Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ας προσέξουν οι πολιτικοί μην έχουμε πισωγυρίσματα

Συνέβη και αυτό κατά την προχθεσινή συγκέντρωση των φορτηγατζήδων στο Σύνταγμα.
Κάποια στιγμή κατέβηκε από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» ο τέως. Ναι ο κοκός.
Το πως βρέθηκε εκεί κανείς δεν ξέρει κι ούτε έχει καμμιά σημασία. Το θέμα είναι πω κάποιοι τον ζητοκραύγασαν ανοιχτά. Φυσικά ακούστηκαν και τα «εσένα θέλουμε» και τα σχετικά.
Ως σήμερα τέτοιες εκδηλώσεις υποστήριξης υπήρχαν σε μερικά ορεινά χωριουδάκια που ο χρόνος σταμάτησε όταν ήταν νεαρός βασιλιάς. Μάλιστα για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν ήταν καν είδηση μια που θεωρούνταν γραφικοί. Τώρα κάτι τέτοιο έγινε στο κέντρο την Αθήνας και μάλιστα μπροστά στο ναό του κοινοβουλευτισμού.
Δεν θα το έδινα σημασία αλλά αυτές τις μέρες έγινα μάρτυρας δύο διαφορετικών συζητήσεων. Κάπου ειπώθηκε ότι «ούτε με την Χούντα δεν είχαμε τόσα οικονομικά προβλήματα, δεν είχαμε ελευθερία αλλά τουλάχιστον δεν έκλεβαν» και κάπου αλλού «Να έρθει κανένας Παπαδόπουλος να μας σώσει»
Βέβαια ο άνθρωπος που είπε το πρώτο, όπως τον έκοψα, πρέπει να είναι κοντά στα 40 γεννήθηκε δηλαδή εν μέσω της δικτατορίας ενω η δεύτερη κοπελιά αν πω πως γεννήθηκε την περίοδο που κυβερνούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου θα τη πω μεγάλη.
Μου λένε όλα αυτά ότι ο κόσμος και ξέχασε τι σημαίνει δικτατορία και βασιλεία και σιχάθηκε τους ανθρώπους που μας κυβερνούν χωρίς να έχουν το θάρρος και το ανάστημα να το σηκώσουν στο εξωτερικό.
Μόνο σ’ εμάς κάνουν τους καμπόσους τους σκληρούς τους άτεγκτους και τους αποφασισμένους. Σ’ εμάς εννοώ σ’ αυτούς που δεν τους ταΐζουμε και δεν έχουν συμφέροντα από τις δραστηριότητες μας.
Να προσέξουν όμως γιατί αυτή η ησυχία που επικρατεί φοβάμαι πως κάπου θα βγάλει. Και φοβάμαι και το κακό.
Δηλαδή να «μας σώσει» κάποιος συνταγματάρχης. Κι αν είναι συνταγματάρχης θα είναι πολύ καλό μια που υπάρχει τέτοια αειφορία και ψάχνουν με τόσο ζήλο να βρουν λεφτά που μπορεί να κάνει «κίνημα» κανένας λοχαγός και να μη πάρουν χαμπάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου