Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Στη Γερμανία κλέβουν έργα τέχνης και στην Αυστρία …σοκολάτες


Μια διαφορετική είδηση κυριάρχησε τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ:
Αφορά μία από τις μεγαλύτερες ληστείες συλλογών έργων τέχνης στη μεταπολεμική Ιστορία της Ευρώπης πραγματοποίησαν κλέφτες που αφαίρεσαν εκατοντάδες αντικείμενα συνολικής αξίας μέχρι ένα δισεκατομμύριο ευρώ από Μουσείο της Δρέσδης
Η γερμανική αστυνομία αναζητά τους δράστες που εισέβαλαν στον «Πράσινο Θόλο» μέσω ενός μικρού παραθύρου, αφού προκάλεσαν φωτιά τις πρώτες πρωινές ώρες προκαλώντας διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και τους συστήματος συναγερμού.
Ο «Πράσινος Θόλος» αποτελείται από 10 δωμάτια γεμάτα με περίπου 3.000 είδη κοσμημάτων και αναγνωρισμένων αριστουργημάτων. Το κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά αποκαταστάθηκε ανοίγοντας ξανά για το κοινό το 2006.
Ένας από τους πιο πολύτιμους θησαυρούς είναι το «πράσινο διαμάντι» της Δρέσδης, που τώρα βρίσκεται ως δάνειο μαζί με άλλα πολύτιμα κομμάτια στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.
Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη ληστεία στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια, μετά την κλοπή ενός γιγαντιαίου νομίσματος 100 κιλών και 24 καρατίων, αξίας 3,6 εκατομμυρίων ευρώ, από το Μουσείο Bode του Βερολίνου το 2017.
Πραγματικά ενδιαφέρουσα είδηση, αλλά κανείς δεν έδωσε σημασία σε μια άλλη ληστεία. Που μπορεί να «η λεία» της να είναι υποπολλαπλάσια, μόνο 500.000 ευρώ αλλά σίγουρα πιο γλυκιά:
* * *
ερευνητές προσπαθούν να ανακτήσουν σχεδόν είκοσι τόνους σοκολάτας Milka, αξίας περίπου 50.000 ευρώ, που έκαναν φτερά στο ταξίδι τους προς το Βέλγιο, ανέφερε σήμερα η αστυνομία.
 Το φορτηγό της μεταφορικής εταιρίας που έπρεπε να παραλάβει, στις 15 Νοεμβρίου, το γαστριμαργικό φορτίο που είχε μόλις βγει από το εργοστάσιο της Milka στο Μπλούντεντς, στο δυτικό τμήμα της χώρας, «είχε στην πραγματικότητα κλεμμένη πινακίδα κυκλοφορίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Στέφαν Έντερ, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τιρόλου.
 Η επιχείρηση του Τιρόλου που είχε αναλάβει τη μεταφορά είχε αναθέσει την παράδοση σε μια άλλη, ουγγρική εταιρία, η οποία με τη σειρά της ζήτησε από μια υπεργολαβική εταιρία στην Τσεχία να διασχίσει την Ευρώπη για να παραδώσει το φορτίο στο Βέλγιο.
 Ένας άγνωστος εμφανίστηκε στη συνέχεια στην ουγγρική μεταφορική εταιρία λέγοντας ότι ήταν ο Τσέχος οδηγός στον οποίο είχε πιστωθεί η παραγγελία αυτή και ο οποίος πήγε να παραλάβει το φορτίο στην Αυστρία.
 Έδειξε στο αυστριακό εργοστάσιο της Milka στο Μπλούντεντς πλαστά παραστατικά και φόρτωσε στο φορτηγό τις σοκολάτες, οι οποίες δεν έφθασαν ποτέ στον προορισμό τους. Παραμένουν μέχρι σήμερα άφαντες όπως και το φορτηγό.
 Σύμφωνα με την αστυνομία του Τιρόλου, η κλοπή τέτοιων ποσοτήτων σοκολάτας είναι σπάνια αλλά όχι πρωτόγνωρη. Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί ήδη στην περιοχή.



Αναδημοσίευση: mikrometoxos.gr και news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου