Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Γιατί συμφέρει τον Σαμαρά να υπερψηφιστεί
η πρόταση μομφής που θα κάνει
κατά της κυβέρνησής του

Μια από τις τελευταίες κινήσεις της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είναι η πρόταση μομφής που αποφάσισαν να κάνουν στον εαυτό τους.
Όλες οι αναλύσεις που διαβάζω το συμπέρασμα είναι πως θέλουν να συσπειρώσουν τους βουλευτές τους. Τώρα τους ίδιους τους ρώτησαν;
Και το λέω αυτό γιατί αν πάρουμε βέβαια τους 28 της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αν φερθούν ως κλασικοί ΠΑΣΟΚοι, μπορεί τελικά να δώσουν τελικά την ψήφο τους αλλά θα «βγάλουν το λάδι» στον αρχηγό όπως κάναν πάντα οι πράσινοι διαφωνούντες ποτ πάντα ψήφιζαν βάζοντας αστερίσκους. Αλλά ψήφιζαν, ένεκα η κουτάλα που δεν έπρεπε να χαθεί.
Και πάμε στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ (με 126 βουλευτές). Εδώ τα πράγματα είναι ποιο σύνθετα. Βασικά το σωστότερο γι’ αυτούς θα ήταν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του αρχηγού τους. Του Σαμαρά, που έριξε την κυβέρνηση της ΝΔ (υπό τον Μητσοτάκη) τον Σεπτέμβρη του 1993, με την δικαιολογία πως ξεπουλάει τη «Μακεδονία μας» κι έκανε δικό του κόμμα την πολιτική Άνοιξη. Και τώρα, ως αρχηγός της ΝΔ που πρόδωσε. ξεπουλά την «Μακεδονία μας» και καταστρέφει τον Ελληνικό λαό. Είναι φυσικό λοιπόν κάθε νεοδημοκράτης βουλευτής με φιλοδοξίες θα τον ρίξει.
Ακόμη ανάμεσα στους 126 βρίσκονται και τα δυο τέκνα του ανθρώπου που τερμάτισε την πρωθυπουργική καριέρα, του Μητσοτάκη, και είμαι σίγουρος πως θα χαρούν πολύ να πέσει ο Σαμαράς με τις δικές τους ψήφους. Και πολύ περισσότερο θα χαρεί ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Και θα μπορέσει να πάει να βρει τον άσπονδο φίλο του Ανδρέα ξαλαφρωμένος.
Τέλος έχουμε τους πιο νοήμονες βουλευτές. Μη ξεχνάμε πως στην φραστική επίθεση που έκανε κατά του κ Χαρδούβελη η κ Άννα Καραμανλή είπε μεταξύ άλλων. Ξέρουμε πως δεν πρόκειται να εκλεγούμε πάλι, αλλά τουλάχιστον να μπορούμε να κυκλοφορούμε στον κόσμο.
Τέλος αν πιστέψουμε αυτά που έγραψα χθες, περί συμφωνίας για bail in, καιρός είναι ν’ αρχίζουν να φεύγουν αφήνοντας στον κ. Τσίπρα να υλοποιήσει την κατάπτυστη απόφαση.
Τέλος θα γλιτώσει τη κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού (αφού δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει όσα υποσχετικέ στη Θεσσαλονίκη και τα 1000 προαπαιτούμενα που του ζητούν τα αφεντικά και το νέο μνημόνιο που ζητά ο κ. Ντράγκι.
l Βέβαια πρέπει να υπολογίσουμε και το αίσθημα αυτοσυντήρησης των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αν θέλουν να διαφοροποιηθούν θα προτιμήσουν να το κάμουν σε κάποια «νέα μέτρα» ή στον προϋπολογισμό που δε θα έχει κάποια υποσχεμένα από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ.
Το ίδιο ισχύει και για τους ανεξάρτητους βουλευτές που θεωρούνται «μαξιλαράκια» για την επιβίωση της κυβέρνησης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου