Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ξανά απλήρωτοι οι Stageρς και συμβασιούχοι μια
που χρεοκοπούμε οι υπουργοί & οι βουλευτές ;

Έγραφα τι προάλλες για την αντιμετώπιση των stageρς από την πολιτεία που τους καθυστερούσαν χρήματα 3-4 μηνών. Τους πληρώσαν ένα μήνα και τώρα τους καθυστερούν πάλι. Πιο πολύ ακόμη, μερικές μέρες ίσως.
Βλέπω τώρα στην τηλεόραση, στην εκπομπή της κ. Τσαπανίδου, πως συμβασιούχοι του υπουργείου πολιτισμού, που η συμβασή τους λήγει στις 30 Οκτωβρίου έχουν καταλάβει την Ακρόπολη.
Το αίτημά τους; Να να ανανεωθεί η σύμβαση; Οχι.
Είναι απλήρωτοι είκοσι δύο μήνες. Και να μη ξεχνάμε πως η παρούσα κυβέρνηση έχει πλέον δώδεκα μήνες. Και το κυριότερο εξελέγη δηλώνοντας πως λεφτά υπάρχουν. Κι έδωσε λεφτά ως τον Φλεβάρη να μας πετάξει στον καιάδα του ΔΝΤ την ημέρα της ονομαστικής γιορτής ο πρωθυπουργός μας.
Η πλάκα είναι πως πριν από λίγο μάλλον την εκκενώνουν βίαια. Και μάλιστα απωθούσαν και τους δημοσιογράφους να μη τραβήξουν πλάνα. Απ’ ότι λένε μπήκαν τελικά από την δίπλα είσοδο.
Ακούγονται φωνές. «Ντροπή που τέτοιες εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η Ακρόπολη είναι μνημείο πολιτισμού». Τα ίδια λέγαν και όταν το ΠΑΜΕ είχε βάλει το πανό στα Αγγλικά και Ελληνικά «λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε ή αντισταθείτε» δεν θύαμε καλά.
Φοβάμαι ότι η Ακρόπολη εκτός από μνημείο πολιτισμού θα γίνει και σύμβολο αντίστασης κατά της «χούντας του ΔΝΤ» όπως έγινε το Πολυτεχνείο σύμβολο αντίστασης κατά της «χούντας των συνταγματαρχών». Κι αν την επταετία καταπιέστηκαν βάναυσα η Έλληνες και το Πολυτεχνείο συμβολίζει την απελευθέρωση τους, με το ΔΝΤ καταπιέζεται όλος ο μη ιμπεριαλιστικός κόσμος.
Και μια απορία που πρέπει να την ξαναδιατύπωσα.
Αλήθεια με τα χρήματα αυτά που κόβουν από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και απ’ αυτά που κερδίζουν μη πληρώνοντας τους συμβασιούχους και τους stageρς θα βγάλουν τίποτε να πληρώσουν το χρέος μας;
Γιατί δεν κόβουν την βουλευτική αποζημίωση; Και μιλώ να είναι αμισθί και οι 300 και οι υπουργοί επί ένα χρόνο επειδή υπάρχει έκτακτη ανάγκη. Έτσι δε μας λένε;
Θα μου πείτε έκανα περικοπές στους μισθούς τους και στις αμοιβές τους από συμμετοχές σε κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Ναι αλλά αυξήσαν, έμαθα, τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών και πλέον τα χρήματα που παίρνουν υπερκαλύπτουν τα ποσά των μειώσεων τόσο των αποζημιώσεων από τη συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές
Μια που οι συνεδριάσεις τους αυξήθηκαν. .
Δεν ξέρω αν μέσα σ’ αυτές είναι και οι εξεταστικές και οι προανακριτικές, ελπίζω αν και δεν το πιστεύω να μην είναι.
Γιατί λοιπόν να τους πιστέψω πως κινδυνεύει η Ελλάδα; Αφού οι πολιτικοί μας ειναι οι μόνοι που δεν χάνουν; Αντιθέτως κερδίζουν από τα μέτρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου