Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Περί δημόσιας ενημέρωσης και ψυχαγωγίας
δηλαδή Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης



Δυο μέρες τώρα η ΕΡΤ έπαψε να εκπέμπει στις συχνότητές της. Τα στουρνάρια που μας κυβερνούν την έκριναν περιττή όπως ήταν διαρθρωμένη κα την έκλεισαν λέει ο κ. Κεδίκογλου ενώ διαφωνεί ο κ. Σαμαράς.
Ήταν λέει άντρο διαφθοράς. Να συμφωνήσω. Ποιος την έκανε έτσι; Αυτοί την κάναν. Και φυσικά οι άνθρωπο που μπαίναν κάναν όσο καλύτερα μπορούσαν την δουλειά τους, όταν υπήρχε ο σχετικός έλεγχος όπως σε κάθε εταιρεία. Φυσικά όταν δεν υπήρχε πρέπει να κλέβαν, όπως και στις ιδιωτικές εταιρείες που δεν ασχολέιται με τα οικονομικά το αφεντικό (γι’ αυτό πάντα υπάρχουν εταιρείες που φαινομενικά μόνο πάνε καλά  ή άλλες πυ ενώ δεν πάνε οι διευθυντές πχ κάνουν πλούσια ζωή)
Και οι δημοσιογράφοι κάναν καλά τη δουλεία τους όσο τους επιτρέπαν οι προϊστάμενοί τους και αυτοί που τους τοποθέτησαν. Βέβαια σε εμπορικά θέματα μπορεί να υπήρχαν κάποιοι που «τα ‘πιαναν» αν μπορούσαμ αλλά κι αυτό δεν είναι αδιαφορία των πολιτικών προϊσταμένων;
Η προσφορά της ΕΡΤ είναι όμως μεγάλη. Και δε μιλώ για τον ενημερωτικό τομέα. Μπορεί σε μεγάλα γεγονότα να ήταν μόνο η ΕΡΤ παρούσα και να έδινε σήμα στα ιδιωτικά κανάλια, αλλά εδώ αν οι ιδιώτες ενδιαφέρονται να πάνε μόνοι τους.
Μιλώ για τον ψυχαγωγικό που και κάθε είδους ορχήστρα συντηρεί και δείχνει μουσικά γεγονότα κάθε είδους. Ποιος θα έδειχνε για παράδειγμα την «Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της φιλαρμονικής της Βιέννης»; Αφου είναι αντιδημοφιλής.
Όπως δεν είναι δημοφιλή και όλα τα αθλήματα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις Ολυμπιάδες που εδώ μαζί με τον στίβο (και κάποια ομαδικά αθλήματα) θα μπορούσαν να υποχρεωθούν οι ιδιώτες να προβάλουν όλα τα αθλήματα. Αναφέρωμαι στα άλλα αθλητικά γεγονότα. Όπως η Formula 1 που μετά την ΕΡΤ καλόπεσε στα χέρια του κ. Σταθάκη, αλλά μετά από εκεί το χάος ώσπου μετά από πάρα πολλά χρόνια απολαμβάναμε πραγματικά τον αγώνα. Αλλά το τένις πού θα βλέπαμε το Ρολάν Γκαρός; Ή που θα δούμε το Γουίμπλετον;
Από εκεί και πέρα είχε κι εκπομπή για να γνωρίσουμε την Ελλάδα. Το «Μένουμε Ελλάδα. Είχε φυσικά κι ο Σκάι κάποια εποχή «τα Γυρίσματα» αλλα δυστιχώς όχι μόνο τα έκοψαν αλλά, μάλλον να μην ελπίζουμε πως θα ξαναρχίσουν, απέλυσαν και τον βασικό δημοσιογράφο που τα παρουσίαζε (τον Δημήτρη Γιατζόγλου).
Και δε θέλω να αναφερθώ αναλυτικά στους κεντρικούς και τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που προσφέρουν πραγματική ψυχαγωγία κι ενημέρωση σε κάθε γωνιά της χώρας μας που φυσικά δεν θα πήγαινε ιδιώτης γιατί δεν θα έχει ακροαματικότητα να βγάλει το κέρδος που θέλει αλλά κι ο βοσκός ή ο ναυτικός θέλει ν’ ακούσει τη μουσική του αλλά και να ενημερωθεί.
Κι όλα αυτό μας στοίχιζε κάτι λιγότερο από 4,5 ευρώ το μήνα ανά λογαριασμό της ΔΕΗ και το χαρακτήρισαν «χαράτσι». Οι δεκάδες φόροι που μας φορτώνουν μετά τι είναι;
Γι’ αυτό ο σκεπτόμενος λαός είναι με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ που δίνουν ριν αγώνα τους. Και κυνηγάμε να βρούμε τη συχνότητα (ή τη ιστοσελίδα) που την αναμεταδίδει μια που ο 902 που τον αναμεταδίδει στάνταρτ τον κατεβάζουν κατά διάφορα χρονικά διαστήματα από την (ιδιωτική) Digea. επειδή λέει η εκπομπή που κάνου οι απεργοί είναι παράνομη.
Αυτές είναι σπασμοδικές κινήσεις που σημαίνει πως η νίκη των εργαζομένων είναι κοντά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου