Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Ποιοί είναι υπαύθυνοι για την «εθνική τραγωδία» στο Μάτι ;


Σαν σήμερα πριν από δυο χρόνια (Δευτέρα 23 Ιουλίου) απομεσήμερο, θυμάμαι τη ζεστή μέρα στη Λάρισα να προσπαθώ να χαλαρώσω.
Και δεν ήταν μόνο η ζέστη, αλλά και η τηλεόραση που μετέδιδε εικόνες από τη φωτιά στην Κινέτα, στη Δυτική Αττική.
Το "ταξίδι που κινδύνευε να κάνει η φωτιά" σύμφωνα"
με τον Άρη Πορτοσάλτε
Μιλούσαν το πρόβλημα που είχε στην κυκλοφορία της η Εθνική οδός, για σπίτια που καιγόταν αλλά τον κίνδυνο για τα διαλυστήρια Ασπροπύργου αν φτάσει ως εκεί η φωτιά.
Και κάποια στιγμή, στον Σκάι, υπήρξε άνθρωπος που πρόβλεψε φωτιά στην Πάρνηθα πριν ακόμη
εκδηλωθεί η φωτιά που προκάλεσε την τραγωδία στο Μάτι. Ο Άρης Πορτοσάλτε.
Την ώρα που η καταστροφική πυρκαγιά έκαγε σε έξι τουλάχιστον μέτωπα στην Κινέτα στον αέρα του ΣΚΑΪ ο δημοσιογράφος του σταθμού ρώτησε έντρομος τον αντιδήμαρχο Μεγαρέων που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον αέρα και ενημέρωνε για την κατάσταση: Εάν φυσήξει δυτικά υπάρχει κίνδυνος να πάει πίσω από την Πάρνηθα; Δείτε στο periodista.gr σε video, το σχετικό απόσπασμα
Όψι δεν είναι από τη φωτιά στο Μάτι.
Αλλά από αυτή στη Κινέτα το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018
«Τι σχέση έχει η Πάρνηθα με εδώ;», πήρε την αποστομωτική απάντηση από τον κ. Φυλακτό
Βέβαια μπορεί να μη πήγε η φωτιά από την Κινέτα στην Πάρνηθα. Aλλά ξεκίνησε μια άλλη πυρκαγιά που βύθισε την Ελλάδα στο πένθος.
Tweet σχετικό με τη γκάφα Πορτοσάλτε
Και βέβαια το μικρό πάρτι στο twitter, με χρήστες που ζητούσαν να δοθεί στον κ Πορτοσάλτε  πούλιτζερ, διακόπηκε.
Όμως αξίζει πραγματικά πούλιτζερ, στη εφημερίδα του ομίλου την Καθημερινή, που αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή (19 Ιουλίου) τα αίτια της τραγωδίας ατο Μάτι.Που ήταν οι πολλές πυρκαγιές την ίδια μέρα (Κινέτα, Κύθηρα κλπ) Αλλά και διαφορετικές προσωπικές στρατηγικές των διοικούντων την Πυροσβεστική.
Στρατηγικές που είχαν στόχο μελλοντική προαγωγή τους ή εύφημο μνεία αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις περιουσίες ή και την ζωή, όπως αποδείχτηκε των συμπολιτών των συμπολιτών μας.
Το πρωτοσέλιδο της Καθημερινής την Κυριακή 19 Ιουλίου
Βέβαια μες tweet μου, «τους την είπα» στη Καθημερινή γιατί το πρωτοσέλιδο της Κυριακής 19 Ιουλίου μου θύμισε «Πρώτο Θέμα» και την τυμβωρυχία που κάνει (έκανε τουλάχιστον ήταν ιδιοκτήτης του ο Θέμος Αναστασιάδης).
Κι αυτό γιατί η εφημερίδα επικεντρώνεται στον εκβιασμό που έγινε στον  Δημήτρη Λιότσιος αξιωματικό της Πυροσβεστικής ανέλαβε να κάνει την έρευνα πραγματογνωμοσύνης για το Μάτι. Κι όχι στα γεγονότα. Αξίζει να διαβαστεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας.
Κι αυτό γιατί η εφημερίδα θέλει να «αναδείξει» τι ευθύνες των πολιτικών προϊσταμένων κι όχι τόσο των ανθρώπων της πυροσβεστικής δείτε εδώ το δημοσίευμα της Καθημερινής. Επειδή, πιστεύω πως θέλει να προστατέψει τη νυν κυβέρνηση. Χτυπώντας για οποιονδήποτε λόγο την τότε.
Το "ταξίδι¨που κινδύνευε σύμφωνα με τον Άρη Ποερτοσάλε
να "κάνει η φωτιά". Από τη Κινέτα στην Πάρνηθα
Αυτό που μου έμεινε πάντως εμένα είναι πως ενώ η πυρκαγιά προβλέφθηκε από τον Άρη Πορτοσάλτε, αν και πίστευε πως θα έχουμε πυρκαγιά στην Πάρνηθα από άλλο λόγο, με ολιγωρίες του πυροσβεστικού σώματος έχουμε τεράστια καταστροφή. Και η εφημερίδα του ίδιου συγκροτήματος δεν αποδίδει ευθύνες στους πυροσβέστες.. Τουλάχιστον στον τίτλο κι ευθέως στο κείμενο.


Πηγή:  in.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου