Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ως ηγέτης του λαού του μίλησε ο κ. Ιερώνυμος



Την περασμένη βδομάδα ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερόνυμος βρέθηκε στη Φλώρινα. Εκεί άστραψε και βρόντηξε κατά διαφόρων.
Κατά πολλούς θύμισε τον μακαριστό Χριστόδουλο. Γιατί στάφηκε κατά της βουλευτού Πειραιώς της ΔΗΜΑΡ κ. Ρεπούση για τον εκκλησιασμό των μαθητών (υποχρεωτικό λέει η βουλευτής αλλά δεν είναι), όπως και κατά των Ευρωπαίων εταίρων μας για την τοκογλυφική συμπεριφορά κατά της χώρας μας.
Χριστόδουλο πράγματι για μένα θύμισε στην πρώτη περίπτωση. Αλλά εδώ ο αρχιεπισκοπός στράφηκε και κατά των των ευρωπαίων ηγετών κατα τη γνώμη μου στάθηκε ηγέτης του Ελληνικού λαού.
Να πω ένα μπράβο στον πνευματικό μας ηγέτη και να πω πως τον έτσι θέλει ο Ελληνικός λαός.
* * *
Ιερώνυμος κατά Ρεπούση...:
Με σκληρά λόγια κατά της Μαρίας Ρεπούση μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο συνήθως εγκρατής και χαμηλών τόνων Ιερώνυμος εμφανίστηκε εξοργισμένος από την πιθανή κατάργηση του εκκλησιασμού και της προσευχής στα σχολεία, ενώ απευθυνόμενος στη βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ., τόνισε:
  "Ποια είσαι εσύ που θα αποφασίζεις ότι δε θα εκκλησιάζονται τα παιδιά;"

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Δεν είμαστε αντίθετοι στις σπουδές, πρέπει να σπουδάσουμε σε όλα τα κράτη να πάμε, να γεμίσουμε γνώση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την παράδοση μας δεν πρέπει να ξεχνάμε τα θεμέλια και τις ρίζες μας.

Κάποιος που αποφοίτησε από το ΜΙΤ ή το Χάρβαρντ κλπ τον θέλουμε. Όμως επειδή έμαθε πέντε γλώσσες, έμαθε πολλά πράγματα δεν σημαίνει να του δώσουμε μια καρέκλα και ένα μολύβι για να υπογράφει κατά την δική του τη άποψη και να βγάζει και εγκύκλιο που να λέει απαγορεύεται η προσευχή στα σχολεία.

Κυρά μου τα παιδιά είναι δικά μου, τα παιδιά είναι δικά μας. Ποια είσαι εσύ που θα βγάλεις εγκύκλιο χωρίς να ρωτήσεις αυτούς που πάλεψαν και παλεύουν σ΄αυτό τον τόπο γι΄αυτό το χώρο; Ποιό είναι το δικαίωμα σου που εσύ θα αποφασίζεις ότι δεν θα εκκλησιάζονται τα παιδιά;. Τους ρώτησες τους γονείς;»

...Και κατά της Ε.Ε
Για την ανάγκη να επιδείξει σεβασμό η Ευρώπη σε όλα τα μέλη της έκανε λόγο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στη Φλώρινα όπου βρίσκεται για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Όπως είπε ο αρχιεπίσκοπος χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει να ζητήσουμε "τεφτέρι", να δούμε τί ακριβώς χρωστάμε και με όρους ισοτιμίας να ξεπληρώσουμε ό,τι χρωστάμε. Αλλιώς, μια Ευρώπη χωρίς αλληλεγγύη και σεβασμό σε όλα της τα μέλη, τί είναι αλήθεια;» και αναρωτήθηκε: «Η Ευρώπη ανταποκρίνεται στο όραμα των πρώτων ευρωπαϊστών ή έχει καταντήσει ένα σύστημα τραπεζικής τοκογλυφίας;»

Ο αρχιεπίσκοπος ανέφερε επίσης ότι είναι επιτακτική ανάγκη να "ανασταλούν" οι ιδεολογίες, να πέσουν μια για πάντα οι πολιτικές ιδεοληψίες. Μάλιστα πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «μόνο αν στρατευθούμε μαζί, αν γίνουμε ένα, μόνο τότε θα ορθώσουμε ανάστημα και θα καταφέρουμε κάτι. Η μακραίωνη ιστορία μας αυτό έχει δείξει και τα πρότυπα που έχουμε είναι πολλά. Το ιστορικό παράδειγμα των Φλωρινιωτών και όλων των ηρώων Ελλήνων είναι δίπλα μας. Το ζούμε, το ψηλαφίζουμε μέσα από τα μνημεία μας, τον πολιτισμό μας. Αυτόν τον πολιτισμό δώσαμε στην Ευρώπη και γι` αυτόν αγωνιστήκαμε ανά τους αιώνες... Για όλα αυτά που εκλάπησαν και είναι στα μεγάλα Μουσεία της Ευρώπης. Ας μας φέρουν πίσω τα κλεμμένα και ας κάνουμε τότε τους λογαριασμούς μας" κατέληξε.



Πηγές: http://www.toxwni.gr/2012/07/sta-chnaria-tou-adolfou-h-repoush/
http://www.axortagos.gr/keravnoi-arxiepiskopou-kata-repousi.html
http://www.inews.gr/226/ieronymos-as-mas-feroun-piso-ta-klemmena-kai-meta-tha-kanoume-tous-logariasmous-mas.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου