Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Μαύρα περιβραχιόνια φόρεσαν μαθητές στην παρέλαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας


Φυσικά η είδηση «δεν έπαιξε» πουθενά. Οι μαθητές του ΓΕΛ Ευρωπού, έκαναν παρέλαση με μαύρα περιβραχιόνια. Και οι μαθήτριες όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, ήταν μαυροφορεμένες.
Και μιλάμε για ένα σχολείο που βρίσκεται στον Ευρωπό. Που βρίσκεται ο Ευρωπός; Στην Κεντρική Μακεδονία, είναι κωμόπολη της περιφερειακής ενότητας νομού Κιλκίς και σε απόσταση σε απόσταση 44 χιλιομέτρων δυτικά από την πόλη του Κιλκίς
* * *
Οι μαθητές του ΓΕΛ Ευρωπού στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, επέλεξαν να φορέσουν μαύρα περιβραχιόνια και να διαμαρτυρηθούν και με αυτόν τον τρόπο για τα δικαιώματά τους στην εκπαίδευση και στην παιδεία.
Οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης του συγκεκριμένου Λυκείου δεν παρακολουθούν καμία ώρα στη θετική κατεύθυνση, καθώς δεν έχουν έρθει ακόμη καθηγητές. Συνέπεια αυτού είναι να πραγματοποιούνται μόνο τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, δηλαδή γίνεται μάθημα δύο ώρες την ημέρα.
Οι μαθητές καθημερινά κάνουν κατάληψη στο σχολικό τους κτίριο, σε μία προσπάθεια να ακουστούν, καθώς δικαίως νιώθουν πως τους γκρεμίζουν τα όνειρα. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα συμμετέχουν σε Πανελλήνιες Εξετάσεις με στόχο να εισαχθούν στις Σχολές που έχουν επιλέξει, αλλά….δεν έχουν διδαχθεί ακόμη κανένα από τα εξεταζόμενα αυτά μαθήματα. αύριο, Τρίτη 29 Οκτωβρίου, έξω από το Δημαρχείο Πολυκάστρου.
Η πολιτεία σίγουρα είναι άδικη προς τα συγκεκριμένα παιδιά, αφού τα στερεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.


Κάνουν μάθημα μόνο 2 ώρες την ημέρα
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς υπήρχε η διαβεβαίωση πως θα έρθουν οι καθηγητές που θα διδάξουν τα μαθήματα της θετικής κατεύθυνσης της Β΄ και της Γ΄ Λυκείου. Τέλη Οκτωβρίου και δυστυχώς οι μαθητές των συγκεκριμένων τάξεων πηγαίνουν στο σχολείο και παρακολουθούν μαθήματα μόνο Γενικής Παιδείας.
Οι μαθητές έχουν πλέον γεμίσει με άγχος και αβεβαιότητα για το μέλλον τους, αφού θα εξεταστούν πανελλαδικά σε μαθήματα που ακόμη δεν έχουν διδαχθεί, μαθήματα που θα κρίνουν την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια ή Τεχνολογικά Ιδρύματα, μαθήματα που θα κρίνουν το μέλλον τους.
Δεν είναι το μοναδικό σχολείο το οποίο αυτή την περίοδο τελείται υπό κατάληψη για ανάλογους λόγους.
Οι μαθητές νιώθουν πως τους στερούν το μέλλον τους και τα όνειρά τους και διεκδικούν τα δικαιώματά τους.



Αναδημοσίευση: skglife.gr  και ξανα από το skglife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου