Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Τι συμβολίζει η αγωγή της Παπακώστα
στον Μητσοτάκη ζητώντας μόνο 50 Ευρώ


«Σερφάρωντας» στο διαδύκτιο σε ειδησιογραφικές σελίδες είδα στο site της Κυριακάτικης εφημερίδας DOCUMENTO, κείμενο της δημοσιογράφου Κατερίνας Κατή που αναφέρει στην αρχή:
  • Λάβρα εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα  στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον του για «ύβρεις, συκοφαντίες και προσβολές της προσωπικότητας αλλά και της πολιτικής της υπόστασης», με αφορμή δημόσιες δηλώσεις του για τη στάση της στη συμφωνία των Πρεσπών.
     Τον κατηγορεί ως υπεύθυνο «για τη στροφή στις αρχές και τις αξίες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας» και του χρεώνει «ακρότητες» που προέρχονται από τον αντιπρόεδρό του, οι οποίες «είναι μη συμβατές με το Κόμμα Αρχών το οποίο ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής».
     Η αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν διεκδικεί χρήματα ως αποκατάσταση ηθικής βλάβης καθώς ζητά μόνο το απολύτως συμβολικό ποσό των... 50 ευρώ.

Αν θέλετε να δείτε όλο το κείμενο της κ. Κατή μπορείτε να το βρείτε στο documentonews.gr Αλλά εγώ θα σταθώ εδώ, γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση το ποσό που ζητά η κ. Παπακώστα (φωτο). Και μιλάω για το πολύ μικρό ποσό των 50 Ευρώ, μια που έχουμε συνηθίσει σε αγωγές να ζητιούνται τεράστια ποσά, ύψους χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ.
Την βρίσκω ιδιοφυή  την κίνηση της υπουργού, να ζητήσει ένα τόσο μικρό ποσό από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γιατί δείχνει πως με την αγωγή της αυτή δείχνει πως δε θέλει να «βγάλει χρήματα» ή να «φανεί φιλάνθωπος» χαρίζοντάς τα σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αλλά να αναγκαστεί ο κ. Μητσοτάκης να συμφωνήσει με την κ Παπακώστα.
Κι αυτό είναι μία καλή τακτική σε αντίθεση με τις άλλες αγωγές που ακούμε. Με πρόσβαλε λέει ο άλλος και του ζητώ ένα εκατομμύριο για ηθική αποκατάσταση. Σιγά κύριε, θα μπορούσε να του απαντήσει κανείς. Τόσο αξίζει η ηθική σου; Δηλαδή θα μπορούσε κανείς πληρώσει ο άλλος και να σε προσβάλει;
Να θυμηθούμε εδώ τη αντίδραση την δεκαετία του ‘90 του μακαρίτη, πλέον, Τζίμη Πανούση στην αντίστοιχη αγωγή του Γιώργου Νταλάρα. Είχε καταδικαστεί ο Τζιμάκος να μη αναφέρει στις παραστάσεις του το όνομα του Νταλάρα. Και του επέβαλαν ρήτρα ενός εκατομμυρίου δραχμές για κάθε φορά που το κάνει. Είχε βγει λοιπόν σε παράστασή του και είχε πει: «Αυτή τη βδομάδα έβγαλα τρία εκατομμύρια παραπάνω. Οπότε μπορώ να τα ξοδέψω όπως θέλω εγώ. ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΝΤΑΛΑΡΑΣ, ΝΤΑΛΑΡΑΣ»
Αν ο κ. Νταλάρας έκανε τότε το αντίστοιχο με τη κ. Παπακώστα, απλά θα γινόταν γνωστή η καταδίκη του Πανούση. Και θα τέλειωνε εδώ το θέμα. Γιατί μ’ αυτό που έκανε ο αξέχαστος καλλιτέχνης, ταύτισε τον Νταλάρα με μια ακριβά εκδιδόμενη γυναίκα. Αφού του περίσσευαν χρήματα, μπορούσε να τα ξοδέψει όπως είπε στη παράστασή του. Κι αυτός το έκανε έτσι, αφού τόσο κόστιζε η προσβολή του Νταλάρα, κατά την δικαστική απόφαση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου