Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Με πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού πάνω από 2000 celebrities στην Ισπανία...

 ...και ο πρόεδρος μεγάλης ισπανικής φαρμακευτικής εταιρείας

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη απάτης στην Ισπανία με περισσότερους από 2.000 celebrities  ανάμεσά τους και επικεφαλής μεγάλης φαρμακευτικής εταιρείας, οι οποίοι αγόρασαν παράνομα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον Covid από μια νοσοκόμα χωρίς να υποβληθούν στο εμβόλιο.

Τις σοκαριστικές αποκαλύψεις περιέχει άρθρο που δημοσιεύει το EuroWeekly News.

• • •

«Μεταξύ αυτών που έχουν ερευνηθεί είναι κορυφαίοι τραγουδιστές, μουσικοί, αστέρες του ποδοσφαίρου, επιχειρηματίες, πολιτικοί και γιατροί», σύμφωνα με τo δημοσίευμα.

Τα πλούσια άτομα πλήρωναν για να προστεθούν στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών χωρίς στην πραγματικότητα να χρειάζεται να κάνουν το εμβόλιο.

 

Ο πρόεδρος της φαρμακευτικής

 Το πιο αξιοσημείωτο όνομα στη λίστα είναι ο Πρόεδρος της PharmaMar José María Fernández Sousa-Faro, μιας από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στην Ισπανία και μιας εταιρείας που έχει ερευνήσει θεραπείες φαρμάκων για τον Covid.

«Ο 76χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος δεν έχει ακόμη κληθεί να καταθέσει, συμπεριλήφθηκε στις λίστες και φαίνεται μάλιστα, πως έχει κάνει και την 3η δόση.

Ένας νοσηλευτής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο La Paz συνελήφθη από την αστυνομία για το ρόλο του στην απάτη.

Έλαβε περισσότερα από 200.000 ευρώ σε αντάλλαγμα για την παράνομη προσθήκη 2.200 ατόμων στην εθνική βάση δεδομένων εμβολιασμών.

Όσο πιο διάσημο είναι το άτομο, τόσο περισσότερα χρήματα χρέωνε, γράφει ο ιστότοπος Summit News.

Ο πρόεδρος του ισπανικού φαρμακευτικού κολοσσού, είναι ένας από τους περίπου 2.200 Ισπανούς, στη συντριπτική πλειονότητά τους επιχειρηματίες, αθλητές, ηθοποιοί και κάθε τύπου διασημότητες, που απέκτησαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της Covid-19, τα οποία εξέδιδε κύκλωμα με έδρα στη Γαλλία, αλλά με ένα πολύ μεγάλο παρακλάδι στην Ισπανία.

Όπως αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα El Mundo, η περίπτωση του Φάρο είναι η πιο εντυπωσιακή, καθώς ο ίδιος είναι σημαίνον στέλεχος της βιομηχανίας του φαρμάκου, με τη PharmaMar να έχει ήδη παρασκευάσει και ρίξει στην αγορά ένα φάρμακο κατά του κορωνοϊού, το Aplidin.

Το δε βιογραφικό του είναι εντυπωσιακό. Ο 76χρονος ιδρυτής της PharmaMar είναι σημαντικός καθηγητής Βιοχημείας σε ισπανικά πανεπιστήμια, ενώ έχει περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις και πατέντες στους τομείς της βιοχημείας, των αντιβιοτικών και της μοριακής βιολογίας. Προκαλεί απορία, λοιπόν, το γιατί ένας λαμπρός επιστήμονας επέλεξε να εμπλακεί με ένα παράνομο κύκλωμα για να εκδώσει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, αντί απλώς να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. 

 

Έγιναν οι πρώτες συλληψεις

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στο ξεκίνημα του έτους όταν οι Αρχές έβαλαν μπροστά την «επιχείρηση Jener» -που πήρε το όνομά της από τον Έντουαρντ Τζένερ, τον αποκαλούμενο πατέρα της Ανοσολογίας- αφότου εντοπίστηκε στη Γαλλία μια ομάδα που από το φθινόπωρο του 2021 διακινούσε ψεύτικους κωδικούς QR για διαβατήρια εμβολιασμού. Η ομάδα δρούσε μέσω Telegram και από εκεί δημιούργησε το πελατολόγιό της. Η πρώτη διασημότητα που έγινε γνωστό ότι αγόρασε ένα τέτοιο πιστοποιητικό είναι ο Αυστραλός τενίστας Άλεξ ντε Μιναούρ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 32 της παγκόσμιας κατάταξης.

Οι Αρχές διαπίστωσαν γρήγορα ότι το κύκλωμα είχε επεκταθεί και στην Ισπανία, όπου ήταν καλύτερα οργανωμένο και περισσότερο δικτυωμένο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα El Pais, τον Φεβρουάριο του 2022 έγιναν οι πρώτες συλλήψεις και είδαν το φως της δημοσιότητας κάποια «βαριά» ονόματα του ισπανικού lifestyle, όπως η ηθοποιός Veronica Echegui και ο τραγουδιστής Omar Montes.

Η σύλληψη των ηγετικών στελεχών της σπείρας έδειξε και τον τρόπο λειτουργίας της. Σε αυτήν συμμετείχαν, εκτός από άτομα του υποκόσμου, και υγειονομικοί, οι οποίοι είχαν κλέψει κωδικούς πρόσβασης συναδέλφων τους και έμπαιναν στο σύστημα όπου εξέδιδαν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Αυτή η υπηρεσία χρεωνόταν 1.000 ευρώ, αλλά η τιμή ανέβαινε αν ο πελάτης ήθελε να πιστοποιηθούν περισσότερες από μία δόση εμβολίου. Για όσους δεν ήθελαν να αποκτήσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού υπήρχε και η δυνατότητα έκδοσης πλαστού αρνητικού μοριακού τεστ στην τιμή των 200 ευρώ.

 

Φοβήθηκαν το εμβόλιο

Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχουν πολλές γνωστές προσωπικότητες και αθλητές στη λίστα, συμπεριλαμβανομένων ποδοσφαιριστών, πυγμάχων και παλαιστών, δεδομένων των αναφορών για σημαντική αύξηση στις ανεπιθύμητες αντιδράσεις και τους θανάτους που υπέστησαν αστέρες του αθλητισμού τον τελευταίο χρόνο.

«Τα διάσημα πρόσωπα που ερευνήθηκαν μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν: José María Fernández Sousa-Faro, Πρόεδρο της PharmaMar, Trinitario Casanova ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στην Ισπανία, Kidd Keo τραγουδιστής, Anier, τραγουδιστής ραπ, Jarfaiter τραγουδιστής ραπ,  Bruno Gonzalez Cabrera ποδοσφαιριστής, Fabio Díez Steinaker πρώην Ολυμπιονίκης του beach volley, José Luis Zapater ψευδώνυμο Titín πρώην πυγμάχος., Camilo Esquivel, αναγνωρισμένος και διάσημος γιατρός», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ας μην ξεχνάμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο εδώ: ότι ο πρόεδρος μιας φαρμακευτικής εταιρείας θα ήταν τόσο επιφυλακτικός να πάρει ένα φάρμακο που όλες οι δοκιμές και οι ιατρικές αρχές επιμένουν ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Τι ξέρει και δεν υποβάλλεται σε εμβόλιο, διερωτάται εύλογα κάποιος.

 

 

Αναδημοσίευση: bankingnews.gr και zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου