Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Προστατεύουν τα συμφέροντα των
αγοραστών του Εθνικού μας πλούτου



Η κυβέρνηση μας όχι μόνο ξεπουλάει τον πλούτο της Ελλάδας αλλά κάνει και κινήσεις υπέρ των εταιρειών που θέλουν να πουλήσουν.
Η αρχή έγινε με τους σιδηροδρόμους. Έκαναν συμφωνία με την Αμερικάνικη Hewlett - Packard και την Cosco κι αποφασίστηκε κατ' αρχήν η εγκατάσταση του κεντρικού κόμβου διανομής των προϊόντων της HP για την Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου και χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον Πειραιά.
Τονίζω πως η εφοδιαστική και μεταφορική δραστηριότητα της HP ανέρχεται σε 50 δισ. δολάρια, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό αφορούν δραστηριότητες στην Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή. Η επιλογή του Πειραιά από την COSCO και την ΗΡ ως κεντρικού λιμανιού διανομής των προϊόντων της εταιρίας θα έχει πολύπλευρες θετικές επιπτώσεις τόσο στη δραστηριότητα του λιμανιού, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, των οδικών μεταφορών και της ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της.
Ακόμη με ταξιδιωτικά γραφεία του Εξωτερικού σκοπεύουν να διοργανόνουν εκδρομές στο γραφικό δίκτυο της Πελοποννήσου και βέβαια θα υπάρξει η σχετική διαφήμιση από πλευράς των ταξιδιωτικών γραφείων και τα έσοδα για τον ΟΣΕ.
Βέβαια ο ΟΣΕ παραμένει, παρόλα αυτά, στην κορυφή για πώληση
Την ΔΕΗ αφού την χρεωκόπησαν με τα χαράτσια και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αλλά και τους πρώην πολιτευτές, παραλίγο ή πρωην βουλευτές, μαθητευόμενους μάνατζερ που τους έβαλαν να τη διοικούν) ζητά τώρα αύξηση ως 45% και κατάργηση των 5 κλιμάκιων χρέωσης φτιάχνωντας 3. Έτσι ο αγοραστής δεν θα χωθεί τις μεγάλες αυξήσεις.
Και βέβαια έχουμε τον εκσυγχρονισμό του ΟΠΑΠ στον οποίο πήγαν και τα κρατικά λαχεία ώστε ο αγοραστής, ακούγετε πως θα είναι ο κ. Κόκαλης, όχι μόνο να έχει πιο πολλά κέρδη αλλά και να μην έχει άλλο κόστος (αφού τα χρεωνόμαστε εμείς)
Πολλοί καλοί πωλητές είναι οι κυβερνώντες τελικά. Και μάλλον πρέπει να φύγουν (να τους διώξουμε) πριν πουλήσουν και τους υδρογονάνθρακες, που όπως λένε επιστήμονες του εξωτερικού διαθέτουμε αλλά κι εμάς τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου