Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Ευχές…. Μια παρατήρηση κι …Ευχές

 

Απέναντι από το κρεββάτι μου, έχω πάντα ένα ημερολόγιο, με το που ανοίγω τα μάτια να βλέπω την ημέρα. Και η συνήθεια μου αυτή είναι από τότε που οι εφημερίδες προσφέρουν δώρα, αλλά τα πληρώνουμε

Φέτος καμμιά από τις εφημερίδες που μπορεί να αγοράσω δεν πρόσφεραν τέτοιο του 2021. Επειδή για διάφορους λόγους έχω κρατήσει μερικά ημερολόγια - περασμένων χρόνων - στην αποθήκη, κοίταξα ποιο έτος είναι ίδιο με το 2021. Για να δω αν είναι από αυτά που υπάρχουν ακόμη έχουν ίδιες ημερομηνίες σε αντιστοιχία με τις μέρες με τη φετινή χρονιά. Γιατί μπορεί να μη κρατήθηκε ή σε κάποια εκκαθάριση έφυγε στην ανακύκλωση

Θέλω ένα ίδιο έτος, όχι σε σχέση με τις κινητές γιορτές. Αλλά με τις ημέρες και τις ημερομηνίες. Δηλαδή ένα έτος όπως αυτό που ξεκινά σήμερα. Να μην είναι δίσεκτο και η πρωτοχρονιά να είναι Παρασκευή.

Πήγα λοιπόν στο site timeanddate.com, κι άρχισα να ανατρέχω τα έτη προς τα πίσω. Το πρώτο ίδιο έτος που συνάντησα ήταν το 2016 αλλά αυτό ήταν δίσεκτο. Και πήγα ακόμη πιο πίσω, και βρήκα ίδιο με το 2021 έτος είναι το 2010.

Λίγο παλιό για να υπάρχει βέβαια, αλλά μπορεί να  βάλει κάποια στιγμή μέσα στον μήνα εφημερίδα που αγοράζω κάποιο ή μπορεί και να αγοράσω κάποιο.

Αλλά άρχισα να σκέφτομαι πώς ήταν το 2010 τελείως ασυναίσθητα κι ανθρώπινα. Θυμήθηκα πως το 2010 ήταν το έτος που χρεοκόπησε την Ελλάδα ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου ο ΓΑΠ. Και μαζί της, άρχισε να χρεοκοπεί το «ντόπιο κατεστημένο» ως προς τα κόμματα και τον Τύπο. Έτσι χρεοκόπησε ο «Πήγασος» του Μπόμπολα ο «ΔΟΛ» το Ψυχάρη Και το κυβερνών τότε κόμμα, το ΠΑΣΟΚ έγινε το σημερινό απόκομμα του ΚΙΝΑΛ.

Ελπίζω κι εύχομαι, ανάλογη να είναι και η χρονιά που ξεκινά σήμερα. Όχι ως προς τη χρεοκοπία της χώρας, που αυτή έχει ήδη ξεκινήσει. Αλλά και ως προς τ’ άλλα την, δύσκολη, χρεοκοπία του συστημικού Τύπου αλλά και βασικά την κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος της ΝΔ. Που προεδρεύει ένας άλλος γιος πρώην πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που είναι γιος του Κων/νου Μητσοτάκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου