Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΝΤΡΟΠΗ...

Ένιωσα χθες (Τετάρτη 2/11) το βράδυ που οι κ.κ. Σαρκοζί και Μέρκελ ανακοίνωσαν την ημερομηνία του δημοψηφίσματος καθώς και το θέμα του δημοψηφίσματος.
Το ότι αποδέχτηκε ένα δημοψήφισμα που το ερώτημα του να είναι «Ναι ή Όχι στο Ευρώ» είναι δείγμα το τί διαπραγματεύσεις έκανε ως τα τώρα. Και πιστεύω όχι μόνο ο ίδιος αλλά και ο τότε υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Κάναν ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΠΑΙΡΝΑΝ. Γι’ αυτό κι αντέδρασε έτσι η τρόικα όταν αρνήθηκε κάτι, αν αρνήθηκε γιατί το είδα σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα, κάτι ο κ. Βενιζέλος στα τέλη του Αυγούστου και τους παρακαλούσαμε να γυρίσουν
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε σχέση με το τι μπορεί να κάνει τώρα ο επόμενος πρωθυπουργός που μάλλον θα είναι ο κ. Σαμαράς, μια που είπαν τα αφεντικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Σαρκοζί και Μέρκελ) το «νέο μνημόνιο» δεν είναι διαπραγματεύσιμο,
Και για τέλος να γράψω σωστά το ανέκδοτο που ανέφερε χθες «τα Νέα»:
Με το που πήγε να αναλάβει την κυβέρνηση ο κ. Παπανδρέου, μετά τη νίκη του στις εκλογές του Οκτώβρη του 2009, απο τον κ. Καραμανλή του είπε ο απερχόμενος πρωθπουργος:
Συγχαρητήρια κ. Παπανδρέου για τη νίκη σας, σας εύχομαι καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας. Παραδοσιακά (όπως έδωσε και σε μένα ο Σημίτης) σου έχω 3 φακέλους για περίπτωση δυσκολιών.
Του ήρθαν τα δύσκολα του Γιωργάκη και ανοίγει τον πρώτο φάκελο:
«Ρίχτα στους προηγούμενους» διαβάζει
Πραγματικά άρχισε να κατηγορεί την κυβέρνηση κ. Καραμανλή και το κλίμα αλλάζει.
Ξανασφίγγουν σε λίγο καιρό τα πράγματα ανοίγει το δεύτερο φάκελο. «Ριχτά στα συμφέροντα» Πράγματι αλλάζει πάλι το κλίμα
Σήμερα μετά την καταστροφή, την δική του, ανοίγει τον τρίτο φάκελο ο Giorgos και διαβάζει.
«Ετοίμασε τρεις φακέλους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου