Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Τι είπε ο Τέρενς Κουίκ στο Μπακού



Τελευταία έχουν πέσει όλοι οι πολιτικοί μας «με τα μούτρα» στην οικονομία. Δεν μαθαίνουμε τίποτε για όποια παρέμβαση κοινοβουλευτικού ανθρώπου σχετικά με οτιδήποτε άλλο. Δύο σημαντικές παρεμβάσεις από το βήμα της 40ης Ετήσιας Συνόδου των Κοινοβουλευτικών Αντιπροσωπειών των Παρευξείνιων Χωρών που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, έγιναν σήμερα το πρωί από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Τομεάρχη Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ:
* * *
Εθεσε το θέμα της λαθρομετανάστευσης που ταλαιπωρεί την Ελλάδα και μάλιστα σε εποχές τεράστιας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, με 25%+ ανεργία και πάνω από 1.000.000 παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς.

Ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε η λαθρομετανάστευση να τεθεί ψηλά στην ατζέντα της επόμενης συνεδρίασης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Παρευξείνιων Χωρών.

Επίσης, απευθυνόμενος προς την πλευρά της πολυπληθούς Τουρκικής Αντιπροσωπείας, ζήτησε η Τουρκία να συνεργαστεί για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, δεδομένου ότι η απόλυτη πλειοψηφία των λαθρομεταναστών έρχεται από τη χώρα τους!

Το δεύτερο θέμα που έθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος,των ΑΝΕΞΑΡΤΗΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ από το βήμα του Κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν, όπου διεξάγονται οι εργασίες της 40ης Ετήσιας Συνόδου των Κ.Ο. των Παρευξείνιων Χωρών ήταν αυτό της ονομασίας της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Τέρενς Κουίκ είπε:

«Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Σας ζητώ να αποκαλείτε τη χώρα μου με την ονομασία HELLAS και όχι GREECE. Είμαστε η Ελληνική Δημοκρατία. Είμαστε THE HELLENIC REPUBLIC. Τα διαβατήριά μας γράφουν HELLAS. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά».

Σημειώνεται ότι από τη στιγμή εκείνη και πέρα, ο Πρόεδρος της Συνέλευσης αποκαλούσε την Ελληνική Αντιπροσωπεία όχι μόνο HELLAS, αλλά με την εκφορά στα... ελληνικά, ως ΕΛΛΑΔΑ!

Ο Τέρενς Κουίκ σκοπεύει με την επιστροφή του από το Μπακού, να θέσει το θέμα της ονομασίας της Ελλάδας στον Υπουργό των Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, ώστε το HELLAS να επιβληθεί μιας δια παντός, ακόμα και στον τελευταίο Οργανισμό η Φορέα του πλανήτη.



Αναδημοσίευση:  http://kostasxan.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9377.html

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Να τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις του Νοέμβρη



Τελευταία άρχισαν να εμφανίζονται  γκάλοπ με ερώτημα την «πρόθεση ψήφου»/ Κι έχουμε τόσα πολλά που είναι λες και θα έχουμε εκλογές.
Τα αποτελέσματά τους δεν τα αναφέρω αν και πιστεύω θα είχε ενδιαφέρων να τα συγκρίνει ο καθένας. Αλλά είναι αρκετά.
Πάντως όλα είναι πανομοιότυπα. Και εγώ βγάζω κάποια συμπεράσματα που πιστεύω πως αρκετά είναι κοινά με όλων σας.
Ας τα δούμε:
Πρώτο κόμμα σ’ όλα τα γκάλοπ βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ που το βρίσκω λογικό μια που αξιωματική αντιπολίτευση πάντα ανεβαίνει στα μάτια του πολύ κόσμου, σε συνδυασμό με πως πλέον έχουμε πραγματική αντιπολίτευση (κι όχι ένα κόμμα που λέει όπως πάντα μέχρι τώρα ήταν οι αντιπολιτεύσεις) εμείς μπορούμε καλύτερα. Προτείνει δηλαδή τελείως άλλο δρόμο.
Η ΝΔ βρίσκετε σε ελεύθερη πτώση κατά τα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ ως τις εκλογές. Είναι οι συνέπειες τις κωλοτούμπας που έκανε ο κ. Σαμαράς (μια μεγάλη κωλοτούμπα που διήρκεσε από τέτοια εποχή πέρυσι ως πριν λίγο καιρό που μας έδωσε καταπιούμε αμάσητα τα μέτρα της τρόικας).
Σε ελεύθερη πτώση είναι και τα ποσοστά των άλλων κομμάτων της κυβέρνησης. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Κυρίως είτε γιατί σιγοντάρισαν την πολιτική αυτή (οπως το ΠΑΣΟΚ) ή γιατί υπέκλεψαν τις ψήφους του λαού αφού υποσχέθηκαν τελείως διαφορετικά πράγματα (ΔΗΜΑΡ).
Έχουμε την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής αυγής λόγω της τεράστιας αρνητικής διαφήμισης που της γίνεται και των κινήσεων της που προβάλλονται αρνητικά. Αλλά προβάλλονται.
Τους Ανεξάρτητους Έλληνες που κρατούν τα ποσοστά τους παρά ότι δεν καλούνται  σε κανένα σχεδόν ΜΜΕ (εκτός του ΑΝΤ1 της ΝΕΤ και του Σκάι αλλά σε αναλογία μικρότερη του ποσοστού τους στη Βουλή)
Και το ΚΚΕ που κι αυτό κρατά τα ποσοστά του (και σε ορισμένες περιπτώσεις τα ενισχύει λίγο) παρά τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής από πλευράς ΜΜΕ (είστε σταθεροί στις απόψεις σας και τις ξέρουμε) και τον σχετικό (ανάλλογο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες) αποκλεισμό.
Για μένα Νικητές στη σειρά αυτή των δημοσκοπήσεων είναι οι δυο τελευταίοι. Ανεξάρτητοι Ελληνες και ΚΚΕ

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Οι έδρες σύμφωνα με την απογραφή 2011 ( I )



Οι εκλογές του περασμένου Ιουνίου ενώ έπρεπε να γίνουν με βάση την απογραφή του 2011 (επειδή δεν προλάβαιναν ένα χρόνο τη διενέργεια της, μετά έτσι είπαν) έγιναν μ’ αυτή του 2001. Ας δούμε τις διαφορές στις έδρες ανα εκλογική περιφέρεια.
Στον τίτλο χαρακτηρίζω ως πρώτο μέρος μια που περιμένω να βρω και τις διαφορές στις κοινοβουλευτικές ομάδες Δεν έχω βρει αυτά τα στοιχεία κι επιφυλάσσομαι (πολύ πιθανό όμως να μη τα βρω και ποτέ. Όποτε τα βρω θα τα ανεβάσω)
* * *
Μεταβάλλει τον χάρτη των βουλευτικών εδρών σε 14 εκλογικές περιφέρειες η τελευταία απογραφή του πληθυσμού της χώρας μας. Σύμφωνα με σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αυξάνονται οι βουλευτικές έδρες σε έξι εκλογικές περιφέρειες, ενώ σε άλλες οκτώ μειώνονται.Οι μεταβολές αυτές στο.... χάρτη των βουλευτικών εδρών οφείλονται στην τελευταία απογραφή του πληθυσμού της χώρας τον Μάιο του 2011.
βουλευτικές έδρες μειώνονται στις περιφέρειες:
Α΄Αθήνας από 17 σε 14,
Αιτ/νίας από 8 σε 7,
Αχαίας από 9 σε 8,
Βοιωτίας από 4 σε 3,
Ηλείας από 6 σε 5,
Καρδίτσας από 5 σε 4,
Σερρών από 7 σε 6,
Τρικάλων από 5 σε 4.
Αντίθετα, αυξάνονται, στις περιφέρειες:
Β΄Αθηνών
από 42 σε 44,
Αττικής από 12 σε 15,
Θεσπρωτίας από 1 σει 2,
Κυκλάδες από 3 σε 4,
Μαγνησίας από 5 σε 6,
Β΄Θεσσαλονίκης από 7 σε 9.




Αναδημοσίευση:  http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4182.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Ksipnistere_+%28.+.+.+.+.+.+.+++ksipnistere+_++%CE%9F+%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CF%8E%CE%BD+%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%AF+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BD%29

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η Gazprom ξαναμελετά την κατασκευή
του South Stream στην Ελλάδα













 Το 2007 ο τότε πρωθυπουργός Καραμανλής συμφώνησε με τον κ. Πόυτιν τον αγωγό φυσικού αερίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας δυστυχώς τον ακύρωσε σαν πράξη υποτέλειας στις ΗΠΑ. Το ίδιο έκανε από πλευράς Ελλάδας και ο πρωθυπουργός που διαδέχθηκε τον κ. Καραμανλή, Γ. Παπανδρέου (για τον ίδιο λόγο) τον ακύρωσε. Είδα λοιπόν πως τον ξαναεξετάζουν οι Ρώσοι έναν τέτοιο αγωγό. Τώρα που οφείλετε; Ίσως στον κ. Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ που φένεται προσδέθηκε (ή θα προσδεθεί) στο άρμα της Gazprom.  
Κι αυτή είναι μια δική μου εξήγηση
* * *
Για πρώτη φορά ο γενικός διευθυντής της Gazprom Α. Μεντβέντιεφ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να περιληφθεί η Ελλάδα ως κόμβος με τερματική κατεύθυνση τη νότια Ιταλία, στο έργο του αγωγού South Stream.
Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today πριν λίγες ώρες, ο Α.Μεντβέντιεφ είπε: «Η κύρια διαδρομή έχει ήδη προγραμματιστεί. Αλλά εξακολουθούμε να εξετάζουμε το ενδεχόμενο κατασκευής ενός τμήματος του South Stream μέσω της Ελλάδας, το οποίο θα καταλήγει στην Ιταλία.

Αρχικά, είχαμε σκοπό να κάνουμε τερματικό σταθμό το Μπαουμγκάρτεν, στην Αυστρία και μια δεύτερη διακλάδωση που θα ακολουθούσε τη διαδρομή προς την Ιταλία, μέσω της Ελλάδας, ως εφεδρική. Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρθηκε (από το 2009 που ανέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου) και τελικά τα σχέδια διαφοροποιήθηκαν και αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε τον αγωγό μέσω της Σλοβενίας, ως την ιταλική πόλη Τρεβίζο. Αυτή τη στιγμή, όμως, η ζήτηση στην Ιταλία δεν τόσο μεγάλη, ώστε να διοχετεύσουμε εκεί επιπρόσθετες ποσότητες φυσικού αερίου».

Σαφώς και η Gazprom εξαρτά την διακλάδωση του South Stream από την Ελλάδα και από την τύχη της υποψηφιότητάς της στον διαγωνισμού αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ. Οι Ρώσοι έχουν καταθέσει "μακράν" την καλύτερη πρόταση, αλλά τα πολιτικά προβλήματα που δημιουργεί η ΕΕ είναι πολύ σοβαρά...

Η σύναψη μακροπρόθεσμων συμβολαίων που θα εξαρτώνται από τη δυναμική των τιμών των πετρελαιοειδών, μαζί με τη δέσμευση «Take or pay» (χορηγία από τον προμηθευτή συγκεκριμένης ποσότητας φυσικού αερίου σε συγκεκριμένη τιμή, και πλήρης εξόφλησή του εκ μέρους του καταναλωτή, ανεξάρτητα από την τελική κατανάλωση) είναι το δέλεαρ που χρησιμοποιεί η Gazprom, αλλά στην περίπτωση της νότιας και κεντρικής Ιταλίας ματαιώθηκε η προώθηση της πώλησης όταν η Ελλάδα "έκανε πίσω" με εντολή του Γ.Παπανδρέου και της ομάδας του Α.Ράνου..

Έτσι ή αλλιώς, το 2007, όταν ο Κ.Καραμανλής συμφώνησε με τον Β.Πούτιν να περάσει από την χώρα μας ο South Stream μέσω της γραμμής Βουλγαρίας- Ελλάδας- Ιταλίας, αυτή η συμφωνία στηρίχθηκε καθαρά σε γεωστρατηγικούς και πολιτικούς λόγους για να βοηθηθεί η Ελλάδα από την Ρωσία.

Ο South Stream, το μεγαλύτερο ενεργειακό project της Ευρώπης, που θα στέλενει το φυσικό αέριο από τα ενεργειακά πεδία της Σιβηρίας στο σπίτι των δυτικών καταναλωτών, θεωρείται η μεγαλύτερη γεωστρατηγική ευκαιρία που είχε  η Ελλάδα μετά τον Β'Π.Π. για να παίξει έναν ρόλο σημαντικότερο από αυτόν του κομπάρσου που έπαιζε μετά τον τόλεμο στην περιοχή. Η κοινοπραξία South Stream AG, εριλαμβάνει εκπροσώπους της Gazprom (κατέχει το 50%), της ιταλικής ΕΝΙ (20%), της γαλλικής EDF (15%) και της γερμανικής BASF SE (15%).

Ο South Stream θα περάσει από τη Βουλγαρία, τη Σερβία (με αγωγούς διακλαδώσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Κροατία), την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, και θα φτάσει ως τη βόρεια Ιταλία (την πόλη Τρεβίζο). Η κατασκευή θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου και η έναρξη της λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2015.



Αναδημοσίευση:  http://www.briefingnews.gr/international/item/38283

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Το χρέος της Γερμανίας μετά
τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο



Αν δούμε τι έγινε με το χρέος της Γερμανίας μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, θα καταλάβουμε πως η σημερινή ανάπτυξή της οφείλετε στις κινήσεις των ΗΠΑ και όλης της Δύσης. Κάτι παρόμοιο προτείνουν για την Ελλάδα η ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες
* * *
Η χώρα που βάσισε κατά κύριο μέρος την ανάπτυξή της στη διαγραφή χρεών που της έγινε από τα προπολεμικά και μεταπολεμικά χρέη της(αιματοκύλισε την Ευρώπη 2 φορές μη το ξεχνάμε) είναι η ίδια χώρα που προασπίζεται τη λιτότητα επί 3 χρόνια στην Ευρωζώνη.

Είναι η ίδια χώρα-δια μέσου του Υπουργού Οικονομικών της-που διαλαλεί ότι δεν δέχεται περαιτέρω απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς θεωρεί επαρκή την απομείωση που "τίναξε" στον αέρα ασφαλιστικά ταμεία και Έλληνες μικροομολογιούχους ,ενώ εξασφάλισε ξένους πιστωτές (δια του Αγγλικού Δικαίου και ελληνικές Τράπεζες (δια της ανακεφαλαιοποιήσεως)...

Εκείνη λοιπόν η χώρα που βάσισε το οικονομικό της θαύμα,ακριβώς πάνω σε ότι αρνείται σήμερα για τον Ευρωπαϊκό Νότο είναι τουλάχιστον άξια απομόνωσης και εξοβελισμού από την Ευρωπαϊκή Ένωση...

Ας πάνε λοιπόν οι ηγέτες του Νότου αν έχουν κότσια και ας πούνε στη Γερμανία ότι η μόνη λύση είναι αυτό που έκανε και η ίδια τόσα χρόνια...Δεν είναι ούτε δύσκολο,ούτε αδύνατο να συμβεί...

Μείωση των χρεών των χωρών του Νότου και ρήτρα πραγματικής ανάπτυξης...Να ανθίσουν Βιομηχανίες παντού. Εκεί ναι θα θέλαμε τη τεχνογνωσία τους.Να μας πούνε πως να το κάνουμε. Αλλά εμείς ως αφεντικά και εμείς ως εργάτες.Όχι τα καραγκιοζιλίκια περί δήθεν ξένων επενδύσεων και ξεπουλήματος της χώρας που επιχειρείται με τη συνενοχή των εγχώριων συγκυβερνούντων.

Για την ιστορία αν η Γερμανία δεν απομείωνε το προπολεμικό(χρέος από Α Παγκόσμιο Πόλεμο) και μεταπολεμικό(χρέος από Β Παγκόσμιο Πολεμο) στο -μόλις-4% των εξαγωγών της περίπου 200 εκ.Μάρκα (ποσό μηδαμινό για το χρέος που είχε συσσωρευτεί κυρίως λόγω των αποζημιώσεων) θα ήταν μια κατ'εξακολούθηση χρεοκοπημένη χώρα...

Δε μπορεί λοιπόν να αρνείται αυτό που της δόθηκε απλόχερα τόσο καιρό...



Αναδημοσίευση:  http://diaforetikimatia.blogspot.gr/2012/11/o_23.html

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Και πάλι στη σέντρα



Τις περιπέτειες μας (τις δικές μας και των πολιτικών μας), για να πάρουμε τη δόση μας περιγράφει σε χθεσινό του (Παρασκευή 12/11) άρθρο στην Καθημερινή ο Παντελής Μπουκάλας
* * *
Για σκεφτείτε. Λίγες μέρες πριν η αγωνία, οι πιέσεις, οι ίντριγκες, τα πυρετικά τηλεφωνήματα, οι υποσχέσεις, τα αγχώδη μετρήματα και ξαναμετρήματα είχαν να κάνουν με το αν θα υπερψηφιζόταν το Μνημόνιο 3. Πρωτοσέλιδα, δελτία των οχτώ, έκτακτα ρεπορτάζ, σε τίποτε άλλο δεν αναφέρονταν παρά στο πόσοι βουλευτές θα εμφανίζονταν πρόθυμοι να φορτωθούν «για τελευταία φορά» μέτρα που και την τσέπη μας διαλύουν και τα προβλήματα δεν επιλύουν και την ανάπτυξη παραλύουν.
Είχαμε αφεθεί όλοι, επίσης για «τελευταία φορά», στην ψευδαίσθηση ότι εδώ κρίνονται όλα: στην ελληνική Βουλή. Οτι εδώ αποφασίζεται το μέλλον μας, οικονομικό και πολιτικό. Κι έτσι βαλθήκαμε να μάθουμε ποιοι ερωτοτροπούσαν με το όχι, σε πόσες αντιτιθέμενες μερίδες είχε κοπεί κάθε συγκυβερνών κόμμα, ποιοι σκαρφίζονταν τρυκ του είδους «απουσιάζω διά της παρουσίας μου», «συμμετέχω διά της αποχής μου» κ.λπ. Και (εκ)βιαστήκαμε να διαβάσουμε με τη διάσημη μέθοδο Χρυσοχοΐδη εφτακόσιες σελίδες, ώστε τάχα να κρίνουμε.
Κι όλα αυτά για τη δόση των τριάντα δισ., που με την παρότρυνση του υπεραισιόδοξου πρωθυπουργού το είχαμε δέσει κόμπο πως αβγάτισαν σε 44. Υποτίθεται πως οι καλοί μας φίλοι θα μας τα έδιναν έγκαιρα, επειδή «πήγαμε καλά στα μαθήματά μας», όπως μας επαινούσαν, και επειδή ακόμα κι αυτοί διαπίστωσαν πως «ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλες θυσίες». Οι πολιτικοί μας όμως πίστεψαν πως έχουν να κάνουν με κιμπάρηδες, λες και δεν γνωρίζουν από διεθνή διπλωματία, από γεωπολιτικά συμφέροντα και παιχνίδια ηγεμονίας· λες και δεν έχουν ακουστά για υποσχέσεις που δίνονται για να δοθούν ή για κομματικές ανάγκες σε προεκλογικές περιόδους. Δεν είναι δα ελληνική αποκλειστικότητα ο μικροκομματισμός. Ισως γι’ αυτό ουδέποτε απαιτήσαμε μερική έστω διαγραφή του χρέους (που αλλιώς δεν θα καταστεί «βιώσιμο» ακόμα κι αν κατοστήσουν τα Μνημόνια), ούτε μείωση ή και μηδενισμό των επιτοκίων δανεισμού. Ισως γι’ αυτό δεν είπαμε στους συμμάχους ότι τέτοιου είδους απαιτήσεις δεν είναι πρωτάκουστες, αφού οι τόσο σφιχτοί Γερμανοί ευνοήθηκαν όλως ιδιαιτέρως από τη διεθνή γαλαντομία κατά την επανένωσή τους. Ευτυχώς το θυμήθηκε στη γερμανική Βουλή ο σοσιαλδημοκράτης Πέερ Στάινμπρουκ, υποψήφιος καγκελάριος, καλύπτοντας το κενό που δεν έπρεπε να έχουν αφήσει οι Ελληνες πολιτικοί.
Για την ελληνική πολιτική τάξη των τελευταίων χρόνων (ή δεκαετιών) πάντως είπε κάτι πολύ σκληρό ένας άλλος Γερμανός σοσιαλδημοκράτης, ο πρόεδρος του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Αφού πρώτα ξεστόμισε κάτι μπολσεβίκικο, ότι -άκουσον! άκουσον!- «πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι Ελληνες», προχώρησε στο εξής αναρχοαυτονομίστικο: «Οι ελληνικές πολιτικές ηγεσίες θα έπρεπε να ντρέπονται που κέρδιζαν κρυφά σαν κλεπταποδόχοι από τη φοροδιαφυγή των δισεκατομμυριούχων Ελλήνων». Μπα. Μάλλον σε λάθος χώρα αναφέρεται ο καλός άνθρωπος. Αφού κανείς δικός μας δεν διαμαρτυρήθηκε.

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μαγκούφης: Η συμμορία του Σημίτη
έβγαλε στο εξωτερικό 65 δισ. ευρώ!!!



Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου την περασμένη βδομάδα, ήταν ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης προκειμένου να μιλήσει τι τον οδηγεί να λέγετε πως θα φύγει από τη χώρα.. Έκανε όμως λόγο και για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη
* * *
Ο Μαγκούφης, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα τον Σημίτη «πολιτικό νάνο», επιβεβαίωσε με τον ηχηρότερο τρόπο αυτό που υποψιαζόμαστε όλοι εδώ και χρόνια: Ότι η κατάρρευση της Ελλάδας ήταν σχεδιασμός μίας συγκεκριμένης συμμορίας που ακόμα και σήμερα κρατά τα ηνία.

«Από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, χάθηκαν 33 τρισ. δραχμές εκ των οποίων τα 22 τρισ., σημερινής αξίας 65 δισ. ευρώ έφυγαν στο εξωτερικό», αποκάλυψε ο κ. Μαγκούφης.

Αναλογιστείτε αυτό το ποσό σε παραγωγική ρευστότητα, να μπαίνει σε βαλίτσες κάποιων επιτήδειων και να βγαίνει εκτός χώρας! Εκείνη την περίοδο μάλιστα που η αγοραστική – επενδυτική αξία ήταν απείρως χαμηλότερη! Μιλάμε για ταφόπλακα στην ανάπτυξη και την παραγωγή.

Και όμως, γι' αυτό το σκάνδαλο δεν τιμωρήθηκε κανένας.

Οι ένοχοι όμως είναι ακόμα εδώ.

Και δεν μιλάμε μόνο για τους πολιτικούς, αφού μόνοι τους δεν θα μπορούσαν να τελέσουν αυτό το εθνικό έγκλημα.

Υπάρχουν ακόμα οι τραπεζίτες που υπέθαλψαν, επέτρεψαν και έδωσαν μάλιστα μετοχοδάνεια στον κόσμο για να διογκωθεί ο τζίρος του πλιάτσικου.

Αυτοί που δήλωναν ότι το χρηματιστήριο θα πάει στις 7.000 μονάδες, λίγο πριν την κατάρρευση. Αυτοί που έβγαλαν εκατομμύρια στο εξωτερικό, ως διοικητές χρεοκοπημένων κρατικών οργανισμών.

Αυτοί που μετέπειτα έγιναν και πρωθυπουργοί για να ολοκληρώσουν το έργο τους με το δολοφονικό PSI... Υπάρχουν τα ΜΜΕ που οδηγούσαν και κάλυπταν αυτό το εθνικό έγκλημα με τις φυλλάδες τους: «Η Κλωνατέξ θα πάει στις 500.000, σίγουρη η πληροφορία»!

Τα άλλα που συμπλήρωσε ο κύριος Μαγκούφης απλώς συμπληρώνουν το κάδρο: Αποκάλεσε τον Σημίτη «εκβιαστή», μίλησε ευθέως για ψεύτικα στοιχεία και σκανδαλώδη εισαγωγή της χώρας στην ΟΝΕ, είπε για το σκάνδαλο των Ολυμπιακών Αγώνων και άλλα πολλά.

Δυστυχώς και αυτός, τόσα χρόνια σιωπούσε και ψήφιζε τα μνημόνια που έφερνε ακριβώς η ίδια η συμμορία.

Όπως λησμόνησε να μας πει, ποιoς «διεφθαρμένος, απατεώνας και εκβιαστής» έκανε τον Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δίνοντας του το δαχτυλίδι...





Αναδημοσίευση:  http://kostasxan.blogspot.gr/2012/11/65.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/vhzE+%28%CE%91%CF%82+%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82!%29

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης




Οι παρακάτω τεχνικές εφαρμόστηκαν κι εφαρμόζονται στον Ελληνικό λαό δημιουργώντας ως αποτέλεσμα την σημερινή απάθεια. Τις μεθόδους περιγράφει επακριβώς ο Νόαμ Τσόμσκι.
* * *
1. Η τεχνική της διασκέδασης

Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του........
κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, δι’ενός αδιάκοπου καταιγισμού διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών. Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποτραπεί το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομία, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Κρατήστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς καμιά πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο, χωρίς χρόνο για να σκέφτεται· να επιστρέφει κανονικά στη φάρμα με τα άλλα ζώα». Απόσπασμα από το Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους.

2. Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων

Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί. Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του. Ή, ακόμη:
δημιουργήστε μια οικονομική κρίση για να κάνετε το κοινό να δεχτεί ως αναγκαίο κακό τον περιορισμό των κοινωνικών δικαιωμάτων και την αποδόμηση των δημοσίων υπηρεσιών.

 3. Η τεχνική της υποβάθμισης

Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 10 ετών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικό-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990. Μαζική ανεργία, αβεβαιότητα, «ευελιξία», μετακινήσεις, μισθοί που δεν διασφαλίζουν πια ένα αξιοπρεπές εισόδημα· τόσες αλλαγές, που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση, αν είχαν εφαρμοστεί αιφνιδίως και βίαια.

4. Η στρατηγική της αναβολής

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον. Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτ’ απ’όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στη συνέχεια, επειδή το κοινό έχει πάντα την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «όλα θα πάνε καλύτερα αύριο» και ότι μπορεί, εντέλει, να αποφύγει τη θυσία που του ζήτησαν. Τέλος, μια τέτοια τεχνική αφήνει στο κοινό ένα κάποιο χρονικό διάστημα, ώστε να συνηθίσει στην ιδέα της αλλαγής, και να την αποδεχτεί μοιρολατρικά, όταν κριθεί ότι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου για την τέλεσή της.

5. Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, εξουθενωτικά παιδιάστικο, σαν να ήταν ο θεατής ένα πολύ μικρ ό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος. Όσο μεγαλύτερη προσπάθεια καταβάλλεται να εξαπατηθεί ο θεατής, τόσο πιο παιδιάστικος τόνος υιοθετείται από τον διαφημιστή. Γιατί; «Αν [ο διαφημιστής] απευθυνθεί σε κάποιον σαν να ήταν παιδί δώδεκα ετών, τότε είναι πολύ πιθανόν να εισπράξει, εξαιτίας του έμμεσου και υπαινικτικού τόνου, μιαν απάντηση ή μιαν αντίδραση τόσο απογυμνωμένη από κριτική σκέψη, όσο η απάντηση ενός δωδεκάχρονου παιδιού». Απόσπασμα από το «Όπλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους»
.

6. Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική

Η επίκληση στο συναίσθημα είναι μια κλασική τεχνική για να βραχυκυκλωθεί η ορθολογιστική ανάλυση, επομένως η κριτική αντίληψη των ατόμων.
Επιπλέον, η χρησιμοποίηση του φάσματος των αισθημάτων επιτρέπει να ανοίξετε τη θύρα του ασυνείδητου για να εμφυτεύσετε ιδέες, επιθυμίες, φόβους, παρορμήσεις ή συμπεριφορές...

7. Η τεχνική του να κρατάτε το κοινό σε άγνοια και ανοησία

Συνίσταται στο να κάνετε το κοινό να είναι ανίκανο να αντιληφθεί τις τεχνολογίες και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιείτε για την υποδούλωσή του. «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι πιο φτωχή, ώστε η τάφρος της άγνοιας που χωρίζει τις κατώτερες τάξεις από τις ανώτερες τάξεις να μη γίνεται αντιληπτή από τις κατώτερες». Απόσπασμα από το «
πλα με σιγαστήρα για ήσυχους πολέμους».

8. Η τεχνική του να ενθαρρύνεις το κοινό να αρέσκεται στη μετριότητα

Συνίσταται
στο να παρακινείς το κοινό να βρίσκει «cool» ό,τι είναι ανόητο, φτηνιάρικο και ακαλλιέργητο.

9. Η τεχνική του να αντικαθιστάς την εξέγερση με την ενοχή

Συνίσταται στο να κάνεις ένα άτομο να πιστεύει ότι είναι το μόνο υπεύθυνο για την συμφορά του, εξαιτίας της διανοητικής ανεπάρκειάς του, της ανεπάρκειας των ικανοτήτων του ή των προσπαθειών του.
Έτσι, αντί να εξεγείρεται εναντίον του οικονομικού συστήματος, απαξιώνει τον ίδιο τον εαυτό του και αυτο-ενοχοποιείται, κατάσταση που περιέχει τα σπέρματα της νευρικής κατάπτωσης, η οποία έχει μεταξύ άλλων και το αποτέλεσμα της αποχής από οποιασδήποτε δράση. Και χωρίς τη δράση, γλιτώνετε την επανάσταση!..

10. Η τεχνική του να γνωρίζεις τα άτομα καλύτερα από όσο γνωρίζουν τα ίδια τον εαυτό τους

Στη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, οι κατακλυσμιαία πρόοδος της επιστήμης άνοιξε μια ολοένα και πιο βαθειά τάφρο ανάμεσα στις γνώσει του ευρέως κοινού και στις γνώσεις που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι ιθύνουσες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, τη νευροβιολογία και την εφαρμοσμένη ψυχολογία, το «σύστημα» έφτασε σε μια εξελιγμένη γνώση του ανθρώπινου όντος, και από την άποψη της φυσιολογίας και από την άποψη της ψυχολογίας. Το σύστημα έφτασε να γνωρίζει τον μέσο άνθρωπο καλύτερα απ’όσο γνωρίζει ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το σύστημα ασκεί έναν πολύ πιο αυξημένο έλεγχο και επιβάλλεται με μια μεγαλύτερη ισχύ επάνω στα άτομα απ’όσο τα άτομα στον ίδιο τον εαυτό τους..




Αναδημοσίευση:  http://kafeneio-gr.blogspot.gr/2012/06/blog-post_749.html

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση Γλέζου - Ράϊχενμπαχ


Αυτή είναι για μένα η είδηση της χθεσινής μέρας (20/11). Είναι η πρώτη ένδειξη πως και οι Γερμανοί ξέρουν πως κάρι υπάρχει. Και είναι για μένα σημαντικό πως ο κ Χορστ Ράϊχενμπαχ είδε το ήρωα κ. Μανώλη Γλέζο. Τον άνθρωπο που κατέβασε τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαϊου το 1941 (μαζί με τον Λάκη Σάντα) κατέβασε τη σημαία με τον αγκυλοτό σταυρό από την ακρόπολη.
Η συνάντηση αυτή είναι ακόμη μια δικαίωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων και προσωπικά του κ. Καμμένου (όχι της Χρυσής Αυγής γιατί μιλάει μόνο για το κατοχικό δάνειο)
* * *
Ο Χορστ Ράϊχενμπαχ ζήτησε και συναντήθηκε με τον Μανώλη Γλέζο, με σκοπό να ενημερωθεί διεξοδικά για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ο κύριος Γλέζος σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε με στοιχεία τα όσα η Ελληνική πλευρά υποστηρίζει για τις Γερμανικές αποζημιώσεις στηριζόμενος και στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει για το ολοκαύτωμα του Διστόμου.

Η συνάντηση έγινε στο σπίτι του Μανώλη Γλέζου παρουσία του επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνου Καρβούνη, Γιάννη Μηλιού, και της Λη Σαράφη.
O Χ. Ράιχενμπαχ πήγε διαβασμένος στη συνάντηση με τον Μ. Γλέζο, καθώς τον ενημέρωσε ότι έχει διαβάσει το συλλογικό έργο «Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής», το οποίο έχει εκδοθεί και στα αγγλικά, και μεταξύ των συγγραφέων είναι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.
Όπως αναφέρει το ethnos.gr, o βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δώρο στον Χ. Ράιχενμπαχ το νέο του βιβλίο με τίτλο «Και ένα μάρκο να ήταν» και υπότιτλο «Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μ. Γλέζος παρέδωσε στον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης όλο το υλικό που αποδεικνύει, σύμφωνα με τον ίδιο, τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Ευγενικός και προσηνής, ο Χ. Ράιχενμπαχ άκουσε προσεκτικά τον συνομιλητή του, ενώ έκανε και διευκρινιστικές ερωτήσεις.




Αναδημοσίευση:  http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_6633.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+triklopodia%2Foxhy+%28%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%AC%29
και http://newpost.gr/post/170026/pige-diavasmenos-o-raixenmpax-ston-glezo/
 


Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ευρωπαϊκή Ένωση, η μεγάλη απάτη



Η άποψη του Άγγλου Ευρωβουλευτή του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου και Προέδρου του UKIP Nigel Farage.
Ίσως αυτό να είναι το πρόβλημα της Νότιας Ευρώπης. Πώς συμμετέχουν δηλαδή σε μία απάτη.  
* * *
“Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δεν ψηφίζει νόμους και δεν ανακαλεί νόμους.

Οι νόμοι, με την μορφή οδηγιών, κανονισμών κλπ., που ήδη έχουν φθάσει τους 30.000, (!) αποφασίζονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους (οι οποίοι μαζί με τους υπαλλήλους φθάνουν τους 30.000 περίπου), με πλήρη μυστικότητα και αδιαφάνεια μετά από παρασκηνιακές πιέσεις και διαπραγματεύσεις, για τις οποίες κανείς δεν είναι υπόλογος.

Οι υπουργοί των χωρών-μελών υποχρεώνονται να αποδεχθούν τις προκανονισμένες αποφάσεις των μονίμων αντιπροσώπων, και πολλές φορές το «ανακοινωθέν» γίνεται δεκτό πριν (!). την «συζήτηση» των Υπουργών, η οποία λαμβάνει χώρα μόνο για προσχηματικούς λόγους.

Οι Δημοσιογράφοι που επικρίνουν αυτήν την κατάσταση απομακρύνονται έντεχνα από τις Βρυξέλλες, και παραμένουν όσοι συμφωνούν με το σύστημα.

Όταν οι ευρωβουλευτές καλούνται να ψηφίσουν, πληροφορούνται στις 8 το πρωί για την ημερήσια διάταξη ψηφοφορίας επί εκατοντάδων θεμάτων, που διεξάγεται στις 12.00 με πατήματα κουμπιών “ναι”, “όχι”, “αποχή”. Αλλά οι φάκελοι των θεμάτων έχουν χιλιάδες σελίδες στην Γαλλική γλώσσα, και κανείς Ευρωβουλευτής δεν προλαβαίνει να τους
μελετήσει. Έτσι, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν από τα ευρωπαϊκά κόμματα, στα οποία
ανήκουν, μια μεγάλη «λίστα» με το τι πρέπει να ψηφίσουν μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας!!!»
Δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μόνο μία μεγάλη φάρσα εξαπατήσεως των Ευρωπαϊκών λαών.

Το «Ευρωπαϊκό Σχέδιο» οδηγεί σε ένα ενιαίο ομοσπονδιακό κράτος βάσει του Γάλλο-Γερμανικού άξονα, το οποίο συντρίβει την διαφορετικότητα και τις εθνικές παραδόσεις των λαών των χωρών-μελών χωρίς να τους ενημερώσει ή να τους ρωτήσει.

Όποιος διαφωνήσει στο μέλλον, θα έχει να αντιμετωπίσει την ενιαία ευρωπαϊκή «ταυτότητα», την ευρωπαϊκή αστυνομία, την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και τον ευρωπαϊκό στρατό. Ας αναλογιστούμε τις συνέπειες αυτού του αντιδημοκρατικού πειράματος που πλήττει την κοινοβουλευτική Δημοκρατία και το εθνικό κράτος. Η κοινωνική δυσαρμονία, η ανελευθερία και η πίεση που θα δεχθούν οι λαοί της Ευρώπης θα έχουν δύο πιθανά αποτελέσματα:

Ή θα οδηγήσουν σε μεγάλη ανάπτυξη της άκρας δεξιάς και άκρας αριστεράς με απρόβλεπτα αποτελέσματα, ή θα οδηγήσουν σε εμφύλιο ευρωπαϊκό πόλεμο.

Η Ελλάς οφείλει να αντιδράσει στα τερατώδη ψεύδη, στην απίστευτη γραφειοκρατία, στην ουσιαστική αντιδημοκρατικότητα και ανελευθερία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, ώστε οι Ευρωπαϊκοί λαοί να διατηρήσουν την εθνική και δημοκρατική τους ταυτότητα σε ένα πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας και συνεννοήσεως.

Τους προηγούμενους μήνες, έγινε εμφανές από τις προτάσεις που προωθήθηκαν από την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με υποστήριξη από την Γαλλία, την Γερμανία και άλλα κράτη, ότι θα σηματοδοτήσει ένα περαιτέρω αποφασιστικό βήμα προς την συγκόλληση των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως σε ένα κράτος με την δική του κεντρική κυβέρνηση, νόμισμα, φορολόγηση, ένοπλες δυνάμεις και νομικό σύστημα.

Τρία πράγματα κτυπούν το καμπανάκι, για τον τρόπο που το νέο σύστημα διακυβερνήσεως θα επιβληθεί στα έθνη της Ευρώπης.

Το πρώτο είναι το πόσο λίγο οι Ευρωπαϊκοί λαοί, συμπεριλαμβανομένου του Ελληνικού, όντως γνωρίζουν ακριβώς σε τι σύστημα διακυβερνήσεως θα βρεθούν να ζουν.
Το δεύτερο, είναι το πόσο εξαιρετικά αντιδημοκρατικό είναι αυτό το σύστημα. Οι περισσότεροι νόμοι και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εγκρίνονται από μη εκλεγμένους αξιωματούχους πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς να δίνουν λόγο στα κοινοβούλια.

Έχει λεχθεί ότι οι μόνες χώρες του κόσμου, των οποίων οι νομοθετικές διαδικασίες είναι τόσο αποκρυπτικές, όπως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, είναι η Κούβα και η Βόρειος Κορέα.
Ο τρίτος και σημαντικότερος λόγος γιατί πρέπει όλοι μας να φοβόμαστε αυτό το σύστημα διακυβερνήσεως της Ε.Ε. είναι απλά ότι στην πράξη το σύστημα δεν δουλεύει.
Οπουδήποτε να κοιτάξεις στις πρακτικές λειτουργίες της, είτε είναι οι πολιτικές της στην απασχόληση, στην γεωργία, στην αλιεία, στον ανταγωνισμό, στην διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια, και σε οτιδήποτε άλλο, ανακαλύπτεις ότι η Ε.Ε. δεν επιτυγχάνει τους διακηρυγμένους στόχους της.

Όποια πλευρά πολιτικής και αν εξετάσει κανείς, βρίσκει να συμβαίνει το ίδιο. Πάντα ξεκινούν με ευγενείς σκοπούς και ωραίες υποσχέσεις για το πόσο υπέροχα θα πάνε όλα. Τότε ανακαλύπτεις ότι αυτό οδηγεί σε ένα βουνό γραφειοκρατίας μεγέθους Ολύμπου, σε μια πλήρη απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, σε μνημειώδη αναποτελεσματικότητα και κακή διαχείριση ανακατεμένη με διαφθορά, έως ότου, τελικώς, βλέπεις ότι κανένας από εκείνους τους γενναίους στόχους δεν επιτυγχάνεται στην πραγματικότητα.

Καταλαβαίνουμε γιατί οι Βρυξέλλες επιθυμούν τώρα απεγνωσμένα η Ελλάς να εισέλθει στο ενιαίο νόμισμα, δηλαδή για τους δικούς τους προπαγανδιστικούς λόγους. Αλλά φοβόμαστε, ότι αν τον εντάξουν σ’ αυτό πείραμα, ο Ελληνικός λαός θα το μετανιώσει.
Το πραγματικό πρόβλημα με το αντιδημοκρατικό όνειρο της Ε.Ε., είναι ότι βασίζεται σε μια κολοσσιαία πράξη ευσεβούς πόθου. Ήδη αρχίζουμε να διαπιστώνουμε ότι η πραγματικότητα δεν συμβαδίζει με αυτήν την κατασκευασμένη πίστη.

Μια ημέρα όλοι οι λαοί της Ευρώπης θα καταλάβουν ότι οφείλουν να πληρώσουν ένα τρομερό τίμημα“.




Αναδημοσίευση:  http://www.triklopodia.com/2012/10/blog-post_6633.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+triklopodia%2Foxhy+%28%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%AC%29

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΠΑ: Καθυστερούν λόγω ανικανότητας
(και γραφειοκρατίας) ή μόνο κουτοπονηριάς;



Κλείνει την ερχόμενη Παρασκευή 30 του Νοέμβρη ένας χρόνος που ο φίλος μου ο Γιώργος,  κατέθεσε τα χαρτιά (άτομο με αναπηρία 67%, κατάλοιπο ατυχήματος λογω του οποίου νοσηλεύτηκε τρεισήμισι μήνες σε ΜΕΘ.) πέρασε προέλεγχο 2 του Μάρτη του 2012 και από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση πάρα τις δεκάδες ενοχλήσεις του. Τώρα πως ζει; είναι άλλο θέμα (ευτυχώς που έχει τους δυο συνταξιούχους αγρότες γονείς του). Πάντως χάθηκε από την κοινωνία.
Αυτά πολλοί γνωστοί μου λέγαν να γράψω κάτι εδώ. Κι εγώ σκεφτόμουνα τί να πρωτογράψω.
Την περασμένη Πέμπτη (14/11) σε blog (http://taxalia.blogspot.com) τα έγραψε ο κ. Βασίλης Τσούγκαρης. Το κείμενο λέει πολλές αλήθειες και το συνυπογράφω.
Φαίνεται πως υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από άτομα που περιμένουν να περάσουν από επιτολές του ΚΕΠΑ, που ο κ. Τσούγκαρης επανήρθε το Σάββατο. Σ’ αυτό βγάζει συμπεράσματα. Και σ’ αυτά συμφωνώ και γι’ αυτό το βάζω και αυτό ακριβώς όπως δημοσιεύτηκαν στο blog.
Να συμπληρώσω και κάτι ακόμη. Τα αναδρομικά που θα πάρουν οι δικαιούχοι, θα υπολογιστούν βάσει των χρημάτων που θα έπαιρναν (αν τα έπαιρναν την ώρα τους) ή με τις μειώσεις που ψηφιστήκαν στις 7 του Νοέμβρη; (Για τους ανάπηρους δηλαδή η μείωση θα γίνει, για το λόγο αυτό ένα χρόνο πριν)   
 * * *
Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ

Και για να τα πούμε με το πραγματικό τους όνομα, ΚΕΝΤΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ.
Για να πούμε ΚΑΙ τα καλά, χρειαζόταν τα κέντρα αυτά προκειμένου να μπουν (κάποτε) τα πράγματα στη θέση τους και να πάψουν να φεύγουν ένα σωρό χρήματα σε ανθρώπους που όχι μόνο δεν… έχουν καμία απολύτως αναπηρία, αλλά είναι πιο γεροί και από τους γερούς.
Μέχρι εδώ, όλα καλά.
Από εδώ και κάτω αρχίζει το πανηγύρι, που κανονικά θα πρέπει οι ανάπηροι και οι συγγενείς τους να πάρουν ξύλα και πέτρες και να κυνηγήσουν ΟΛΟΥΣ τους αρμόδιους, εκείνους τους «σχεδιαστές» που ότι μπούρδα (για να μην το πω αλλιώς) τους έρθει στο μυαλό, την βάζουν σε εφαρμογή, άσχετα με το αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο η όχι.
Ρε λεβέντες εκεί κάτω στο υπουργείο (τα υπουργεία σας και εσάς) ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι μέσα από αυτές τις επιτροπές των κέντρων, οι διαδικασίες θα ήταν αν όχι πιο σύντομες από τις προηγούμενες, στα ίδια χρονικά πλαίσια, μιας και έχετε στη διάθεση σας και την τεχνολογία, την μηχανοργάνωση.
Αντί αυτού όμως ΤΙ συμβαίνει πραγματικά;
Η γραφειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο καλά κρατεί.
Αν έχεις για παράδειγμα να περάσεις από κάποιο ΚΕΠΑ για ανανέωση κάποιου επιδόματος (η πιο ελαφριά περίπτωση) αλλά και για οτιδήποτε άλλο, η διαδικασία είναι η εξής.
Ένα ΤΡΙΜΗΝΟ νωρίτερα, ετοιμάζεις τα χαρτιά σου, κάνεις τις αιτήσεις σου, μαζεύεις τις εξετάσεις που να αποδεικνύουν ότι πάσχεις πραγματικά από κάποια πάθηση, κάποια αναπηρία, τα καταθέτεις στα κατά τόπους κέντρα, και περιμένεις.
Περιμένεις τα χαρτιά να φύγουν στην Αθήνα (αν είσαι από επαρχία), να εξεταστούν από άλλους αρμόδιους εκεί κάτω, και αφού είναι όλα εντάξει ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΟΤΕ θα παρθεί η απόφαση για σύσταση επιτροπής αναπηρίας στο ΚΕΠΑ που ανήκεις, για να περάσεις ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από την επιτροπή, και ΑΝ γίνει η δουλειά σου.
Πόσο καιρό παίρνει όλη αυτή η διαδικασία;
Μα στην Ελλάδα ζούμε ρε παιδιά.
Τι ερωτήσεις είναι αυτές;
Ακριβώς ΠΟΣΟ καιρό παίρνει μέχρι να κληθείς από την επιτροπή δεν γνωρίζω, αλλά έχω μαρτυρίες από άτομα που είναι στην αναμονή από τον ΜΑΡΤΙΟ του 2012.
Είπατε κάτι;
Το άλλο το καλό της «οργάνωσης» αυτού του κράτους το ξέρετε;
Μόλις οι ενδιαφερόμενοι καταθέσουν τα χαρτιά τους για να περάσουν από την επιτροπή του ΚΕΠΑ, και τα χαρτιά τους φτάσουν Αθήνα, ΑΜΕΣΩΣ κόβεται το όποιο επίδομα λαμβάνουν για την όποια αναπηρία τους, και ας μην έχει λήξει η προθεσμία που ο δικαιούχος πρέπει να το παίρνει.
Ελάτε όμως που πολλοί ανάπηροι ζουν αποκλειστικά και μόνο από αυτά τα επιδόματα, τα βοηθήματα, αγοράζουν τα φάρμακα τους και το φαί τους!
Πείτε μου τώρα εσείς φίλοι μου, ΠΩΣ θα ζήσουν τόσους μήνες οι άνθρωποι αυτοί;
Οι πολιτικοί που μας κυβερνούν, ΔΕΝ νοιάζονται.
Δεν πεινούν τα σπίτια τους.
Ο καθένας μας αν έπαιρνε τα χιλιάρικα που παίρνουν δεν θα νοιαζόταν ούτε για την κρίση ούτε για τίποτα.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην χάσουν την καρέκλα τους, και ας ψοφαει ο λαός.
Η γαϊδουριά σε όλο της το μεγαλείο.
Πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, γραμματείς και φαρισαίοι είναι συνένοχοι στο καθημερινό ΕΓΚΛΗΜΑ που διαπράττεται σε βάρος ολόκληρου λαού, και ιδιαίτερα σε αυτές τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Λοιπόν «κύριοι» πολιτικοί, «κύριοι» σχεδιαστές των ΚΕΠΑ, και όλων των άλλων μεγαλόπνοων σχεδίων, τι γίνεται;
Καλά τα καταφέρατε.
Οι «επιτροπές» κάθε πότε θα λειτουργούν;
Η καλύτερα, θα «συσταθούν» ΠΟΤΕ;
Σα δεν ντρέπεστε.
Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com
.............................................................
Το κείμενο του Σαββάτου (17/11)

ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ PART II

Επανέρχομαι με το θέμα των ΚΕΠΑ, γιατί καίει και τσουρουφλίζει τόσο τους αναπήρους που υφίστανται πολύμηνη ταλαιπωρία, όσο και τους οικείους τους.
Όπως έχουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, ΚΑΜΙΑ επιτροπή δεν λειτουργεί πουθενά.
Τα κατά τόπους ΚΕΠΑ το μόνο που κάνουν είναι να συλλέγουν φακέλους με δικαιολογητικά προκειμένου να τα «προωθήσουν» (εκτός από εκείνα που έχουν ήδη προωθήσει).
ΤΙΠΟΤΑ άλλο.
Και έχουμε ΧΙΛΙΑΔΕΣ ανθρώπους σε όλη τη χώρα που περιμένουν, που τους έχουν κοπεί οι όποιες παροχές, η όποια ανανέωση ασφαλιστική.
Περιμένουν ΜΗΝΕΣ, και θα περιμένουν άλλους τόσους, γιατί ακόμα και ΤΩΡΑ αν συσταθούν οι επιτροπές (εδώ γελάμε) σκεφτείτε ΠΟΤΕ θα περάσουν οι χιλιάδες που είναι στην αναμονή, ΠΟΤΕ θα πάνε τα χαρτιά στις υπηρεσίες του υπουργείου, ΠΟΤΕ θα ελεγχτούν, και ΠΟΤΕ θα μπουν τα πράγματα στη θέση τους, θα ξαναπάρουν δηλαδή οι άνθρωποι τα επιδόματα τους τις συντάξεις τους , κλπ.
Και φυσικά, θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά οι μήνες καθυστέρησης.
Αλήθεια, ΠΟΥ θα βρουν τόσα χρήματα μαζεμένα;
Μήπως τελικά αυτό όλο το μασκαραλίκι είναι ένα καλοστημένο σχέδιο προκειμένου να σταματήσουν να πληρώνουν, και να κόψουν όσο γίνεται περισσότερους;
Υποτίθεται ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός επέδειξε κάποια ευαισθησία (τον θυμάστε σκυμμένο στο καροτσάκι του ανάπηρου;) αλλά αποδεικνύεται ότι στην Ελλάδα όποιος περιμένει ευαισθησία από πολιτικούς μάλλον παίρνει «ληγμένα».
Τα ΚΕΠΑ ήταν ακόμα ένα μεγαλόπνοο σχέδιο, το οποίο ξεκίνησε να εφαρμοστεί ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ και ΥΠΟΔΟΜΗ.
Είναι σαν όλα τα άλλα τα σχέδια που τα «πέταξαν» κάποιοι, έτσι για να λένε ότι κάτι έκαναν, μόνο που δεν λειτούργησαν ΠΟΤΕ, η ακόμα χειρότερα είχαν τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ αποτελέσματα από εκείνα που προσδοκούσαν οι μεγάλοι σχεδιαστές.
Η πραγματικότητα λοιπόν είναι καταστροφική για χιλιάδες ανθρώπους που είναι εξαγριωμένοι και με το δίκιο τους.
Από το καλοκαίρι που σύλλογοι Α.Μ.Ε.Α έκαναν κινητοποιήσεις μέχρι και τώρα, δεν έγινε τίποτα.
Βέβαια, τίποτα δεν λειτουργεί στη χώρα.
Κακά τα ψέματα.
Μόνο νέα μέτρα για να εισπράξει το κράτος.
Με τους ανάπηρους θα ασχοληθούν;
Αν δεν κάνω λάθος, ο πρωθυπουργός είπε ότι το 2013 «μπαίνουμε σε τροχιά ανάπτυξης».
Το «ανάπτυξης» θα μπορούσε να το παραλείψει.
Μόνο σε τροχιά μέτρων και αυξήσεων μπαίνουμε, που θα είναι η χαριστική βολή για τον κόσμο, και ιδιαίτερα για τις ευαίσθητες κατηγορίες πολιτών.
Το θέμα με τα ΚΕΠΑ και τις επιτροπές δεν θα μείνει έτσι.
Η κοροϊδία, η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός δεν θα μείνουν αυτή τη φορά ατιμώρητα.
και το κυριότερο, δεν θα μείνουν ατιμώρητοι όλοι εκείνοι, μικροί και μεγάλοι, που παίζουν με την υγεία και τις ζωές του κόσμου.
Βασίλης Τσούγκαρης



Αναδημοσίευση:  http://taxalia.blogspot.com/2012/11/blog-post_9766.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/nJOIs+%28TaXalia:+Macedonia%27s+Nr.1+blog%29
και http://taxalia.blogspot.com/2012/11/part-ii.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FnJOIs+%28TaXalia%3A+Macedonia%27s+Nr.1+blog%29

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ημέτεροι εξ ουρανού



Τα παραμύθια των δυο κομμάτων που διαδέχονταν το ένα το άλλο στην εξουσία, ανέδειξε την περασμένη Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στην «Καθημερινή» ο Παντελής Μπουκάλας. Το ότι δείχνουν να πέφτουν από τα σύννεφα με τους υπαλλήλους της Βουλής,
* * *
Παραμυθητικό είναι να γίνονται στη Βουλή κηρύγματα υπέρ της ισοπολιτείας και της ισονομίας. Παραμυθητικό να δηλώνεται ότι και τα ρουσφέτια θα λείψουν, και οι ευνοούμενοι θα πάψουν να απολαμβάνουν τη βαρεμάρα τους σε καλοπληρωμένες θέσεις του Δημοσίου, και το πελατειακό κράτος θα εξαλειφθεί. Παραμυθητικό, εν ολίγοις, να βλέπεις ότι κάποιοι δείχνουν επιτέλους να κατανοούν πως η δημοκρατία νοθεύεται μέχρις ακυρώσεως όταν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Είναι η εξόφθαλμη, εκ καταγωγής άλλωστε, σχέση του παραμυθητικού με το παραμυθένιο. Και είναι επιπλέον η απέραντη αθωότητα με την οποία αυτοπαρουσιάζονται οι δύο από τους τρεις συγκυβερνώντες, γιατί βέβαια η ΔΗΜΑΡ δεν είχε ώς τώρα μερίδιο στη διανομή του κράτους. Ενός κράτους που η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ το αντιμετώπισαν (διαφθείροντες και διαφθειρόμενοι) σαν τιμάριό τους, σαν λεία για τους δικούς τους ανθρώπους, είτε πρασινοφρουρούς και γαλάζια παιδιά τους πούμε, όπως μια φορά κι έναν καιρό, είτε απλώς ημετέρους, κατά την πάγια ορολογία.
Ακούει λ.χ. κανείς τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο, καθώς και τους κομματικούς πιστούς τους (και τους λιβανιστές τους στα Μέσα βέβαια), να κηρύσσουν τον πόλεμο εναντίον των όντως σκανδαλωδέστατα πριμοδοτημένων υπαλλήλων της Βουλής και μπαίνει σε σκέψεις: Καλά, ουρανοκατέβατοι είναι οι υπάλληλοι αυτοί, που μάλιστα υπερδιπλασιάστηκαν τα τελευταία χρόνια; Με αλεξίπτωτο έπεσαν στο Κοινοβούλιο: ΄Η έφτιαξαν λαγούμια, όπως στους πολέμους περασμένων αιώνων, και βρέθηκαν νυχτιάτικα στην άδεια Βουλή, την οποία και κατέλαβαν εξαπίνης και, κυρίαρχοι πια, έσπευσαν να κόψουν μισθούς στον εαυτό τους, να ορίσουν «αμετάθετα», να προβλέψουν ωραιότατα εφάπαξ κ.λπ.; Δεν φαίνεται πιθανό. Αλλωστε οι περισσότεροι (ανάμεσά τους και λαμπροί πλην αποτυχημένοι βουλευτές) είναι επιλεγμένοι και επί της ουσίας διορισμένοι, δίχως ΑΣΕΠ και λοιπά χρονοβόρα. Τους διόρισε το κόμμα τους, ο «προσωπικός» τους βουλευτής (συγγενής ή φίλος, τα ακούσαμε πρόσφατα αυτά από τον «μονοήμερο» κ. Πολύδωρα, που... έκανε ό,τι και οι άλλοι) ή ο εκάστοτε πρόεδρος της Βουλής. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι τα κόμματα βόλεψαν τους δικούς τους ανάλογα με το εκλογικό τους ποσοστό, και πάλι το μέγιστο μερίδιο ευθύνης πέφτει στα δύο που κυβέρνησαν στη μεταπολίτευση (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αθωώνονται όσοι «μικροί» διέπραξαν το ίδιο αμάρτημα). Αλλά για το πελατειακό σύστημα που οι ίδιοι εξέθρεψαν και εκμεταλλεύτηκαν δεν ακούσαμε ούτε μισή συγγνώμη, έτσι, για τα μάτια του κόσμου. Λες και είναι αυτοδημιούργητο. Τίποτα. Μόνο κηρύγματα περί ισοπολιτείας. Αλλά αν δεν προϋπάρξει τίμια αυτοκριτική, πιο πιθανό είναι να δούμε oυρανoκατέβατους υπαλλήλους στο Κοινοβούλιο παρά ουρανοκατέβατη ισονομία. Γιατί τα κηρύγματα στη Βουλή είναι εξίσου αποτελεσματικά με τα κηρύγματα στους ναούς. Λίγοι τα παίρνουν κατά γράμμα. Κληρικοί και λαϊκοί.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Αυτοί είναι οι 24 νεκροί του Πολυτεχνείου



Από μαθητής θυμάμαι κάποιοι αμφισβητούσαν την ύπαρξη νεκρών τις ηρωικές μέρες του Πολυτεχνείου του 1973. Εκείνη την εποχή πολιτικά ανήκαν στην Εθνική Παράταξη. Μετά θυμάμαι στην ΕΠΕΝ (που γραμματέας της νεολαίας της ήταν ο κ Βορίδης). Και τέλος στη  ΝΔ (εποχή που αρχηγός της ήταν ο Αβέρωφ). Τώρα ήρθε η σειρά της «Χρυσής Αυγής». Εμείς απο δω θα πούμε πως εκείνες τις μέρες φύρω απο το Πολυτεχνείο υπήρχαν 24 νεκροί. Και να τα ονόματά τους (και στο σχεδιάγραμμα με το σημείο όπου έπεσαν νεκροί ή τραυματίστηκαν).
* * *
1. Σπυρίδων Κοντομάρης του Αναστασίου, 57 ετών, δικηγόρος (πρώην βουλευτής Κερκύρας της Ένωσης Κέντρου), κάτοικος Αγίου Μελετίου, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 20.30-21.00, ενώ βρισκόταν στη διασταύρωση οδών Γεωργίου Σταύρου & Σταδίου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
2. Διομήδης Κομνηνός του Ιωάννη, 17 ετών, μαθητής, κάτοικος Λευκάδος 7, Αθήνα. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.30 και 21.45, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στη διασταύρωση των οδών Αβέρωφ & Μάρνη, τραυματίστηκε θανάσιμα στην καρδιά από πυρά που έρριξαν εναντίον του άνδρες της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών (όπως λεγόταν τότε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο).
3. Σωκράτης Μιχαήλ, 57 ετών, εμπειρογνώμων ασφαλιστικής εταιρείας, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Στις 16.11.1973, μεταξύ 21.00 και 22.30, ενώ βρισκόταν μεταξύ των οδών Μπουμπουλίνας και Σόλωνος, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έρριχνε η Αστυνομία κατά των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να υποστεί απόφραξη της αριστεράς στεφανιαίας. Μεταφέρθηκε ημιθανής στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. (F Σεπτεμβρίου), όπου και πέθανε.
4. Toril Margrethe Engeland του Per Reidar, 22 ετών, φοιτήτρια από το Molde της Νορβηγίας. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο στήθος από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο ξενοδοχείο «Ακροπόλ» και αργότερα, νεκρή ήδη, στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Αιγυπτία Τουρίλ Τεκλέτ» και η παρεξήγηση αυτή επιβιώνει ακόμη σε κάποιους «καταλόγους νεκρών».
5. Βασίλειος Φάμελλος του Παναγιώτη, 26 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από τον Πύργο Ηλείας, κάτοικος Κάσου 1, Κυψέλη, Αθήνα. Στις 16.11.1973, γύρω στις 23.30, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως. Μεταφέρθηκε από διαδηλωτές στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. και από εκεί, νεκρός πλέον, στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών.
6. Γεώργιος Σαμούρης του Ανδρέα, 22 ετών, φοιτητής Παντείου, από την Πάτρα, κάτοικος πλατείας Κουντουριώτου 7, Κουκάκι. Στις 16.11.1973 γύρω στις 24.00, ενώ βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου (Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων), τραυματίστηκε θανάσιμα στον τράχηλο από πυρά της αστυνομίας. Μεταφέρθηκε στο πρόχειρο ιατρείο του Πολυτεχνείου, όπου απεβίωσε. Από εκεί μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ι.Κ.Α. Ανακριβώς είχε αναφερθεί αρχικά από την Αστυνομία ως «Χαμουρλής».
7. Δημήτριος Κυριακόπουλος του Αντωνίου, 35 ετών, οικοδόμος, από τα Καλάβρυτα, κάτοικος Περιστερίου Αττικής. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973 ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια και στη συνέχεια κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, συνεπεία των οποίων πέθανε, από οξεία ρήξη αορτής, τρεις ημέρες αργότερα, στις 19.11.1973, ενώ μεταφερόταν στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ.
8. Σπύρος Μαρίνος του Διονυσίου, επονομαζόμενος Γεωργαράς, 31 ετών, ιδιωτικός υπάλληλος, από την Εξωχώρα Ζακύνθου. Κατά τις βράδυνες ώρες της 16.11.1973, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Πολυτεχνείου, κτυπήθηκε από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοε-γκεφαλικές κακώσεις. Μεταφέρθηκε στο Θεραπευτήριο Πεντέλης, όπου πέθανε τη Δευτέρα, 19.11.1973, από οξύ αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Τάφηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου στις 9.9.1974, έγινε τελετή στη μνήμη του.
9. Νικόλαος Μαρκούλης του Πέτρου, 24 ετών, εργάτης, από το Παρ-θένι Θεσσαλονίκης, κάτοικος Χρηστομάνου 67, Σεπόλια, Αθήνα, εργάτης. Κατά τις πρωινές ώρες της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στην πλατεία Βάθης, τραυματίστηκε στην κοιλιά από ριπή στρατιωτικής περιπόλου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε τη Δευτέρα 19.11.1973.
10. Αικατερίνη Αργυροπούλου σύζυγος Αγγελή, 76 ετών, κάτοικος Κέννεντυ και Καλύμνου, Αγιοι Ανάργυροι Αττικής. Στις 10.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, τραυματίστηκε στην πλάτη από σφαίρα. Διακομίστηκε στην κλινική «Παμμακάριστος» (Κάτω Πατήσια), όπου νοσηλεύτηκε επί ένα μήνα και κατόπιν μεταφέρθηκε στο σπίτι της, όπου πέθανε συνεπεία του τραύματος της μετά από ένα εξάμηνο (Μάιος 1974).
11. Στυλιανός Καραγεώργης του Αγαμέμνονος, 19 ετών, οικοδόμος, κάτοικος Μιαούλη 38, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 10.15 το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μαζί με άλλους διαδηλωτές στην οδό Πατησίων, μεταξύ των κινηματογράφων «ΑΕΛΑΩ» και «ΕΑΛΗΝΙΣ», τραυματίστηκε από ριπή πολυβόλου που έρριξε εναντίον τους περίπολος πεζοναυτών που επέβαινε ενός τεθωρακισμένου οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου πέθανε μετά από 12 μέρες, στις 30.11.1973.
12. Μάρκος Καραμανής του Δημητρίου, 23 ετών, ηλεκτρολόγος, από τον Πειραιά, κάτοικος Χίου 35, Αιγάλεω. Στις 10.30 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της πλατείας Αιγύπτου 1, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Αυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Μεταφέρθηκε στην κλινική «Παντάνασσα» (πλατεία Βικτωρίας), όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
13. Αλέξανδρος Σπαρτίδης του Ευστρατίου, 16 ετών, μαθητής, από τον Πειραιά, κάτοικος Αγίας Λαύρας 80, Αθήνα. Στις 10.30 με 11.00 περίπου το πρωί της 17.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Κότσικα, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε. (αυτουργός ο ανθυπολοχαγός Ιωάννης Δυμπέρης, 573ου Τάγματος Πεζικού). Με διαμπερές τραύμα μεταφέρθηκε στο Κ.Α.Τ., όπου τον βρήκε νεκρό ο πατέρας του.
14. Δημήτριος Παπαϊωάννου, 60 ετών, διευθυντής ταμείου αλευροβιομηχάνων, κάτοικος Αριστομένους 105, Αθήνα. Γύρω στις 11.30 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην πλατεία Ομονοίας, προσβλήθηκε από δακρυγόνα αέρια που έριχνε η Αστυνομία. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του, συνεπεία εμφράγματος.
15. Γεώργιος Γεριτσίδης του Αλεξάνδρου, 47 ετών, εφοριακός υπάλληλος, κάτοικος Ελπίδος 29, Νέο Ηράκλειο Αττικής. Στις 12.00 της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του στα Νέα Λιόσια, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά που διέσχισαν τον ουρανό του αυτοκινήτου. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.
16. Βασιλική Μπεκιάρη του Φωτίου, 17 ετών, εργαζόμενη μαθήτρια, από τα Αμπελάκια Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Μεταγένους 8, Νέος Κόσμος. Στις 12.00 το μεσημέρι της 17.11.1973, ενώ βρισκόταν στην ταράτσα του σπιτιού της, τραυματίστηκε θανάσιμα στον αυχένα από πυρά. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό», όπου πέθανε αυθημερόν.
17. Δημήτρης Θεοδώρας του Θεοφάνους, 52 ετών, κάτοικος Ανακρέοντος 2, Ζωγράφου. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ διέσχιζε με τη μητέρα του τη διασταύρωση της οδού Ορεινής Ταξιαρχίας με τη λεωφόρο Παπάγου στου Ζωγράφου, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά στρατιωτικής περιπόλου με επικεφαλής αξιωματικό (πιθανόν ο ίλαρχος Σπυρίδων Σταθάκης του Κ.Ε.Τ/Θ), που βρισκόταν ακροβολισμένη στο λόφο του Αγίου Θεράποντος. Εξέπνευσε ακαριαία και όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο των Παίδων, απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
18. Αλέξανδρος Βασίλειος (Μπασρί) Καράκας, 43 ετών, Αφγανός τουρκικής υπηκοότητας, ταχυδακτυλουργός, κάτοικος Μύρων 10, Αγιος Παντελεήμονας, Αθήνα. Στις 13.00, της 17.11.1973, ενώ βάδιζε με τον 13χρονο γιο του στη διασταύρωση των οδών Χέϋδεν και Αχαρνών, τραυματίστηκε θανάσιμα στην κοιλιά από ριπή μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε απευθείας στο νεκροτομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
19. Αλέξανδρος Παπαθανασίου του Σπυρίδωνος, 59 ετών, συνταξιούχος εφοριακός, από το ΚεράσοΒο Αιτωλοακαρνανίας, κάτοικος Νάξου 116, Αθήνα. Στις 13.30 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε με τις ανήλικες κόρες του στη διασταύρωση των οδών Δροσοπούλου και Κύθνου, απέναντι από το ΙΣΤ' Αστυνομικό Τμήμα, βρέθηκε εν μέσω πυρών, προερχομένων από τους αστυνομικούς του Τμήματος, με αποτέλεσμα να πάθει συγκοπή. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
20. Ανδρέας Κούμπος του Στέργιου 63 ετών, βιοτέχνης, από την Καρδίτσα, κάτοικος Αμαλιάδος 12, Κολωνός. Γύρω στις 11.00 με 12.00 της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Καποδιστρίου, τραυματίστηκε στη λεκάνη από πυρά μυδραλίου τεθωρακισμένου στρατιωτικού οχήματος. Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ., κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών και τέλος στο Κ.Α.Τ., όπου και πέθανε στις 30.1.1974.
21. Μιχαήλ Μυρογιάννης του Δημητρίου, 20 ετών, ηλεκτρολόγος, από τη Μυτιλήνη, κάτοικος Ασημάκη Φωτήλα 8, Αθήνα. Στις 12.00 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά περιστρόφου αξιωματικού του Στρατού (αυτουργός ο συνταγματάρχης Νικόλςος Ντερτι-λής). Μεταφέρθηκε στο Σταθμό Πρώτων Βοηθειών του Ε.Ε.Σ. σε κωματώδη κατάσταση και κατόπιν στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου πέθανε αυθημερόν.
22. Κυριάκος Παντελεάκης του Δημητρίου, 44 ετών, δικηγόρος, από την Κροκέα Λακωνίας, κάτοικος Φερρών 5, Αθήνα. Στις 12.00 με 12.30 το μεσημέρι της 18.11.1973, ενώ βάδιζε στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Γλάδστωνος, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά διερχομένου άρματος μάχης. Μεταφέρθηκε στο Ρυθμιστικό Κέντρο Αθηνών, όπου και πέθανε στις 27.12.1973.
23. Ευστάθιος Κολινιάτης, 47 ετών, από τον Πειραιά, κάτοικος Νικο-πόλεως 4, Καματερό Αττικής. Κτυπήθηκε στις 18.11.1973 από αστυνομικούς με συμπαγείς ράβδους, και υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνεπεία των οποίων πέθανε στις 21.11.1973.
24. Ιωάννης Μικρώνης του Αγγέλου, 22 ετών, φοιτητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, από την Ανω Αλισσό Αχαΐας. Συμμετείχε στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Πατρών. Κτυπήθηκε μετά τα γεγονότα, υπό συνθήκες που παραμένουν ακόμη αδιευκρίνιστες. Συνεπεία της κακοποίησης του υπέστη ρήξη του ήπατος, εξαιτίας της οποίας πέθανε στις 17.12.1973 στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν. Σύμφωνα με ορισμένες ενδείξεις, ο τραυματισμός του συνέβη στην Πάτρα, άλλες όμως πληροφορίες τον τοποθετούν στην Αθήνα. Η περίπτωση του παραμένει υπό έρευνα.

Αναδημοσίευση:  http://trelogaidouri.blogspot.gr/2012/11/24_14.html

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Τι διδάσκουν οι Τούρκοι στα σχολία τους



Έγινε θέμα το 2005 με το βιβλίο ιστορίας της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού, που έγραψε και η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Ρεπούση. Το βασικό πρόβλημα εντοπίστηκε στο ότι αναφερόταν για «συνοστισμό» και όχι σφαγή Σμύρνη. Το βασικό επιχείρημα  ήταν πως δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά στο μίσος των δύο λαών. Ως ένα σημείο είναι σωστό. Κάνει όμως το ίδιο και ο γείτονας;
* * *
Το αντίστοιχο βιβλίο της γείτονος διδάσκει στους Τούρκους μαθητές ότι:
- Σελίδα 19: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
- Σελίδα 21: «Η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να διατηρήσει στο Αιγαίο την ειρήνη». (!!!)
- Σελίδα 65: «Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία».
- Σελίδα 110: «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930.Έτσι η Χίος,η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.Το δικαίωμα κυριαρχίας μιας χώρας στα δικά της χωρικά ύδατα της επιτρέπει να ασκεί τα ίδια δικαιώματα στα νησιά που βρίσκονται σε αυτά τα ύδατα».
Αυτά και άλλα πολλά αλιεύει κάποιος από την πρώτη κιόλας ανάγνωση του βιβλίου Ιστορίας (έκδοση 1996) το οποίο διδάσκεται σήμερα συστηματικά στις μεγαλύτερες τάξεις του τουρκικού σχολείου οκταετούς υποχρεωτικής φοίτησης.Το συγκεκριμένο σύγγραμμα που τιτλοφορείται τα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (Ege Denizinde Turk Haklari) και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά.
Βάση των αυθαίρετων ιστορικών θεωριών τις οποίες σήμερα διδάσκονται στις ιστορικές ακαδημίες και στις στρατιωτικές σχολές της Τουρκίας,όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν τουρκικής προέλευσης!Φτάνουν στον παραλογισμό να θεωρούν Μινωίτες,Μυκηναίους,Ίωνες,Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο.Σύμφωνα με αυτές τις απίστευτες θεωρίες,οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού»,του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»!
Ακόμη πιο προχωρήμενη είναι η εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ (Turk Yunan iliskileri ve filiki eteria) όπου περιλαμβάνονται αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως ότι ο ελληνικός πολιτισμός ήρθε από την Ασία και δεν είχε κανένα πρωτότυπο στοιχείο,ότι οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το…2480 π.Χ. και ότι ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόρας και Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής. Η εργασία του εγκρίθηκε απ” το τουρκικό υπουργείο Παιδείας και διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία. …


Αναδημοσίευση:  http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3838.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Ksipnistere_+%28.+.+.+.+.+.+.+++ksipnistere+_++%CE%9F+%CF%83%CE%B9%CF%89%CF%80%CF%8E%CE%BD+%CE%B4%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CE%AF+%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BD%29