Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Η δημοκρατικότητα του ΣυΡιΖα

Είχαμε χθες την ορκωμοσία των βουλευτών μας που εκλέχτηκαν στις 4 του Οκτώβρη.
Όλα πήγαν κανονικά. Όλα; Όχι. Ως συνήθως τα κόμματα της αριστεράς αρνήθηκαν τον θρησκευτικό όρκο. Με μια διαφορά. Το ΚΚΕ έμεινε στην αίθουσα την ώρα που ήταν εκεί η ιεραρχία ενώ ο ΣυΡιΖα αποχώρησε.
Το ΚΚΕ από το 1974 σταθερά δεν το δέχεται. Κι επειδή υπάρχει μια γνησιότητα σ’ αυτή την απόφαση παραμένουν οι βουλευτές στις θέσεις τους. Απλά δεν συμμετέχουν, αν και υπάρχουν και κάποιοι που συμμετέχουν, όπως η Λιάνα Κανελή, διαφωνούντος με τη στάση αυτή του κόμματος.
Ο ΣυΡιΖα τώρα επέλεξε τώρα, παλαιοημερολογίτικα (καθυστερημένα δηλαδή μια που οι παλιοημερολογίτες πάνε 15 μέρες πίσω) τελείως αποφάσισαν να ταχτούν υπέρ του πολιτικού όρκου. Έστειλαν μάλιστα επιστολή στο προεδρείο της Βουλής και μάλιστα του απάντησε ο κ. Σιούτας (επειδή δεν είχε οριστεί το νέο προεδρείο). Ως εδώ όλα καλά. Μπορεί να συμφωνείς ή διαφωνείς αλλά οι απόψεις είναι σεβαστές. Όμως, εδώ να δεις δημοκρατικότητα ε;. Αποχώρησαν όσο ήταν οι ιεράρχες στην αίθουσα. Γι’ αυτό μάλιστα η κ. Ηρώ Διώτη δεν τους συνόδευσε, όπως τους συνοδεύουν οι νεότεροι βουλευτές.
Εδώ δε μπορεί κάποιος να αρνηθεί την απόφαση του κόμματος
Γιατί κ. Τσίπα εσύ που κόβεσαι για τα δικαιώματα των μεταναστών; Εμείς οι χριστιανοί που βρίσκονται στο κόμμα σας δεν έχουν δικαίωμα να ορκιστούνε;
Και κατηγορείς για δικτατορικό το ΚΚΕ. Μάλλον πιο δικτατορικός χώρος ειναι ο δικός σας, και κόβεσαι μόνο γι’ αυτούς που προβάλουν τα τηλεοπτικά κανάλια. ΑΙΣΧΟΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου