Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Οι επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό από τις πρόσφατες ευρωεκλογές


Τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών, δεν είχαν επηρέασαν την πολιτική ζωή της χώρας. Τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ που αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει εκλογές, λίγους μήνες πριν αυτές διεξαχθούν στην ώρα τους.  Όσο και τη ΝΔ που αποθρασύνθηκε που νομίζει πως ήδη κυβερνά. Βέβαια τα φιλικά της Μέσα Μαζικής ενημέρωσης δεν το θεωρούν αυτό, αλλά έχουν σίγουρη τον θρίαμβο της ΝΔ. Και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όμως έχουν παρενέργειες και σε μικρότερα κοινοβουλευτικά κόμματα. Το ΠΟΤΑΜΙ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα διεκδικήσουν την ψήφο μας στις 7 Ιουλίου.
Ως προς το ΠΟΤΑΜΙ θεωρώ πως «ξέμεινε από χρηματοδότη». Θεωρώ πως το κόμμα αυτό ιδρύθηκε για να υπερασπίσει τα συμφέροντα του Μεγαλοεργολάβου μετόχου το MEGA και ιδιοκτήτη της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ. Από τη στιγμή που ο Μπόμπολας χρεωκόπησε, πήγαινε από «κεκτημένη ταχύτητα» και γι’ αυτό έκανε κάποιες «λογικές κινήσεις». Συμμάχησε με το ΠΑΣΟΚ ως που τα έσπασαν, συμφωνούσε με την Κυβέρνηση μέχρι που πήρε 1,5% στις ευρωεκλογές. Και τώρα δεν κατεβαίνει στις εκλογές, επειδή θ’ αλλάξει αρχηγό σε συνέδριο τον Σεπτέμβριο.
Αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Που ιδρύθικαν διαδικτυακά από τον Πάνο Καμένο αρχές του 2012 και πήρε 10,6%.
Εδώ αρχίζουν τα μεγάλα του λάθη. Το πρώτο και μεγαλύτερο, ήτανη κόντρα που είχε τον Μάιο του 2012 με την προεδρία της Δημοκρατίας για ένα no paper που είχε δώσει στην συνάντηση τον πολιτικών αρχηγών. Αυτή την κίνηση ποτά δεν την παραδέχτηκε ο ίδιος και του στοίχισε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 που έχασε τρεις μονάδες και πήρε 7,51%
Μετά η πτωτική τάση συνεχίστηκε, με το 3,46% στις Ευρωεκλογές του 2014. Αλλά στις εθνικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 πήρε 4,75% αλλά του Σπτεμβρίου του ίδιου έτους 3,69%. Τα ποσοστά στις εθνικές εκλογές πιστεύω πως τα έδιναν οι «όχι τόσο αριστεροί» που πίστευαν στον ΣΥΡΙΖΑ. Και πράγμαρι πιστεύω πως βοήθησε το κόμμα αυτό την νυν κυβέρνηση.
Όμως η μη στήριξη της κυβέρνησης στην «συμφωνία των Πρεσπών», όχι τόσο στην μη ψήφισή της αλλά στην αποχώρηση από αυτή, ήταν η αρχή του τεράστιου λάθους. Που ολοκληρώθηκε με την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου. Η χαριστική βολή ήταν που έβαλε τον Τάκη Μπαλτάκο σ’ αυτό.
Ο Μπαλτάκος, να θυμίσω ήταν στη ΝΔ και είχε θέση, στο Υπουργείο Εξωτερικών επί κυβέρνησης Σαμαρά. Έκανε επαφές με τη Χρυσή Αυγή, ήταν ο σύνδεσμος δηλαδή της τότε κυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή. Ο Ηλίας Κασιδιάρης τον βιντεοσκόπησε κρυφά σε μια συνομιλία τους. Την συνομιλία αυτή την έδωσε στη δημοσιότητα ο ίδιος ο Κασιδιάρης (βλέπε το πιο κάτω βίντεο) μετά την ποινική δίωξη της Χρυσής Αυγής επί κυβέρνησης Σαμαρά, λόγω της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Ο Μπαλτάκος λοιπόν διώχθηκε από τη ΝΔ.
Τον μάζεψε πρόσφατα ο Πάνος Καμμένος και απομακρύνθηκαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες όλοι οι μη ακροδεξιοί τους που ψήφιζαν . Έτσι στις πρόσφατες Ευρωεκλογές πήραν ούτε 1% των ψήφων 0,89%. Κι επειδή το «γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη», ο Πάνος Καμμένος καλεί τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν στις 7 Ιουλίου ΝΔ. Προφανώς μιλάει για τους 45.149 που τον ψήφισαν τον Μάιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου