Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Οι επιπτώσεις από τις αντιδράσεις για τη δολοφονία του Φλόιντ θα δείξουν την επικινδυνότητα του κορονοϊού


Από τις τελευταίες μέρες του Μαΐου, οι ΗΠΑ συγκλονίζονται από τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει κατά τις αστυνομικής βίας απέναντι στους αφροαμερικάνους. Και γενικά κατά του ρατσισμού που αντιμετωπίζουν. Κι αυτό με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, κυριολεκτικά κάτω από «μπότα» του αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν στην Μινεάπολη.
Το κύμα των διαμαρτυριών κατά του ρατσισμού έχει εξαπλωθεί και σε άλλες γωνιές του πλανήτη και κυρίως στην Ευρώπη.
 Οι διαμαρτυρίες είναι τόσο έντονες, που υποχρέωσαν τα Ελληνικά δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές, το θέμα αυτό να υποσκελίσει τα του κορονοϊού. Κυρίως στα διεθνή γεγονότα. Τώρα μαθαίνουμε κυρίως για λεηλασίες που κάνουν οι διαμαρτυρόμενοι στις πόλεις των ΗΠΑ. Αλλά από άλλες πηγές μαθαίνουμε πως τις καταστροφές τις προκαλούν κυρίως προβοκάτορες αστυνομικοί, που είναι «μεταμφιεσμένοι» σε διαδηλωτές.
Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έγινε μεταξύ 8 και 8:28 το βράδυ της Δευτέρας 25 Μαϊου. Σήμερα δηλαδή συμπληρώνουμε 14 ημέρες από τη μέρα της αποτρόπαιας πράξης του Σόβιν.
Και γράφοντας αυτό έρχεται στο μυαλό του καθενός, πως τόσες ημέρες είναι και «η καραντίνα» που μπαίνει κάποιος που είναι ύποπτος πως έχει μολυνθεί από τον ιό COVID 19. Κι αυτό γιατί όπως μας λένε επιδημιολόγοι πως ο «χρόνος επώασης του ιού» μπορεί να φτάσει ως αυτό το χρονικό διάστημα. Δηλαδή από την στιγμή που θα «κολλήσεις» τον ιο, θα παρουσιάσεις συμπτώματα το πολύ σε 15 ημέρες.
Εκτός αν είσαι ασυμπωματικός, όπως μας λένε για να μας φοβίσουν να μη πλησιάζουμε πολύ σε συνανθρώπους μας και να προκαλούμε συνωστισμό. Κι αυτό γιατί η αποφυγή του συνωστισμού, όπως και η χρήση «χειρουργικών μασκών» όπου δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε, είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας από τον ιό. Βομβαρδίζοντας μας ακριβώς μ’ αυτές τις πληροφορίες έχουν διασπείρει στην κοινωνία της Ελλάδας και σ’ όλου του κόσμου πιστεύω φόβο. Κι αν είναι έτσι καλώς μας φοβίζουν, γιατί βλέπουμε τον φίλο μας δεν είναι άρρωστος. Αλλά ξέρουμε αν είναι «ασυμπτωματικός»; Γι’ αυτό «ας κρατάμε τις αποστάσεις» όπως μας λένε.
Το ότι όλα αυτά τα περί επικινδυνότητας του COVID 19 και του εύκολου τρόπου που μεταδίδεται δεν είναι ένα τεράστιο ψέμα, όπως λένε διάφορες θεωρίες συνομωσίας, θα αποδειχτούν τώρα.
Τουλάχιστον θα υπάρξουν ισχυρές ενδείξεις, μια που αύριο Τρίτη 9 Ιουνίου συμπληρώνονται 14 ημέρες από την μέρα που άρχισαν οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού, που είχαν τη σημερινή εξέλιξη.
Είναι φυσικά γνωστό πως τόσο οι διαδηλωτές, όσο και οι αστυνομικοί «δεν κρατούν τις αποστάσεις». Άρα κι επειδή μεταξύ των χιλιάδων διαδηλωτών, σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι  ασυμπτωματικοί «φορείς του ιού» ένα νέο κύμα κορονοϊού έρχεται. Και πρέπει να ξεκινήσει από τις ΗΠΑ και ειδικά απ΄την Μινεάπολη. Βλέπω πως ως σήμερα η πολιτεία, Δευτέρα 8 Ιουνίου, της Μινεσότα έχει ανακοινώσει 26.273 κρούσματα με 1.126 και δεν έχει αναρώσει κανεις
Κι αυτό το κύμα πρέπει να εξαπλωθεί, όπου υπήρξαν αρχικά διαδηλώσεις. Και μάλιστα αυτοί  που «ξεσηκώθηκαν» πρώτοι είναι οι αφροαμερικανοί που έχουν τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Άρα υπάρχει πιθανότητα, και συμπτωματικοί φορείς να είναι πιο πολλοί και κάποιοι διαδηλωτές με ελαφρά συμπτώματα να παραβρέθηκαν. Και η διασπορά θα είναι πιο μεγάλη.
Η δολοφονία λοιπόν του Φλόιντ θα επιβεβαιώσει τους επιστήμονες ή κάποιους συνωμοσιολόγους; Σύντομα θα δούμε, έχοντας υπ’ όψιν πως το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες δεν ευνοούν την μετάδοση των ιών. Όπως λένε οι λοιμωξιολόγοι και όλοι εμπειρικά γνωρίζουμε.


 
και eody.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου