Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Η υπεξαίρεση της ντροπής: Οφειλές εκατοντάδων εκατομμυρίων των «ιδιωτικών ΔΕΗ», στην ΕΡΤ

 ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ 3 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Την παρακάτω είδηση που δεν την είδα σε κανένα «παραδοσιακό ΜΜΕ» έντυπο ή ηλεκτρονικό μου κάνει εντύπωση ένα γεγονός. Πως οι ιδιωτικοί πάροχοι ηλεκτρισμού, μια που η ΔΕΗ δεν είναι πια τόσο Δημόσια, κάνουν υπεξαίρεση ένα τόσο μικρό ποσό. Μια που μιλάμε για 3 Ευρώ ανά λογαριασμό.

Θυμίζω την προηγούμενη υπεξαίρεση, αυτή της Hellas Power και την Energa. Όταν ο Σαμαράς προσπάθησε να «βάλει στο παιχνίδι» ιδιώτες παρόχους, οι μοναδικοί ιδιωτικοί πάροχοι Hellas Power και Energa τότε, παρακρατούσαν το ΕΤΗΔΕ. Και έμειναν ατιμώρητοι. Βέβαια μιλάμε για εκατοντάδες ευρώ ανα λογαριασμό, κι όχι για τρία !!! που παρακρατούν οι σημερινοί

• • •

Μερικές εκατοντάδες(!) εκατομμύρια έχει λαμβάνειν η ΕΡΤ από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, που εισπράττουν επί χρόνια το ανταποδοτικό τέλος μέσω των λογαριασμών ρεύματος, αλλά δεν το αποδίδουν.

Μόνο το 2020 οι πάροχοι εισέπραξαν (για λογαριασμό της ΕΡΤ) ανταποδοτικά τέλη συνολικού ποσού 100,9 εκατ. ευρώ.  Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας όχι μόνον δεν τα έχει απαιτήσει από τις εταιρείες, αλλά – όπως επισημαίνουν οι ορκωτοί ελεγκτές – δεν φρόντισε καν να τις ενημερώσει, ώστε τα ποσά αυτά να βεβαιωθούν ως έσοδα σύμφωνα με την νέα νομοθεσία και να είναι απαιτητά.

Ο μεγαλύτερος οφειλέτης της ΕΡΤ είναι βέβαια η ΔΕΗ, που έχει τη μερίδα του λέοντος στις συνδέσις ρεύματος και έχει παρακρατήσει το μεγαλύτερο μέρος των μη αποδοθέντων ανταποδοτικών τελών.

 

 

 Αναδημοσίευση: sofokleousin.gr

Πηγές: dei.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου