Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Δημοκρατία και «Δημοκράτες»



Την περασμένη βδομάδα ο κ. Ρουπακιώτης προσπάθησε να περάσει αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ένα νόμο που είχε η χώρα μας υποχρέωση να κάνει αλλά χρόνια τώρα όλοι οι εκάστοτε κυβερνώντες «σφυρίζαν κλέφτικα». Τώρα μάλλον γιατί υπάρχει η «Χρυσή Αυγή» προσπάθησαν  να το περάσουν.
Πήγε λοιπόν στην κοινοβουλευτική επιτροπή και τέθηκε για διάλογο (μια που ούτε υπερεπείγων το χαρακτηρίσαν, όπως όλα τα τόσα σοβαρά που μας επέβαλαν τα μνημόνια ούτε με νομοθετικό διάταγμα).
Μαθαίνω πω εκτός της «Χρυσής Αυγής» αντέδρασε και το ΚΚΕ και η εκκλησία. Τόσο γενικό είναι. Αναγκάστηκαν λοιπόν να το αποσύρουν για να το ξαναφέρουν αφού λέει θα επιφέρουν βελτιώσεις. Η άποψη μου είναι πως αν πρέπει να περάσουν κάτι, να περάσουν πολύ συγκεκριμένες απαγορεύσεις.
Μα θα μου πείτε η «Χρυσή Αυγή»;
Το συγκεκριμένο κόμμα το εξέθρεψαν οι πολιτικές της «κυβερνητικής τρόικας» πρώην και νυν (η διαφορά τους ότι εκτός από τη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ η πρώην είχε το ΛΑΟΣ και η νυν τη ΔΗΜΑΡ). Και αντιμετωπίζεται μόνο αν εξαλείψεις τις αιτίες που δημιουργήθηκε, Την φτώχια την εγκληματικότητα και την ξενοφοβία. Άλλωστε η δημοκρατία είναι ένα γενναιόδωρο  πολίτευμα και «δίνει βήμα» και στους εχθρούς της.
Μα οι δράσεις της πολλές φορές φτάνει στα όρια της νομιμότητας και μερικές (ουκ ολίγες τις ξεπερνάει) εκεί θα πρέπει να είσαι, ως κράτος αμείλικτος. Δε θα περιορίσεις τις δράσεις τις εκκλησίας και άλλων κομμάτων που όχι μόνο (τουλάχιστον από το ’74) δεν έδωσαν δικαιώματα αλλά από τις τάξεις τους βγήκαν σχεδόν όλοι οι σύγχρονοι ήρωες
Οι άνθρωποι λοιπόν που θα ψηφίσουν νόμο για απαγόρευσή στην ελευθερία της έκφρασής ΔΕΝ προστατεύουν του πολίτευμά μας αλλά το τορπιλίζουν μια που αν ένα κόμμα είναι στην παρανομία γιγαντώνεται μια που περνά ότι θέλει αυτό.
Πόσοι θα μαθαίναμε για παράδειγμα την «διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες» από τη «Χρυσή Αυγή» αν δεν την απαγόρευε ο ανεκδιήγητος κ. Καμίνης; Και αν τη μαθαίναμε πόσοι θα τη κρίναμε ως σημαντική πράξη; Κανείς. Η απαγόρευση έκανε και πάλι τη δουλεία της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου