Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η δεύτερη συνέχεια του 1821 και το Facebook

Την περασμένη Παρασκευή, τελευταία του Γενάτη, είχα γράψει τι συνειδητοποίησα από τι πρώτο επεισόδιο του 1821 του Σκάι. Αυτή την Παρασκευή δεν το έγραψα, αν και είδα το δεύτερο επεισόδιο. Γιατί;
Την Τρίτη το μεσημέρι είδα σε ορισμένα, εθνικιστικά με την παραδοσιακή έννοια (εθνικιστές θεωρώ είμαστε όλοι που αγαπάμε το έθνος μας κι όχι ότι είμαστε φασίστες όπως μάθαμε να λέμε) ότι ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος θα βγάλει το βράδυ τον Κολοκοτρώνη gay. Είμαι πολύ ευγενικός, μια που θα ’πρεπε να το γράψω με χυδαία.
Αν και δεν μ’ ενδιέφερε μια που τον Κολοκοτρώνη τον τιμώ γι’ αυτά που έκανε με τους Έλληνες στους Τούρκους κι όχι για το τι έκανε στο κρεβάτι του παρακολούθησα το επεισόδιο προσέχοντας πως θα το πει. Μια που πίστευα πως για να το γράφουν θα έχουν πληροφορίες. Οπότε ότι κι αν έλεγε ουσιαστικά πέρασε τελείως απαρατήρητο μια που το μυαλό μου ήταν στο τι θα λεγόταν για τον Κολοκοτρώνη και πως.
Τέλειωσε και δεν ειπώθηκε τίποτε. Έμαθα την μεθεπόμενη, από συνέντευξη του κ. Τατσόπουλου σε πρωινή εκπομπή, πως όλα ήταν μια παρεξήγηση στο facebook..
Επειδή οι «εθνικιστές» διαμαρτυρόταν για το τι λεγόταν στο ντοκιμαντέρ πως τα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας όλα πηγαίναν καλά, έγραψε ένας «φίλος» του Τατσόπουλου «και που να πείτε για τον Τούρκο γκόμενο του Κολοκοτρώνη». Συνεχίζοντας την πλάκα ο συγγραφέας έγραψε «δεν ήταν μόνο γκόμενος είχαν αρραβωνιαστεί» Ε αυτό ήταν έγινε χαμός. Μ΄έχρι και η «Ελεύθερη Ωρα» το έκανε πρώτο θέμα,
Να πω για τον τοίχο (wall) του facebook δεν γράφουμε πράγματα που μπορεί να παρεξηγήσει κάποιος. Είναι σα να φωνάζεις κάτι στην πραγματική μας ζωή σε κάποιον γνωστό από το απέναντι πεζοδρόμιο. Δε λες πράγματα που μπορεί να παρεξηγηθούν κι αν κάποιος «τσιγκλίσει» το διορθώνεις με κάποιο τρόπο. Θα μπορούσε να γράψει ας πούμε: «Δεν είχε μόνο έναν Τούρκο γκόμενο, απλά τους κανόνιζε όπου τους έβρισκε»
Είδα όμως πιο καλά την εκπομπή στο Internet. Να σας πω τι έμαθα;
Πως η Επανάσταση ήταν επανάσταση και ιδεών. Πως ο Κοραής και ο Ρήγας με τις ιδέες για ελευθερία που περάσαν στους Έλληνες τους ώθησαν να αποτινάξουν την σκλαβιά. Με μια στοιχειώδη οργάνωση που είχε κάνει η φιλική εταιρία και βοηθούμενοι απο την φαγωμάρα που είχε ο Σουλτάνος με τον Αλη Πασά.
Και φέρνοντάς τα όλα στο σήμερα σκέφτηκα πως για να επαναστατήσουμε θα πρέπει να έχουμε και την ιδέα (τόσο που μας κλείνουν σπίτι μας, λόγω ακρίβια κι απαγορεύσεων του τσιγάρου τι θα κάνουμε θα διαβάζουμε) την μουσική απ’ την Κυριακή η «Καθημερινή» δίνει μια καλη συλλογή με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, τα πιο πολλά για τον λαό μας είναι συνώνυμα της αντίσταση κατά της χούντας, υπάρχει και χαλαρή οργάνωση πολιτών. Η «Δεν πληρώνω».
Στο αυριανό επεισόδιο στον Σκάι στις 23:00 έχουμε το ξεκίνημα της Επανάστασης του 1821.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου