Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Το Twitter για αρχάριους


Είναι γνωστό πως τα social media έχουν μπει στη ζωή μας. Ειδικά το Facebook και με την κυριαριαρχία των smartphone το χρησιμοποιούν όλοι. Αυτό οφείλεται και ότι όλα είναι απλά σ’ αυτό.
Μιλώντας σε κάποιον που δεν έχει πολυασχοληθεί με το twiter, θα σου πει πως έχει «όρους που δεν πολυκαταλαβαίνει» και πως δεν απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.
Η «Εφημερίδα των συντακτών» την Δευτέρα 20 Μαΐου είχε ένα ενδιαφέρων ένθετο με τίτλο: Τιτιβίσματα στη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου και υπότιτλο ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤ ΣΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. Εκεί υπάρχει ο παρακάτω χρηστικός «οδηγός» που αναδημοσιεύω
* * *
# Hashtag

Ένα από τα πιο διαδεδομένα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στο Twίtter. Η προσθήκη του συμβόλου της δίεσης # μπροστά από μία λέξη ή φράση έχει αποτέλεσμα την εμφάνισή τους σε λίστα με όλα τα tweets που περιέχουν την ίδια λέξη ή φράση. Κάνοντας κλικ σ' ένα hashtag εμφανίζεται αυτή η λίστα 

@username ή Twitter Handle 
Το όνομα του χρήστη. Το username αποτελεί τον τρόπο αναγνώρισης ενός χρήστη στο Twίtter. Πάντα του ονόματος ενός χρήστη προηγείται το σύμβολο @. Όταν κάποιος Θέλει να αναφέρει κάποιον άλλο χρήστη στο Twίtter, τότε χρησιμοποιεί το @ και το ανάλογο όνομα. 

Account 
Ο λογαριασμός ενός χρήστη στο Τwitter. Για να δημιουργηθεί χρειάζεται ο χρήστης να δώσει ένα όνομα και να το συνδέσει με ένα emaίl ή τηλέφωνο. 

Block 
Κάθε χρήστης στο Twίtter μπορεί να «μπλοκάρει» έναν άλλον χρήστη, απαγορεύοντάς του να τον ακολουθεί ή να τον προσθέτει σε λίστα. 

Follower 
Ο ακόλουθος, δηλαδή ένας λογαριασμός του Twitter που ακολουθεί έναν άλλο λογαριασμό. Για να ακολουθήσει κανείς έναν λογαριασμό πρέπει να κλικάρει στο εικονίδιο Follow που βρίσκεται δίπλα στο όνομα κάθε χρήστη στο προφίλ του. Όλοι στο Twitter μπορούν να ακολουθούν όλους τους άλλους ταυτόχρονα, με την εξαίρεση των λογαριασμών που είναι ιδιωτικοί. Κάνοντας follow έναν λογαριασμό μπορεί κανείς να δει όλα τα tweets αυτού του λογαριασμού στην tίmeline τou. 

Mention 
Η αναφορά. Ως mention ορίζεται κάθε αναφορά σε κάποιον άλλο λογαριασμό σε ένα tweet. Για να κάνει ένας χρήστης mention σε κάποιον άλλον, πρέπει μέσα στο tweet του να συμπεριλάβει το σύμβολο @ ακολουθούμενο από το username του άλλου χρήστη. 

Like 
Συμβολίζεται με μια καρδιά. Πατώντας lίke σε ένα tweet δείχνει κάποιος σε έναν άλλον χρήστη ότι του αρέσει το περιεχόμενό του. 

List 
Κάθε χρήστης μπορεί να φτιάξει θεματικές λίστες προσθέτοντας σε αυτές άλλους λογαριασμούς. Έτσι μπορεί να παρακολουθεί σε μία timeline τα tweets των συγκεκριμένων λογαριασμών. 

Profile 
Το προφίλ παρουσιάζει τις πληροφορίες που ένας χρήστης Θέλει να μοιράζεται δημόσια, καθώς και τη λίστα με τα tweets που έχει δημοσιεύσει. 

Retweet 
Η ενέργεια της αναδημοσίευσης ενός tωeet κάποιου άλλου χρήστη. Το tweet αναδημοσιεύεται αυτούσιο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να συνοδεύεται από κάποιο προσωπικό σχόλιο. 

Reply 
Η ενέργεια της απάντησης στο tweet ενός άλλου χρήστη. Κάθε tweet έχει έναν αριθμό που δείχνει τα συνολικά replίes που μπορεί να έχει λάβει. 

Timelίne 
Πρόκειται για τη ροή των tweets σε πραγματικό χρόνο. Στη Home Tίmelίne κάθε χρήστης μπορεί να βλέπει όλα τα tweets των λογαριασμών που ακολουθεί. 

Tίmestamp 
Η ημερομηνία και ώρα που αναρτήθηκε ένα tweet στο Twίtter. Μπορεί κανείς να δει την πληροφορία αυτή στη γραμμή κάτω από το περιεχόμενο του tweet. 

Trends 
Ως trend ορίζεται ένα θέμα ή hashtag που βρίσκεται στα πιο δημοφιλή του Twίtter. Ο προσδιορισμός των trends γίνεται αλγοριθμικά και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε γεωγραφική τοποθεσία. 

Tweet 
Η ανάρτηση. Ενα tweet μπορεί να περιλαμβάνει κείμενο, φωτογραφίες, GIFs και βίντεο. Τα tweets που δημοσιεύει ένας χρήστης εμφανίζονται σε tίmelίnes στο Twίtter και μπορούν να ενσωματωθούν σε ιστοσελίδες και blogs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου