Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σειρά της (α/βαθιάς και β/βάθμιας
εκπαίδευσης να διαλυθεί

Ο μακαρίτης ο Μιλτιάδης Εβερτ ήταν γνωστός στην ελληνικό λαό με το παρατσούκλι «μπουλτόζας». Γιατί, το είπε και ο ίδιος μια που διέθετε και χιούμορ, πως όπου πάει τα σάρωνε όλα.
Τον ίδιο τίτλο ή παρόμοιο πρέπει να δοθεί και στη σημερινή κυβέρνηση. Γιατί εκτός από 1) Κυβέρνηση με αποφάσεις απο delivery (Κάνει ότι της λένε τα μεγάλα αφεντικά) 2) Κυβέρνηση κατοχής (Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς) 3) Είναι και ΚΚΕ Κυβέρνηση Κατεδάφισης Ελλάδος.
Κι αυτό γιατί είναι προσηλωμένη στο στόχο της. Τα ΛΕΦΤΑ.
Κι όχι να τα δώσει στον λαό της, αλλά στα αφεντικά της.
Τώρα μετά το ασφαλιστικό, το εργασιακό (του δημόσιου αρχικά τομέα και μετά του ιδιωτικού), τις μεταφορές, τα φαρμακεία και δεν θυμάμαι ποιους άλλους κατέστρεψε (ή επιχείρησε να καταστρέψει) τώρα σειρά έχει η εκπαίδευση.
Καταργούν σχολεία με στόχο λέει να κάνουν την παιδεία πιο καλή. Όμως το μόνο που τους ενδιαφέρουν είναι να εξοικονομήσουν λεφτά. Γιατί δεν είναι λογικό να συγχωνεύεται ένα τριθέσιο, ένα διθέσιο, κι ένα εξαθέσιο σχολείο σ’ ένα τετραθέσιο. Το παράδειγμα είναι από τον νομό Λάρισας. Όπως και η αναφορά της κ. Χριστοφιλοπούλου (υφυπουργός παιδείας) πως δεν είναι δυνατόν Θεσσαλία και Μακεδονία να έχει τους πιο πολλούς εκπαιδευτικούς. Λες και τους έπαιρναν τοπικά (Ας πάρουμε 100 για την Ανατολική Μακεδονία για παράδειγμα)
Θα μου πείτε πως κάνουν οικονομία; Δεν πρέπει να πληρώνουν μεταφορικά; Ναι θα πρέπει αλλά ως γνωστόν τι κράτος έχει ενταχθεί στο κίνημα «Δεν πληρώνω» και τα ΚΤΕΛ είναι απλήρωτα σε πολλές περιοχές από πέρυσι. Όσο για τις περιφέρειες, μια που εκεί πετάξαν το μπαλάκι, δεν έχουν πάρει (σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» της περασμένης Κυριακής) ούτε σεντ ώστε και οι περιφερειάρχες να είναι απλήρωτοι.
Βλέπε οι κυβερνώντες είναι πονόψυχοι. Αφού δεν μπορούν να πληρώσουν απηλλάγησαν από πολλά έξοδα φορτώνοντάς τα στις περιφέρειες. Ετσι αυτοί δεν πληρώνουν μόνο τις περιφέρειες.
Και καλά στις πόλεις οι αποστάσεις χιλιομετρικά είναι μικρές (ως χρόνος είναι μεγάλε( στα χωριά τι γίνεται;
Απλά θα φύγει ο κόσμος, μια που το παιδί δεν είναι εύκολο να κάνει 300 και 500 μέτρα με τα πόδια να πάει ως την πλατεία του χωριού, να πάρει το σχολικό για να πάει στο σχολείο το πρωί και το μεσημέρι να επιστρέψει μ’ όλες τις καιρικές συνθήκες, να πάει στην γειτονική πόλη δίπλα στο σχολείο.
Έτσι η κυβέρνηση με μια κίνηση καταφέρνει δυο πράγματα. Και διαλύει την εκπαίδευση και διαλύει και την επαρχία (τα χωριά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου