Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Μάθαν πως χρεοκοπήσαμε
πλακώσαν και οι Τούρκοι

Λέμε για μετά από τον ερχομό του ΔΝΤ και την υπογραφή του μνημονίου πως βρισκόμαστε σε κατοχή πλέον. Φένετε υπερβολικό. Αυτό που έχουμε τώρα είναι ένα στάδιο. Κι εξγούμαι.
Πλακώσαν πλέον και οι Τούρκοι. Η Τουρκική Ziraat (Τράπεζα τουρκικών συμφερόντων που κάνει θραύση στην Θράκη θέλει να αγοράσει την αγροτική τράπεζα όπως και την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.
Μεγάλη τουρκική εταιρεία που πουλάει (άκουσον άκουσον) κουλούρια ανοίγει υποκατάστημα στην Αθήνα δίνοντας 12.000 Ευρώ για ενοίκιο στην (υποβαθμισμένη) Ομόνοια.
Τούρκοι επιχειρηματίες αγοράζουν κλειστά εργοστάσια στην Θράκη, όπως και χρεωκοπημένα ξενοδοχεία στα νησία μας.
Επειδή όταν τα διάβασα αυτά (φυσικά στην τηλεόραση ούτε λόγος) μ’ έπιασε το πατριωτικό μου. Ετσι μπήκα στο site της Ziraat Bank
Αφού παρατήρησα πως είναι η αντίστιχη ΑΤΕ της Τουρκίας (γι' αυτό το ενδιαφέρων για τη δική μας ΑΤΕ)ξαφνιάστικα: Υποκαταστήματα η συγκεκριμένη τράπεζα έχει και στην Αθήνα (στην οδο Ερμού μάλιστα) και στην Λευκωσία. Το κεφάλαιο σκέφτηκα δεν έχει πατρίδα και δεν σκέφτεται πατριωτικά. Εντάξει για την Ελλάδα που προσπαθούμε να έρθουμε κοντά, οι πολιτικοί μας κυρίως, αλλά και στην Λευκωσία;
Παρατήρησα πως της πόλεις της Θράκης, που έχουν Τουρκικά ονόματα και μ’ αυτά τις αναφέρουν οι γείτονές μας όπως εμείς την Κωνσταντινούπολη, τις αναφέρουν Ξάνθη και Κομοτηνή.
Αρχισα να ψάχνω παρακάτω: Τι γίνετε με τα επιτόκια. Εκεί ήρθε η δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξή μου:
Για 1 ως 29 μέρες επιτόκιο 3,5% !
Φανταστείτε τι έπαθα όταν είδα τις άλλες αποδόσεις:
Εως 5000 τουρκικές λίρες 7,25% και ως 20,000 7,5%
Ενα ευρώ 2,13 Τουρκικές λίρες
Κάνοντας τους υπολογισμόυς ξαφνιάστικα ακόμη μια φορά. Γιατί;
Μα με την αυτόματη ασυνήδιτη απορία μου:
Γιατί δεν ανοίγουν υποκατάστημα και στη Λάρισα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου