Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Γιατί δεν πρέπει να βρει διαφορετικούς
συμμάχους ο ΣΥΡΙΖΑ


Η Κυριακή 13 Ιανουαρίου ήταν η μέρα που αποχώρησε το κόμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» από την κυβέρνηση. Την ίδια μέρα έγινε στο Μέγαρο Μουσικής που διοργάνωσαν «προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς»
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε κι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην οποία απύθηνε χερετισμό. Όλη την εκδήλωση μπορείτε να την δείτε εδώ
Ο πρωθυπουργός μεταξύ των άλλων, επηρεασμένος ίσως από το πολιτικό διαζύγιο της ίδιας μέρας με τον Πάνο Καμμένο, έκανε πρόσκληση σε δυνάμεις της κεντροαριστεράς για συνεργασία. Η αντίθεση «Μνημόνιο – αντιμνημόνιο» που διέλυσε το παλιό πολιτικό σύστημα έπαψε να υπάρχει, όπως υπονόησε. Και επανερχόμαστε στην Κανονικότητα και πρέπει να συνεργαστούμε με «όμορους πολιτικά χώροι» πολιτικά χώρους.
Δηλαδή; Με το ΠΑΣΟΚ δηλαδή το ΚΙΝΑΛ ή όπως λέγεται το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου την υπόλοιπη ΔΗΜΑΡ και το μισό ΠΟΤΑΜΙ
Εδώ θα διαφωνήσω με τον κ. Τσίπρα. Δεν υπάρχει «κανονικότητα» να επιστρέψουμε. Γιατί μπορεί με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» να πάρθηκαν δύσκολες αποφάσεις και να περάσατε δύσκολα νομοσχέδια ώστε να βγούμε από τα μνημόνια, τώρα να επιστρέψουμε πού; Στην Ελλάδα της διαπλοκής; Μια που αυτοί που αποτελούν το ΠΑΣΟΚ, κυρίως την κοινοβουλευτική του ομάδα, είναι άνθρωποι της διαπλοκής. Αυτοί που στηρίζουν κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, ή είναι μπλεγμένοι, οι ίδιοι οι συγγενείς τους, με σκάνδαλα που ερευνά η δικαιοσύνη.
Για την ΔΗΜΑΡ; Ποια ΔΗΜΑΡ γι’ αυτούς που «αποκολλήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ» τον Ιούνιο του 2010 για να συνεργαστούν μετά από δυο χρόνια με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υπό τον Αντώνη Σαμαρά;
Όσο για το ΠΟΤΑΜΙ; Ότι απέμεινε από το ΠΟΤΑΜΙ δηλαδή μετά τον «τρύγο» που κάναν τα δυο πρώην κόμματα του δικομματισμού. Το κόμμα που βολόδερνε μεταξύ Σοσιαλδημοκρατίας και νεοφιλελευθερισμού πιστεύω πως «πνέει τα λοίσθια» μετά την χρεοκοπία του οικονομικού υποστηρικτή του. Του Ομίλου Μπόμπολα και του MEGA που του παρείχε άπειρο χρόνο προβολής.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε αυτά που θέλει να κάνει ακόμη η κυβέρνηση. Και τα ανέλυσε στην ομιλία της στο κοινοβούλιο την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στην ομιλία την ΜΗ παραίτησή της  αν και προέρχεται από τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Για να για να γίνουν όλα αυτά δεν βλέπω καμμιά, όμορη με τον ΣΥΡΙΖΑ, δύναμη έντρός Κοινοβουλίου. Μόνο Με δυνάμεις των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», την Κατερίνα Παπακώστα με την  «Νέα Ελληνική Ορμή» το κόμμα της και τον Νίκο Νικολόπουλο με το δικό του κόμμα το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος»
θα μπορούσαν να γίνουν. Κυρίως να «χτυπηθεί» η διαπλοκή και διαφθορά, που αυτή η Κυβέρνηση δείχνει να είναι σε καλό δρόμο. Παρά τα εμπόδια που βάζου μερικές φορές δικαστικές πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου