Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Οι πρώτες παρενέργειες της «ανάπλασης» του κέντρου της Λάρισας, είναι εδώ


Σε λίγο τελειώνει και ο δεύτερος μήνας του 2019. Και αυτές τις μέρες συμπληρώνονται δύο μήνες από την μέρα που δόθηκε στην κυκλοφορία η ημι-πεζοδρομημένη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Δυστυχώς οι παρενέργειες της ανάπλασης του κέντρου άρχισαν ήδη να φαίνονται σε όλη την πόλη. Αν και θα έπρεπε κατά κάποιο τρόπο, να πανηγυρίζω γιατί όλα αυτά τα έγραψα σε σημείωμά μου πριν από ένα περίπου χρόνο, δείτε εδώ, με στεναχωρεί που δικαιώνομαι.
 Ήδη η περιοχή που πήγαν οι ΔΟΥ και το ΕΦΚΑ διαμαρτύρονται για τη μεγάλη κυκλοφορία. Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ στο πρωτοσέλιδο της τοπικής «Ελευθερίας» (στη φωτό μέρους του πρωτοσέλιδου που παραθέτω δεξιά πάνω απο τη διαφήμιση) την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, που το κείμενο υπάρχει στην ιστοσελίδα της εφημερίδας εδώ.
Θα συμβούλευα στους κατοίκους να το συνηθίσουν, γιατί πλέον έτσι θα γίνεται. Αν προσθέσουμε ακόμη πως στις ΔΟΥ πλέον δεν υπάγονται οι πολίτες μόνο της Λάρισας και των περιχώρων αλλά και όλου το νομού. Ευτυχώς που οι Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το διαδίκτυο έχει μπει αρκετά πλέον στη ζωή μας και στα φορολογικά, και δε χρειάζεται να επισκεπτόμαστε τόσο συχνά την εφορία.
Αλλά και στο ΕΦΚΑ, πρωην ΙΚΑ, που επιπλέον καταργήθηκαν πλέον τα γραφεία στις άλλες πόλεις του νομού επιβαρύνουν την κυκλοφορία στην συγκεκριμένη περιοχή. Κι εδώ η  μηχανοργάνωση που σχεδόν ολοκληρώθηκε, άρα και απομακρύνεται η ανάγκη να πάμε στις διοικητικές υπηρεσίες. Όμως όλα τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης ενοποιήθηκαν (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κά) άρα εκεί μπορεί να χρειαστεί να πάει εργαζόμενος, ή συνταξιούχος, όλων των ταμείων.
Συμβολή της Μανδηλαρά
με τον πεζόδρομο της Ασκληπιού
Φυσικό είναι εκτός των κατοίκων που διαμαρτύρονται, πως πρέπει να «τρίβουν τα χέρια τους» ιδιοκτήτες των υγειονομικών καταστημάτων στις δυο πλατείες. Γιατί όποιος τελειώνει τη δουλειά του στην Εφορία για παράδειγμα, θα θέλει  απολαύσει κι ένα καφεδάκι στην Νεάπολη ή στη Φιλιππούπολη για να χαλαρώσει.
Όμως και το κέντρο έχει τα παράπονά του. Βασικά έγινε προχειροδουλειά. Κι εκτός από αυτά που σχολίασα πριν ένα μήνα, ήδη πλακάκια χαλάνε στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ανέδειξε το onlarissa.gr, και στην Μανδηλαρά, τόσο στην διασταύρωση με τη Ρούσβελτ όσο και σ’ αυτήν με την Ασκληπιού. Στην Ασκληπιού μάλιστα δεν ομαλοποίησαν, «ίσιωσαν», την επιφάνεια που τοποθέτησαν τα πλακάκια με συνέπεια φυσικά να σπάσουν.
Παρατηρείται βέβαια να υπάρχουν πλακάκια που να κουνιούνται αν τύχει και πατήσεις πάνω και σίγουρα θα σύντομα καταστραφούν. 
Ειδικά αυτό στην Τρίγωνη πλατεία που σίγουρα «θα ταλαιπωρηθούν» όταν τοποθετήσει τα τραπεζοκαθίσματα το σουβλατζίδικο που είναι εκεί.
Και μπορεί να δείχνουν σχολαστικότητες όλα αυτά, αλλά σίγουρα είναι άσχημα μηνύματα η ερημιά που παρατηρήθηκε στην τρίγωνη Πλατεία τις Κυριακές του Φεβρουαρίου. Ίσως να είναι συμπτωματικό. Παρ’ όλο που οι ημέρες αυτές θύμιζαν «προχωρημένη Άνοιξη».

Το φαινόμενο αυτό, η έλλειψη κόσμου από το κέντρο εκτός των δύο πλατειών, τόσο τις ηλιόλουστες Κυριακές όσο και τις μέρες που είναι κλειστή η αγορά παρατηρείται τελευταία. Και περιμένω λίγο να δω πως θα εξελιχθεί και θα ασχοληθώ σε επόμενο σημείωμά μου. Όπως και με άλλες περιοχές της πόλης που οι κάτοικοι διαμαρτύρονται στο facebook και τους επισημαίνεται να μη διαμαρτύρονται δημοσίως να μη δημιουργούνται εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου