Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Πρωινές συνήθειες αποτυχημένων ανθρώπων που δεν προχωρούν στη ζωή

Κάποιοι λένε ότι η επιτυχία είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός. Αλλά το ταξίδι μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο αν είσαι εγκλωβισμένος σε ένα χαντάκι χωρίς βενζίνη στο αυτοκίνητο. Αυτό το χαντάκι, μεταφορικά μιλώντας, συχνά αποτελείται από τις δικές μας κακές συνήθειες. Για πολλούς από εμάς, αυτές οι συνήθειες ξεκινούν με το που πατήσουμε το κουμπί του ξυπνητηριού το πρωί.

Η κατανόηση του τι δεν πρέπει να κάνουμε μπορεί να είναι εξίσου κατατοπιστική με το να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Δείτε τις 9 πρωινές συνήθειες που παρατηρούνται συχνά σε ανθρώπους που παλεύουν να προοδεύσουν στη ζωή. Αυτό δεν προορίζεται για να ντροπιάσει ή να κρίνει οποιονδήποτε. Αντίθετα, είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε σχετικά με τη δική μας ρουτίνα και να δούμε αν θα μπορούσαμε να συγκρατηθούμε χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουμε.

• •

Πάτημα του “snooze”

Και ποιος δεν θέλει λίγα επιπλέον λεπτά ύπνου το πρωί. Αλλά εκείνοι που αγωνίζονται να προχωρήσουν μπροστά στη ζωή, συχνά αφήνουν αυτά τα λίγα λεπτά να μετατραπούν σε μια ώρα ή και περισσότερο.

Το “snooze” είναι πολύ γλυκό, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί έναν ύπουλο δολοφόνο της προόδου.

Γιατί; Επειδή ξεκινά τη μέρα  με μια νότα αναβλητικότητας, καθυστερώντας πίσω αυτό που πρέπει να γίνει.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το πρωί πρέπει να ξεκινάει δυναμικά και με ενέργεια. Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις, ούτε καθυστερήσεις.

Αν θέλετε να απελευθερωθείτε από τη στασιμότητα, ξεκινήστε ξεχνώντας το κουμπί αναβολής.

Μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσα περισσότερα μπορείτε να επιτύχετε  ξεκινώντας εγκαίρως  την μέρα σας

 

Παράλειψη του πρωινού

Το να  παραλείπεις το πρωινό είναι εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Είναι βέβαιο ότι θα σας περιμένει μία υποτονική, μη παραγωγική μέρα.

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι, παραλείποντας πρωινό και πηγαίνοντας κατευθείαν στη δουλειά κερδίζουν χρόνο. Αλλά ό,τι γλιτώνουν από χρόνο, το χάνουν  σε ενέργεια και συγκέντρωση. Χωρίς την απαραίτητη ενέργεια, οι δυνάμεις αρχίζουν να εγκαταλείπουν το σώμα πολύ σύντομα.

Το πρωινό συχνά αποκαλείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, και όχι τυχαία. Πυροδοτεί τον μεταβολισμό σας και παρέχει το καύσιμο που χρειάζεται το σώμα σας για να ξεκινήσει την ημέρα του σωστά.

Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να επιτύχουν στη ζωή τους,  παραλείπουν αυτό το κρίσιμο γεύμα, είτε επειδή βιάζονται είτε επειδή δεν καταλαβαίνουν την αξία του.

Αλλά αν θέλετε να προχωρήσετε μπροστά στη ζωή, πρέπει να δώσετε στο σώμα σας την τροφή που χρειάζεται για πρώτη φορά το πρωί.

Πιστέψτε με, η παραγωγικότητά σας θα βελτιωθεί αισθητά.

 

Παραμέληση της σωματικής δραστηριότητας

Το πρωί είναι η πρώτη ευκαιρία για σωματική δραστηριότητα. Ωστόσο, οι ρυθμοί της ζωής κάνουν πολλούς να υποτιμούν αυτήν την κρίσιμη, καθημερινή συνήθεια.

Η σωματική δραστηριότητα, ακόμη και κάτι τόσο απλό, όπως μια γρήγορη βόλτα γύρω από το μπλοκ ή μερικά τεντώματα, βοηθά το αίμα να κυκλοφορήσει και κάνει τις ενδορφίνες να ρέουν.

Αυτά τα χημικά που κάνουν τον άνθρωπο να αισθάνεται καλά, δεν είναι απλά ιδανικά για τη διάθεσή σας, αλλά ενισχύουν επίσης τη λειτουργία και τη δημιουργικότητα του εγκεφάλου σας.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Διεθνές Περιοδικό Συμπεριφορικής Διατροφής και Σωματικής Δραστηριότητας, διαπίστωσε ότι 20 λεπτά χαμηλής έως μέτριας άσκησης μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές βελτιώσεις στις γνωστικές λειτουργίες, όπως η ταχύτητα επεξεργασίας και η οπτική μνήμη.

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες,  σύντομες περίοδοι σωματικής δραστηριότητας θα μπορούσαν να επηρεάσουν θετικά τη γνωστική απόδοση.

Σκεφτείτε το αυτό  την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να παραλείψετε την πρωινή προπόνηση για  να χαρείτε λίγα λεπτά επιπλέον στο κρεβάτι.

 

Έναρξη της ημέρας χωρίς σχέδιο

Πόσες φορές ξεχαστήκατε χαζεύοντας άσκοπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Δεν είστε οι μόνοι. Πολλοί άνθρωποι που παλεύουν να τα καταφέρουν, πέφτουν στην παγίδα αυτή.

Μπορεί τελικά να φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, θα χάσετε πολύ χρόνο και ενέργεια κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι καταλαβαίνουν την αξία μιας καλά προγραμματισμένης πρωινής ρουτίνας.

Προγραμματίζουν τα πρωινά τους σκόπιμα, με δραστηριότητες που δίνουν τον τόνο για μια παραγωγική, γεμάτη μέρα.

Είτε είναι ανάγνωση, διαλογισμός, ή τζόκινγκ, οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξεκινούν την ημέρα τους δυναμικά.

Αν το θες σοβαρά να προχωρήσεις στη ζωή, η πρωινή ρουτίνα σου πρέπει να σε προετοιμάζει για την επιτυχία.

 

Παραμέληση αυτοβελτίωσης

Θα εκπλαγείτε από πόσοι άνθρωποι ξεκινούν την ημέρα τους χωρίς να επενδύουν καθόλου χρόνο στη βελτίωση του εαυτού τους.

Αυτό θα μπορούσε να είναι η ανάγνωση ενός βιβλίου, η ακρόαση ενός podcast, ή ακόμα και η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας.

Οι αποτυχημένοι άνθρωποι συχνά ξεκινούν απότομα την ημέρα τους, χωρίς να αφιερώνουν χρόνο για προσωπική ανάπτυξη.

Χάνουν την ευκαιρία να μάθουν κάτι νέο, να διανοίξουν μια νέα οπτική ή να αποκτήσουν μια νέα δεξιότητα.

Η προσωπική ανάπτυξη δεν είναι πολυτέλεια, είναι αναγκαία προϋπόθεση στη ζωή. Αν θέλετε να προχωρήσετε μπροστά στη ζωή, πρέπει να γίνει κομμάτι της η διά βίου μάθηση.

 

Μη έκφραση ευγνωμοσύνης

Στη βιασύνη της πρωινής μας ρουτίνας, η έκφραση ευγνωμοσύνης δεν είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας.

Οι άνθρωποι που παλεύουν να προοδεύσουν, συχνά εστιάζουν στο τι είναι λάθος στη ζωή τους, αντί να εκτιμούν το τι είναι σωστό.

Αυτή η αρνητική νοοτροπία μπορεί να δημιουργήσει έναν κύκλο δυσαρέσκειας και στασιμότητας.

Αν κάθε πρωί αφιερώνετε λίγα λεπτά στο  να αναγνωρίσετε τα καλά που έχετε στη ζωή σας,  καλλιεργείτε τη νοοτροπία της αφθονίας.

Έτσι, πριν βιαστείτε μακριά στην ημέρα σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας.

Θα μπορούσε να είναι για την υγεία σας, την οικογένειά σας, ή ακόμη και η απλή χαρά μιας νέας ημέρας.

Αυτή η συνήθεια δεν θα εμπλουτίσει μόνο τα πρωινά σας, αλλά θα  εμπλουτίσει και τη ζωή σας.

 

Αναβλητικότητα

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αναβάλλουν την ανάληψη δύσκολων ή απαιτητικών καθηκόντων. Βρίσκουν κάθε πιθανή δικαιολογία προκειμένου να αποφύγουν ή ν’ αναβάλλουν κάτι που, αν και δύσκολο, θα τους βοηθήσει να πάνε ένα βήμα παραπέρα.

Πολύ συχνά, το «αργότερα» γίνεται «ποτέ».

Οι άνθρωποι που δεν μπορούν να πετύχουν στη ζωή τους,  σπαταλούν τα πρωινά τους κάνοντας εύκολες εργασίες, και απωθώντας  τις δύσκολες.

Το πρόβλημα; Αυτά τα δύσκολα καθήκοντα είναι συνήθως αυτά που οδηγούν την πραγματική πρόοδο και ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλύτερη ώρα για τη διευθέτηση των δύσκολων και απαιτητικών εργασιών είναι νωρίς το πρωί, δηλαδή κατά τις ώρες που η παραγωγικότητα είναι στο ζενίθ της.

Η προσέγγιση αυτή όχι μόνο ενισχύει την παραγωγικότητά σας, αλλά σας δίνει μια αίσθηση ολοκλήρωσης που μπορεί να τροφοδοτήσει το υπόλοιπο της ημέρας σας.

Μπορεί στην αρχή να είναι άβολο, αλλά με την πάροδο του χρόνου, θα διαπιστώσετε ότι το παιχνίδι αλλάζει με ευνοϊκούς για εσάς όρους.

 

Αντίδραση αντί πρόληψης

Οι πρωινές ενέργειες είναι οι καθοριστικότερες για το υπόλοιπο της ημέρας. Αν η μέρα ξεκινά αντιδρώντας σε εξωτερικές απαιτήσεις ή κρίσεις, το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι γεμάτο στρες και άγχος.  Η αντιδραστικότητα, αντί της προγνωστικότητας, είναι μία συχνή παγίδα των αποτυχημένων ανθρώπων. Ελέγχονται από τις περιστάσεις και τους εξωτερικούς παράγοντες, χωρίς να είναι ικανοί να καταρτίσουν τη δική τους ατζέντα. Η πρόνοια ωστόσο, κάνει τον άνθρωπο κυρίαρχο των ενεργειών και της ζωής του. Βάζει τον άνθρωποι σε θέση εξουσίας και ικανό να αποφασίσει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει, τι έχει προτεραιότητα και τι μπορεί να περιμένει.

Αυτή η προληπτική προσέγγιση μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε σημαντικά βήματα προς την επίτευξη των στόχων σας.

 

Παραμέληση της αυτοφροντίδας

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που αγωνίζονται να κινηθούν προς τα εμπρός συχνά παραβλέπουν τη σημασία της αυτο-φροντίδας.

Ξεκινώντας την ημέρα σας με κάποια μορφή αυτο-φροντίδας, είτε πρόκειται για διαλογισμό, άσκηση, ή απλά απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι τσάι στη σιωπή, μπορεί να κάνει έναν κόσμο της διαφοράς.

Η αυτοφροντίδα δεν είναι εγωιστική ή επιεική. Έχει να κάνει με το να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου με την ίδια ευγένεια και σεβασμό που θα έδειχνες στους άλλους.

Δεν μπορείς να βοηθήσεις κανέναν αν ο ίδιος δεν είσαι καλά.

Tip: Το κλειδί της απελευθέρωσης από συνήθειες που μας κρατούν στάσιμους, είναι η συνειδητοποίηση ότι έχουμε επιλογές.Κάθε ανατολή έχει  μια νέα αρχή, μια φρέσκια ευκαιρία.

Το αν θ’ αδράξουμε την ευκαιρία αυτή,  εξαρτάται από εμάς.

Η πρωινή ρουτίνα είναι ένα σχεδιάγραμμα για την επόμενη ημέρα, μια αντανάκλαση των προτεραιοτήτων μας, και μια ένδειξη της δέσμευσής μας για προσωπική ανάπτυξη. Η πρόοδος δεν αφορά την τελειότητα αλλά τη λήψη καλύτερων επιλογών, με συνέπεια.

Και μερικές φορές, αυτό ξεκινάει με την απλή απόφαση να σηκωθείς και να ξεκινήσεις την ημέρα σου με το πρώτο χτύπημα του ξυπνητηριού, το καλό πρωινό, την ολοκληρωμένη αυτοφροντίδα. Ο μόνος άνθρωπος που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή σου, είσαι εσύ. Και αυτή η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει αύριο το πρωί.

 

 

Αναδημοσίευση: msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου