Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Οι «επώνυμοι» και τα social media
με αφορμή τον Βασίλη Τσάρτα




Έγραψε στις 3 Οκτωβρίου στο twitter ο Βασίλης Τσάρτας το tweet που έχω δεξιά. Εξέφρασε την άποψή του για ένα θέμα. Αφορμή γι’ αυτό ήταν το νομοσχέδιο που αφορούσε τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου.
Την γνώμη του δεν την κρίνω. Ή μάλλον την κρίνω όπως όλων των ανθρώπων που γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν μ’ άρεσε η τοποθέτησή του.
Αλλά και η κίνηση της Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών Μαρίνα Γαλανού να του κάνει μήνυση και αυτή την καταδικάζω.
Και αυτό γιατί ο κ. Τσάρτας είπε μια γνώμη που η βαρύτητά της δεν απέχει από τη γνώμη τη δική μου ή την δική σου, εσύ που διαβάζεις το κείμενο. Τον κ. Τσάρτα τον λάτρεψε ο κόσμος για το ποδοσφαιρο που έπαιζε κι όχι για τις απόψεις του. Στα social media όμως καλό είναι να λέει τη γνώμη του όπως όλοι μας.
Από την άλλη μ’ εκνευρίζει όταν κατακρίνονται κάποιοι «επώνυμοι» για τις πολιτικές τους θέσεις ή απόψεις τους σε διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Έχω διαβάσει στον Τύπο κι έχω ακούσει στις τηλεοράσεις και ραδιόφωνα κατακριτέα σχόλια κατά των κ.κ. Σφακιανάκη, Σαμπρίνας, Άντζυς Σαμίου ακόμα και της Άννας Μαρίας Λογοθέτη. Και γιατί; Γιατί γράφουν κάτι στο Facebook.
Γιατί να αντιδράει κανείς; Άλλο να είσαι «φίλος» ή να «τον ακολουθείς» εκεί οπότε απαντάς αν θέλεις.
Οπότε, για να γυρίσω και πάλι στον κ. Τσάρτα, αντί της μήνυσης η κ. Γαλανού θα μπορούσε να γράψει ένα κείμενακι που να επειχηρηματολογεί κατά των απόψεων Τσάρτα κι όχι να κάνει μηνύσεις. Βέβαια το θέμα είναι αν θα ακουγόταν όπως η άποψη του κ. Τσάρτα.
Αν είχε δίκιο θα ακουγόταν κι ας μην ήταν γνωστή, όσο ο πρώην διεθνής μας ποδοσφαιριστής. Και το έφερε έτσι η τύχη που ένα αντίστοιχο γεγονός πάλι με τον κ. Τσάρτα το επιβεβαιώνει αυτό.
Με αφορμή που δεν έδωσαν την σημαία στον μικρό Αμίρ, αν και και είχε κληρωθεί γι’ αυτό ο κ. Τσάρτας έγραψε το πρώτο από τα δυο tweet (που είναι μαζί). Το απάντησε κατάλληλα όμως ο αναπληρωματικός, όπως λένε όλοι, τερματοφύλακας του Πανιωνίου Γιώργος Μπαντής στο Facebook. Την ανάρτησή του την έχω κάτω.
Ο κ. Μπαντής δεν έχει την καριέρα του κ Τσάρτα, αλλά και ακούστηκε η απάντησή του και «μπράβο» τον είπαμε όσοι συμφωνούμε μαζί του. Αλλά και ανάγκασε τον κ Τσάρτα να απαντήσει, με το δεύτερο, από αυτά που είναι μαζί, tweet.
 



Πηγή: vice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου