Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

Συγχαρητήρια στον Απόστολο Καλογιάννη
για την ευρεία του νίκη - «ο Θεός βοηθός»
για τον εμπορικό κόσμο της Λάρισας


Διεξήχθησαν χθες οι επαναληπτικές (2ος γύρος) των δημοτικών εκλογών. Δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν όπως τα περίμενα. Ο νυν κι επόμενος δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης είχε μια θριαμβευτική νίκη κατά της Ρένας Καραλαριώτου. Ο κ. Καλογιάννης έλαβε 32.260 ψήφους ή 57,42% έναντι 23.925 ή 43,58 %.
Δε θέλω να πω τίποτε για τους πολίτες της Λάρισας, που επανεξέλεξαν τον κ. Καλογιάννη. Εγώ προσωπικά δεν είδα το «έργο» που εκτίμησαν οι Λαρισαίοι. Και δεν ζω σε κάποιο χωριό που τα «κέρδισε» σχεδόν όλα η κ. Καραλαριώτου. Ο κ Καλογιάννης «πήρε» την Κοιλάδα την Ραχούλα και την Γιάννουλη που είναι ουσιαστικά Λάρισα.
Ζω στο κέντρο της πόλης και απορώ τι είδαν οι συμπολίτες μου. Και ειδικά ο εμπορικός κόσμος της πόλης. Που ταλαιπωρείται από τους διαλυμένους πεζόδρομους, και απειλείται από τον αποκλεισμό από τους πελάτες. Μακάρι, για τους έμπορους να κάνω λάθος στο τελευταίο. Αλλά γιατί όσο συνεχίζονται τα έργα όλο και πιο πολύ νιώθω να δικαιώνομαι;
Πολύ φοβάμαι πως η νίκη αυτή του κ. Καλογιάννη είναι «η ταφόπλακα» τόσο για τον εμπορικό κόσμο, όσο και για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων στο κέντρο της Λάρισας. Φυσικά ημέρα που είναι δε θα γράψω για περίεργες συμπτώσεις με τα εμπορικά κέντρα έξω από την πόλη, για ατέλειες στα δημοτικά έργα, για ακριβά πάρκιγκ που πρέπει να πληρώνουν οι επισκέπτες της πόλης κλπ. Αυτά έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας να τα λέμε.
Θέλω να τονίσω πως ευτυχώς, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τότε, καθιέρωσε την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές. Έτσι στην δεύτερη αυτή θητεία του ο κ. Καλογιάννης όχι μόνο δε θα είναι ανεξέλεγκτος, και «κάποια στραβά» πράγματα δε θα μπορέσει να τα «περάσει από το δημοτικό συμβούλιο».
Γιατί θα είναι επικεφαλής της πλειοψηφίας και θα έχει 21 δημοτικούς συμβούλους. Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ Καραλαριώτου θα έχει 20 δημοτικούς συμβούλους. Ενώ ο κ Κρίκης 3 ο κ Γούλας 2 όπως και ο κ. Γαμβρούλας, ενώ δημοτικός σύμβουλος εκλέγεται και ο κ Βαϊούλης..
Βέβαια δεν ξέρω πως θα λειτουργεί το Δημοτικό συμβούλιο. Αν μπορεί να υπάρξει ανατροπή του δημάρχου, από κάποιον άλλο δημοτικό σύμβουλο. Και για να προλάβω τις σκέψεις σας φυσικά ΔΕΝ θέλω ανατροπή του κ. Καλογιάννη από κανέναν Δημοτικό σύμβουλο. Γιατί αυτό σημαίνει ένδειξη διαπλοκής (πώς έλεγε ο ίδιος ο κ. Καλογιάννης το 2014 πριν γινεί δήμαρχος; ότι είναι ένδειξη διαπλοκής οι απ’ ευθείας αναθέσεις δημοτικών έργων; ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ)
Αρκεί λοιπόν να υπάρχει ένα «τίμιο και αξιόλογο» Δημοτικό συμβούλιο. Κι έχει «όλα τα εχέγγυα» να διαρθρωθούν πολλά πράγματα στην πόλη μας.
Αφού δώσω ακόμη μια φορά τα συγχαρητήριά μου στον κ Καλογιάννη ευχόμενος να έχει μια επιτυχημένη δεύτερη θητεία και να πραγματοποιήσει το σύνθημά του «Θα ενώσω τους Λαρισαίους, λες και κάποιος τους δίχαζε. Θα γράψω μια προσωπική μικρή ιστορία:
Αρχές της δεκαετίας του ’80 με τους γονείς μου και τους θείους μου που χωρούσαν στο αυτοκίνητο πήγαμε λόγω της πρωτομαγιάς μια αρκετά μακρινή εκδρομή. Στην Παναγία Σουμελά.
Χαρούμενοι κι ακούγοντας μουσική ταξιδεύαμε στις πεδιάδες της Δυτικής Μακεδονίας. Κατά το μεσημέρι αποκαμωμένοι από τη ζέστη και τον ήλιο, τότε τα αυτοκίνητα δεν είχαν κλιματισμό, ψάχναμε στον δρόμο μας μέρος να φάμε αυτά που είχαν ετοιμάσει οι νοικοκυρές από το σπίτι.
Εκεί που προχωρούσαμε ξαφνικά βλέπουμε από μακριά ένα δασάκι. Εκεί θα σταματήσουμε σκεφτήκαμε όλοι, και όλο και περισσότερο κάναμε όνειρα όσο πλησιάζαμε.
Όταν φτάσαμε αρκετά κοντά ώστε να διακρίνουμε τα δέντρα που ήταν κυπαρίσσια συνειδητοποιήσαμε πως ήταν νεκροταφείο. Αφού «φτύσαμε τον κόρφο μας» και κάναμε τι σταυρό μας, απομακρυνθήκαμε και σταματήσαμε κάπου αλλού, που δε θυμάμαι ακριβώς για το πικ νικ μας. Ούτε τα δέντρα του άλσους, που νομίσαμε αρχικά πως ήταν, θέλαμε ούτε τη δροσιά τους. Αλλά αυτό το στιγμιότυπο το θυμάμαι χαρακτηριστικά.
Αυτό πρέπει να αποφύγει ο κ. Καλογιάννης. Μια που πολύ ωραίο είναι το κέντρο. Με παρτέρια γεμάτα λουλουδάκια. Αλλά τί να το κάνεις αν είναι άδειο από κόσμο κι επιχειρήσεις;
Πάντως μετά τη χθεσινή μεγαλειώδη νίκη του Δημάρχου, ΚΑΝΕΙΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ, για ό,τι και να συμβεί. Ότι και να ψήφισε ο καθένας, μια και οι εκλογές τέλειωσαν. Μας τα έλεγε η Ρένα σε όλη τη προεκλογική περίοδο. Η Λάρισα προτίμησε Καλογιάννη. Σε τέσσερα χρόνια πάλι μπορεί, αν θελήσει, να τον αλλάξει.




 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου