Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα στα χρόνια του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η Ελλάδα κυβερνάτε εδώ και σχεδόν 46 μήνες από τον γιο του Κων/νου Μητσοτάκη, που πρωτοστάτησε στην αποστασία το 1965. Ένα γεγονός που οδήγησε στην δικτατορία των συνταγματαρχών και στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Είναι ικανό αυτό το χρονικό διάστημα να διαπιστώσουμε, όσοι δεν έχουμε κάποια προσωπικά συμφέροντα, πως η ποιότητα της δημοκρατίας μας έχει υποβαθμιστεί. Κάποιοι μιλάνε για «Χούντα Μητσοτάκη».

Αν πολλά συνηγορούν στην άποψη αυτή, όπως η αποβολή «που πήραν» οι μαθητές του 15ου Λυκείου Aθηνών επειδή ήθελαν να τραγουδήσουν για τα Τέμπη αλλά και προσωπικά πως «κάτι δε μ’ αρέσει» στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 νομίζω πως όσοι μιλούν περί Χούντας είναι ΛΙΓΟ υπερβολικοί.

Όμως την Παρασκευή 10 Μαΐου. Στην εφημερίδα δημοκρατία που αρθρογραφεί, ο Μανώλης Κωττάκης υπήρχε  άρθρο του με το οποίο περιγράφει παθογένειες της  διακυβέρνησης Μητσοτάκη του νεότερου. Του Κυριάκου ή όπως τον λέει περιπαιχτικά ο Ελληνικός λαός του Κούλη.

Το άρθρο αυτό, έχει τίτλο «Μόλις 50 λέξεις από τον Μητσοτάκη για τα Τέμπη» (δείτε το όλο εδώ) και αποσπάσματα αναδημοσιεύω παρακάτω, μαζί με τα σχόλιά μου:

Η συνέντευξη ρουτίνας που έδωσε προχθές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον διαδικτυακό τόπο που μετέδωσε το μονταρισμένο υλικό των Τεμπών (μαζί με έναν ακόμη ταυτοχρόνως) προσφέρεται για σχολιασμό.

………………………………………………………………

Ο πρωθυπουργός εργάζεται αυτήν την εποχή με βάση το αισιόδοξο σενάριο του 34% που θεωρεί ότι θα τον οδηγήσει σε ευρωπαϊκό αξίωμα, γι’ αυτό και το προσεχές διάστημα θα βαρεθούμε να διαβάζουμε και να παρακολουθούμε συνεντεύξεις του σε διεθνή μέσα που θα τονώνουν το ευρωπαϊκό του προφίλ. Τα ξένα μέσα ανακάλυψαν και αυτά πόσο νόστιμη είναι η… πέτσα στο αρνάκι του Πάσχα και κόπιασαν για μεζέ.

………………………………………………………………

Η απάντησή του για τα Τέμπη διήρκεσε ολίγα δευτερόλεπτα. Μόλις ο δημοσιογράφος τού επισήμανε ότι 4 στους 10 ψηφοφόρους της Ν.Δ. πιστεύουν ότι έγινε συγκάλυψη, ο πρωθυπουργός έκανε κάτι εκπληκτικό. Ζήτησε περίπου από τον συνάδελφο του ιστότοπου που μετέδωσε το μονταρισμένο ηχογραφημένο υλικό να… αλλάξει συζήτηση! Είπε συγκεκριμένα: «Δεν θέλω να μιλήσω περισσότερο για το ζήτημα αυτό γιατί έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία στο ζήτημα των Τεμπών έχει κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα».

Παραδέχεται ο κ. Κωττάκης πως πολλά εγχώρια ΜΜΕ εξυπηρετούν τις προσωπικές φιλοδοξίες του πρωθυπουργού λόγω Πετσώματος. Πέτσωμα εκ της «λίστας Πέτσα», μια που ο Στέλιος Πέτσας ήταν ο πρώτος που «μπούκωσε» τα πρόθυμα (σχεδόν όλα δηλαδή) τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να λιβανίζουν τον (υ)ιό του αποστάτη. 

Η παθολογία αυτή φαίνεται πως ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδας και πλέον Πετσώνοντε και διεθνή ΜΜΕ. Δυστυχώς όχι με λεφτά του Μητσοτακέϊκου, ή της ΝΔ που «τον φορτώθηκε» τον Ιανουάριο 2016 και «τον φόρτωσε» στην Ελλάδα τον Ιούλιο 2019. Αλλά κρατικά, δηλαδή όλων μας,

Γι’ αυτό δεν υπάρχουν γι΄ αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθής ή φοβούνται πως θα χαθούν πολλά αν μειωθεί ο ΦΠΑ και ο φόρος στα καύσιμα;

Λέει ακόμη ο κ Κωττάκης:

Αν δε παρατηρήσει κανείς τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, θα διαπιστώσει πως έχει πέσει γενικό απαγορευτικό στα ΜΜΕ επί ποινή αποκλεισμού τους από τη διαφημιστική καμπάνια του 1.500.000 ευρώ για την επιστολική ψήφο να μην φιλοξενούν συγγενείς θυμάτων, με πρώτη και καλύτερη τη Μαρία Καρυστιανού. Η οποία, όπως φάνηκε και από το επεισόδιο με τον Δήμο Αθηναίων, θεωρείται persona non grata. Τόσο πολύ «non», που πραγματικά όσοι είμαστε μυημένοι στον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ να ξεκαρδιζόμαστε στα γέλια ακούγοντας τα επιχειρήματα του κυρίου πρωθυπουργού για την ελευθερία του Τύπου στη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Αναδεικνύει δηλαδή ένα ακόμη πακέτο μπουκώματος των ΜΜΕ, που εξηγεί γιατί δεν βλέπουμε στις οθόνες μας την κ Καρυστιανού και τους άλλους συγγενής των θυμάτων των Τεμπών, που μέχρι σήμερα είναι όλοι μαζί. Αύριο; Ποιος ξέρει. Παντού υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικά.


Γράφει ακόμη σε άλλο σημείο:

Ο πρωθυπουργός εν τη ρύμη του λόγου του αποκάλυψε τη συναλλαγή του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προκειμένου να κερδίσει την πρόσκληση στο Δήλεσι (το οποίο έχει μείνει στην ιστορία από τις μεγάλες ληστείες που γίνονταν εκεί) και στη Μητρόπολη των Αθηνών τη Μεγάλη Πέμπτη. Είπε συγκεκριμένα: «Εχω πάντα πολύ καλές σχέσεις, προσωπικές, με τον Αρχιεπίσκοπο. Υπάρχουν θεσμικά ζητήματα τα οποία αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, τα οποία πρέπει και να ρυθμίσουμε». Πράγματι. Οι ιερές μπίζνες για τις οποίες είχαν διαρρηχθεί «οι άριστες προσωπικές σχέσεις» πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου είναι σοβαρά «θεσμικά ζητήματα». Μα, δεν κοκκινίζετε και οι δύο σας όταν τα λέτε αυτά;

Αποκαλύπτει εδώ ο κ Κωττάκης το γιατί έπαψε πλέον η εκκλησία να διαμαρτύρεται για τον γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Κάτι που δεν ήθελε κανείς στην ΝΔ, παρλα μόνο ο Μητσοτάκης για να κάνει την χάρη στους Αμερικάνος και τους Ευρωπαίους συμμάχους.

Τώρα με όλα αυτά που περιγράφονται σίγουρα το πολίτευμα της Ελλάδας δεν είναι πια  «Κοινοβουλευτική Δημοκρατία». Σίγουρα θα μπορούσαμε να τη πούμε «Μητσοτακοκρατεία» γιατί τέτοια χάλια είχε και η Ελλάδα όταν κι όταν κυβερνούσε ο πατέρας Μητσοτάκης, ο επονομαζόμενος από τον Ανδρέα Παπανδρέου κι εφιάλτης.

Θα μπορούσαμε άνετα να την πούμε «Κουλοκρατία» από τον Κούλη που μας κυβερνά και το κουλή μια που δεν έχει χέρι για να δώσει χείρα βοηθείας σε κανέναν που τη ζητάει. Παρά μόνο σε όσους μπορούν ν΄ αρπάξουν από το δημόσιο κουρβανά.

Και με βεβαιότητα μπορούμε να τη πούμε «Μπουκωμένη Δημοκρατία», μια που επειδή κάποιοι «τρώνε με δέκα μασέλες» και γι΄ αυτό δεν ακούμε καμιά διαμαρτυρία. Και μαθαίνουμε πως η Κυβέρνησή μας καθοδηγούμενη από τον Κούλη, που ως άλλος Μωυσής μας οδηγεί στην «γη της Επαγγελίας» ενώ όλοι βλέπουμε πως μας οδηγεί «Εν τόπω χλοερό, εν τόπω αναψύξεως»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου