Ασχολήθικα στις 18 Δεκεμβρίου με το θέμα της «μεγάλης επένδυσης», όπως πανηγύριζε η κυβέρνηση, για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το θέμα δείχνει να έχει κι άλλη διάσταση.
Φίλος και… συνδαιτυμόνας του φυγόδικου Μιχάλη Χριστοφοράκου φαίνεται ότι είναι ο εκ Μονάχου Έλληνας δικηγόρος Σταύρος Κωνσταντινίδης, νομικός σύμβουλος της εταιρίας των Αλβανών «επενδυτών» από τα Σκόπια, τους οποίους υποδέχθηκε μετά βαΐων και κλάδων η κυβέρνηση για να φτιάξουν εργοστάσιο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα!
Ας δούμε τι έγραψε σχετικά η «κυριακάτικη Δημοκρατία» στις 3
Ιανουαρίου 2021.
• • •
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος (φωτο αριστερά) υπήρξε μεγάλος πρωταγωνιστής του κολοσσιαίων διαστάσεων σκανδάλου δωροδοκίας πολιτικών προσώπων από τη Siemens και φυσικά ο μεγάλος απών της σχετικής δίκης, αφού απολαμβάνει την ελευθερία του στο Μόναχο υπό την προστασία της γερμανικής κυβέρνησης, που αρνείται σθεναρά την έκδοσή του.
Στην περίεργη υπόθεση, την οποία η κυβέρνηση αποκαλεί «ακόμα μία επένδυση κολοσσού στην Ελλάδα», ανέδειξε η εφημερίδα «δημοκρατία» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα και έρχεται να αποκαλύψει άλλη μία ενδιαφέρουσα πτυχή της: τoν πρωταγωνιστικό ρόλο στο deal ενός ανθρώπου του Χριστοφοράκου!
Ο βασικός νομικός σύμβουλος της Next.e.GO
Στη διαδικτυακή φιέστα που στήθηκε προ ημερών για να παρουσιαστούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «Μade in Greece», εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που χαιρέτισε την «επένδυση των 100.000.000», στη λίστα των παρόντων στην εκδήλωση βρισκόταν ακόμα ένα πρόσωπο: ο βασικός νομικός σύμβουλος της Next.e.GO, όπως ανέφερε η παρουσίαση του υπουργείου Εξωτερικών, δικηγόρος Σταύρος Κωνσταντινίδης (δεξιά στη φωτο).
Το όνομα του συγκεκριμένου δικηγόρου, ο οποίος έχει την έδρα του στη Γερμανία, είχε εμφανιστεί στην ελληνική επικαιρότητα και στο παρελθόν. Ειδικότερα, μετά την αποκάλυψη του μεγαλύτερου μεταπολιτευτικού πολιτικοοικονομικού σκανδάλου, της Siemens. Μάλιστα, η ονομαζόμενη «ατζέντα Τσακάλου», η ατζέντα δηλαδή στην οποία η γραμματέας του διευθύνοντος συμβούλου της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκου κατέγραφε όλες τις επαφές, τα ραντεβού και κάθε λογής «αιτήματα» που υπήρχαν, έδειξε ότι ο Στ. Κωνσταντινίδης είχε αρκετές επαφές με τον «ισχυρό άνδρα» της εταιρίας, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει βρει φιλόξενο καταφύγιο στη Γερμανία.
Στην «ατζέντα Τσακάλου» συναντάται αρκετές φορές το όνομα του δραστήριου δικηγόρου με έδρα στο Μόναχο, τόπο κατοικίας του «Mr. Siemens». Από την «ατζέντα Τσακάλου» προέκυψε, επίσης, ότι η Μονή Βατοπαιδίου είχε γίνει κέντρο επισκέψεων υψηλών προσώπων της Γερμανίας.
Μείζον πολιτικό ζήτημα η «ελαφρότητα»
Η πρωταγωνιστική εμπλοκή, βεβαίως, στο επικείμενο deal με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενός δικηγόρου, κολλητού και συνδαιτυμόνα του καταζητούμενου Χριστοφοράκου, όπως προκύπτει εμφανώς από την αλληλογραφία με την κυρία Τσακάλου, δεν είναι ποινικά κολάσιμη. Ούτε αποδεικνύει εξ ορισμού την εμπλοκή της Siemens στην υπόθεση. Δημιουργεί όμως μείζον πολιτικό ζήτημα για την ελαφρότητα με την οποία η κυβέρνηση εξετάζει τους φακέλους των υποψήφιων επενδυτών ή και για την εκλεκτική προτίμηση σε… παλαιούς γνώριμους.
Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι η βασική εταιρία Ecolog και το επενδυτικό fund της αλβανικής φαμίλιας Ντεστάνι, που πηγαινοέρχεται στα Σκόπια διαφημίζοντας τη «μακεδονική» καταγωγή της, διοικούνται από κάποιον Αλί Βεζβάι. Και αυτός είχε επίσης περάσει μία δεκαετία ως στέλεχος στα γραφεία της Siemens…
Αναδημοσίευση: newsbreak.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου