Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Ο Μητσοτάκης ενισχύει την «Ελληνική Λύση»

Την περασμένη Παρασκευή, υπήρξε συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την ακρίβεια στην αγορά σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων και κοινοβουλευτικών ομάδων.

Υπήρξε σκληρή κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού και των αρχηγών, των κομμάτων της αντιπολίτευσης η των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Ξεχώρισε όμως η τοποθέτηση στην πρωτομιλϊα του κ Βελόπουλου.

Ο οποίος στο τηλεοπτικό απόσπασμα που συνοδεύω το κείμενό μου (δείτε στο τέλος από το 1:00’ ως το 2:50’), εκδίωξε τον πρωθυπουργό εκνευρισμένο.

Δεν ξέρω αν το όλο σκηνικό ήταν σκηνοθετημένο από τους συμβούλους επικοινωνίας του πρωθυπουργού. Και μπορεί να ήταν γιατί τον αρχηγό της «Ελληνικής Λύσης» ο πρωθυπουργός τον έχει χαρακτηρίσει  «ψεκασμενο». Άρα κατά τα φαινόμενα τον θεωρεί βολικό αντίπαλο. Αντί των κκ Κασσελάκη κι Ανδρουλάκη.

Με το που άκουσε ο Μητσοτάκης για τη συγνώμη που οφείλει στον Βελόπουλο για τις επιστολές του Χριστού» (ένα βιβλίο που δεν πουλούσε μόνο ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης αλλά κι ο αντιρόεδρος της κυβέρνησης) για τις μεταρρυθμίσεις που δεν έχει φέρει η Νέα Δημοκρατία εδώ και 5 χρόνια, ρωτώντας τον ο κ Βελόπουλος πόσα χρόνια θέλει ακόμα να κυβερνήσει για να μην πηγαίνει ο πολίτης στη ΔΟΥ Χαλκίδας και να τον εκβιάζουν εφοριακοί που είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ. Πετάχτηκε και ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, με τον Κυριάκο Βελόπουλο να λέει «Την βραβεύσατε. Ήταν ο Αυτιάς, ήταν ο Σπανάκης, γιατι την βραβεύσατε;», αναφερόμενος στη βράβευση της εφοριακού τον περασμένο Φλεβάρη. Αμέσως, ο Μητσοτάκης φανερά εκνευρισμένος έφυγε από τη Βουλή με τον Κυριάκο Βελόπουλο να συνεχίζει την ομιλία του και να τον χαρακτηρίζει «καθ' έξιν ψεύτη».

Μ΄αυτή του την αντίδραση ο πρωθυπουργός νομίζω έδωσε στο κόμμα του κ Βρλόπουλου την «Ελληνική Λύση», ίσως και παραπάνω από 5% στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Εκτός αυτού, ο κ Βελόπουλος έδειξε το πώς πρέπει να γίνεται αντιπολίτευση στη συγκεκριμένη κυβέρνηση. Χωρίς ευγένειες, Με σκληρά λόγια για τα λάθη της κυβέρνησης που δεν είναι και λίγα. Γιατί αν δεν «ξυπνήσουν» ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα δούμε στις επόμενες εθνικές εκλογές την «Ελληνική Λύση» αξιωματική αντιπολίτευση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου