Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

«Υπάρχει λύση;»:Το βιβλίο του ανθρώπου
που έφτασε την χώρα λίγο πριν στην χρεωκοπία



Eίναι δυνατόν να δίνει συμβουλές ο άνθρωπος που με τις μ@λ@κιες του έφτασε την Ελλάδα εδώ που την έφτασε;
Και μάλιστα λίγο πριν την χρεωκοπία παρέδωσε την χώρα στον Κωστάκη. Κι έφυγε παραδίνοντας και το κόμμα τον Γιωργάκη.
Πώς χρεωκόπησε την χώρα;
Πρώτα προτρέποντας τον λαό στον τζόγο του Χρηματιστηρίου, και φυσικά ο παίζων χάνει ειδικά  όταν παίζεις με «λαμόγια». 
Μετά χρεώνοντας την χώρα για τους Ολυμπιακούς αγώνες με πολλά άχρηστα έργα και μερικά από αυτά που μπορούσαν να είναι χρήσιμα «Χάρτινα» .
Και τέλος στερώντας την χώρα από το νόμισμά της. Αντικατέστησε τη δραχμή μας, με ένα «σκληρό νόμισμα» το ευρώ με τρελή ισοτιμία. Δεν έφτανε αυτό αλλά τα περισσότερα προϊόντα έμειναν στις ίδιες τιμές (όσο περίπου είχαν Χ 340,75) και οι απολαβές μας πήραν την κατιούσα.
Ας δούμε το νέο βιβλίο του ανθρώπου που πρέπει να κατηγορηθεί στην Ελλάδα, κατά τη γνώμη μου. για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
* * *
Καταπέλτης για τη σημερινή Κυβέρνηση είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης στο βιβλίο του «Υπάρχει λύση;». Το βιβλίο αποτελεί έναν διάλογο-συζήτηση με τη μορφή ερωτο-απαντήσεων με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη.
Ο κ. Σημίτης αφού προχωρά σε μια ανάλυση των λόγων που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση χρέους περιγράφοντας ταυτόχρονα την ασάφεια που επικρατεί σήμερα ως προς το τι μέλλει γενέσθαι, κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση ότι φλυαρεί ακατάπαυστα και προβαίνει σε μία «ακατάσχετη  παραγωγή επαγγελιών που συνήθως ξοδεύονται δωρεάν».
Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, γράφει ο κ. Σημίτης «αγνόησε τελείως την πραγματικότητα, δεν είχε κανένα εφαρμόσιμο σχέδιο, ακολούθησε ιδεοληψίες και έχει ως καθοδηγητική γραμμή τον όσο το δυνατόν στενότερο έλεγχο του κρατικού μηχανισμού».
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι «Έχασε πολύτιμο χρόνο σε άσκοπες διαπραγματεύσεις, η οικονομική κατάσταση της χώρας χειροτέρευσε κατά πολύ, και επιβαρύνθηκαν ακόμη περισσότερο εκείνοι για τους οποίους δηλώνει ότι μάχεται».
«Ο πρωθυπουργός κρατά αποστάσεις από τις διάφορες απόψεις και ελάχιστες φορές παίρνει θέση. Κανένα θέμα δεν κλείνει, όλα ανακυκλώνονται, έως ότου δεν μπορεί πια να γίνει διαφορετικά», είναι η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Σημίτη.
Στο εισαγωγικό του σημείωμα αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Η βροχή πληροφόρησης στα μέσα ενημέρωσης είναι βροχή αινιγμάτων. Ο πολίτης δυσκολεύεται να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει, ποιες θα είναι οι εξελίξεις και, κυρίως, τι σημαίνουν γι’ αυτόν. Η κυβέρνηση τον διαβεβαιώνει ότι προχωρεί τώρα προς τη ρύθμιση του χρέους. Πώς; Οι εταίροι μας επιμένουν ότι συμφώνησαν με την Ελλάδα να ρυθμίσουν το χρέος το 2018.
Ο πολίτης διαβάζει ότι πρόκειται να αποφασισθούν βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αλλά προς το παρόν είναι υπό συζήτηση μόνο τα βραχυπρόθεσμα. Ποια είναι τα υπόλοιπα παραμένει άγνωστο, όπως άγνωστο είναι επίσης το πότε θα προσδιορισθούν και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις τους. Νέοι φόροι; Νέα ρύθμιση συντάξεων; Νέα μείωση του εισοδήματός του;
Οι μεν τον διαβεβαιώνουν ότι όλα θα καλυτερεύσουν στο άμεσο μέλλον, οι δε ότι το μέλλον θα είναι σκοτεινό για απροσδιόριστο χρόνο. Επικρατεί σύγχυση και αβεβαιότητα. Όχι μόνο ο ίδιος δεν μπορεί να κατανοήσει τους όρους του παιχνιδιού, αλλά και όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τα θέματα αυτά διερωτώνται τι μπορούν να θεωρήσουν βέβαιο...».


Αναδημοσίευση: thetoc.gr και protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου