Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Οι απαγορεύσεις στην Ελλάδα



Σε συνέχεια το χθεσινού κειμένου μου και για να δείξω την γοητεία του μη νόμιμου τουλάχιστον στην Ελλάδα ανεβάζω σήμερα την ιστορία του Καποδίστρια με τις πατάτες όπως την βρήκα σε σοβαρό site. Η ιστορία της Ελλάδας αποδεικνύει πως κάπως έτσι οι Έλληνες λειτουργούμαι σ΄όλα τα συμβάντα στη ζωή μας. Ίσως γι’ αυτό οι  διαρκείς ξεσηκωμοί των Ελλήνων. Μεγαλώσαμε βλέπεις με το «Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει». Δεν μας λέει για το αντίθετο. Τώρα τα αντιμνημονιακά κόμματα και ομάδες είναι νόμιμες, οπότε περνά ο ζυγός. Κι όχι μόνο περνά αλλά και τον ευχαριστιέται (αν δεν αυτοκτονεί).
* * *
Στο δημιουργικό πρόγραμμα του Καποδίστρια για τη συγκρότηση του νεοσύστατου ελληνικού έθνους, μεγάλο μέρος είχε και η γεωργία. Σ’ αυτήν είχε βασίσει πολλές ελπίδες ο Κυβερνήτης και ήθελε να της δώσει μια καινούρια εξέλιξη.  Από τον «κ. Πικτέτ Καζανόβη εις Γενούην», ο οποίος είχε ιδιαίτερες γνώσεις για την καλλιέργεια της πατάτας, ζήτησε υλικό και οδηγίες.
Όταν το καράβι έφτασε στο Ανάπλι, πριν ακόμα το ξεφορτώσουν ο Κυβερνήτης κάλεσε  τους γεωργούς να πάνε να προμηθευτούν δωρεάν πατάτες για να τις σπείρουν. Κανείς όμως δεν πλησίασε. Τότε ο Καποδίστριας διέταξε να φρουρούν τις πατάτες. Το ίδιο βράδυ άρχισαν οι πατάτες να λιγοστεύουν από τους Έλληνες , που πήγαιναν κρυφά να τις πάρουν.
Τα ιστορικά στοιχεία όμως δείχνουν ότι η καλλιέργεια της πατάτας εισήχθη  με μεγάλη ευκολία στην Ελλάδα αφού το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού λιμοκτονούσε και η παραπάνω ιστορία 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου