Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, είχα «postαρει» ένα κείμενο (δείτε το εδώ), που εξηγούσε τα λάθη που κάνουμε κατά τη φόρτιση που smartphone μας. Αναδημοσιεύω μερικές ακόμη πληροφορίες, που όλοι πρέπει να ξέρουμε για να βρίσκεται σε καλή κατάσταση το «έξυπνο κινητό μας» και η μπαταρία του.
• • •
Ζούμε και πεθαίνουμε με το κινητό μας, σπάνια δίνοντάς του την ευκαιρία να επανεκκινήσει και να ανανεωθεί.
Για πολλούς από εμάς, τα smartphone μας έχουν γίνει βασικό κομμάτι της ζωής. Επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τη δουλειά μας, αλληλεπιδρούμε με τους φίλους και την οικογένειά μας, ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο έχουμε πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες όπως οι τραπεζικές μας υπηρεσίες και η υγειονομική περίθαλψη.
Το φροντίζεις όμως σωστά; Οι ειδικοί λένε ότι η γνώση απλών συμβουλών φροντίδας, όπως η συχνότητα απενεργοποίησης, μπορεί να επηρεάσει δραστικά το πόσο καλά θα συνεχίσει να αποδίδει το τηλέφωνό σας όσο παλιώνει. Αυτό σημαίνει ότι η απλή γνώση του πότε να κάνετε restart, μπορεί να σας εξοικονομήσει εκατοντάδες δολάρια από την πιθανή πρόωρη αντικατάσταση του τηλεφώνου σας.
Αλλά πόσο συχνά χρειάζεται να κλείνουμε τα smartphone μας; Σε αντίθεση με το πόσο συχνά χρειάζεται να κλείνεις τον υπολογιστή σου, το smartphone σου έχει έναν πιο γρήγορο κανόνα που πρέπει να ακολουθείς: Μία φορά την εβδομάδα, να το κλείνεις, να το αφήνεις να ξεκουραστεί τουλάχιστον ένα λεπτό και μετά μπορείς να το ενεργοποιείς πάλι, σημειώνει το Reader’s Digest.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους υποτίθεται ότι πρέπει να επανεκκινείτε το τηλέφωνό σας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και είναι για καλό σκοπό: Διατήρηση της μνήμης, μειώνεται η πιθανότητα κρασαρισμάτων, πετυχαίνεις πιο ομαλή λειτουργία και παράταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.
Για την καλή υγεία της μπαταρίας
Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές και κόλπα για τη διατήρηση της καλής υγείας της μπαταρίας των κινητών μας:
- Αποφύγετε τις ακραίες θερμοκρασίες. Τόσο οι υψηλές όσο και οι χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να βλάψουν την μπαταρία, γι’ αυτό προσπαθήστε να διατηρήσετε τη συσκευή σας σε κανονικό εύρος θερμοκρασίας.
- Χρησιμοποιήστε τον σωστό φορτιστή – χρησιμοποιήστε τον φορτιστή που συνοδεύει τη συσκευή σας. Ή έναν γνήσιο φορτιστή τρίτων κατασκευαστών που είναι συμβατός. Μην χρησιμοποιείτε φορτιστές που είναι πολύ ισχυροί ή πολύ αδύναμοι για τη συσκευή σας.
- Φορτίζετε την μπαταρία σας τακτικά. Είναι καλύτερα να φορτίζετε συχνά την μπαταρία σας με μικρότερες περιόδους φόρτισης παρά να την αφήνετε να αδειάσει εντελώς και μετά να την επαναφορτίζετε. Προσπαθήστε να διατηρήσετε το επίπεδο της μπαταρίας σας μεταξύ 20% και 80%.
- Αποφύγετε την υπερφόρτιση – αποσυνδέστε τη συσκευή σας από την πρίζα μόλις φορτιστεί πλήρως. Αν την αφήσετε συνδεδεμένη στην πρίζα για παρατεταμένες περιόδους, μπορεί να προκληθεί βλάβη στην μπαταρία – ακόμα και αν το λειτουργικό σύστημα έχει λειτουργία προστασίας.
- Απενεργοποιήστε ορισμένες λειτουργίες. Απενεργοποιήστε λειτουργίες όπως Bluetooth, Wi-Fi και υπηρεσίες τοποθεσίας όταν δεν τις χρησιμοποιείτε για να εξοικονομήσετε διάρκεια ζωής της μπαταρίας.
- Χρησιμοποιήστε λειτουργίες εξοικονόμησης μπαταρίας – πολλές συσκευές διαθέτουν λειτουργίες εξοικονόμησης μπαταρίας που μπορούν να βοηθήσουν στην επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Χρησιμοποιήστε αυτές τις λειτουργίες όταν γνωρίζετε ότι δεν θα μπορείτε να φορτίσετε τη συσκευή σας για λίγο.
- Διατηρήστε τη συσκευή σας ενημερωμένη – οι ενημερώσεις λογισμικού συχνά περιλαμβάνουν βελτιώσεις στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, επομένως φροντίστε να διατηρείτε τη συσκευή σας ενημερωμένη.
Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να συμβάλετε στη διατήρηση της καλής υγείας της μπαταρίας. Και να επεκτείνετε παράλληλα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.
Αναδημοσίευση: itspossible.gr και gr.gizchina.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου