Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Γιος συνεργάτη του Χίτλερ: «Μην μας
εμπιστεύεστε εμάς τους Γερμανούς» !!!Αν το έλεγε πως δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε τους Γερμανούς, κάποιος Νότιος και πιο πολύ Έλληνας, θα λέγαμε πως είναι λόγω του αντιγερμανικού στοιχείου επειδή επικρατεί στην Ευρώπη αυτή η οικονομική πολιτική. Και η πρόθυμοι να την εφαρμόσουν, σε όλα τα κράτη θα τον «έριχναν στην πυρά».
Όμως το λέει κάποιος Γερμανός. Ο 78χρονος Γερμανός δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκλας Φράνκ, (φωτο) που  είναι μάλιστα γιος στρατηγού των SS. Έγινε γνωστός για το βιβλίο που κυκλοφόρησε το 1987 και αφορούσε τον πατέρα του, Χανς, τον οποίο δηλώνει ότι «περιφρονεί» εξαιτίας των εγκλημάτων που διέπραξε ενώ ήταν γενικός κυβερνήτης της Πολωνίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το βιβλίο προκάλεσε σάλο στη Γερμανία εξαιτίας του άγριου τρόπου με τον οποίο ο συγγραφέας προσπάθησε να καταστρέψει ολοκληρωτικά τη μνήμη του πατέρα του. Ο Νίκλας Φρανκ τα τελευταία χρόνια περιοδεύει στη Γερμανία, κάνοντας ομιλίες για τον πατέρα του και την κληρονομιά της ναζιστικής εποχής. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Χανς Φρανκ καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στις δίκες της Νιρεμβέργης, και εκτελέστηκε το 1946.
* * *
Ο πατέρας του, ο Χανς Φρανκ, ήταν ένας από τους πιο διαβόητους συνεργάτες του Χίτλερ. Ήταν στρατηγός των SS και ένας από τους μεγαλύτερους σφαγείς ιδιαίτερα στην Πολωνία όπου ήταν και κυβερνήτης.
Ο γιος, Νίκλας, μίλησε στην εκπομπή Hardtalk του BBC και αυτά που είπε είναι αποκαλυπτικά. Υποστήριξε, ότι η Γερμανία θα επιστρέψει στον αυταρχισμό αν οι οικονομικές συνθήκες χειροτερέψουν στην χώρα.
«Όσο η οικονομία μας ανθεί και όσο βγάζουμε λεφτά όλα είναι πολύ δημοκρατικά», είπε ο Νίκλας Φρανκ και πρόσθεσε:
«Αν όμως ζήσουμε 5 με 10 χρόνια με μεγάλα οικονομικά προβλήματα, τότε η λίμνη θα γίνει βάλτος και θα μας καταπιεί όλους».
Είπε ακόμα ότι απεχθάνεται τον πατέρα του για τα εγκλήματα που έκανε ως γενικός κυβερνήτης της Πολωνίας από το 1939 έως το 1945 και κάνει περιοδείες στην Γερμανία και μιλάει για τα φριχτά εγκλήματα των Ναζί.

Ο πατέρας του, Χανς Μίχαελ Φρανκ ήταν Γερμανός δικηγόρος, νομικός εκπρόσωπος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος κατά τις δεκαετίες του 1920 και 1930 και έγινε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο Ναζιστικό κράτος. Με το τέλος του πολέμου συνελήφθη και δικάστηκε στην Δίκη της Νυρεμβέργης για τον ρόλο που έπαιξε ως επικεφαλής Γενικός Κυβερνήτης στο Γενικό Κυβερνείο  στην κατεχόμενη Πολωνία και την συμμετοχή του στο Ολοκαύτωμα. Κρίθηκε ένοχος και εκτελέστηκε την Νυρεμβέργη στις 16 Οκτωβρίου 1946 με απαγχονισμό.
Στις 26 Οκτωβρίου 1939 ο Φρανκ τοποθετήθηκε επικεφαλής του Γενικού Κυβερνείου, ενώ του απονεμήθηκε και ο βαθμός του Στρατηγού των SS. Πρώτη του μέριμνα ήταν η καταστροφή της πνευματικής ζωής (και της ανώτερης τάξης) της κατεχόμενης Πολωνίας. Για το σκοπό αυτό οργάνωσε την επιχείρηση ΑΒ  κατά την οποία περίπου 7000 καθηγητές, δάσκαλοι και ιερείς θεωρήθηκαν αναμιγμένοι σε "εγκληματικές ενέργειες" και σφαγιάσθηκαν, ενώ άλλοι 25.000 στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Γερμανία. Το 1942 απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του Υπουργού του Ράιχ, διατήρησε, όμως, το αξίωμα του Γενικού Κυβερνήτη. Η συμπεριφορά του είχε ενοχλήσει τον Χίτλερ, ιδιαίτερα ύστερα από τη διαμάχη εξουσίας με τον Υπουργό Ασφάλειας και επικεφαλής των SS στο Γενικό Κυβερνείο Φρίντριχ Κρούγκερ, του οποίου, τελικά, πέτυχε την αντικατάσταση από τον Βίλχελμ Κόππε.
Επόμενο βήμα του Φρανκ ήταν η εξόντωση των Εβραίων στην περιοχή που έλεγχε. Στη δίκη του, ωστόσο, ισχυρίστηκε ότι η εξολόθρευση των Εβραίων και η δημιουργία των Στρατοπέδων εξόντωσης ήταν αποκλειστική αρμοδιότητα του Χίμλερ και ο ίδιος αγνοούσε την ύπαρξη τέτοιων στρατοπέδων στην περιοχή του Γενικού Κυβερνείου μέχρι τις αρχές του 1944. Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι διαφωνούσε συχνά με τον Χίτλερ και υπέβαλε δεκατέσσερις φορές παραίτηση, αλλά ο Χίτλερ δεν έκανε καμία από αυτές δεκτή. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την περιοχή (και το αξίωμά του, φυσικά) τον Ιανουάριο του 1945, όταν αυτή καταλήφθηκε από τον Ερυθρό Στρατό.

Αναδημοσίευση: newsit.gr