη για να σωθεί η Ελλάδα να μετακυλίεται στους ώμους των βουλευτών που αν τολμήσουν να έχουν διαφορετική γνώμη τότε θυα πέσει το κεφάλι τους από την κομματική γκιλοτίνα.

Η υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ναυάγησε. Πιστεύετε αλήθεια ότι η τύχη της χώρας δεν κρίθηκε στο αποτέλεσμα εκείνης της συνάντησης και κρίνεται κάθε φορά από λίγους βουλευτές που τους αναγκάζουμε να γίνουν «εθελοντές» αυτοκτονίας;

Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε πράγματι 3-4 βουλευτές κάθε φορά να σώζουμε την χώρα. Αλλά το υπέροχο απέχει ένα βήμα από το γελοίο.

Δεν δέχομαι να μπω και πάλι στην ίδια καταναγκαστική διαδικασία. Η ελευθερία μου που την ορίζει το Σύνταγμα της χώρας είναι απεριόριστη και «απλώνει και την ελευθερία των άλλων μέχρι το άπειρο» για να θυμηθούμε το Μάη του ’68.

Οι ψηφοφορίες αυτές είναι πιθαναγκαστικές και μόνο τέτοιες δεν έπρεπε να είναι. Δεν μπορώ να κουβαλάω πια το βάρος που μας φορτώνετε και ενώ γινόμαστε Σίσυφοι μας βαφτίζετε σωτήρες της χώρας. Αυτό είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός.

Όλοι παραδέχονται πλέον ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχτούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε την συγνώμη που αρμόζει από τον Ελληνικό λαό. Και τέλος να προχωρήσουμε σε μία αλλαγή της οικονομικής μας πολιτικής, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό.

Κύριε Πρόεδρε,

Θέλω να σας θυμίσω ότι προ τετραμήνου στην ομιλία μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα στην αίθουσα της Γερουσίας, στις 26 Ιανουαρίου, σας είχα πει πράγματα που δυστυχώς επαληθεύτηκαν πολύ γρήγορα.

Ενώ ο λαός περίμενε παραδειγματικές τιμωρίες όσων εξ ημών αμάρτησαν, του προσφέραμε 4 εξεταστικές επιτροπές και στο τέλος συγκρουόμενα πορίσματα που τα χαρακτήρισε «κουκούλωμα» γιατί δεν τιμωρήθηκε κανείς
Το «όλα στο φως» δεν έγινε πράξη
Σας είχα αναφέρει ότι μοιάζει να απουσιάζει από τον κώδικά μας η λέξη συνείδηση. Συνείδηση δεν είναι μόνο η επίγνωση των ευθυνών μας για τις δικές μας πράξεις, αλλά και το μέτρο της ευθύνης για τις πράξεις των άλλων…
Οι λόγοι συνείδησης που σας ανέφερα στην αρχή έχουν να κάνουν όμως και με τη Φλώρινα, που τίποτε δεν αγάπησα περισσότερο από αυτή στη ζωή μου. Χαρακτήρισα τα σύνορά μας ανοχύρωτα. Τα σύνορα οχυρώνονται με ανάπτυξη.
Η Φλώρινα έχει την μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ένας στους δύο νέους είναι άνεργος
Η Φλώρινα δεν έχει τρένο πια! Δεν χαρακτηρίσθηκε «άγονη γραμμή» η γραμμή Θεσσαλονίκης – Φλώρινας και δόθηκαν 50 εκ. ευρώ για «άγονες γραμμές» χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η πιο «άγονη γραμμή» της χώρας. Αυτό είναι ο ορισμός του σκανδάλου.
Η Φλώρινα «δεν έχει οδό». Η Εγνατία δεν περνά από κει, την Πρέσπα την καρπούνται άλλοι εξ αυτού… Οι κάθετοι άξονες ούτε καν ξεκίνησαν για γίνουν…
Τα ΤΕΙ εξουενώθηκαν, δύο τμήματα έκλεισαν και μετράμε 2.000 σπουδαστές λιγότερους! Δικαίως ίσως… Όμως σε διπλανούς νομούς αυξήθηκε ο αριθμός των εισακτέων.
Σχολεία σε υψόμετρο 1.200 μέτρων με ολικό παγετό για τρεις μήνες δεν θεωρήθηκαν ούτε ορεινά ούτε επικίνδυνα για τη ζωή των μαθητών και τους υποχρεώνουν να πάνε μακριά σε άλλα σχολεία σε άλλα χωριά.
Τα ενεργειακά ζητήματα βάλτωσαν. Διαγωνισμοί μένουν σε εκκρεμότητα εδώ και μία δεκαετία.
Τα λιγνιτωρυχεία είναι κλειστά με 200 οικογένειες λιγνιτωρύχων να λιμοκτονούν απλήρωτες για δέκα χρόνια και άλλες 200 ακτημόνων να μην έχουν αποζημιωθεί ακόμα!
Η πιο σύγχρονη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα της χώρας μας, η Μελίτη-1» κινδυνεύει να κλείσει γιατί δεν είναι ανοιχτά όλα τα ορυχεία και θα αναγκαστούμε να χρυσοπληρώνουμε λιγνίτη που θα τον φέρουμε από τα Σκόπια και την Βουλγαρία!
Σας είχα πει ότι έχουμε ψυχροπολεμικά σύνορα με τα Σκόπια. Ότι οι Φλωρινιώτες πηγαίνουν στο Μοναστήρι (Bitola) ακόμα και για να βάλουν βενζίνη, να αγοράσουν παπούτσια και να φτιάξουν τα δόντια τους!... Κάποια στιγμή που δεν είχαμε γυναικολόγο στο νοσοκομείο μερικές γυναίκες πήγαν εκεί για να ξεγεννήσουν…
Η αγορά της πόλης μας έχει νεκρώσει. Οι τράπεζες έγιναν θυρίδες. Τα ταχυδρομεία στα χωριά έκλεισαν.
Το μοναδικό αναπτυξιακό έργο που ήταν σε εξέλιξη στο νομό, το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, που θα κάλυπτε τα ανάγκες άρδευσης 10 χωριών στο Βίτσι και ύδρευση της πόλης της Φλώρινας, σταμάτησε ενώ είχαν εκτελεστεί τα 2/3 του έργου. Υπολείπονταν να δοθούν 12 εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί. Δεν δόθηκαν. Το έργο σταμάτησε. Περιέργως όμως ενετάχθη από την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας στο πρόγραμμα «Μπαλτατζής» αντίστοιχο φράγμα στην Καστοριά κόστους 55 εκατομμυρίων ευρώ. Μήπως μιλάμε για δύο κατηγορίες συνόρων;
Σας είχα επιστήσει τέλος την προσοχή στο σοβαρότερο. Ότι η εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης είναι η χαριστική βολή για τους ακρίτες της Φλώρινας.

Με ανακούφιση πληροφορηθήκαμε από την κα Βάρτζελη ότι δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Πάντως, όποτε κι αν γίνει, α γίνει, δεν θα παύει να είναι ένα ολέθριο μέτρο για τα σύνορα. Γιατί θα σήμαινε επιβάρυνση 3.000 ευρώ ετησίως ανά οικογένεια!

Για να συνοψίσω. Επιτεύγματα 25ετίας –που έγιναν και με τη δική σας συμβολή- άλλα συρρικνώνονται και άλλα «βγαίνουν στο σφυρί». Θα μου πείτε το Εθνικό υπερισχύει του μερικού. Όμως εγώ έχω ταυτίσει μέσα μου το Εθνικό με τα σύνορα και δεν μπορώ να το δω διαφορετικά.

Κύριε Πρόεδρε,

Ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον Ελληνικό λαό. Έναν λαό υπερήφανο, αγωνιστή, εργατικό και φιλότιμο. Γι αυτό και οι Έλληνες μας ταπεινώνουν.

Ταπεινώσαμε, πονέσαμε κα αδικήσαμε την Φλώρινα και τους Φλωρινιώτες. Νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από τους Έλληνες και τους συμπατριώτες μου. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Κύριε Πρόεδρε,

Τέλος θα σας εξομολογηθώ κάτι. Για να μπορώ να λειτουργώ ελεύθερα σαν βουλευτής χρειάστηκε, όσο κι αν σας ξενίζει αυτό, να αποφασίσω πρώτα ότι δεν πρόκειται να είμαι ξανά υποψήφιος βουλευτής! Για πρώτη φορά αισθάνομαι πιο ελεύθερος και για πρώτη φορά κάνω αυτό που επιτάσσει το Σύνταγμα κι αυτό που επιτάσσει ο εθνικός μας ποιητής: «συλλογάται καλά όποιος συλλογάται ελεύθερα». Ό,τι καλύτερο είχα μέσα μου ήταν η ελεύθερη και αδέσμευτη φωνή μου από τα χρόνια της δημοσιογραφίας. Τη φωνή αυτή μερικές φορές την έπνιξα.


Το γιατί δεν παραιτούμαι από βουλευτής Φλώρινας το έχω εξηγήσει εδώ και εννέα μήνες πλειστάκις. Δεν ταιριάζει ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω ούτε στο φρόνημα των ακριτών κατοίκων της Φλώρινας να ορίσω εγώ το νέο βουλευτή της Φλώρινας. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές, όποτε κα αν γίνουν αυτές από το λαό της Φλώρινας.

Κύριε Πρόεδρε,

Θα γυρίσω στη δημοσιογραφία και πιστεύω ότι από εκεί θα βοηθήσω και την Ελλάδα και την πατρίδα μου περισσότερο.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και το λέω αυτό με συγκίνηση μετά από συνοδοιπορία είκοσι δύο ολόκληρων χρόνων.

Γιώργος Λιάνης
Βουλευτής Φλώρινας

* * *


Και για τέλος το σχόλιο του γνωστού «πιτσιρίκου» στο twitter
Κοίτα Γιώργο, τα πράγματα είναι απλά: Η ξαδέλφη ******* τον πατέρα σου και ο ξάδελφός της σου ****** τη μάνα.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

...και εξώδικα σε βoυλευτές

Μετά το κίνημα των αγανακτισμένων ένα άλλο κίνημα εξαπλώνεται στην Ελλάδα. Η αρχή έγινε από το Ηράκλειο. Ακολούθησε η Πιερία η Δωδεκάνησος τα Χανιά και ο Πύργος. Συντάχθηκε εξώδικη επιστολή που αποστέλλεται στους βουλευτές ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και τους βάζουν μπροστά στις ευθύνες τους για το μεσοπρόθεσμο. Μάλιστα σε περίπτωση που πάθουν οι Έλληνες κάτι κακό επιφυλάσσονται.
Τώρα βέβαια είναι και η Βουλευτική ασυλία που απ’ αυτό ακριβώς τους προστατεύουν Αλλά πιστεύω θα βρεθεί φόρμουλα να κατηγορηθούν γι’ αυτό. Κι όχι μόνο αυτό ζητούν να μάθουν αν ήξεραν τι ψήφιζαν πέρυσι. Το τι δικαιόματα δηλαδή παραχωρούν σους δανειστές μας
Μάλιστα στον Πύργο λέει θα την παραδώσουν οι ίδιοι ή συνοδέψουν τον δικαστικό επιμελητή.
Βάζω την εξώδικο των πολιτών του Ηρακλείου. Όλες οι άλλες είναι πανωμοιώτυπες:
ΠΡΟΣ
Τους Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου
1) Βασίλειο Κεγκέρογλου
2) Γιάννη Μιχελογιαννάκη
3) Φραγκίσκο Παρασύρη
4) Μαρία Σκραφνάκη
5) Μανόλη Στρατάκη
6) Μανόλη Κεφαλογιάννη
7) Λευτέρη Αυγενάκη
8) Μιχάλη Κριτσωτάκη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ: Στον Πρόεδρο της Βουλής
Κύριε Βουλευτά
Εχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την ψήφιση από τη Βουλή του περίφημου μνημονίου και εμείς μόλις πρίν από λίγους μήνες μάθαμε -δυστυχώς όχι από εσάς- τι ακριβώς ψηφίστηκε τότε.
Σε γενικές γραμμές μάθαμε ότι με το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση:
α) Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεσμευμένα και ελέγχονται από τους δανειστές μας.
β) Κάθε αξιοποίηση εθνικών περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων, ακτών, υπόγειων και υποθαλάσσιων πηγών εθνικού πλούτου, αρχαιολογικών χώρων κ.λ.π.), μετοχών, ομολόγων και άλλων αξιογράφων και δικαιωμάτων θα μπορεί να γίνεται εις όφελος του δανείου και επομένως μόνο με συγκατάθεση της Τρόϊκα.
γ)Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν μπορεί, χωρίς τη συναίνεση των δανειστών της να συνάψει οποιαδήποτε οικονομικού περιεχομένου σύμβαση με τρίτη χώρα ή οργανισμό.
δ) Η μορφή της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας θα εξαρτάται από την συναίνεση των δανειστών και το προϊόν της αξιοποίησης θα είναι δεσμευμένη περιουσία,
ε) Έχομε παραιτηθεί «άνευ όρων και αμετακλήτως» από κάθε ένσταση εθνικής κυριαρχίας και από κάθε άλλη ένσταση που περιέχει ως όρο η σύμβαση. Με όλα αυτά εμείς καταλαβαίνομε ότι η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στους δανειστές οι οποίοι και δύνανται να τη μεταβιβάσουν σε τρίτους.
Εσείς κ. Βουλευτά ΤΑ ΞΕΡΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
Αποστολή σας είναι να υπερασπίζεστε το Σύνταγμα, την Εθνική κυριαρχία και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού και όχι των δανειστών μας, τα δικαιώματα των οποίων έπονται των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, πράγμα που εσείς δεν πράξατε.
Ερωτάσθε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετείτε;
Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές, οι Βουλευτές θα πρέπει να σταθούν στο ύψος της αποστολής τους, ως αντιπρόσωποι του Ελληνικού Λαού και να ενεργήσουν έτσι, και όχι ως εκτελεστές αθέμιτων εντολών του κόμματος τους ή και ξένων συμφερόντων.
Επειδή εντός των προσεχών ημερών επίκειται η ψήφιση και νέου επαχθέστερου μνημονίου, σας καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους έναντι του Ελληνικού Λαού και ενός εκάστου των θιγομένων πολιτών, εάν με την ψήφο, συναίνεση ή την ανοχή σας ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή, οποιοδήποτε νέο μνημόνιο. Σας δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών.
Σας κάνομε επίσης γνωστό ότι επιφυλασσόμαστε για οποιαδήποτε εθνική, ηθική ή υλική βλάβη ή απώλεια ζωής από ενδεχόμενο δόλο έχει ήδη προκύψει σε βάρος των Ελλήνων Πολιτών λόγω της εφαρμογής του πρώτου μνημονίου ή λόγω εξουσιοδότησης από εσάς τρίτου για την ψήφισή του.
Ο Ελληνικός Λαός θα αναζητήσει και θα τιμωρήσει τους υπαίτιους μιας κοινωνικής-εθνικής καταστροφής που μπορεί να αποβεί χειρότερη από αυτές του 1922 του 1974 ή ακόμη και του 2ου παγκοσμίου πολέμου.
Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σ’ αυτούς που απευθύνεται, προκειμένου να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες.
Ηράκλειο, 02/06/2011

Μαθαίνω πως τέτοιες επιστολές συντάσoνται και σ’ άλλες περιοχές (εκλογικες περιφέρειες) της χώρας

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Και αυτός πηγαίνει Σύνταγμα…

Σήμερα είχα ένα πρόβλημα με το blog μου και δεν μπόρεσα να ανεβάσω κείμενο. Βάζω τώρα όμως ένα κείμενο με τον ίδιο τίτλο της Σίας Κοσιώνη στο aixmi.gr. Το δημοσίευσε χθες εκεί (Κυριακή 12/6). Αύριο (Τρίτη 14/6) ελπίζω να ‘μαι εντάξει στο ραντεβού μου.

* * *


Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το debate που αναπτύσσεται παντού και, φυσικά, και στο aixmi.gr γύρω από την κινητοποίηση των Ελλήνων αγανακτισμένων. Ομολογώ ότι δυο εβδομάδες τώρα που ο κόσμος «πάει πλατεία», βασανίζω το μυαλό μου να διαμορφώσω άποψη. Είμαι υπέρ ή κατά; Μπορεί όλο αυτό να βγάλει κάπου ή δεν μπορεί; Μπορεί να εκτροχιαστεί ή όχι; Απειλεί τη Δημοκρατία ή μήπως την ενισχύει;
Ως νέο φαινόμενο, πρωτόγνωρο στα ελληνικά χρονικά, το κίνημα των αγανακτισμένων σε προκαλεί να το ερμηνεύσεις, να το χαρτογραφήσεις, να το προβλέψεις…
Προσωπικά διαπίστωσα ότι ματαιοπονώ…

Ο κύριος Τάκης μένει στον 2ο όροφο. {Συνταξιούχος ναυτικός} με κόρη φοιτήτρια στην περιφέρεια. Άνθρωπος «αθόρυβος» και πάντα μες στο χαμόγελο. Του έκοψαν τη σύνταξη και τα λεφτά πια δεν του φτάνουν. Πηγαίνει Σύνταγμα.

Ο Βαγγέλης με τη δουλειά του δε βγαίνει. Τα πράγματα πάνε κατά διαόλου. Σκέφτεται να τα παρατήσει όλα και να πάει στο χωριό του να ασχοληθεί με τη γη. Το έχουν ήδη κάνει δυο φίλοι του. Πηγαίνει Σύνταγμα.

Η Μαρία είναι εθισμένη στα social media και έχει εκστασιαστεί με τη δύναμή τους. «Το twitter μου άλλαξε τη ζωή» μας δήλωσε μία μέρα και συγκαλέσαμε έκτακτο συμβούλιο υπό τον τίτλο «Η φίλη μας δεν είναι καλά». Πηγαίνει Σύνταγμα.

Η Μυρτώ είναι κολλητή της Μαρίας. Πηγαίνει Σύνταγμα.

Η Γιούλη πεθαίνει για χαβαλέ. Για νέες εμπειρίες, γνωριμίες, θόρυβο, κόσμο, ωραίες καταστάσεις… Πηγαίνει Σύνταγμα.

Ο Γιώργος είναι 38. Έχει δύο πτυχία. Είναι απολυμένος και άνεργος εδώ και εννέα μήνες. Πνίγεται. Απογοητεύεται. Μαραζώνει. Μετανιώνει που δεν έμεινε για πάντα στο Λονδίνο. Πάει Σύνταγμα.

Ο Χρήστος είναι φοιτητής, οργανωμένος σε αριστερή παράταξη. Οραματίζεται την επανάσταση που θα οδηγήσει στις μεγάλες ανατροπές. Πηγαίνει Σύνταγμα.

Η Ελένη είναι νοικοκυρά με δυο παιδιά. Όλη μέρα τρέχει. Στο σχολείο, τα αγγλικά, τα γαλλικά, το κολυμβητήριο. Μαγειρεύει, καθαρίζει, τακτοποιεί. Έχει μονίμως νεύρα και ολημερίς ψέλνει «Μια ζωή για τους άλλους. Για μένα τίποτα». Πηγαίνει Σύνταγμα.

Τι είναι λοιπόν το Σύνταγμα; Είναι οι αγωνίες μας; Είναι ο φόβος που έγινε δύναμη; Είναι η απογοήτευσή μας; Είναι το ξεβόλεμά μας; Είναι οι τύψεις μας; Είναι μόδα;
Και πού μπορεί να μας βγάλει; Μπορεί να γεννήσει μία νέα πολιτική δύναμη; Μπορεί να δώσει τη χαριστική βολή στο εξουθενωμένο και απαξιωμένο πολιτικό μας σύστημα; Μπορεί να παρασύρει σε μονοπάτια βίας και μηδενισμού; Μπορεί όπως ξαφνικά εμφανίστηκε, το ίδιο ξαφνικά να ξεφουσκώσει και να εξανεμιστεί;
Αποφάσισα ότι δε θέλω να εξηγήσω τι είναι το Σύνταγμα. Δε θέλω γιατί δεν μπορώ. Όπως δεν μπορώ να βλέπω και να ακούω αυτούς που κάνουν πως μπορούν. Μέχρι λοιπόν να μπορέσουμε, ας περιοριστούμε στην επίδρασή του στο σημερινό σκηνικό. Ό,τι κι αν είναι, το Σύνταγμα έχει ταρακουνήσει. Έχει θορυβήσει. Έχει προβληματίσει. Έχει τρομάξει. Έχει, με άλλα λόγια, μεταβληθεί σε έναν παράγοντα που δύσκολα μπορεί να αγνοηθεί. Αν θα μπορέσει να γίνει και ρυθμιστικός παράγοντας των από εδώ και στο εξής εξελίξεων μένει να αποδειχθεί.
Κάθε ένας από τους «αγανακτισμένους» μπορεί να εξηγήσει τους λόγους που τον κάνουν να «πηγαίνει πλατεία». Λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να απαντήσουν στο πού θα οδηγήσει όλο αυτό. «Τι περιμένεις να βγει;» ρώτησα το Βαγγέλη. «Δεν ξέρω. Ίσως τίποτα» μου λέει. «Ίσως απλά ένα μήνυμα που θα λέει ότι είμαστε εδώ και αν χρειαστεί και πάλι στο μέλλον ξέρουμε πού και πώς θα ξαναβρεθούμε».

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Εντός θερμοκηπίου, εκτός κοινωνίας

Σε χθεσινό του (Παρασκευή 10/6) άρθρο στην Καθημερινή ο κ. Νίκος Γ. Ξυδάκης δείχνει τι πέτυχε το μνημόνιο Ι και γιατί θα πετύχει η δεύτερη συνέχειά του αν ψηφιστεί αυτή τη βδομάδα. Μακάρι να μην αποδειχτούν πολλοί από τους 16 κότες.

* * *


Το Μνημόνιο ΙΙ, κατ’ ευφημισμόν Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, φανερώνει όχι μόνο την αποτυχία του Μνημονίου Ι, όπως σχεδιάστηκε από την τρόικα, αλλά και την ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου να εφαρμόσει όσα η ίδια αποφασίζει ή, ακριβέστερα, όσα η τρόικα υπαγορεύει και η κυβέρνηση δέχεται να εφαρμόσει. Δυστυχώς, η ανικανότητα δεν είναι μόνη• ακόμη πιο ανησυχητική είναι η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση, ιδίως το οικονομικό της επιτελείο, έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Η σαρωτική πλημμύρα φόρων, άμεσων και έμμεσων, οριζόντια, σε όλους αδιακρίτως τους φορολογούμενους πολίτες, και ιδίως στους έντιμους δηλώνοντες, δείχνει μια κυβέρνηση εν απογνώσει, σε πορεία αυτοκαταστροφής, που δεν αντιλαμβάνεται από ποια στραγγισμένη κοινωνία ζητάει να λάβει τώρα, σε έξι μήνες, 6,4 δισ. ευρώ. Με την ύφεση να καλπάζει ανεξέλεγκτη, με την ανεργία να σημειώνει ιστορικά υψηλά, με την οικονομία σε κατατονία, η κυβέρνηση επιβάλλει κεφαλικό και άλλους φόρους αβάσταχτους σε πληθυσμό ήδη εξουθενωμένο. Ρισκάρει πέρα από τις αντοχές των ανθρώπων, στο όριο της εξαθλίωσης, δηλαδή ρισκάρει την πυροδότηση μιας κοινωνικής έκρηξης, τέτοιας που θα κάνει το κίνημα των Αγανακτισμένων να φαντάζει γραφικό. Η κρίση χρέους μετετράπη ταχύτατα σε πολιτική και συστημική κρίση, και τώρα πια σε δεινή κοινωνική κρίση. Διότι είναι φανερό, σε όσους θέλουν να το δουν και σε όσους πράγματι νοιάζονται για το μέλλον της χώρας, ότι η παρατεταμένη ύφεση και η αλόγιστη οριζόντια επιβάρυνση τσακίζουν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας: τα μικροαστικά και μεσαία στρώματα, τους μισθοσυντήρητους του ιδιωτικού τομέα, τους μικροεπιχειρηματίες και εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τους δε νέους τους έχει ψαλιδίσει προ πολλού η ανεργία. Ποιο μέλλον μπορεί να έχει μια κοινωνία με συντριμμένα τα πλειοψηφούντα μεσοστρώματα και τη νεολαία της; Η κυβέρνηση και η πλειονότης των βουλευτών, οι κυβερνώσες ελίτ, εγκλωβισμένες στο τοξικό θερμοκήπιο των προνομίων και της ασυλίας τους, δεν οσμίζονται την ιστορική απειλή μιας κοινωνίας τραυματισμένης και έξαλλης, αδυνατούν να κατανοήσουν τη δυναμική της διαψευσμένης μικροαστικής θάλασσας, το εγκαιροφλεγές πλήθος των μεταναστών, τους ελλοχεύοντες σπινθήρες από γεωπολιτικά επεισόδια. Αυτή η τερατώδης άγνοια του ιστορικού κινδύνου, μαζί με την αναλόγως τερατώδη λύσσα αυτοσυντήρησής τους εν κενώ κοινωνίας, καθιστά τις κυβερνώσες ελίτ αυτοκαταστροφικές, άρα επικίνδυνες. Οι κοινωνίες ασφαλώς βρίσκουν παράπλευρες οδούς διαφυγής, η ζωή δεν διακόπτεται• η πολιτική είναι για τις κοινωνίες ακριβώς αυτή η τέχνη του βουλεύεσθαι και του βούλεσθαι ενώπιον της ανάγκης και των κρίσεων. Το σύστημα που τράφηκε από την παρακμή και την εξέθρεψε, θα σαρωθεί. Νέα πρόσωπα θα αναδειχθούν, νέες ιδέες θα πρυτανεύσουν, άλλοι, άλλα, θα οδηγήσουν μακριά από την παρούσα σκιά: «Και εν κοιλάδι σκιάς θανάτου εάν περιπατήσω, δεν θέλω φοβηθή κακόν...»

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η ομιλία του Μίκη χθες (Πέμπτη 9/6)
στη Θεσσαλονίκη


Κοσμοσυρροή χθες το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Μίλησε ο μεγάλος Έλληνας και αγωνιστής Μουσικοσυνθέτης μας. Ο Μίκης Θοδωράκης.

* * *


Λαέ της Θεσσαλονίκης!
Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα ως τον Λευκό Πύργο φωνάζοντας ΟΧΙ στο Μνημόνιο, Έξω η Τρόικα, Κάτω η Κυβέρνηση της μειοδοσίας και του ξεπουλήματος.
Και μετά ήρθε η ώρα του Λαού. Πρώτα στα Προπύλαια στην Αθήνα με τους 50.000 Αθηναίους και τώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους, στην λαομάνα Θεσσαλονίκη. Έτσι κι εμείς, όπως ως τώρα φωνάζαμε «ΟΧΙ στο Μνημόνιο», ας βροντοφωνάξουμε σήμερα «ΟΧΙ και στο Νέο Μνημόνιο», που θα βάλει το μαχαίρι ακόμα πιο βαθειά στις σάρκες του Λαού και που αυτή τη στιγμή φέρνει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή η Κυβέρνηση για να ψηφιστεί.
Γι’ αυτό το λόγο κι εμείς διαλέξαμε αυτό το ιστορικό μετερίζι, τη Θεσσαλονίκη των αγώνων, για να στείλουμε στην Αθήνα ένα ηχηρό μήνυμα: Έλληνες Βουλευτές, Αρνηθείτε να πείτε ΝΑΙ σ’ αυτό το νέο έγκλημα σε βάρος του Λαού και της Πατρίδας.
Από το καλοκαίρι του 2009 και όλο το 2010 έως σήμερα, βιώνουμε στην πλάτη μας τα αποτελέσματα της τελικής φάσης με την οικονομική και κοινωνική μας εξαθλίωση, που εκπορεύεται από τα διεθνή κέντρα οικονομικής και πολιτικής εξουσίας που στοχεύουν στην παγίωση της παγκοσμιοποίησης.
Προηγήθηκε το χτύπημα του νεοελληνικού πολιτισμού με την εξάλειψη από την εθνική σκηνή των επιτευγμάτων της δεκαετίας του ΄60, με την άνθιση της Τέχνης, της Ποίησης και της Μουσικής και την αντικατάστασή τους με τα σκουπίδια της διεθνούς και της ντόπιας υποκουλτούρας.
Το χτύπημα συνεχίστηκε και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με την προσπάθεια να διαγραφεί η ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά, η εθνική μας ταυτότητα, ακόμα και η γλώσσα μας η ελληνική. Μήπως πριν λίγα χρόνια ένας εν ενεργεία υπουργός δεν πρότεινε να αντικατασταθεί η ελληνική γλώσσα με την αγγλική; Μήπως δεν επιχειρήθηκε με το βιβλία της ΣΤ΄ Δημοτικού να ξεκινήσει αυτή η διαστρέβλωση από τις νέες γενιές; Μήπως δεν είδαμε προχτές στο ΣΚΑΪ να κακοποιείται η Μνήμη του 1821; Μήπως δεν είδαμε τη σημερινή Κυβέρνηση να αλλάζει τους τίτλους των Υπουργείων, μόνο και μόνο για να φύγουν οι λέξεις «Έθνος», «Μακεδονία» και «Αιγαίο»;
Στις ίδιες αιτίες οφείλεται και η πολιτική του ενδοτισμού που εφαρμόζεται σήμερα. Λ.χ. το Σχέδιο Ανάν εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την Κύπρο. Δεν είναι μήπως ο υπουργός των εξωτερικών ένας από τους συντάκτες του Σχεδίου; Γνωρίζετε μήπως ότι το Μνημόνιο το συνέταξε το αγγλικό γραφείο που είχε συντάξει και το Σχέδιο Ανάν; Το ίδιο φαρμακερό φίδι.
Σε σχέση με το Αιγαίο, δεν έχει μήπως παραχωρηθεί ο εναέριος έλεγχος του Ανατολικού Αιγαίου στους Τούρκους; Ενώ απαγορεύεται στην πολεμική μας αεροπορία να πλησιάσει πέρα από 2 μίλια τα ελληνικά νησιά; Όμως οι παραχωρήσεις προς την Τουρκία δεν έχουν τέλος. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν προχώρησε στη δημιουργία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) έπειτα από απαίτηση των Τούρκων και των Αμερικανών.
Ενώ οι εθνικιστικοί κύκλοι της Τουρκίας και της Μειονότητας πανηγυρίζουν ανεμίζοντας τις σημαίες της Δυτικής Τουρκικής Θράκης, η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να εμποδίσει την προκλητική προπαγάνδα του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή. Μήπως δεν είμαι εγώ πρώτος που στα 1985 πήρα την πρωτοβουλία για τη δημιουργία Επιτροπής Ελληνοτουρκικής Φιλίας; Κι από το 1974 αγωνίζομαι για τα δικαιώματα της Μουσουλμανικής και της Πομακικής Μειονότητας. Όμως άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Όταν η Τουρκία δεν σέβεται την εδαφική μας ακεραιότητα, είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα της πατρίδας μας. Και όχι να υποχρεώνουμε τους Πομάκους να μιλούν Τούρκικα, όπως κάνει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας και να κάνουμε τα στραβά μάτια όταν η μουσουλμανική μειονότητα ξεχνά ότι αποτελεί τμήμα της ελληνικής επικράτειας και προβαίνει σε απαράδεκτα εθνικιστικά ξεσπάσματα. Ενώ ταυτόχρονα ελλοχεύει ο κίνδυνος για ένα αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας, όπως είναι η Θράκη.
Την ίδια ενδοτικότητα βλέπουμε να τηρεί η Κυβέρνηση απέναντι στις συνεχιζόμενες προκλήσεις των εθνικιστικών κύκλων των Σκοπίων και της Αλβανίας. Με τελευταία ενέργεια τον αφοπλισμό των εθνοφυλάκων στα Βόρεια σύνορα. Φυσικά δεν θα μας απασχολούν οι λεονταρισμοί των μεν που ζητούν την Ήπειρο από τα σύνορα ως την Πρέβεζα και των δε που ζητούν την Δυτική και Κεντρική Μακεδονία ως τον Όλυμπο και που θεωρούν την Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα της Σκοπιανής Μακεδονίας, που όπως λένε, «σήμερα … στενάζει υπό ελληνική κατοχή»! Όμως πίσω απ’ αυτά τα δύο κράτη γνωρίζουμε ότι βρίσκονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και είναι αυτοί που εμψυχώνουν και βοηθούν τους εθνικιστικούς κύκλους. Είναι οι ίδιοι που διαλύσανε τη Γιουγκοσλαυία και διαμελίσανε τη Σερβία δημιουργώντας το Αλβανικό Κόσοβο. Γιατί η πολιτική τους αποβλέπει στη σαλαμοποίηση των Βαλκανίων και κάτω απ’ αυτό το πρίσμα οφείλουμε να ανησυχούμε και να παίρνουμε μέτρα που να ενισχύουν την εθνική μας ασφάλεια και όχι να ενισχύουμε με τη στάση μας -όπως κάνουν σήμερα- τα σχέδια των ακραίων Αλβανών, Σκοπιανών και Τούρκων και να κάνουμε πως δεν γνωρίζουμε τον ανθελληνικό ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που συστηματικά ενισχύουν τους εχθρούς μας. Στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Βόρειο Ελλάδα. ΓΙ’ αυτό κι εμείς λέμε ότι χρειαζόμαστε ένα νέο αμυντικό δόγμα, εντελώς δικό μας, μιας και οι σύμμαχοί μας έχουν προ πολλού συμμαχήσει με τους χειρότερους εχθρούς μας.
Κι αφού αυτή η επίθεση εξακολουθεί να μας χτυπά τον πολιτισμό, την ιστορία, τα εθνικά μας δικαιώματα και να απειλεί την εθνική μας ασφάλεια, πέρασε τώρα στο τελευταίο της στάδιο, που αποβλέπει στη συντριβή του κοινωνικού μας ιστού και στη μεταβολή μας σε χώρα ανέργων και εξαθλιωμένων, ώστε να μην είναι ικανή να προβάλει αντίσταση στην εισβολή των ξένων αρπαχτικών οικονομικών κύκλων, με στόχο την ολοκληρωμένη λεηλασία του πλούτου της χώρας μας. Χωρίς να εξαιρούνται τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Όσο και να φαίνεται απίθανο, οι Έλληνες που υπογράψανε τη δανειοληπτική Σύμβαση, παραδώσανε συνειδητά μαζί με τον υπόλοιπο πλούτο και τα αρχαία μας Μνημεία.
Πριν λίγες μέρες, ο Πρόεδρος της Ευρώπης Άγγλος ευγενής κ. Ρομπεϊ, δήλωνε στην τηλεόραση «Συνεδριάσαμε κεκλεισμένων των θυρών και αποφασίσαμε σχετικά με την υποθήκευση της Ελλάδας. Οι αποφάσεις μας προς το παρόν είναι μυστικές».
Αγαπητοί φίλοι,
Πιθανώς να έχω αλτσχάιμερ -όπως ισχυρίζονται μερικοί- και γι’ αυτό ίσως νοιώθω την ανάγκη να πάρω τη μαγκούρα μου και να πάω εκεί, στη φωλιά του λύκου, που συνεδριάζουν τα νέα μας αφεντικά, για να τους δείξω ποιοι είναι οι αληθινοί Έλληνες…
Αν νομίζουν ότι οι Έλληνες μοιάζουν μ’ αυτούς που φορούν γραβάτα και που οι δικοί μας τους αγκαλιάζουν λέγοντας από μέσα τους «Σφάξε με Αγά μου ν’ αγιάσω», κάνουν λάθος.
Έχω πει κι άλλη φορά, ότι ο Έλληνας, καθώς είναι πολυμήχανος, όταν δέχεται επίθεση από κάποια ισχυρότερη δύναμη, υποχωρεί, υποχωρεί, υποχωρεί για να κερδίσει χρόνο. Όταν όμως φτάσει στον τοίχο και καταλάβει ότι τελειώνουν τα ψέματα, τότε γίνεται είτε ήρωας είτε ραγιάς. Σ’ αυτή τη φάση βρισκόμαστε σήμερα. Δεν έχουμε φτάσει ακριβώς στον τοίχο αλλά κοντεύουμε. Και όσο πλησιάζουμε, τόσο περισσότερο θα ξεχωρίζουν οι ραγιάδες από τους Έλληνες. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι τον καιρό του Αλβανικού πολέμου και της Εθνικής Αντίστασης, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είπε στο αγγλικό κοινοβούλιο «Ως τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από δω και πέρα θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».
Ας γυρίσουμε όμως στην σκληρή πραγματικότητα:
Στις εκλογές του Οκτώβρη του 2009 η Ελλάδα ήταν άρρωστη. Τότε εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου επί κεφαλής του ΠΑΣΟΚ και για να πάρει τις εκλογές, μας είπε ότι υπάρχουν λεφτά και ότι θα κάνει την Ελλάδα μια Δανία του Νότου. Ο Λαός του έδωσε 11 μονάδες πάνω από τη Ν.Δ. Όμως από τη στιγμή που έγινε Πρωθυπουργός, εγκατέλειψε τον άρρωστο στην τύχη του έχοντας ήδη συμφωνήσει κρυφά με τον Στρος Καν για το ΔΝΤ. Όμως για να μας οδηγήσει στο ΔΝΤ και στην Τρόικα, έπρεπε πρώτα να φτάσουν τα επιτόκια δανεισμού τόσο ψηλά, ώστε να μην μπορούμε πια να δανειστούμε με τους συνήθεις όρους όπως κάναμε ως τότε. Φρόντισε λοιπόν, με τις δηλώσεις τις δικές του, του Παπακωνσταντίνου και του Προβόπουλου, να τρομάξει τις διεθνείς αγορές γνωρίζοντας πως θα σπεύσουν να ανεβάσουν τα επιτόκια , ώστε να οδηγηθούμε σε οικονομική ασφυξία και έχοντας συμφωνήσει, όπως είπα, με το ΔΝΤ, να μπορεί να βάλει στον ελληνικό λαό το εκβιαστικό δίλημμα: Από τη μια μεριά ο θάνατος από οικονομική ασφυξία. Από την άλλη η ζωή με τη μάσκα του οξυγόνου του αμερικανικού ΔΝΤ. Ποιο όμως είναι αυτό το ΔΝΤ; Είναι μια συνηθισμένη Τράπεζα; ΟΧΙ! Αν οι ΗΠΑ έχουν ένα χαλύβδινο βραχίονα, την Πολεμική Μηχανή, ο άλλος, ο οικονομικός βραχίονας, είναι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Άρα να μας βάλει ουσιαστικά κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των ΗΠΑ και της Ευρώπης των Τραπεζών.
Μπορούσε η Κυβέρνηση να συνεχίσει άνετα να δανείζεται με το συνηθισμένο επιτόκιο που πλήρωναν όλες οι Κυβερνήσεις, του Καραμανλή, του Ανδρέα, του Μητσοτάκη, του Σημίτη και του νέου Καραμανλή. Άλλο αν φόρτωναν με τόκους τις μέλλουσες γενιές. Μήπως το ίδιο δεν κάνει και τώρα; Όμως μ’ αυτόν τον συνηθισμένο τρόπο η ζωή θα κυλούσε με τις ίδιες δυσκολίες, χωρίς να φτάσουμε στο δίλημμα «Τρόικα ή θάνατος»! Άλλοτε λέγαμε «Ελευθερία ή θάνατος». Φτάσαμε τώρα -ή μάλλον μας φτάσανε- στο κατάντημα να ταυτίζουμε την Ελευθερία με την ξένη εξάρτηση! Ο ταχυδακτυλουργός Γιώργος Παπανδρέου τα κατάφερε να αναποδογυρίσει όλες τις αξίες, δηλαδή να παρουσιάζει την Τρόικα ως Ελευθερία. Το Μνημόνιο ως Λύτρωση. Την ύφεση ως ανάπτυξη. Την απόγνωση ως ευτυχία. Την ανεργία ως κοινωνική επιτυχία. Την φτώχια ως πλούτο. Και την υποδούλωση ως απελευθέρωση. Και έτσι κατόρθωσε για ένα ολόκληρο χρόνο να μας εγχειρίζει χωρίς αναισθητικό!
Βρήκε όμως έδαφος πρόσφορο να μας προκαλεί χωρίς να βρίσκει ουσιαστική αντίσταση. Και έπρεπε να περάσει ένας χρόνος, για να βγουν τα παιδιά στις πλατείες και να μπορέσουμε κι εμείς με το … αλτσχάιμερ και τα παράλυτα πόδια, που μας είχαν ως τότε φιμωμένους, να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους συμπατριώτες μας, όπως είστε εσείς που επί τέλους σπάσατε το φράγμα της αδιαφορίας και τώρα ψάχνετε να ανακαλύψετε πού βρίσκεται η αλήθεια.
Δεν νομίζω ότι υπήρξε στο παρελθόν άλλη ιστορική περίοδος με τόσους πολλούς και ισχυρούς ραγιάδες, έτοιμους να πουλήσουν το λαό αντί πινακίου φακής. Για μια καρέκλα, για μια θέση, για ένα μισθό, για ένα αξίωμα. Για ένα παμφάγο «Εγώ», αδιάφορο μπροστά στον πόνο του λαού και στο ξεπούλημα της πατρίδας.
Και σας ρωτώ: Αφού το Μνημόνιο και η Δανειοληπτική Σύμβαση βρίσκονταν κατατεθειμένα από τον Μάιο του 2010 στη Βουλή, γιατί δεν βρέθηκε ούτε ένας Βουλευτής να κάνει γνωστούς όλους αυτούς τους άθλιους και καθαρά αντιλαϊκούς και αντεθνικούς όρους, με τους οποίους δεσμεύεται η ίδια η εθνική μας ακεραιότητα και θυσιάζονται οι εργατικές και κοινωνικές μας κατακτήσεις;
Ξέρετε πότε και πώς έγιναν γνωστοί οι όροι αυτών των δύο Συμβάσεων; Την πρώτη Δεκεμβρίου του 2010, από τον Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργο Κασιμάτη, με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της Ιδρυτικής Ομιλίας μου για την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών! Και από τότε ως σήμερα είναι ο Κασιμάτης, ο Μπέης και όλα τα μέλη της Κίνησής μας, που προσπαθώντας να σπάσουμε την ασφυκτική φίμωσή μας από όλες τις πλευρές, κατορθώσαμε τελικά να κάνουμε γνωστές σε όλο το λαό αυτές τις απαράδεκτες συμφωνίες, που φέρουν με ειδικό νόμο μία μόνο υπογραφή, ενός υπουργού και που αφού μας οδήγησαν στην καταστροφή και στα σημερινά αδιέξοδα, επιχειρούν τώρα με το νέο Μνημόνιο να ανοίξουν το δρόμο στις αρπαχτικές ορέξεις του κ. Ρουμπεϊ και των λοιπών συνεταίρων του, που όπως μας είπε, αποφάσισαν κρυφά να προχωρήσουν στην υποθήκευση όλου του πλούτου της χώρας, χερσαίου, ορυκτού, υποθαλάσσιου, τουριστικού και Μνημειακού. Όλη η Ελλάδα στο σφυρί.
Κι εμείς καθόμαστε εδώ και σκεφτόμαστε ακόμα τι θα κάνουμε. Κι αν εμείς είμαστε κοιμισμένοι, πού είναι, αλήθεια τα βράχια, οι πέτρες και τα κεραμίδια; Πού είναι ο Όλυμπος και ο Κίσαβος να ξεσηκωθούν και να βροντοφωνάξουν «Φτάνει πια»!
Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλώ στη Θεσσαλονίκη. Πάντοτε όμως μετ’ εμποδίων. Κι άλλοτε μας παραμόνευε ο παρακρατικός, που σήμερα έχει αντικατασταθεί από τον κρατικοδίαιτο, που απειλεί και εκβιάζει πίσω από την ασφάλεια της ανωνυμίας. Πού είναι όμως σήμερα αυτή η συμμορία που ξεκινούσε από την Φρειδερίκη, για να φτάσει στο ρόπαλο του Γκοτζαμάνη, που σκότωσε τον Γρηγόρη Λαμπράκη; Πού είναι όλοι αυτοί; Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας. Την ίδια τύχη θα έχουν και τα σημερινά θλιβερά κακέκτυπά τους. Η διαφορά είναι ότι όλες τις προηγούμενες φορές είχαμε όλοι μαζί, όλος ο λαός, όλη η νεολαία, έναν ορατό εχθρό. Ήμασταν όλοι μαζί και απέναντι ο εχθρός. Όμως σήμερα ο εχθρός κατάφερε να κάνει ένα μεγάλο μέρος του λαού εχθρό του εαυτού του. Δεν φτάνει λοιπόν να χτυπάμε τον εχθρό. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να διαφωτίσουμε το λαό να πάψει να είναι εχθρός του εαυτού του.
Ας δούμε λοιπόν πού βρισκόμαστε σήμερα και πού μας οδηγούν για το αύριο. Σήμερα, ξεκινώντας το μεγάλο ξεπούλημα, βγάζουνε στο σφυρί για 25 δισεκατομμύρια αντί για 50 που είναι η πραγματική τους αξία, -πάρτε μια μεγάλη ανάσα-
τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών, ηλεκτροδότησης, άρδευσης και φυσικού αερίου. Τράπεζες. Αεροδρόμια. Λιμάνια. Αυτοκινητόδρομοι. Αιγιαλοί, παραλίες και λοιπές εδαφικές εκτάσεις. Δικαιώματα εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου, φυσικού αερίου, πολύτιμων λίθων και πετρωμάτων. Όλα αυτά η Κυβέρνηση συμφώνησε να τα ξεπουλήσει μέσω της εφαρμογής ενός σαρωτικού σχεδίου ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να εξελιχθεί σε πρόγραμμα δημοσίων πλειστηριασμών, που θα αναλάβει να πραγματοποιήσει ένας Ανεξάρτητος Οργανισμός με το παραπλανητικό όνομα Ταμείο Δημόσιας Περιουσίας, που πίσω του θα είναι οι ξένοι δανειστές μας. Ώστε οι εισπράξεις να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στις ξένες Τράπεζες.
Με το νέο Μνημόνιο η Κυβέρνηση υποχρεώνεται να καθορίσει σαφές χρονοδιάγραμμα που θα περιγράφει για κάθε τρίμηνο ποια περιουσιακά δικαιώματα του Δημοσίου θα ιδιωτικοποιηθούν.
Η ταχύτητα αυτών των ιδιωτικοποιήσεων θα πρέπει να είναι τόσο μεγάλη, ώστε η διαδικασία να εξελιχθεί σε ένα αληθινό ξεπούλημα!
Μετά τον ΟΤΕ, του οποίου το 10% αναμένεται να εκποιηθεί ως το τέλος του μηνός στην Deutsche Telecom αντί του ευτελούς ποσού των 400 εκατομμυρίων ευρώ, με αποτέλεσμα αυτός ο γερμανικός κολοσσός να κατέχει το 40% αυτής της ζωτικής εθνικής επιχείρησης, σειρά για ξεπούλημα αναμένεται να πάρουν τα Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, η Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, που είναι στο φετινό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.
Ακολουθούν η πώληση της ΕΥΔΑΠ, του ΟΠΑΠ και το 21% του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Στο μεταξύ χώρες όπως η Ολλανδία και η Φινλανδία πιέζουν ώστε η Ελλάδα να υποθηκεύσει το συντομότερο δυνατόν τη δημόσια περιουσία της, προκειμένου να συναινέσουν για νέα χρηματοδότηση.
Θυμάμαι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος με χαρακτήριζε κάποτε ως «ζων Μνημείο» του ελληνικού πολιτισμού. Λέτε να με βγάλουν κι εμένα στο σφυρί; Φανταστείτε να με πουλήσουν και να βρεθώ σαν … γιουσουφάκι στο χαρέμι του Πασά Γιούνγκερ ή του Βεζύρη Ολι-Ρεν. Ευτυχώς που ο Σουλτάνος Στρως Καν βρίσκεται στη φυλακή… Είναι κι αυτό κάτι.
Φυσικά δεν είναι μόνο η δημόσια περιουσία που βγήκε στο σφυρί. Η συμφωνία με τα αφεντικά της Τρόικα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ολοκληρωτική καταστροφή της ελληνικής οικονομίας. Με την εφαρμογή μέτρων λιτότητας που θα βαθύνουν περισσότερο την ύφεση, θα μειώσουν τα φορολογικά έσοδα του κράτους και θα διευρύνουν το δημοσιονομικό έλλειμμα, στο οποίο οδήγησαν έως τώρα η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα. Στόχος του Νέου Μνημονίου είναι η παραπέρα αφαίμαξη των εισοδημάτων του Έλληνα πολίτη και η συρρίκνωση του Κράτους για να εξοικονομηθούν 30 περίπου δισ. Ευρώ.
Για τον λόγο αυτόν, Κυβέρνηση και Τρόικα συμφώνησαν ότι πρέπει να αυξηθούν και πάλι οι έμμεσοι φόροι, να επιβληθούν νέοι άμεσοι φόροι, να απολυθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ και να συγχωνευθούν εκατοντάδες υπηρεσίες και φορείς του ελληνικού Δημοσίου.
Από την πρώτη Ιουλίου και σε όλη τη διάρκεια των επομένων ετών, η μείωση των υπαλλήλων στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ μπορεί να φτάσει στο 35%.
Όλα αυτά που ανέφερα, είναι μονάχα ένα μέρος από τη λαίλαπα που έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μετά την υπογραφή του Νέου Μνημονίου. Όμως τότε, όταν η περιουσία μας θα ανήκει στους ξένους αγοραστές, θα είναι ίσως αργά να αντιδράσουμε, γιατί η εγγυήτρια δύναμη γι’ αυτές τις πωλήσεις, η Ευρώπη, έχει προβλέψει να υπερασπίσει τα κεκτημένα της με την ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη κι ακόμα με ειδικές μονάδες του ευρωπαϊκού στρατού.
Και για τον λόγο αυτόν βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Γιατί φοβόμαστε πως όταν κατεβούμε κι αυτό το σκαλοπάτι, θα είναι πάρα πολύ δύσκολη έως αδύνατη η επιστροφή μας στα επίπεδα στα οποία βρισκόμασταν πριν ξεσπάσει η καταιγίδα.
Και γι’ αυτό σας καλούμε, καλούμε όλους τους Έλληνες, να βγούνε στους δρόμους και στις πλατείες ευθύς μόλις πληροφορηθούν ότι το Νομοσχέδιο που παραπλανητικά το αποκαλούν «μεσοπρόθεσμο» πρόγραμμα, μπήκε στη Βουλή για συζήτηση και ψηφοφορία. Πρέπει με κάθε τρόπο να εμποδίσουμε την υπερψήφισή του. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την προσωπική συμμετοχή μας σ’ αυτό το Κίνημα της παλλαϊκής αντίστασης.
Ανακεφαλαιώνω:
Στόχος της Παγκοσμιοποίησης είναι να κατεδαφιστούν τα εθνικά σύνορα και μαζί οι εθνικές ιδιαιτερότητες των λαών, η ιστορία, η γλώσσα, ο πολιτισμός και φυσικά να θρυμματιστεί ο οικονομικός, αναπτυξιακός, εργασιακός και κοινωνικός ιστός.
Με την εφαρμογή του «Σοκ και Δέος» που είναι η επίσημη τακτική της οικονομικής σχολής του Σικάγου, στοχεύουν να λυγίσουν τους λαούς με τον φόβο της ανεργίας, της ανασφάλειας, της εξαθλίωσης και της φτώχιας, να δημιουργήσουν μέσα στο λαό ένα τόσο ισχυρό σοκ, ώστε να τα χάσει, να ξεχάσει ποιος είναι και να μεταβληθεί σε φυτό είτε σε πειθήνιο κοπάδι προσφέροντας τον εαυτό του εύκολη λεία στις ορέξεις των σαρκοβόρων Μονοπωλίων των Αμερικανών και της Ευρώπης.
Κι αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα στην πατρίδα μας. Αφού επί ένα χρόνο μας ζάλισαν με τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα που οδηγούν στην ανεργία, την εξαθλίωση, τα λουκέτα και το φάσμα της πείνας, έβγαλαν ήδη στο σφυρί τα πρώτα «φιλέτα» του εθνικού μας πλούτου. Και τώρα, όπως είδαμε, με το Νέο Μνημόνιο ετοιμάζονται για το Μεγάλο Φαγοπότι.
Τώρα όλος ο εθνικός μας πλούτος βγαίνει στο σφυρί. Η Ελλάδα ολόκληρη πωλείται στους ξένους και όσα χρήματα προκύψουν, θα πάνε κατ’ ευθείαν στο χρηματοκιβώτιο του ΔΝΤ και της Ευρώπης των Τραπεζών. Υπάρχει άρα γε μεγαλύτερο έγκλημα από αυτό; Πώς είναι δυνατόν ένας λαός που θυσιάστηκε για να υπερασπίσει την εδαφική μας ακεραιότητα να διώξει τους ξένους κατακτητές και να σώσει την αξιοπρέπεια, την περηφάνεια και την τιμή του, να επιτρέπει σήμερα και μάλιστα σε μια εκλεγμένη κυβέρνηση να ξεπουλά ξετσίπωτα ολόκληρη τη χώρα μας στους ξένους;
Η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της φαίνεται πως μας θεωρούν πέρα για πέρα ηλίθιους, όταν ισχυρίζονται ότι προσπαθούν να μας σώσουν με τη βοήθεια των ξένων.
Εμείς είμαστε περήφανοι, γιατί από τον Δεκέμβριο του 2010 ξεσκεπάσαμε πρώτοι το μέγα ψέμα. Μιλήσαμε για το Μνημόνιο, την Τρόικα. Αναφερθήκαμε στην ξένη εξάρτηση, ουσιαστικά στην Αμερικανοκρατία, που από τα 1950 διαμορφώνει την εξωτερική και την αμυντική μας πολιτική, ελέγχει την οικονομία και τις πολιτικές εξελίξεις.
Κατασκευάζει και ανεβάζει κόμματα της αρεσκείας της και κατεβάζει όσα την ενοχλούν ή την φοβίζουν. Ανεβάζουν και κατεβάζουν Κυβερνήσεις. Επιβάλλουν και παύουν πρωθυπουργούς. Χωρίς την ξένη εξάρτηση δεν ήταν δυνατόν να ευδοκιμήσουν καταστάσεις όπως οι σημερινές. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου, χωρίς τις πλάτες των ΗΠΑ δεν θα τολμούσε να μας κοροϊδεύει κατά πρόσωπο και να προχωρεί σε πράξεις που σε άλλες εποχές, αυτοί που θα τολμούσαν να τις κάνουν, θα σερνόταν ασφαλώς σε δικαστήρια, φυλακές και ίσως ακόμα και σε εκτελεστικά αποσπάσματα.
Σ’ αυτή τη χώρα, εδώ και 2.500 χρόνια, όποιος τολμούσε να πει ότι προσφέρει ένα τμήμα της εθνικής ακεραιότητας στους ξένους, στιγματιζόταν ως προδότης και είχε την τύχη που του αρμόζει.
Ως απλός Έλληνας που έμαθα από έφηβος να θεωρώ ότι η υπεράσπιση της πατρίδας μου είναι το υπέρτατο χρέος, νοιώθω ντροπή και οργή όταν κάποιος μπορεί να αρθρώνει αυτή τη φοβερή φράση μέσα στην ίδια τη Βουλή και να μην απομονώνεται αυτοστιγμεί αλλά να μπορεί στη συνέχεια να προχωρεί χωρίς ουσιαστικά εμπόδια στο ξεπούλημα της πατρίδας μας στους ξένους…
Δεν αντιλέγω. Είμαι καλλιτέχνης. Είμαι μουσικός. Είμαι συνθέτης. Και τι θα πει αυτό; Ότι ως πολίτης είμαι διαφορετικός από τους άλλους; Ότι δηλαδή ένας νομικός, ένας επιχειρηματίας, ένας δημοσιογράφος ή ένας επαγγελματίας πολιτικός έχουν μεγαλύτερη ευθύνη και περισσότερα δικαιώματα να αποφασίζουν για τα κοινά απ’ ό,τι εγώ; Ότι διαθέτουν μόρφωση, σκέψη, κρίση ανώτερη από μας τους καλλιτέχνες; Θα πρέπει άρα γε να ακούσω την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που ρωτά πόσο κόστισε η … συγκέντρωση στα Προπύλαια και ποιος χρηματοδότης βρίσκεται από πίσω. Δηλαδή πόσα πήρα και ποιος με πληρώνει; Ή θα πρέπει να δώσω σημασία στα «συντροφικά» πισώπλατα χτυπήματα, ότι είμαι αχάριστος να χτυπώ το Σύστημα, που τόσα πολλά χρήματα μου έδωσε κι εγώ πήγα με τον Μητσοτάκη και τώρα, ανεγκέφαλος και αφελής όπως είμαι, αφήνω να με εκμεταλλευθούν οι επιτήδειοι που κρύβονται πίσω από μένα; Ή τέλος θα πρέπει να ασχοληθώ με τις καθημερινές εμφανίσεις του κ. Χυτήρη στα κανάλια, που μας τσουβαλιάζει όλους μαζί, όσους κατεβαίνουν στις πλατείες και στα Προπύλαια και μας προκαλεί «Αν τολμάτε, κάντε κόμμα να δούμε πόσο μετράτε»;
Το γεγονός είναι ένα: πως οι πλατείες και τα Προπύλαια τους πανικοβάλανε. Και κάνουν ότι δεν μας βλέπουν, δεν μας ξέρουν και δεν μας μετρούν, πιστεύοντας έτσι ότι δεν υπάρχουμε, ότι είμαστε αέρας, ένα κακό όνειρο, ένας εφιάλτης που θα σβήσει.
Για να δώσω λοιπόν μια απάντηση από αυτό το βήμα, μιας και φιμώνεται συστηματικά η φωνή μας, θέλω να σας δηλώσω ότι όταν ξεκίνησα με την Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών, ξεκίνησα με σκοπό να φτάσω ως το τέρμα. Χωρίς να υπολογίζω εμπόδια και θυσίες. Και το τέρμα έχει ένα όνομα: Είναι η οριστική απαλλαγή της Ελλάδας από την ξένη εξάρτηση. Και γι’ αυτό ο πρώτος μας στόχος είναι η Εθνική Ανεξαρτησία. Στη συνέχεια και αφού αντικαταστήσουμε το σημερινό Σύστημα Εξουσίας με νέο Σύνταγμα, νέους θεσμούς, νέες σχέσεις, καινούριο αμυντικό δόγμα και εξασφαλίσουμε την εδαφική μας ακεραιότητα και εγκαταστήσουμε τον Λαό στο θρόνο της Εξουσίας, τότε θα έχουμε εκπληρώσει τον δεύτερο Στόχο, δηλαδή την Παλλαϊκή Εξουσία με στόχο την Άμεση Δημοκρατία.
Από κει και πέρα επεξεργαζόμαστε από σήμερα με τη σύσταση επιτροπών από επιστήμονες και απλούς πολίτες, ένα πλήρες πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης και ανάπτυξης, με επίκεντρο την άνοδο του οικονομικού, μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου της ελληνικής κοινωνίας, γεγονός που θα οδηγήσει και πάλι τη χώρα μας στον υψηλό βαθμό της εκτίμησης, του κύρους και της ακτινοβολίας που της αξίζει.
Κι αυτός είναι ο τρίτος μας Στόχος: Η Πατριωτική Αναγέννηση.
Στο σημείο αυτό σας παρουσιάζω συνοπτικά τον «Δεκάλογο», το Πρόγραμμα Αρχών της Κίνησής μας:
Αγωνιζόμαστε για:
1. Να απαλλαγούμε από το Μνημόνιο, την Τρόικα και το ΔΝΤ.
2. Να χαρακτηρίσουμε Άκυρες όλες τις δεσμευτικές συμβάσεις-συμφωνίες που υπέγραψε η Κυβέρνηση του Μνημονίου.
3. Να απαλλαγούμε οριστικά και τελεσίδικα από τα χρέη και τους τόκους.
4. Να απαιτήσουμε τις πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία.
5. Να συνάψουμε Δάνεια και Επικερδείς Συμφωνίες με κάθε χώρα, Ανατολική, Δυτική, Βόρεια ή Νότια, που θα δεχτεί να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο και με λογικούς όρους…
6. Να διεκδικήσουμε το status της Ουδετερότητας με την καθιέρωση ισότιμων σχέσεων με όλες τις χώρες του κόσμου και με την επιδίωξη να μη διαταραχθεί η θέση μας στην Ευρώπη. Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, το Status της Ουδετερότητας οδηγεί σε αναθεώρηση των σχέσεών μας. Τέλος οι διεθνείς εγγυήσεις που θα συνοδεύουν την Ουδετερότητα της χώρας, μάς απαλλάσσουν οριστικά από τα βάρη των εξοπλισμών.
7. Να επιβάλουμε τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα στους τομείς των διεθνών σχέσεων και της Άμυνας της Χώρας.
8. Να αξιοποιήσουμε τον ορυκτό και υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας ξεκινώντας με την ΑΟΖ.
9. Να αναθεωρήσουμε τον Συνταγματικό μας χάρτη με νέους θεσμούς που να εξασφαλίζουν το Πολίτευμα της γνήσιας-πραγματικής και άμεσης Δημοκρατίας.
Και τέλος
10. Να εφαρμόσουμε ένα Νέο Πρόγραμμα Οικονομικής Ανάπτυξης-Κοινωνικής Ανόρθωσης-Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης και Πολιτικής Αναγέννησης με στόχο την ραγδαία άνοδο του οικονομικού-κοινωνικού-μορφωτικού και πολιτικού επιπέδου του ελληνικού λαού με την παράλληλη ανάδειξη του κύρους της χώρας στον διεθνή χώρο.
Όπως δήλωσα στα Προπύλαια, δεν σκοπεύω να πεθάνω προτού να δω αυτή τη μεγάλη νίκη του Ελληνικού Λαού. Θα ζήσω και θα παλεύω στην πρώτη γραμμή. Αν οι εχθροί μου θέλουν να είμαι «αφελής γέρος», «παράλυτος», με «ελαττωμένη νόηση και με αλτσχάιμερ», τόσο το καλλίτερο. Αν εξακολουθήσουν να είναι απέναντί μας τόσο τυφλοί όσο ήταν έως σήμερα, τόσο το καλλίτερο για μας. Θα φτάσουμε έτσι πιο εύκολα στον τελικό μας στόχο.
Προς το παρόν έχω τη δυνατότητα να διαδηλώνω και να βιώνω αυτή την απέραντη χαρά που δίνει η επαφή μου μαζί σας.
Και τώρα σας αφήνω, γιατί από αύριο θα πρέπει να βρίσκομαι στους δρόμους της Αθήνας, μπροστά στη Βουλή, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους όπως ελπίζω, για να υψώσουμε ένα ζωντανό τείχος, ώστε να μην περάσει το Νέο Μνημόνιο κι ακόμα πιο πέρα, έως ότου διώξουμε την Τρόικα και επιβάλουμε τη θέληση του Ενωμένου, Ανεξάρτητου Ελληνικού Λαού.
Σας καλώ να κάνετε κι εσείς το ίδιο, εδώ. Πρέπει όλη η Θεσσαλονίκη να αποφασίσει να πάρει της τύχες της πατρίδας στα χέρια της.
Αυτό επιτάσσει η μεγάλη αγωνιστική σας κληρονομιά.
Τελειώνοντας απαντώ στο ερώτημα που ακούγεται από παντού:
- Υπάρχει λύση έξω από το Σύστημα;
- Υπάρχει προοπτική;
- Υπάρχει άλλη λύση ρεαλιστική;
Ναι, υπάρχει τέτοια λύση που για να είναι ρεαλιστική θα πρέπει να στηρίζεται στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία. Αυτό απαιτεί το συμφέρον της χώρας. Έτσι πιστεύω.
Μονάχα μια ανεξάρτητη Κυβέρνηση που θα έχει τη δύναμη να αντικαταστήσει το σημερινό εξαρτημένο Σύστημα Εξουσίας (κι αυτό μπορεί να το κάνει μόνο αν έχει πίσω της την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού) θα μπορέσει να χαρακτηρίσει το σύνολο των οικονομικών και άλλων δεσμεύσεών μας ως δεσμεύσεις απεχθείς, που έγιναν πίσω από την πλάτη του λαού και επομένως είναι εθνικά απαράδεκτες και άκυρες.
Μια Κυβέρνηση που θα αναζητήσει άμεσα δάνειο από άλλες δυνάμεις, όπως την Κίνα και τη Ρωσία, με λογικό επιτόκιο, όπως άλλωστε οι ίδιες το είχαν προτείνει στον κ. Παπανδρέου που το απέρριψε, όπως άλλωστε ματαίωσε και την κερδοφόρο σύμβαση του Μπουργκάς εν μέσω οικονομικής κρίσης, μόνο και μόνο για να φανεί αρεστός στους Αμερικανούς.
Μια Κυβέρνηση που θα επιδιώξει τη σύναψη συμφωνιών με τις ίδιες δυνάμεις για τη δημιουργία κοινοπραξιών με στόχο την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον, ώστε να επιτύχει την οριστική απαλλαγή μας από κάθε είδους δεσμεύσεις και στη συνέχεια να προχωρήσει στην εφαρμογή ενός προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, στηριγμένου στη θεσμοθετημένη λαϊκή κυριαρχία με στόχο την Άμεση Δημοκρατία και με αποκορύφωμα την πατριωτική Αναγέννηση.
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, αν θέλουμε να γίνουμε Ανεξάρτητοι, Ελεύθεροι και Κυρίαρχοι. Βέβαια ο δρόμος αυτός είναι δύσκολος και θα χρειαστούν σκληροί αγώνες και μεγάλες θυσίες. Γι’ αυτό χρειάζεται αγάπη για την Πατρίδα και απόλυτη αφοσίωση και πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ευτυχίας του Λαού. Και να μην ξεχνάμε πως η Λευτεριά δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται.
Γεια χαρά.
Πλατεία Αριστοτέλους, 9.6.2011
Μίκης Θοδωράκης

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Σήμερα θα ανακοινωθούν τα μέτρα
δεν έχουμε πάλι ζωντανή τηλεόραση

Για δεύτερη φορά αυτή τη βδομάδα σήμερα 24ωρη απεργία των τεχνικών τηλεόρασης σήμερα (και της ΠΡΟΣΠΕΡΤ)
Το ότι σήμερα θα κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο, το ότι θα έπρεπε να μεταδοθούν οι αντιδράσεις από το πολιτικό συμβούλιο που ο πρωθυπουργός αποχώρησε στις 3:30 το πρωί,
Το ότι θα κατατεθεί στην Βουλή το μεσοπρόθεσμο, που έπρεπε να κατατεθεί την Δευτέρα, που είχαμε και πάλι απεργία
Το ότι θα ανακοινωθούν τα μέτρα (που θα μας πάρουν πάλι) για να πληρωθούν οι δανειστές μας είναι τυχαίο;
Ίσως.
Αλλά άν δεν είναι θα πρέπει να ξέρουν οι κύριοι που μας κυβερνούν ελάχιστοι (σκεπτόμενοι ενημερώνονται πλέον από την τηλεόραση και μάλιστα από το Mega.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Σήμερα κι αύριο ο Μίκης στη Θεσσαλονίκη


Αύριο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ο Μίκης Θεοδωράκης διοργανώνει εκδήλωση αντίστιχη της προηγούμενης τρίτης στα προπύλαια.
Καθηγητές θα μιλήσουν κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης ουσιαστικά. Οι κ.κ. Γιώργος Κασιμάτης, Κώστας Ζουράρις, Νότης Μαριάς και Βασίλης Πολύγονης.
Αλλά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης απαγόρεψε (δεν την οργάνωσε πιο σωστά) την εκδήλωση στο χώρο του Πανεπιστημίου .
Έτσι οι εκπρόσωποι του Μίκη απευθύνθηκαν στον Δήμο να γίνει η εκδήλωση εκεί που παραδοσιακά γίνονται στην πόλη
Την πλατεία Αριστοτέλους. Ο δήμος το αρνήθηκε. Γιατί; Ο δήμαρχος λέει πως θέλει να αλλάξει την τακτική της πόλης, να κάνει αλλού τις συγκεντρώσεις. Μάλιστα προσπάθησε κανά δυο φορές να το απαγορέψει αλλά δεν το κατάφερε. Την μια φορά ήταν στην διαμαρτυρία των Ηρακλειδέων για την πτώση της ομάδας στη Β’ Εθνική.
Αλήθεια από τον Μίκη θα ξεκινήσει; Από τους πανεπιστημιακούς και τους πνευματικούς ανθρώπους;
Μήπως φταίει πως η πλατεία αριστοτέλους είναι κοντά τον Λευκό πύργο και θα γεμίσει όλος ο χώρος;
Καλά λέει ο Μίκης θα πάω από σήμερα εγώ εκεί και ας έρθουν να με δίωξουν
Στην Αθήνα πηγαίνοντας ο κόσμος από τα προπύλαια είχαμε την παρενέργια να αποκλειστούν οι βουλευτές στο κτήριο της Βουλής.
Να δούμε τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη που θα είναι δυο μέρες. Μια να κάθεται στην πλατεία και μια στην εκδήλωση.
Άλλωστε ο Μίκης το ξέρει καλά από τους στίχους του Ελύτη που μελοποίησε «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλεία πολλή». Ε την ξεκίνησε

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Βοήθησαν την κυβέρνηση

Την Κυριακή έγινε χαμός στο Σύνταγμα. Δεκάδες χιλιάδες Αθήναιο βγήκαν να διαμαρτυριθούν ειρηνικά όπως κάνουν κάθε μέρα για το μνημόνιο.
Τα τηλεοπτικά κανάλια όμως δεν μεταδώσαν τίποτε λόγω της απεργίας τον τεχνικών τηλεόρασης.
Κανένα δεν μετέδωσε; ΟΧΙ. Η ΝΕΤ και ο Σκάι είχαν κανονικά πρόγραμμα.
Έτσι κάπιοι μάθανε πως πραγματικά είναι το δελτίο ειδήσεων μια που τόσο ο Σκάι όσο και η ΝΕΤ έχουν πραγματικές ειδήσεις με λιγο από παπαδολόγια (λέγε με σχόλιο) που έχουν οι άλλοι ιδιωτικοί σταθμοί.
Πάντως όσο δίκιο και να έχουν (που έχουν στα αιτήματά τους οι τεςχνικοί) που είναι
1) ην υπογραφή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
2) Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
3) Την ανάκληση και το πάγωμα απολύσεων.
Αυτό που ουσιαστικά κάναν είναι να κάνουν εξυπηρέτιση στην κυβέρνηση να μην δείξουν το τι έγινε στο Σύνταγμα και στις άλλες πλατείες της χώρας.
Θα μου πείτε πώς θα διαμαρτυρηθούν οι άνθρωποι; Πολύ σωστό όμως εξηπιρετούν την εξουσία με τις κινητοποιήσεις τους. Είναι και τέτοιες οι εποχές που ο κόσμος είναι στους δρόμους που η παπαρολόγια των δελτίων (Mega, Alter κυρίως που ειναι οι πρωτοστάτες) θα στρεφόταν εκεί.
Βέβαια το καλό που κάναν είναι να θυμηθεί ο πολύς κόσμος (και να μάθουν οι πολύ νέοι) το πως γίνετε δελτίο ειδήσεων μια που μόνο αυτοί, να προσθέσω και τον ΑΝΤ1, έχουν πραγματικές ειδήσεις.
Βέβαια η λύση θα ήταν αντί να κάνουν απεργία να περνά τις μέρες αυτές κρόουλ με τα αιτήματα τους. Υπάρχει και η extreme ιδέα να υπάρχει ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ διαφήμιση στο δελτίο, από τους εργαζομένους, που να λέει τα αιτήματα τους ανφέροντας και τους ύπτιους.
Ας πουμε «Ο ταδε και ο δεινα τηλεοπτικός σταθμός δεν υπέγραψε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους τεχνικούς του»

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Κόβουν τα ορθοπέδικα βοηθίματα
Υπάρχει τρόπος να κερδίσουν κι άλλα

Τελικά βρήκαν τρόπο να βρεθούν χρήματα για το ΙΚΑ (που τα φάγαν στο χρηματιστήριο και στα δομημένα ομόλογα)
Με εγκύκλιο της διοίκησης την Παρασκευή σε όλα τα ορθοπεδικά βοηθήματα κηδεμόνες, τεχνητά πρόσθετα μέλη) και αναπηρικά καροτσάκια ο ανάπηρος από 25% συμμετοχή που έχει σήμερα θα έχει 50%.
Κι όχι μόνο αυτό. Αν κάποιος είναι (ή γίνει) από 55 ετών και πάνω κόβετε τελείως αυτή η παροχή.
Λες και είναι μεγάλος κάποιος σήμερα στα 55 του που φυσικά είναι απαράδεκτο αυτό και στα 80 του.
Μπράβο φωστήρες μου τους πιάσατε τους ένοχους. Γι’ αυτό το ΙΚΑ παει κατα διαβόλου οικονομικά. Μα το πάρτι καλά κρατεί όπως άκουσα από οικονομικό αναλυτή. Και βρήκαν την κατάλληλη λύση. Πονάει μάτι βγάλει μάτι.
Δεν μπορούν να ελέγξουν τους προμηθευτές; Μπααα είναι δύσκολο άσε που είναι πολλοί διαπλεκόμενοι θα έλεγα εγώ. Και ζούμε σε τέτοια κοινωνία που δεν μπορεί κάποιος να κάνει υπερτιμολόγηση να κερδίσει ΚΑΙ ο ανάπηρος το ποσοστό του ΚΑΙ ο προμηθευτής να πάρει παραπάνω.
Αν ένα τεχνητό μέλος κοστίζει πχ 1000 ευρώ (πει ο προμηθευτής στον ανάπηρο πελάτη του) οπό τε πρέπει να πληρώσει συμμετοχή 500 ευρώ, θα του προτείνει να τιμολογηθεί 2000 να δώσει το ΙΚΑ τα 1000 ευρώ και καθόλου ο ανάπηρος.
Έχω να προτείνω την ιδανική λύση σ’ όλους αυτούς που διοικούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Εναν τρόπο να γλιτώσετε και το 50% (ως τα 55 μη ξεφύγουμε από το όριο) που προτίθεστε να δίνετε με πολύ μικρή επιβάρυνση.
Μια καλή δόση φυτοφαρμάκου σε κάθε ανάπηρο.
Έτσι θα γλιτώσετε και τα ορθοπεδικά βοηθήματα και τις αναπηρικές συντάξεις. Ασε που οι Έλληνες θα γίνουμε το μοναδικό στον κόσμο έθνος αρτιμελών.
Κάτι σαν Αρεία φυλή (να αναπαυθεί η ψυχή του Αδόλφου)!!!

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η «στρατηγική» της μοιρολατρίας

Tην περασμένη Πέμπτη (2/6) ο κ. Kωνσταντίνος Zούλας / zoulas@kathimerini.gr σε άρθρο του με τον ίδιο τίτλο στην «Καθημερινή» έκανε μερικές επισημάνσεις που εκφράζουν όλους μας και καταλήγει σε μια πολύ σωστή απορία

* * *


Η πλειοψηφία των Ελλήνων που δεν έχουμε σπουδάσει οικονομικά προσπαθούμε να κατανοήσουμε την πρωτοφανή κρίση της χώρας. Ακόμη κι εμείς, λοιπόν, οι «αδαείς» έχουμε συνειδητοποιήσει ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων 30 ετών θέλησαν να επιτύχουν το ακατόρθωτο: και να διορίζουν αφειδώς την κομματική τους πελατεία στο Δημόσιο και να τα έχουν καλά με τους ισχυρότερους «ψηφοφόρους» τους, οι οποίοι όχι μόνον δεν υποχρεώνονταν να καταβάλλουν φόρους, αλλά πολλοί εξ αυτών μετεβλήθησαν σε κρατικοδίαιτους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες. Γνωστή είναι πια και η μέθοδος με την οποία δημιουργήθηκε το σημερινό τερατούργημα: εξωτερικός δανεισμός.
Ολα τούτα έχουν γίνει απολύτως κατανοητά στους Ελληνες, όπως και το γεγονός ότι η χώρα επιχειρεί να αποσπάσει ένα έσχατο δάνειο για να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευσή της. Το ερώτημα είναι με ποιους όρους και κυρίως τι κόστος; Από τη μία, παρακολουθούμε το οικονομικό επιτελείο να ομολογεί εμπράκτως την παταγώδη αποτυχία του, δηλώνοντας ότι θα φορολογήσει ακόμη και όσους έχουν μηνιαίες αποδοχές 500 ευρώ. Κάτι που κανένα Μνημόνιο δεν προέβλεπε. Ταυτοχρόνως, διάφοροι δυνάμει πιστωτές μας αξιώνουν αίφνης συγκεκριμένα μερίδια δημόσιας περιουσίας, προειδοποιώντας ότι σε άλλη περίπτωση, δεν θα συνδράμουν στο δάνειο. Και αντί η πρακτική τους να καταγγέλλεται ως ωμός εκβιασμός, η κυβέρνηση μάς εμφανίζει και τις νέες αξιώσεις τους ως αδιαπραγμάτευτες.
Το έλλειμμα στιβαρής και ενιαίας ευρωπαϊκής ηγεσίας είναι προφανές. Τούτο, ωστόσο, ουδόλως αιτιολογεί τη μοιρολατρική στάση που εκπέμπει η κυβέρνηση, όταν είναι ηλίου φαεινότερον ότι η χώρα έχει μεταβληθεί σε διεθνές πειραματόζωο. Αραγε, δεν αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός ότι αν ενδώσει σήμερα στον εκβιασμό του Ολλανδού υπουργού Οικονομικών, στην επόμενη δόση θα αντιμετωπίσει ανάλογες απροσδόκητες αξιώσεις του Βέλγου ή του Φινλανδού ομολόγου του;
Το επιχείρημα ότι ως οφειλέτες δεν έχουμε καμία διαπραγματευτική ισχύ παραγνωρίζει ότι εκτός της οικονομικής, υπάρχει και η πολιτική διαπραγμάτευση. Μέσω μιας τέτοιας επετεύχθη ακόμη και η ένταξη της χώρας στην Ε. Ε., πριν καν την διεκδικήσει η Ισπανία.
Καλώς ή κακώς, το πολιτικό επιχείρημα που μας έχει απομένει είναι ένα. Ο πρωθυπουργός, αφού παρουσιάσει στους εταίρους του το οριστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, να τους καταστήσει σαφές ότι δεν θα ικανοποιήσει καμία περαιτέρω μεμονωμένη αξίωσή τους. Αν κάποιοι ομόλογοί του δεν το αποδεχθούν, ας αναλάβουν εκείνοι πλέον την ευθύνη για τις συνέπειες της ελληνικής αποχώρησης από την Ε. Ε. Δεν πρόκειται περί λεονταρισμού, αλλά για την ανάγκη να μη χαθεί και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας αυτής της χώρας. Στο κάτω κάτω, αν είναι να εξαχρειωθεί οικονομικά ένας ολόκληρος λαός, μικρή σημασία έχει αν θα ζητιανεύει σε ευρώ ή δραχμές.

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένα συνθήματα

Τα συνθήματα των «αγανακτισμένων στο Σύνταγμα» όπως τα δημοσιεύει το Facebook Σίγουρα είναι κι άλλα:
ΣΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΒΑΡΙΑ Η ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ,
ΤΩΡΑ ΘΑ ΧΩΝΕΨΕΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΒΑΡΚΑΔΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ***** ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ
ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ
ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΜΙΑ

ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟ
ΚΑΙ ΦΕΡΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΦΑΛΑΙΝΟΘΗΡΙΚΟ
ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΣΑΛΑΜΙ ΤΟΥ ΑΕΡΟΣ ,
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΑΓΩΓΗ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟ
ΑΝΕΒΑ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΚΑΙ ΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΟ
ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ
ΚΑΙ ΕΣΥ ***** ΠΑΓΚΑΛΕ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙΣ ΣΑΝ ΜΠΑΛΟΝΙ

MEGA ALPHA STAR, ALTER ΚΑΙ ANT1
ΝΑ ΠΑ ΝΑ Γ**** ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ!!
Γ**ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ
ΣΙΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΩΛΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΤΟΝ ΕΛΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΓΙΑ ΧΑΜΑΛΗ
Η ΑΝΟΙΞΗ ΑΥΤΗ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΜΠΕΙ

ΛΑΟΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ - ΕΞΟΥΣΙΑ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗ ΣΤΕΝΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΤΗΣ ΠΟΠΗΣ

ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΩ
ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΠ******
ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΕΡΗΣΑΤΕ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ
ΚΑΙ Ο ΘΥΜΟΣ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ ΤΗ ΒΑΨΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ
ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗ ΔΕΗ
ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΜΠ******* ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΟΥΛΗ
Ο ΛΑΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ ΠΑΛΙ,
ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ ΣΗΚΩΣΑΜΕ ΚΕΦΑΛΙ
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΠΑ
ΕΣΕΙΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΡΑ ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ
!
ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΡΙΕΡΑ
ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΨΑΧΝΟΥΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ
ΤΕΡΜΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΣΑ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ
ΚΑΙ ΣΥ **** ΠΑΓΚΑΛΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ
ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

ΚΑΝΕΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΓΓΙΞΕ ΑΚΟΜΑ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ
ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ Κ***Ι ΜΑΣ
ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ
ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΦΥΓΕΤΕ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ

ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΣΟΠΑΝΗΣ,
ΣΟΥ ΦΥΓΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ;
ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ Σ΄ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ
ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΑΜΕ ΤΙΜΩΡΙΕΣ

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΒΡΑΙΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΖΟΥΡΙΑ
ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ

Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΙ ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΤΑΙ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗ ΦΑΝ
ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ
ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΚΑΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η πρώτη προβοκάτσια

Τελικά δεν χρειάζεται καν προβοκάτσια να απαξιωθεί το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών. Αρκεί η αγανάκτηση του κόσμου.
Και το δείχνουν τα γεγονότα του προχθεσινού συμβάντος στη Βουλή.
Απέκλεισαν λέει τις εξόδους και κλείστηκαν μέσα οι βουλευτές.
Γιατί δεν φεύγαν τους εμπόδισε κανείς;
Δεν βρέθηκε ένας να μη φοβάται; Ή έστω να έχει την γενναιότητα να αποχωρήσει με συνοδεία;
«Εγω ήθελα να περάσω» είπε στην πρωινή ενημέρωση στη ΝΕΤ ο κ. Κώστας Τζαβάρας (βουλευτής Ηλείας της ΝΔ) «αλλά οι υπάλληλοι της Βουλής ήταν το καθήκον τους να μας προστατεύσουν γι’ αυτό μας πρότειναν να βγούμε από τον Εθνικό κήπο».
«Εγώ ήθελα να φύγω, τι θα μας κάναν θα μας αποδοκιμάζανε»
Τελικά βγήκαν και με τ’ αυτοκίνητά τους. Του υποδέχτηκαν παιδάκια και γεροντάκια (απ’ ότι είδαμε στα πλάνα που μεταδόθηκαν μουτζώνοντας τους και στολίζοντάς τους με βρισιές.
Απλά έγινε από μερικά Μέσα Μαζικής μηΕνημέρωσης MEGAλο θέμα.
Έγινε και στην Κέρκυρα. Εκεί πήγαν και συνδριάσαν στον ιστιοπλοϊκό όμιλο. Μαζεύτηκαν απ’ έξω αγακτησμένοι. Δεν φύγαν (φοβήθηκαν ή θέλησαν να τους προστατέψουν) και αποχώρησαν με καϊκι.
Καπιοι πετάξαν πέτρες λέει εκεί μάλλον στο καϊκι που έφευγε.
Κι άλλο MEGAλο θέμα.
Εδώ βέβαια έπρεπε κάποιοι να πανηγυρίζουν γιατί βγήκε αληθινός ο πρωθυπουργός. «Όταν έλεγε θα μας πάρουν με τις πέτρες»
Αλλά όχι δεν τους π΄ρτνουν με τις πέτρες ακόμη.
Και στους «πατέρες του Έθνους» να γνωστοποιήσω (μια που είναι απαγορευμένος γι’ αυτούς ο χώρος της πλατείας Συντάγματος) το σύνθημα που είναι γραμμένο εκεί:
«Όποιος δεν είναι κλέφτης να παραιτηθεί»

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η γεμάτη γεγονότα χθεσινή μέρα στην Αθήνα
δείχνει κάτι

Χθες στα προπύλαια ήταν και μίλησαν ο Μίκης Θοδωράκης και διάφοροι Πανεπιστημιακοί για την κατάσταση της χώρας μας. Καλεσμένοι του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μαζεύτηκε πολύς κόσμος (εγώ από την τηλεόραση δεν μπόρεσα να δω τον όγκο του πλήθους αλλά έμαθα πως έφτασε ως την Ομόνοια.
Μετά κατευθύνθηκαν στο Σύνταγμα.
Το πλήθος έγινε τόσο που τρομοκρατήθηκαν οι βουλευτές (επειδή ξεπερασε το πλήθος τις κλούβες που ήταν στην βασιλίσσης Σοφίας για να φεύγουν οι βουλευτές που βουλεύονται).
Μερικοί φοβήθηκαν τόσο που φύγαν πεζοί μέσα από τον Εθνικό κήπο κρατώντας φακό.
Άλλοι φύγαν μετά τις 11 το βράδυ που δεν γλίτωσαν τον λεκτικό προπηλακισμό.
Καλές αυτές οι καταστάσεις αλλά οι (έστω λεκτικοί) προπηλακισμοί είναι επικίνδυνοι για δημιουργία προβοκάτσιας. Το καλό είναι πως κάποιοι βουλευτές φοβήθηκαν.
Παράλληλα σήμερα άκουσα πως ο κ. Καρατζαφέρης σκέφτεται να αποσύρει την κοινοβουλευτική του ομάδα και μάλλον προκαλεί έτσι εκλογές.
Θα έχει πλάκα πάντως να δούμε πως θα κατέβουν στον λαό αν πραγματοποιήσει την απειλή.
Όλα αυτά δείχνουν πως ο αγώνας πάει καλά.
Και ο κ. Κότσιρας σήμερα το πρωί μου θύμισε τον τίτλο της ταινίας του κ. Λαζόπουλου «Φοβού τους Έλληνες» όπως και τον λόγο που χάσαν ο Γερμανοί τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Τον χάσαν γιατί δεν μπορέσαν οι Ιταλοί να κάνουν τον περίπατό τους στην Αθήνα (όπως λέγαν) και αναγκάστηκαν να έρθουν αυτοί στην Ελλάδα.
Έτσι του έπιασε ο χειμώνας και οι Ρώσοι του νίκησαν στο Στάλιγκραντ.
Λέτε να δικαιωθούν οι Έλληνες φοιτητές της Ισπανίας; Και να γίνει εδώ το Βαρέλω του παγκόσμιου κεφαλαίου.
Λέγαν οι άνθρωπο «Σσσς μη Ξυπνήσουν οι Έλληνες»
Ξυπνήσαμε κι αλίμονο τους!!!