Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Το ΠΑΣΟΚ είναι γεμάτο ...Άκηδες !













 
Η δίκη του ΄Ακη άρχισε ουσιαστικά σήμερα. Με την ευκαιρία ανεβάζω ένα κείμενο που δείχνει το ποιόν των ανθρώπων του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Το κόμμα στο οποίο έχασε την προεδρία ο Ακης, αλλά κόλησε σαν νούμερο δύο πίσω από τον Σημίτη. Αν προσέξετε (με όρους της δεκαετίας του ’90) είναι όλοι Σημιτάκια, εκτός του Ακη, που τον βγάλαν στο προσκήνιο. Πιστεύω πως το ΠΑΣΟΚ «χάλασε» επί Σημίτη το οποίο κατέστρεψε την Ελλάδα. Τώρα αν ο Ακης ήταν διαφορετικός γιατί «κόλησε» μ’ αυτούς;
Απο τότε που ήταν νούμερο δύο επί Ανδρέα τον λέγαν βλάκα. Όλα τα ονόματα που αναφέρει το κείμενο ήταν οι καλοί με τον Σημίτη πρώτο πρώτο φαντάζομαι πως σκέφτηκε μήπως πρέπει να κάνει κι αυτός τα ίδια. Βέβαια αυτά πρέπει να τα δίξει η δίκη που σήμερα ξεκινά. Και είναι μοναδική ευκαιρία ν’ ανοίξει ο Άκης το στόμα του και ν’ ακουστεί.
*  *  *
«ΠΑΣΟΚ: Ντροπή για την παράταξη ο Άκης», έγραψαν «Τα Νέα». Πότε ακριβώς άρχισε να ντρέπεται το ΠΑΣΟΚ για τον Άκη; ‘Όταν ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκλείεται να ντρεπόταν, γιατί αλλιώς δεν θα αγόραζαν όλοι μαζί Λέοπαρντ, υποβρύχια και Tor M1. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι, ο Τσοχατζόπουλος, ο Σημίτης, οι συναρμόδιοι. Η ισχυρή Ελλάδα έπρεπε να έχει ισχυρό στρατό και αρχηγός του στρατού ήταν ο Άκης.

Μήπως άρχισαν να ντρέπονται όταν ο Άκης έφυγε από το υπουργείο, για να πάει στη θέση του ο Παπαντωνίου; Δεν νομίζω, Τάκη. Αν ντρεπόντουσαν, δεν θα έκαναν την πάπια, θα προχωρούσαν αμέσως σε έρευνα των πεπραγμένων του Τσοχατζόπουλου. Ο Γιάννος πήρε το νήμα από εκεί που το άφησε...
ο Άκης, πόσο μακριά το πήγε, θα το μάθουμε ίσως σε κάποια δίκη του μέλλοντος.

Το 2005 η υπόθεση των εξοπλιστικών έφτασε στη Βουλή, ιδού η ευκαιρία να δείξετε την ντροπή σας. Αμ δε. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέληξαν στο εξής πόρισμα: «Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου, που επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως από τη Ν.Δ.». Ο Βενιζέλος με τον Λοβέρδο απήλλαξαν πριν από οχτώ χρόνια τον Άκη από τα αδικήματα για το οποία δικάζεται σήμερα. Σήμερα ο Άκης είναι στη φυλακή και ο Βενιζέλος με τον Λοβέρδο στα μέσα και στα έξω.

Το 2009 το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε στην εξουσία ανανεωμένο και τότε, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία, άρχισε η ντροπή. Η μισή ντροπή δική τους και η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται. Αν ντρεπόντουσαν, δεν θα παρελάμβαναν τρεχαπετάμενοι τα γερμένα υποβρύχια που είχε παραγγείλει ο Τσοχατζόπουλος. Και ποιος παρέλαβε τα υποβρύχια; Ο Βενιζέλος φυσικά. Τι να κάνουμε, παντού υπάρχει ένας μύθος.

Είκοσι χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, εξοπλισμοί, έργα, χρηματιστήρια, Ολυμπιάδες, ιδιωτικοποιήσεις και ο μόνος που έφαγε λεφτά ήταν ο Άκης. Αυτός ο κακός άνθρωπος, ο αμαρτωλός, ο λάγνος που παρασύρθηκε από τους γεροντοέρωτες. Τα εκατομμύρια που κουβαλούσε με τις σακούλες ο Τσουκάτος στο κόμμα, του Άκη ήτανε; Τα 200.000 ευρώ που βρέθηκαν στον λογαριασμό του Μαντέλη, ο Άκης τα έβαλε; Τις βρομοδουλειές του Πάχτα στο Πόρτο Καράς, ο Άκης τις έκανε; Τις πληροφορίες με τις οποίες βγάζανε εκατομμύρια τα μεγαλοστελέχη του Σημίτη στο Χρηματιστήριο, ο Άκης τις έδινε; Τη Λίστα Λαγκάρντ, ο Άκης την έκρυβε στο συρτάρι του;

Στο ρεπορτάζ των «Νέων» κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ λέει ότι η υπόθεση Τσοχατζόπουλου μείωσε την εκλογική δύναμη του κόμματος κατά 10%. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι κατάλαβαν για ποιον έπρεπε να ντραπούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου