Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Λάθη της κ Γιάννας σχετικά με τον «Ελεύθερο Τύπο»

Έπεσα χθες βράδυ σε συζήτηση Ευαγγελάτου με τον «Χέρι χέρι». Χαρακτήρισε το «Ελεύθερο Τύπο» και την «Καθημερινή» σαν τις μοναδικές εφημερίδες που υποστηρίζουν την Νέα Δημοκρατία. Και σαφώς τώρα με το κλείσιμο του πρώτου, χάνει πολύ την δύναμή της επικοινωνιακά η κυβέρνηση.
Αυτό ειναι τεράστιο λάθος γιατί κυβερνητικές εφημερίδες είναι ο «Αδέσμευτος Τύπος» η «Απογευματινή» η «Βραδινή» ο «Ελεύθερος» και «Χώρα»
Αυτές (τωρα μόνο η Καθημερινή») είχαν νεοδημοκρατικούς προσανατολισμούς αλλά δεν έπαυαν και παύουν να βλέπουν πιο σφαιρικά τα πράγματα
Σήμερα η «Απογευματινή» διαμαρτύρεται που χαρακτηρίζουν τον «ΕΤ» ναυαρχίδα της παράταξης, και ο «Ελεύθερος» αναφέρεται σε ΠΑΣΟΚολιτούς φίλους της Γιάννας.
Αυτό ήταν ουσιαστικά η αποτυχία της κ. Αγγελοπούλου και της εταιρίας που σχεδίαζε την προβολή της . Δεν βρήκε τρόπο να κάνει γνωστό ότι ο «Ελεύθερος Τύπος» πλέον ήταν μια σύγχρονη δημοκρατική εφημερίδα.
Μου θυμίζει η ιστορία του «ΕΤ» τοπική μας εφημερίδα που κάποιοι δεν την πέρνουν γιατί «δεν είναι δική μας» και κάποιοι να λένε «ε δε θα την πάρουμε γιατί δική μας είναι ξέρουμε τι θα γράφει». Κι εδώ η διαφορά.
Οι νεοδημοκράτες λέγαν «ΔΕΝ είναι ΠΙΑ δική μας» και οι μη νεοδημοκράτες «κυβερνητικά τα γράφει τι να την πάρουμε»
Και γι αυτό οι επιχειρηματίες όσο πλούσιοι και να ναι δεν κάνουν για τον Τύπο. Ο Τύπος είναι αρρώστια χεριάζετε υπομονή να βγάλεις λεφτά (κάνοντας σωστές κινήσεις ή με λαμογιές) Οι επιχειρηματίες δεν έχουν υπομονή, άσε που έρχονται εκτός χώρου και ακούνε διάφορους παρατρεχάμενους (οι δημοσιογράφοι δεν είναι ο πιο ηθικός κλάδος). Ως να έρθουν οι διάδοχοι τους που πρέπει να «μολυνθούν» απο τον ιο της δημοσιογραφίας (άλλο λάθος του συγκεκριμένου τοπικού επιχειρηματία) και να γίνουν λίγο δημοσιογράφοι ρίχνουν συνέχεια λεφτά στην μαύρη τρύπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου