Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Γιατί άλλαξε και φέτος η ώρα - Τί έγινε η απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου;

Μας «έχουν ζαλίσει» τα τελευταία χρόνια με το ψήφισμα του Ευρωοαϊκου Κοινοοβουλίου της 7ης Μαρτίου του 2019 για την μη αλλαγή της ώρας.

Μία απόφαση που γυρίζει την Ευρώπη στις αρχές του 20ου αιώνα και την Ελλάδα στις εποχές πριν του 1975, έτος που εφαρμόζεται το μέτρο.

Όμως αν δούμε την είδηση όπως την παρουσιάζει το news247 θα καταλάβουμε πως οι εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμμία ουσία,

Ότι και να ψηφίσουν οι χρυσοπληρωμένοι ευρωβουλευτές δεν τους ακούει κανείς. Μια που οι αποφάσεις παίρνονται σε άλλα ΜΗ εκλεγμένα όργανα. Τουλάχιστον ως Ευρώπη, γιατί το τι γίνεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεγάλο ρόλο παίζουν οι εκλεγμένοι άρχοντες της κάθε χώρας. Σαφώς ανάλογα με την δύναμη της χώρας, αλλά βασικά με την προσωπικότητα εκλεγμένου του ηγέτη της.

Η αναχρονιστική λοιπόν απόφαση για την κατάργηση αυτού  του μέτρου δείχνει τη δύναμη που έχει το Ευρωκοινοβουλίου. Και θα θυμηθούν αυτό το ψήφισμα, όποτε το διευθυντήριό της Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλαδή κάποιοι ισχυροί (όπως Γερμανία κυρίως ή Γαλλία και Ιταλία, Ισπανία πολύ λιγότερο) αποφασίσουν

• • •

Την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, άλλαξε και φέτος η ώρα, με το μέτρο της θερινής ώρας να λήγει στις 31 Οκτωβρίου

Υπενθυμίζεται ότι, παρά τα διάφορα δημοσιεύματα των προηγούμενων ετών, ουδέποτε υπήρξε απόφαση για κατάργηση της αλλαγής ώρας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Επρόκειτο για μία θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία δεν συζητήθηκε ποτέ στο Συμβούλιο ούτε εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο.

Επομένως, και σύμφωνα με την οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινήθικαν μία ώρα πίσω τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Οκτωβρίου, ήτοι από τις 4:00 π.μ. στις 3:00 π.μ.

 
 

Αναδημοσίευση: news247.gr

Πηγές: europarl.europa.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου