Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Καλλικράτης: Η διάλυση της Ελληνικής υπαίθρου συνεχίζεται

Είχα κι έχω ένσταση για τον θεσμό του «Καλλικράτη» όπως είχα ΚΑΙ για τον «Καποδίστρια». Πίστευα πως θα διαλυθεί η Ελληνική ύπαιθρος, όπως κι έγινε με τον «Καποδίστρια». Αν και μας είπαν για καλύτερη οργάνωση της υπαίθρου δεν τα κατάφεραν. Μας είπαν για λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα πάρουν για τον Καποδίστρια, χρεοκόπησαν την Ελλάδα και με τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης (έτσι λένε τουλάχιστον) φτιάξαν δημαρχία να στεγάσουν τους «Καποδιστριακούς» δήμους για να πάρουν τα λεφτά κάποιοι (αυτούς που θα εννοούσε ο κ Πάγκαλος, μαζί τα φάγαμε). Τώρα από 1/1/11 δηλαδή θα «φωλιάζουν πουλιά».
Χθες (Τρίτη 19/10/10) στην «Ελευθερία» της Λάρισας είδα δημοσιευμένα τα ονόματα όλων των συνδιασμών του νομού. Και εντυπωσιάστηκα.
Υποτίθεται όταν γίνεται κάποιος δήμος, οι περιοχές αυτές συνενώνονται και ο χώρος είναι ενιαίος, Αν είχε τόση μεγάλη επιτυχία η προηγούμενη συνένωση τότε εκεί πρέπει να είναι τα τοπικά συμβούλια. Φυσικά αυτό δεν ισχύει.
Καταστράφηκαν τα χωριά όταν είχαν τοπικά συμβούλια, που να μην έχουν καθόλου. Όχι ότι κάναν τίποτε εν πάσει περιπτώσει.
Παρατήρησα το εξής, και ας πάρουμε τον πρώτο (αλφαβητικά) δήμο του νομού Λάρισας.
Γράφει το ψηφοδέλτιο:
Δήμος Αγιάς υπ. δήμαρχος τάδε
Εκλογική περιφέρεια Αγίας - Ονόματα υποψήφιων
Εκλογική περιφέρεια Ευρυμένων - Ονόματα υποψήφιων
Εκλογική περιφέρεια Λακέρειας - Ονόματα υποψήφιων
Εκλογική περιφέρεια Μελιβοίας - Ονόματα υποψήφιων
Μετά
Δημοτική Κοινότητα Αγιάς - Ονόματα υποψήφιων
Τοπική Κοινότητα Αετολόφου - Ονόματα υποψήφιων κλπ. Συνεχίζονται όλα τα χωριά των τεσσάρων Καποδιστριακών δήμων που συνενώθηκαν.
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά και γιατί να μη κατάλαβα, αν εγώ ψηφίζω π.χ. στον Αετόλοφο του «Καποδιστριακού δήμου» Αγιάς το ψηφοδέλτιο που θα ψηφίσω θα έχει τους υποψήφιους της Εκλογικής περιφέρειας Αγιάς και της Τοπικής Κοινότητας Αετολόφου.
Για το τοπικό συμβούλιο το καταλαβαίνω να εκλέξω άτομα μόνο της περιοχής μου. Για τον δήμο; Γιατί να μη μπορώ να ψηφίσω κάποιον που να είναι στην Εκλογική περιφέρεια Ευρυμένων; Δεν είμαστε, υποτίθεται, ενιαίος δήμος;
Αν ήθέλαν να κρατήσουν κατά κάποιο τρόπο τους Καποδιστριακούς δήμους θα έπρεπε να βάλουν Καποδιστριακά συμβούλια σ’ αυτούς,
Δηλαδή. Να συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο, το Καποδιστριακό και μετά το δημοτικό.
Είμαι υπερβολικός ε; Και δεν είναι ανόητοι (να μη πω καμμιά βαριά κουβέντα) αυτοί που διαλύσαν και συνεχίζουν να διαλύουν, την ελληνική ύπαιθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου