Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Δελτίο Τύπου της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα –
Που δε θα διαβάσετε ή θ’ ακούσετε πουθενά



Όργιο παραπληροφόρησης αποτελεί η κάλυψη των εκλογών για τη Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας από τα ελληνικά ΜΜΕ.
Σ’ ένα από τα κείμενα που παρουσιάζονται σαν ρεπορτάζ από το Protagon και βλέπουμε τις πληροφορίες που παρουσίασε και αυτές που παρέλειψε. Εκτός από τις ανακρίβειες που υπάρχουν στο κείμενο, μεγάλο μέρος του αποτελεί ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το ένα τρίτο του συνολικού κειμένου δηλαδή απλώς εκφράζει τις διπλωματικές θέσεις μιας χώρας που χρηματοδοτεί την αντιπολίτευση κι έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην προσπάθεια πραξικοπηματικής ανατροπής της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.
Πάντως στην Ελλάδα, που τα μαθαίνουμε όλα, δε βρεθεί χώρος για την ανακοίνωση της Πρεσβείας της Βενεζουέλας. Γι’ αυτό δείτε τη:
* * *
Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 οι εκλογές για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση. Η συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία άγγιξε το 41,5%.
Αξίζει να γίνει μια μικρή αναδρομή στις εκλογικές διαδικασίες των τελευταίων χρόνων, ώστε το ελληνικό κοινό, που ενδεχομένως παρακολουθεί την κατάσταση στην λατινοαμερικάνικη χώρα από τα συστημικά μέσα που παρουσιάζουν μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας, να έχει μια πιο σφαιρική παρουσίαση των γεγονότων.
Το 2013 υπήρξε μια χρονιά που σημάδεψε την ιστορία της χώρας, φυσικά λόγω του θανάτου του Προέδρου Ούγκο Τσάβες στις 5 Μαρτίου 2013. Οι εκλογές του Απριλίου 2013 έδωσαν ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στο Νικολάς Μαδούρο με 7.505.338 ψήφους έναντι 7.270.403 ψήφων υπέρ του υποψήφιου της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες. Το ποσοστό της συμμετοχής έφτασε το 79,83%.
Δύο χρόνια οικονομικής, πολιτικής και μιντιακής επίθεσης εναντίον της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, πραγματοποιήθηκαν οι κοινοβουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου 2015, όπου ο συνασπισμός MUD (Στρογγυλή Τράπεζα Δημοκρατικής Ενότητας) επικράτησε με 7.726.066 ψήφους εναντίον του συνασπισμού Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος Σιμόν Μπολίβαρ που συγκέντρωσε 5.622.844 ψήφους. Σε αυτές τις εκλογές η συμμετοχή έφτασε το 74,17%.
Δύο χρόνια σαμποτάζ εναντίον της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο μας φέρνουν στη χθεσινή εκλογική διαδικασία. Η αντιπολίτευση προσπάθησε να πλήξει το νόμιμο χαρακτήρα των εκλογών, καλώντας τους οπαδούς της να μην συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, η συμμετοχή έφτασε τις 8.089.320 ψήφους, δηλαδή το 41,5% του εκλογικού σώματος. Συνυπολογίζοντας πως, κατά μέσο όρο, τα τελευταία χρόνια το ποσοστό συμμετοχής στις βενεζουελάνικες εκλογές φτάνει το 77%, αντιλαμβανόμαστε πως τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα είναι μια νίκη για την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, ιδιαιτέρως σε μια δύσκολη συγκυρία για τον βενεζουελάνικο λαό.
Στις χθεσινές εκλογές, οι οποίες σαμποταρίστηκαν από τμήματα της αντιπολίτευσης, με τον εμπρησμό 100 εκλογικών μηχανημάτων, το αυθαίρετο κλείσιμο εκλογικών κέντρων σε πλούσιες συνοικίες, ο λαός έφτασε στα αντίστοιχα εκλογικά κέντρα αποφεύγοντας τη βία, ακόμα και διασχίζοντας ποτάμια για να ασκήσει το δικαίωμά του. Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα που τα διεθνή μέσα, οργανώσεις και κυβερνήσεις της δεξιάς θα προσπαθήσουν να απονομιμοποιήσουν, θέλοντας να αποκρύψουν τις πάνω από 8 εκατομμύρια βουλήσεις που ακούστηκαν τη χθεσινή ημέρα.
Έγινε φανερό πως η Βενεζουέλα θέλει ειρήνη και πως παρά τις 100 ημέρες βίας, το σχέδιο για τη χώρα που προτάθηκε από την Κυβέρνηση έχει τη στήριξη ενός πλειοψηφικού τμήματος της χώρας.
 Η Εθνική Συντακτική Συνέλευση θα ξεκινήσει σύντομα τις εργασίες της που θα οδηγήσουν στη μερική ή ολική τροποποίηση του Συντάγματος.


Αναδημοσίευση: prensa-rebelde.blogspot.gr
Πηγή: info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου