Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

Εικοσιέξι χρόνια μετά

18 του Οκτώβρη χθες και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για πρωθυπουργός της χώρας ο Γεώργιος Παπανδρέου ο νεότερος.
Όπως αναμενόταν βεβαίως πήρε 160 ψήφους, όλες των βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, παίρνοντας την σκυτάλη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον νεότερο. Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον νεότερο που παρατήθηκε και από πρόεδρος της ΝΔ και θα δώσει την σκυτάλη μετά από ψηφοφορία στα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ του 2007, στην Θεοδώρα – Ντόρα Κούβελου Μητσοτάκη (το Μπακογιάννη το κρατά καταχρηστικά).
Ετσι λειτουργεί η κληρονομική τηλεοπτική προεδρική δημοκρατία μας.

Τι σύμπτωση όμως ε; 18 Οκτώβρη ήταν όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου έπαιρνε θριαμβευτική νίκη με 48,07% από τη ΝΔ. Έναντι 35,88. Τα αποτελέσματα τα βάζω στον 1ο πίνακα. Μια εξουσία, που με μια μικρή διακοπή 1989 με 1993 κράτησε ως τον θάνατό του ο Ανδρέας , και το ουσιαστικό τέλος του ΠΑΣΟΚ. Μόνο την τυπική πράξη διάλυσης χρειαζόταν να υπογράψει μετά τον θανατό του ο Σιμήτης.
Πήρε την εξουσία από τον Γεώργιο Ράλλη (έξι μήνες πρωθυπουργό, που τον έκανε πρωθυπουργό ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνος Καραμανλής ο γηραιότερος όταν έβλεπε την συντριβή να έρχεται και δεν ήθελε να την υποστεί). Να μη ξεχνιόμαστε κάτι τέτοιο έκανε ο Σημίτης για να μη χάσει πέταξε την ήττα στον Γεώργιο Παπανδρέου του Ανδρέα.
Να σημειώσουμε πως ο Κωσταντίνος Καραμανλής ο νεότερος φάνηκε πιο γενναίος μια που ενώ έβλεπε την ήττα να έρχεται προκάλεσε τις εκλογές. Δημεσιεύω Στον 2ο πίνακα τα αποτελέσματά της

Κρίσεις για και τα δυο γεγονότα θα κάνω σε επόμενα σχόλια μου μια που «καταπιάστηκα» πολλά πράγματα
Πως τα ‘φερε η τύχη όμως ε; Να ορκίζεται πρώτη φορά ο γιος τη μέρα τη πρώτης νίκης του πατέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου