Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

«Κόλπα» στο Google Search


Έχουν περάσει πάνω από τέσσερα χρόνια που είχα ανφέρει tips, «κολπα», για το Google search. Και μπορείτε να τα δείτε εδώ. Καιρός λοιπόν να δούμε μερικά ακόμη:
* * *
Νέες ιστοσελίδες
Αν θέλετε να βρείτε μερικές νέες ιστοσελίδες που σχετίζονται με τις αγαπημένες σας, δεν χρειάζεται να ξοδεύετε ώρες ψάχνοντας. Απλά καθορίστε την αγαπημένη σας ιστοσελίδα στο search, προσθέστε τη λέξη «related» και άνω και κάτω τελεία και δείτε τα αποτελέσματα. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε ιστοσελίδες που σχετίζονται με την Amazon, πληκτρολογήστε «related:amazon.com».

Αναζήτηση συγκεκριμένου τύπου αρχείο
Όταν χρειαζόμαστε αποτελέσματα μόνο από pdf ή doc για παράδειγμα, τότε πρέπει να εισάγουμε την εντολή "filetype: pdf" για να πούμε στη μηχανή πως ψάχνουμε για το συγκεκριμένο τύπο αρχείου μόνο. πχ file type: pdf οι αθλιοι , βρίσκει αρχεία pdf με το βιβλίο του Βίκτωρος Ουγκώ "Οι άθλιοι"

Αντιστοίχιση όρου αναζήτησης με τίτλο σελίδας
Προτού εκτελέσουμε αναζήτηση βάζουμε τον τελεστή "intitle:" χωρίς να μεσολαβήσει κενό πχ intitle:κακοκαιρία Ελλάδα. Αν θέλουμε απόλυτη αντιστοίχιση (δηλαδή όλες οι λέξεις που αναζητήσαμε να εμφανίζονται στο τίτλο) τότε δεν έχουμε παρά να αλλάξουμε το "intitle:" σε "allintitle:". Να αναφερθεί πως για όποιον θέλει ο όρος του να υπάρχει στη διεύθυνση URL μπορεί να δοκιμάσει τοντελεστή "inurl:" /"allinurl:". Πχ intitle: σύνοδος για τη λιβύη

Εμφάνιση σχετικών σελίδων
Να σημειωθεί πως οι σχετικές σελίδες που εμφανίζονται είναι συνήθως γνωστά site και όχι τόσο εναλλακτικά. Επίσης δε θα πρέπει να αφήσετε κενό μετά το related: διότι έτσι η αναζήτηση θα είναι μη έγκυρη.

Μετατροπές νομισμάτων και μονάδων
Μπορούμε να ζητήσουμε από την αναζήτηση να μας κάνει απλές χρήσιμες μετατροπές όπως τη μετατροπή θερμοκρασιών, χρόνου, βάρους, συχνότητας, κατανάλωσης καυσίμων και άλλα. Πάντα πρέπει να εισάγουμε τη λέξη κλειδί "convert" πρώτα. (convert 60 fahrenheit to Celsius και θα μας επιστρέφει το αποτέλεσμα δηλ 15,5555556)


Αναδημοσίευση: huffingtonpost.gr και peramatozoa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου