Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Τί μας ζητά ΟΟΣΑ και φυσικά
θα τα νομοθετήσουν ΟΛΑ



Για να πάρουμε την τελευταία δόση του τρέχοντος μνημονίου (κάνουν πως) διαπραγματεύονται οι κυβερνώντες μας και οι εκπρόσωποι των δανειστών μας αυτές τις μέρες.
Άλλα μέτρα λένε δε θα παρθούν μα η λεγόμενη τρόικα ζητά πως θα πρέπει να νομοθετηθούν όσα γράφει η έκθεση του ΟΟΣΑ. Μία έκθεση που το ελληνικό κράτος παρείγγειλε και πλήρωσε για συμβουλευτικούς λόγους. Στην αρχή η κυβέρνηση μας έλεγε πως θα νομοθετήσει το 80%, αλλά υποχόρησαν στο 89%, των διαπιστώσεων της έκθεσης.
Φυσικά δεν δίνεται στη δημοσιότητα το τι ακριβώς ζητάει όμως τόσο η οσφυοαμψία  (να μη πω τίποτε χειρότερο) που έχουν οι πολιτικοί ταγοί μας όσο και πως ήδη έχασαν την προθεσμία που θα έπρεπε να συμφωνήσουν, και από εδώ και πέρα, ως συνήθως, θα βιάζονται και θα τα περάσουν όλα με «πολυνομοσχέδιο σκούπα» με τη διαδικασία του κατεπείγοντος με πονηρεύει πως όχι μόνο δεν διαπραγματεύονται αλλά θα περάσουν το 100% απ’ ότι λέει η έκθεση αυτή του ΟΟΣΑ.
Να δούμε τι μας ζητούν.
- Για το φρέσκο γάλα:  Να καταργηθεί η διάταξη που καθορίζει ότι η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5 ημέρες και
- Να αρθούν οι περιορισμοί στις προσμίξεις γάλακτος (σήμερα επιτρέπεται μόνο η πρόσμιξη γίδινου με πρόβειο)
- Για το γιαούρτι: να καταργηθεί η διάταξη που ορίζει ότι το γιαούρτι παρασκευάζεται μόνο από 100% γάλα και μαγιά
-  Για το λάδι: Να επιτραπούν οι εισαγωγές ιχθυελαίων χωρίς την έγκριση του Γενικού Χημείου του Κράτους. και
- Να αρθεί η απαγόρευση της πώλησης προϊόντων πρόσμειξης ελαιολάδου με άλλα έλαια.
- Να επιτραπεί να συσκευάζεται το ξίδι και σε συσκευασίες άνω του λίτρου
- Να καταργηθούν τα προκαθορισμένα βάρη στο ψωμί και ο παραγωγός να παράγει τα προϊόντα του σε όποιο βάρος επιθυμεί και η πώλησή του να γίνεται ανά τεμάχιο και
- Να ονομάζονται «φούρνοι» και οι εγκαταστάσεις περάτωσης έψησης (bake off).
- Κατάργηση της ρύθμισης σύμφωνα με την οποία τα φαρμακεία επιτρέπεται να ιδρύονται μόνο από άτομα με πτυχίο φαρμακοποιού.
- Κατάργηση της ρύθμισης η οποία προβλέπει την ύπαρξη ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ των φαρμακείων (τουλάχιστον 200 μέτρα σε πόλεις με πληθυσμό 100.000-200.000 κατοίκων και 250 μέτρα σε πόλεις με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους).
- Κατάργηση τη ρύθμισης σύμφωνα με την οποία ανά τρεις βοηθούς φαρμακείων που εργάζονται σε φαρμακεία είναι υποχρεωτική η απασχόληση ενός πτυχιούχου φαρμακοποιού με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας.
- Τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα να πωλούνται μέσω σούπερ μάρκετ, ψιλικατζίδικα, κλπ
- Κατάργηση καθορισμένης μέγιστης έκπτωσης και περιορισμών στην τιμή των νέων βιβλίων
Ολόκληρη η έκθεση του ΟΟΣΑ στα αγγλικά εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου