Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Eξαγορά της Nokia από την Rostelecom με τις «ευλογίες του Πούτιν»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξουσιοδότησε την Πέμπτη 30 Μαΐου μια θυγατρική της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Rostelecom να αγοράσει το μερίδιο της Nokia Solutions and Networks σε μια κοινοπραξία λογισμικού μεταξύ της Rostelecom και της Nokia, σύμφωνα με διάταγμα.

• •


Η Nokia είχε ανακοινώσει τον Απρίλιο του 2022 ότι θα αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά μετά την αποστολή στρατευμάτων από τον Πούτιν στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Σε ανακοίνωσή της, η Rostelecom ανέφερε ότι το προηγούμενο επιχειρηματικό της μοντέλο κατέστη αδύνατο μετά την αποχώρηση της Nokia από τη ρωσική αγορά. “Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί σύντομα”, δήλωσε η Rostelecom. “Άλλες λεπτομέρειες δεν αποκαλύπτονται”.

Η Ρωσία και η Δύση έχουν παλέψει για το καθεστώς των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η μία στη δικαιοδοσία της άλλης τα τελευταία δύο χρόνια, με τη Μόσχα να ανακοινώνει την περασμένη εβδομάδα μέτρα που θα της επιτρέψουν να κατάσχει περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν αμερικανικές εταιρείες και ιδιώτες στη Ρωσία.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει θέσει υπό “προσωρινό” έλεγχο αρκετές δυτικές εταιρείες από την έναρξη του πολέμου, μια κίνηση που ορισμένες από τις εταιρείες και δυτικοί αξιωματούχοι καταγγέλλουν ως παράνομη εθνικοποίηση.

Η Δύση έχει επίσης στοχοποιήσει τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα της Ρωσίας μέσω κυρώσεων στις εξαγωγές τεχνολογίας και υλικού.

 

   

Αναδημοσίευση: gr.gizchina.com

Πηγή: reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου