Δείτε εδώ το video
Οι απαντήσεις που πήρε ήταν σχετικές με την στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση σε θέματα διάλυσης της δημόσιας υγείας. Τα περισσότερα από αυτά τα μηνύματα σημείωναν κι ευχές για την ανάρρωση του πατέρα του.Την επόμενη ημέρα το πρωί, που ο 79χρονος Δημήτρης Καλλιάνος έφυγε από τη ζωή άρχισαν να γίνονται γνωστά κι άλλα πράγματα. Όπως το ότι η μητέρα του κ Καλλιάνου έδωσε φακελάκι 500 € σε γιατρό του Αττικού νοσοκομείου. Που τελικά αυτό ήταν το νοσοκομείο που κατήγγειλε ο κυβερνητικός βουλευτής.
Ουσιαστικά ποια ήταν η καταγγελία του; Ότι δεν έβαλαν τον πατέρα του ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας), αργότερα είπε πως ζητούσε ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας). Η απάντηση των γιατρών ήταν πως εφάρμοζαν τα πρωτόκολλα. Γιατί όμως υπάρχου, έτσι, αυτά τα πρωτόκολλα; Πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα, αλλά στην Ελλάδα είναι προσαρμοσμένα έτσι ώστε να καλύπτουν, όσο καλύτερα γίνεται τις ανάγκες. Γιατί δεν υπάρχουν πολλές ΜΕΘ ή γιατί δεν μπορούν να στελεχωθούν περισσότερες ΜΕΘ και ΜΑΦ.
Τα πράγματα «με τ’ όνομά τους» τα είπε ο αδερφός του βουλευτή, Χρήστος,(φωτο) που είναι καρδιολόγος στην Κύπρο: «Δεν υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν καταλυθεί τα πάντα»Σε συνδυασμό όλων αυτών των γεγονότων, αλλά και το γεγονός ότι ο βουλευτής κ Καλλιάνος ΔΕΝ κατηγορεί την κυβέρνηση αλλά τους γιατρούς του νοσοκομείου θεωρώ πως «βρίσκεται ακόμη σε σοκ» λόγω της άσχημης κατάληξης της περιπέτειας του πατέρα του.
Γιατί κατά τη γνώμη μου έπρεπε να παραιτηθεί. Γιατί όπως γράφω πιο πάνω τα πρωτόκολλα αυτά που εφαρμόζονται είναι λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων. Άρα ευθύνεται για τον θάνατο αυτό η κυβέρνηση, που «προμοτάρει» τους ιδιώτες. Τώρα γιατί ο κ βουλευτής δεν πήγε τον πατέρα του σε κάποια ιδιωτική κλίνική είναι μια απορία, που περιμένω κάποιος δημοσιογράφος να τον ρωτήσει.
Κι αυτό αμφιβάλω να γίνει μια που την Παρασκευή 26 Απριλίου, στην πρωινή εκπομπή του OPEN. ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, που θεωρώ κάνει την λιγότερη προπαγάνδα υπερ της Κυβέρνησης, ο Παναγίώτης Στάθης σχολίασε διαβάζοντας το πρωτοσέλιδο της «Εστίας»: «Δε θα ήταν σωστό να γίνει παρέμβαση του υπουργού να μπει ο πατέρας Καλλιάνος σε ΜΕΘ, αντί κάποιου άλλου».¨Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι ακριβώς αυτά τα λόγια που χρησιμοποίησε, αλλά το νόημα είναι το ίδιο. Δηλαδή το πρόβλημα θα λυνόταν αν δεν έκανε το ρουσφέτι ο υπουργός, παρεμβένοντας στους γιατρούς του Αττικού νοσοκομείου. Κι όχι πως η δημόσια υγεία στην Ελλάδα έχει τα χάλια της που υπονοεί με τον τίτλο της η εφημερίδα.
Κι εδώ που τα λέμε όλη αυτή η περιπέτεια του κυβερνητικού βουλευτή μου θύμισε στιγμές των παιδικών μου χρόνων στα τέλη της δεκαετίας του ‘70. Όταν, σαν όνειρο θυμάμαι, θρηνούσαν προκαταβολικά όποιον «έμπαινε στο νοσοκομείο». Γιατί η πιο πιθανή κατάληξη εέιναι να τον «βγάλουν τέσσερις» . Δυστυχώς εκεί μάλλον φτάνουμε πάλι, αν δεν έχουμε ήδη φτάσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου