Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου ήταν ο β’ γύρος αυτών της 21ης Μαΐου

Διεξήχθησαν εχθές Κυριακή 25 Ιουνίου Κοινοβουλευτικές εκλογές. Και τα αποτελέσματά που έδωσαν έδειξαν πως ουσιαστικά ήταν ο δεύτερος γύρος των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Αξιοσημείωτο είναι πως και σ’ αυτές τις καλοκαιρινές εκλογές μεγάλω
σε το ποσοστό της αποχής που έγινε 47,18%. Ενώ στις εκλογές του Μαΐου, ήταν μεν μικρότερη η αποχή αλλά όχι σημαντικά μια που κυμάνθηκε στο 38.9%.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το εξής παράδοξο. Το ΠΑΣΟΚ να έχει χάσει 59.120 ψήφους (617.045 χθες ενώ στης 21/5 πήρε 676.165) να ανεβάσει το ποσοστό του κατά 0,39% ενώ το ΚΚΕ που έχασε 26.176  (400.452 έναντι 426.628 τον Μάιο) να κερδίσει ως ποσοστό 0,46%. Τέλος η Ελληνική λύση με 231.317 ενώ είχε πάρει 262.498) κράτησε την σταθερό το ποσοστό του

Όσο για τα άλλα κόμματα; Συνεχίστηκε ο καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ αφού έχασε άλλες 255.684 ψήφους η ΝΔ έχασε 0.24% ενώ την ψήφισαν 295983 λιγότεροι.

Μπήκαν στην Βουλή κι άλλα κόμματα Κι έτσι έχουμε την «χριστιανική» ΝΙΚΗ με 192.088 – 3,69% που λέγεται πως στηρίζεται από το Αγιο Όρος την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 165.017 -  3,17% και τους Σπαρτιάτες, το κόμμα «έδωσε γραμμή να ψηφιστεί» που στήριξε ο φυλακισμένος Ηλίας Κασιδιάρης με 241.625 – 4,64%

Να δούμε τώρα το τι συνετέλεσε και είδαμε αυτά τα αποτελέσματα.

Είναι κυρίως πως τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «έδειξαν τα δόντια τους» ακόμη μια φορά.

Κατόρθωσαν να αποπροσανατολίσουν και πάλι την κοινή γνώμη τόσο με την ψήφο της μειονότητας των μουσουλμάνων στην Ροδόπη. Με την καταγγελία Μητσοτάκη για την παράβαση του προξενείου, υπέρ υποψηφίων Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια το συγκεκριμένο εμπιστευτικό έγγραφο της ΕΥΠ που έστειλε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα είχε κι όνομα βουλευτή της ΝΔ αλλά φαγώθηκε στην δημοσίευση του  στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ». Κι έτσι συζητούσαν στις τηλεοράσεις αντί προγραμματικά θέματα για τον Βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε του Τούρκικο προξενείο. Να σημειώσω την καθυστερημένη αντίδραση του κ Τσίπρα να βάλει πράγματα στη θέση τους, λόγω υπερβολικού κατά την γνώμη μου, πατριωτισμού, επειδή το έγγραφο της ΕΥΠ που δημοσιεύτηκε αλλοιωμένο ήταν απόρρητο.

Και μετά ήρθε το ναυάγιο κοντά στην Πύλο, που χάθηκαν πάνω από 500 μετανάστες. Έτσι τα τηλεοπτικά πάνελ «αλλάξαν θέμα»  αντί του μουσουλμάνου Βουλευτή που στηρίχθηκε από την Τουρκία, μιλούσαν για τους εθνικούς μειοδότες που αναρωτιόντουσαν αν έκανε κάποιο λάθος και χάθηκε τόσος κόσμος όπως έλεγαν τα ΜΜΕ της Ευρώπης.

Και να προσθέσουμε την σκανδαλώδους συστηματικής «προώθηση» της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας κ Κωνσταντοπούλου από τα κανάλια που σχεδόν την έβριζαν όταν ήταν πρόεδρος της Βουλής αλλά και την αντιπολίτευση που αλληλοτσακώνονταν κυρίως με ευθύνη του ΚΚΕ αλλά και του πιο χαλαρού πια ΠΑΣΟΚ.

Όλα αυτά οδήγησαν σε μια Βουλή – Τσίρκο που θα δούμε. Και τον Μητσοτάκη να κάνει πάρτυ σε κάθε νομοσχέδιο. Αφού πλέον το ενδιαφέρων δε θα απασχολεί τις ενημερωτικές εκπομπές και τις ειδήσεις, που δεν τις απασχολούσε γιατί δεν υπάρχουν πια και να μη προβληθεί καμμιά «γκάφα» του Μητσοτάκη, αλλά τις κουτσομπολίστικες και τις σατυρικές (που κι αυτές δεν υπάρχουν για τον ίδιο λόγο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου