Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Τόσο ίδιοι με τρομερό μίσος

Παίζει σήμερα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Άγιαξ. Έχει πλεονέκτημα στο να περάσει στα play off του Champions league. Ως φίλος του Ολυμπιακού, όπως όλοι οι οπαδοί της ομάδας του Πειραιά μέσα τους, τους εύχομαι καλή επιτυχία.
Είμαστε τόσο ίδιοι όσοι αγαπάμε τις δυο αυτές ομάδες που όσοι έχουν μελετήσει την συμπεριφορά και των δυο τους λένε τους ΠΑΟΚτζήδες «Γάβρο του Βορρά». Αυτό τους εκνευρίζει βεβαίως.
Εγώ θα συμφωνήσω και θα εξηγήσω τα στοιχεία που με κάνει να πιστεύω πως είναι έτσι.
Πρώτον και κυριότερο προέρχονται και οι δυο από μεγάλα λιμάνια. Της Νοτίου (και της Ελλάδας) οι μεν, του Βορρά (και των Βαλανιών) οι δε.
Η δύναμή τους είναι η μαχητικότητα. Είναι αλήθεια πως τόσο έξω από την Τούμπα όσο και στου Καραϊσκάκη δεν πλησιάζεις εύκολα με οπαδικές πεποιθήσεις άλλης ομάδας, για διακριτικά δεν κάνω λόγο.
Βέβαια όταν δεν υπάρχει αγώνας εκεί κι επισκεφτείς τον χώρο, στου Καραϊσκάκη υπάρχει εμπορικό κέντρο, θα αγαπήσεις την αντίστοιχη ομάδα.
Όταν συζητάνε φίλαθλοι μεταξύ τους τόσο οι οπαδοί του Ολυμπιακού όσο και του ΠΑΟΚ το πρώτο που λένε είναι «Θα τους νικήσουμε με την δύναμη» σ.σ. άλλη λέξη σεξουαλικού περιεχομένου χρησιμοποιούν άλλα «Νίκη με δύναμη» εννοούν.
Οι Παναθηναϊκοί βάζουν μπροστά το μέγεθος της ομάδας και οικονομικού υπονοόντας και οι ΑΕΚτζήδες ως κατατρεγμένοι κλαψιάριδες και αδύναμοι μοιρολάτρες, λένε θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε.
Να πω σαν ομοιότητα ότι και οι δυο ομάδες είναι οι πολυνίκες των Αθηνών και της Β.Ελλάδας,
Και μία ομοιότητα με τους ΑΕΚτζήδες. Η κακομυριά. Αλλά αυτό είναι ίδιον της πόλης και φταίει πολύ το Αθηνοκεντρικό κράτος.
Για τους φίλους οπαδούς του ΠΑΟΚ που παρεξηγούντε με το γάβρος του Βορρά μπορούν να λένε τους Ολυμπιακούς «ΠΑΟΚια του νότου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου