Άκουσα χθες κι έναν αντίλογο για την συμπεριφορά του «Καλλικράτη» σε σχέση με τους υποψήφιους και τους «Καποδιστριακούς» Δήμους.
Ο αντίλογός μου ήταν και είναι, πως δεν αντιμετωπίζεται σαν ενιαίος χώρος ο Δήμος. Και υπάρχουν διαφορετικά ψηφοδέλτια σε κάθε Δήμο.
Άνθρωπος που λέει πω γνωρίζει το πνεύμα του νόμου, και μάλλον έτσι είναι, μου είπε ότι εδώ είναι μια μικρή Βουλή. Κι έτσι έχουμε τους εκπροσώπους της Αγιάς των Ευρυμένων της Λακέρειας και της Μελιβοίας.
Σωστό από μια άποψη. Για να έχουν φωνές όλοι οι «Καποδιστριακοί» δήμοι που αποτελούν τον «Καλλικρατικό». Μια που αν δεν υπήρχε αυτό το αίσχος θα ήταν οι πιο πολλοί υποψήφιοι από το πιο σημαντικό χωριό ή πόλη και τ’ άλλα θα έσβηναν.
Τώρα γιατί δεν ακολουθήθηκε αυτό και στον «Καποδίστρια»; Ποιος ξέρει. Ίσως γιατί δεν το περίμεναν, να σβήσουν τα πιο πολλά χωριά, και το πείραμα απέτυχε. Τώρα επιχειρούν άλλο πείραμα.
Θα είχε νόημα αυτό που κάνουν, κατά την προσωπική μου γνώμη, αν το έκαναν στις περιφερειακές εκλογές και τους «Καλλικρατικούς Δήμους». Μαλλον όχι σε επίπεδο Θεσσαλίας αλλά σε επίπεδο Νομού. Δηλαδή στη Λάρισα ο αντιπεριφερειάρχης, ο τίτλος για μένα πάντα θα είναι νομάρχης, να έχει αντιπροσώπους της Λάρισας, της Αγιάς, του Κιλελέρ κλπ όλων τον δήμων που αποτελείται. Αφού οι αποφάσεις του Νομαρχιακού συμβουλίου έχου σχέση μ’ έναν ενιαίο χώρο. Το νομό της Λάρισας. Πρέπει να επανέρθουμε στην τωρινή Νομαρχιακή διοίκηση και οι νομάρχες της Περιφέρειας να εκλέγουν τον Περιφερειάρχη. Να τον εκλέγουν ψηφίζοντας μεταξύ τους κάποιο άλλο πρόσωπο μια που η θέση αυτή είναι ασυμβίβαστη μ’ αυτή τπυ νομάρχη.
Τώρα το βλέπω πως μάρκες Περιφέρειες έχουν ζυγό αριθμό νομών. Αυτό διορθώνεται αναδιοργανώνοντας τις περιφέρειες προσθέτοντας ή αφαιρώντας όμορους νομούς ανάλογα με το πως χρειάζεται. Μάλιστα η κοινωνία έχει ουσιαστικά δείξει την αναδιοργάνωση αυτή. Ο νομός Φθιώτιδας άνετα μπορεί να έρθει στη Θεσσαλία και στη συνείδηση του κόσμου είναι Θεσσαλικός νομός. Βέβαια οι κυβερνήσεις στις δημοτικές αναδιαρθρώσεις του χώρου (μάλιστα του ΠΑΣΟΚ) κάναν τα σχέδια στον χάρτη και μετά τα φέραν στον κόσμο.
Ας δούμε όμως πιο καλά κι αυτό το πείραμα. Μια που είμαστε πειραματόζωα.
Θα μου πείτε αυτό που προτείνω χρειάζεται πολλούς συμβούλους. Δημάρχου Προέδρους. Γραμματείς.
Μα και ποια η διαφορά πάντα η χώρα μας δεν είναι γεμάτη φαρισαίους που μας διοικούν από την απελευθέρωση ως σήμερα;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου